Sivut

maanantai 19. helmikuuta 2018

Paloja viime päiviltä

Olen ollut kotona viime päivät ja ottanut rauhallisesti. Olen saanut harjoitussupistuksia ja pienestäkin tekemisestä on selkä tullut kipeäksi, joten nyt on lääkärin mukaan parempi levätä alkuviikko. On ollut ihanan valoisaa ja olen ollut hyvällä mielellä lepäilystä huolimatta. Torstaina päästään taas näkemään vauva ja tilanne tarkistetaan, mutta on hyvä merkki, ettei supistukset tai selkäsärky vaivaa levossa.  


Voisin ihastella ja hypistellä vauvanvaatteita vaikka kuinka kauan. Ihan uskomatonta ajatella, että kesällä meillä on täällä vauva. Vaatteiden hypistely tekee kaikesta todellisempaa, elän edelleen pientä epäuskon vaihetta "voiko meille oikeasti sattua tällainen onni". Olen tehnyt lipastoon ja kaappeihin tilaa ja jonkinlainen pesänrakennusvaihe on muutenkin päällä. 

Ollaan tehty yhdessä ruokaa ja pojat yllättivät syömällä tortillat kokonaan. He eivät ole ennen ymmärtäneet niiden päälle ja ovat syöneet pelkät täytteet, mutta nyt koko konsepti upposi ja nautittiin sekä auringosta että hyvästä ruoasta. Viikonloppu tuntui pitkältä ja sunnuntaina oli ihana herätä tajuten, että on vasta sunnuntai eikä maanantai. Toinen pojista maalasi vesiväreillä ja toinen teki temppurataa. Vauvasta tehtiin ensimmäinen piirustus ja hänet nimettiin tulevan isoveljen toimesta Neaksi. Jesse vei pojat puistoon ja laskemaan mäkeä. Kaikenkaikkiaan todella kiva ja rento viikonloppu, vaikka supistukset vaivasikin osan aikaa.   


Viikonloppu sai ajattelemaan äitiyslomaa ja sen tuomaa vapautta. Odotan vapaita iltoja ja viikonloppuja, jolloin kaikki on mahdollista. Nyt ollaan pääasiassa eletty työvuorojeni mukaan, mutta äitiyslomalla voidaan hetken mielijohteesta lähteä viikonlopuksi vaikka Paraisille. Odotan kiireetöntä perheaikaa ja sitä, kun voi herätessä päättää päivän ohjelman. En malta odottaa tulevaa vauva-arkea!

Mitä teidän 
viikonloppuun kuului?

4 kommenttia:

 1. Ihanaa että sulla on mahdollisuus levätä! Itse olen lähes samoilla viikoilla ja supistelu on jo todella rajua ja kivuliasta, mutta lääkäri ei sairaslomaa anna. Perusteena ettei kohdunsuu ole lähtenyt aukeamaan... edellinen synnytykseni meinasi käynnistyä (tai avauduinkin jo kolmeen senttiin ja kanavaa vain sentti jäljellä) jo rv32, mutta saatiin lääkkeillä ja levolla rauhoitettua tilanne, joten ennenaikaisen vauvan pelko on todella läsnä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitkohan käydä jollain toisella lääkärillä vaatimassa sairaslomaa? Onhan tuo nyt ihan järjetöntä, ettei kipeiden supistusten takia pääse lepäämään! Kun tuntuu, että lääkärit määräävät kivuttomistakin suht helposti lepoon, jos johtuu selkeästi esim. töissä vaadittavata liikkumisesta.

   Poista
  2. Torstaina mulla on kontrolliaika omalle lääkärille taas, mutta näillänäkymin joudun lähtemään päivystykseen kipujen takia... itsekin olen ihmetellyt miten lääkärit ovat niin erilaisia kantansa kanssa. Oma lääkärini itsekin Totesi että uudelleensynnyttäjällä voi aueta jopa yhdessä yössä, Saatika kun supistelee kovin, mutta ei siltikään saikkea...

   Poista
  3. Voi ei, kuulostaa tosi kurjalta! Kannattaa kyllä lähteä päivystykseen jos kivuliaat supistukset jatkuu eikä niihin reagoida lääkärissä. Ei pitäisi joutua kärsimään kipeistä supistuksista ja vielä tekemään töitä samalla, huhhuh!

   Toivon, että saat levätä ja supistukset rauhoittuu sen myötä. Tsemppiä loppuraskauteen <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3