Sivut

torstai 29. elokuuta 2013

Hätä

Tänään tapahtui jokaisen äidin painajainen: lapsi lopetti hengittämisen. 

Olin vaihtamassa vaippaa Jimpalle ennen syöttöä. Yhtäkkiä Jimppa meni jäykäksi, silmät pullistui ja pikkuinen näytti tukehtuvan. Henki ei kulkenut yhtään ja poika muuttui pikkuhiljaa siniseksi. Yritin silittää ronskimmin, taputin selkää ja käänsin kyljelleen. Tilanne paheni ja juoksin hakemaan puhelimen. Tärisin älyttömästi ja näppäilin 112. Pidin poikaa kyljellään ja taputtelin samalla selkää, kun odotin hätäkeskuksen vastausta. 

Mukava nainen aloitti kysymällä vauvan ikää, olin niin paniikissa, että jouduin miettimään pitkään. Sönkötin lasketusta ajasta ja kuulin pienen paniikin myös naisen äänessä. Sain ohjeen laittaa vauvan polvien päälle vähän kuin roikkumaan taputellen selkää. 

Linja pysyi auki ja ambulanssi lähti tulemaan. Sillä tuntui kestävän ikuisuus. 

Nainen kysyi vähän väliä miten tilanne etenee. Oli helpottavaa kuulla, että Jimpan hengitys alkoi pikkuhiljaa palautua. Jimppa sai kerta kerralta enemmän happea. Just ennen ambulanssin tuloa Jimppa alkoi pienesti itkemään, huh. 

Ambulanssi soitti yhdessä vaiheessa ajo-ohjeita (!!) multa, kun oli vahingossa mennyt väärään paikkaan. Onneksi Jimppa sai jo siinä vaiheessa vähän henkeä, koska muuten en tiedä olisiko meillä enää toista poikaa :( nyt tuli taas itsellä itku. 

Ambulanssilla siis kesti yllättävän kauan! Niin kauaa ei olis pikkuinen selvinnyt hengittämättä... Theo oli onneksi rauhallisena lattialla koko tilanteen ajan. 

Lähdin poikien kanssa ambulanssilla sairaalaan. Matkalla Jimppa oli jo rauhallinen, hengitti ja puolinukuksissa.  


^meidän pikkuäijä-potilas <3

Jesse tuli samantien töistä suoraan sairaalaan. Nyt me ollaan lasten päivystyksessä eikä syy ole vielä selvinnyt. Molemmat tuhisee vierekkäin <3 Jimppa jää tarkkailuun ja syytä selvitellään. 

En enää ikinä halua kokea samaa! Se tunne, kun ei pysty auttamaan tukehtuvaa lasta ja lapsi katsoo kärsien silmiin :( 

Just olin oppinut luottamaan poikien hengitykseen ja pystyin jo elämään heidän kanssaan pelkäämättä, ilman hengitysmonitoreja... Toivon, että syy selviää ja sille voidaan tehä jotain. Pelottaa pikkuisen puolesta! <3 xxxx

39 kommenttia:

 1. Voi ei :'( Tuli ihan itku kurkkuun! Onneksi kaikki käänty parhainpäin <3 jaksuja pienelle potilaalle ja onneksi veli saa olla viekussa tsemppaamassa.

  VastaaPoista
 2. Hui kamala! Onneksi kuitenkin kaikki on nyt hyvin... toivottavasti syy saadaan selvitettyä eikä tarvitse elää epätietoisuudessa! Tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Hui kun hyppäs sydän kurkkuun. Saatiin just meidä pikkukeskosena syntynyt vauva maanantaina kotiin 2,5kk sairaalajakson jälkeen ja juuri tuota hengittämisen loppumista pelätään..( Pakko oli mennä pinniksen luo kattomaan, että hengittääkö toinen..nukku erittäin tyytyväisenä :))
  Toivottavasti selviää jotain syytä niin ei tartte elää toisen samanlaisen episodin pelossa!
  -Mari-

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Toivottavasti selviää mikä pienelle moisen aiheutti !

  VastaaPoista
 5. Hui kauheeta, mä tiedän ton tunteen! Nea oli tuolloin n. 1 vkon ikäinen kun kävi meille vastaavanlainen tapaus. Tyttö rupesi yhtäkkiä hoitopöydällä yskimään ja muuttui aivan siniseksi eikä siis selvästikään saanut kunnolla henkeä, haukkoi vain. Soitin heti 112 ja saatiin ohjeeksi nostaa tyttö jaloista pää alaspain! Luojan kiitos kohta alkoi kunnon itku. Ambulanssilla kesti aivan hirvittävän kauan tulla! Mä niin itkin ja tärisin ja aattelin että mä kuolen jos Nealle käy jotain. Se oli aivan kamalaa :(

  Tsemppiä sinne <3

  VastaaPoista
 6. HUI KAMALA! ihan kauheeta. Toivottavasti selviää pian mistä johtui eikä tuu enää toiste! tsemppiä <3

  VastaaPoista
 7. No hyvi miten kamala tilanne siellä ollut, ihan tuli paha mieli itselläkin! Tsemppiä, toivottavasti selviää pian, mistä johtui!

  VastaaPoista
 8. Voi kamala!!! :'( Voimia teille, toivotaan että syy selviää pian.

  VastaaPoista
 9. :( Toivottavasti selviää mikä tuohon oli syynä. Mulla ei ole vielä lapsia, mutta en edes osaa kuvitella sitä kauhua mitä tuollainen tilanne aiheuttaa, tsemppiä <3

  VastaaPoista
 10. Voi eeeei :( voimia kaikille!!

  VastaaPoista
 11. Voi pientä! Tsemppiä sinne hurjasti koko perheelle!!

  VastaaPoista
 12. Kauheeta. miten kovaa sydämmeen sattuu, kun lapsi vain itkee ja tapittaa suoraan silmiin. tuo mitä sinä ja pieni olette joutuneet kokemaan, mun sydämmeen sattuu.
  Varmasti tutkivat kunnolla.
  Onneksi veli saa olla lähellä, kun luin vau sivuilta kaksosten parantavasta halauksesta.
  Taru ja Nöttönen

  VastaaPoista
 13. Apua, hyi kamala :O En voi edes kuvitella miltä susta on tuntunut!! Onneksi henki lähti kuitenkin kulkemaan ja kaikki on toivottavasti nyt paremmin <3

  Tsemppiä kovasti!! <3

  VastaaPoista
 14. Hui kauheeta :/ Onneksi henki lähti kulkemaan, toivottavasti selviää mikä pikkukaverilla on! Kovasti tsemppiä & voimia teille <3

  VastaaPoista
 15. Onneks ei käynyt kuinkaan! Toivottavasti syy saadaan selville!! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 16. Huh, miten kamala tilanne! Onneksi osasit toimia nopeasti ja toivottavasti sairaalassa osaavat auttaa. Voimia ja rauhallista hengitystä teille kaikille!

  VastaaPoista
 17. Ihan hirveän kuuloista! Onneksi kaikki päättyi kuitenkin parhain päin ja nyt vain toivotaan, että syy selviää! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 18. Voi miten kamala tilanne. :'( Voimia teille kovasti ja toivottavasti syy saadaan selville!

  -Arina

  VastaaPoista
 19. Ihan hirveä tuo tilanne, onneksi osasit toimia hienosti ja poika virkosi! Tovottavasti syy löytyy! Meillä oli hieman vastaavanlainen tilanne kun tyttö oli kuukauden vanha mutta syy jäi mysteeriksi, ilmeisesti unohti vain hengittää sillä virkosi kuitenkin nopeasti mutta siinäkin pienessä hetkessä kerkesi mennä siniseksi... Hui sentään, ihan tekee pahaa muistella! Tsemppiä teille! <3

  VastaaPoista
 20. Hui kamala! ISON ISO TSEMPPI HALI!! <3

  VastaaPoista
 21. En halua jälkiviisaaksi ryhtyä, mutta ehkä sun ja Jessen kannattaisi käydä vauvojen ja lasten ensiapukurssin. Itse oon nanny ja käynyt työn puolesta tuon kurssin kun työnantajat sen vaatineet.niin surullista kuin se on niin niitä opittuja keinoja on joutunut jo käyttämään pariinkin kertaan töissä, ja perheen vanhemmat vapaa ajalla :/ englannissa kävin kansainvälisen punaisen ristin ensiapu kurssin (nimenomaan tuon vauvojen ja lasten ) ja siellä opetettiin tuo että pää alaspäin jos alle vuoden ikäinen ei hengitä tai on siinä vaikeuksia. Kurssilla oli lastenhoitajien lisäksi myös paljon vanhempia. Suosittelisin sitä kaikkien lasten vanhemmille ja lasten parissa työskenteleville!

  Voimia ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 22. Voi Nanna ♡ ihan kamalaa, itku tuli täälläkin. Nyt onneksi Jimi hyvässä hoidossa. Onni onnettomuudessa, että olit paikalla eikä poika yksin nukkumassa :/ voimahalit teille sinne!

  VastaaPoista
 23. Voi miten kamalaa, itelläki tuli ihan kyynelet silmiin ku voin vaan kuvitella ton kamalan hädän! :( Onneksi osasit toimia tilanteessa hyvin ja poika saatiin tarkkailuun, toivottavasti syy tuolle selviää eikä enää toistu!

  VastaaPoista
 24. :'( <3 Hirveetä.... Koittakaa jaksaa<3

  VastaaPoista
 25. Aivan hirveä tilanne!!! Tuli itku myös täällä:(
  Nyt Jimpalle ja koko perheelle iso voimahali täältä <3
  Olette koko ajan ajatuksissa!

  VastaaPoista
 26. Voi ei, kamalaa !!! Tsemppiä sinne koko perheelle <3 apua en voi edes kuvitella kuinka kauhea kokemus tuo on ollut !!

  VastaaPoista
 27. Sä oot toiminut tosi loistavasti tuossa tilanteessa. Nyt vain toivotaan, että syy selviää ja saadaan asiat siltäkin osin kuntoon. Tuosta tapauksesta varmasti kannattaa puhua jossain, että saisitte käsiteltyä eikä jäisi liian isona peikkona mieleen kummittelemaan.

  VastaaPoista
 28. Voi ei ;( Voimia!
  Toivottavasti syy selviää!

  - Melinda

  VastaaPoista
 29. Oon sanaton :( toivottavasti syy selviää <3 varmasti ihan kamalaa mutta onneksi meni ohi ja nyt kaikki on hyvin <3 huihuihui!

  VastaaPoista
 30. Kauhistus!! Loistavasti toimittu ja onneksi poika saatiin kunnossa tutkimuksiin! Toivottavasti selviää mikä oli. Tsemppiä koko perheelle, etenkin pikkupotilaalle ♡

  VastaaPoista
 31. voi ei! oon lukenut sun blogia jo pidemmän aikaa kertaakaan kommentoimatta mutta nyt oli pakko. itsellä on 2kk ikäinen tyttö ja sun teksti sai karmivat kylmät väreet kulkemaan pitkin selkää ja itkukin tuli. ihan pahin painajainen ikinä - oon tosi pahoillani että jouduit sen oikeasti kokemaan! tsemppiä koko perheelle ja toivotaan että syy selviää eikä koskaan enää uudestaan!

  VastaaPoista
 32. Voi kamalaa! Toivottavasti asiat selviää ja ei ole mitään vakavaa.
  Sydän hyppäsi kurkkuun kun luin ekan lauseen ja kyyneleet tuli silmiin.

  Jaksamisia pikku miehelle ja koko perheelle <3 :(

  VastaaPoista
 33. Miten siellä jaksellaan? Onko saatu mitään selvyyttä tapahtuneeseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon paremmin! Diagnoosi on refluksitauti, molemmilla. Nieleskely helpottui ja hengittäminen parani paljon jo pelkällä maidon sakeuttamisella. Päästiin kotiin eilen illalla ja nyt jännitetään täällä taas kaikkea nukkumisesta syöttöihin.. Palaan vielä paremmin kertomaan, nyt halusin vaan kertoa, ettei Jimpalla ole hengenhätää :) kiitos taas ihanista tsemppi-kommenteista, niistä sai todellakin voimaa <3

   Poista
  2. Ihana kuulla, että kaikki paremmin <3

   Poista
 34. Mahtavaa että kaikki on teillä kunnossa! Meillä myöskin neidolla refluksi (tosin ei tutkittu sen kummemmin, diagnoosi refluksi epäily) ja maidon sakauttamisella meilläkin ollaan saatu oireet kuntoon! Onneksi tosin ei ole ollut mitään tuollaista, mutta kovaa nieleskelyä syönnin jälkeen, hurjia pukluja (oksetelua lähinnä) jne!

  Onneksi teillä kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 35. Voi kamalaa!! :( Ihan itku tuli.:(( Toivottavasti syy hengityskatkokseen löytyy. Voimia <3

  ja vaikka olisi käynyt mitkä EA-kurssit niin ei voi tietää miten itse käyttäytyy paniikkitilanteessa,varsinkin jos on omasta pienestä kyse. Olen itse käynyt EA:t mutta ei sitä paniikissa välttämättä muista edes mitä pitää tehdä,joten AINA soitto 112:een. Juuri niinkuin sinä teitkin. :)

  VastaaPoista
 36. KIITOS KAIKILLE KOMMENTEISTA! <3 ne merkitsee paljon, lämmittää tietää, että siellä on niin moni sydämellinen ja ihana tyyppi seuraamassa meidän elämää <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3