Sivut

maanantai 28. lokakuuta 2013

4 kk -neuvola

Viime keskiviikkona oli poikien 4 kk -neuvolakäynti. Pojille tuli 4 kk täyteen sunnuntaina. 

Neuvolakäynti alkoi rutiininomaisesti poikien mittauksella. Ehdittiin myös hetki jutella neuvolatädin kanssa ja hän kyseli taas jos perhetyöntekijälle olisi tarvetta. Sanottiin, että ollaan harkittu sitä. Hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että apu kannattaa ottaa vastaan, etenkin kuultuaan poikien eri päivärytmistä ja nukkumishankaluuksista. Hän laittoi lähetteen menemään ja käski soittaa perhetyöhön, kun siltä tuntuu.

Mittojen oton jälkeen siirryttiin neuvolalääkärin huoneeseen kokonaisvaltaisempaa tutkimusta varten. Lääkäri tutki silmät, korvat, lonkat, varhaisheijasteet yms. Molemmilla on kaikki kunnossa ja kehitys ikätason mukaista. Mittojen suhteen mennään kauniisti +1 käyrällä ja molemmat näyttävät kuulemma todella hyvinvoivilta.

Kerroin vatsavaivoista ja saatiin neuvoksi käyttää Cuplatonia. Olen lukenut ja kuullut siitä sekä hyvää että huonoa eikä ristiriitaisten kommenttien takia vielä oltu sitä kokeiltu. En myöskään uskalla ominpäin kokeilla uusia lääkkeitä, kun en tiedä varmaksi mitkä sopii yhteen minkäkin kanssa. Meillä meinaan käytetään aika montaa eri lääkettä tällä hetkellä. Lääkärin neuvon jälkeen käytiin heti ostamassa Cuplatonia.

Tänään heräsin puhelinsoittoon. Perhetyöntekijä soitti ja kysyi milloin voisi tulla käymään ja kartoittamaan meidän tilanteen. Olin hieman hämmästynyt, koska tarkoituksena oli, että me otetaan yhteyttä, kun siltä tuntuu. No, sovittiin tapaaminen huomiselle ja nyt jännitän sitä kovasti. Katsotaan miten se menee ja mitä sovitaan tulevalle.  

MINIMIEHET 4 KK

kääntyvät masulta selälleen
menevät oman akselinsa ympäri lattialla
♥ heiluttavat itse sitteriä jalkojen kovalla vispauksella
hymyilevät
kannattelevat päätä
kohdistavat katseen äänen suuntaan
seuraavat katseella esim.lelua
juttelevat
tarttuvat (tarraavat kaikkeen mahdolliseen)
1 yösyöttö  

syövät päivällä 3 tunnin välein
kerta-annos maitoa 130ml 
syövät sosetta lounaaksi; porkkana, bataatti, kesäkurpitsa
♥ aamu- ja iltavelli (riisivelli)
vaipat kokoa 2 ja 3
vaatteet kokoa 56-68

JIMI

23.10.2013    (25.9.2013)    
paino: 5670 g    (paino: 4620g)      
pituus: 59,5cm   (pituus: 55,5 cm)     
päänympärys: 41,2 cm   (päänympärys: 39,5 cm)    THEO
 
23.10.2013   (25.9.2013)   
paino: 5650 g   (paino: 4620 g)     
pituus: 59,4 cm   (pituus: 56 cm)    
päänympärys: 41,2 cm   (päänympärys: 39,5 cm)


 Nyt vielä kupillinen teetä ja nukuttamisoperaatio alkakoon, hyvää yötä! xxxx

10 kommenttia:

 1. Voi että, miten ihania poikia!!
  Olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa, mukava lukea kaksosten arjesta, kehityksestä ja erilaisuudesta/samanlaisuudesta! :)

  Ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla, olenkin suunnitellut kirjoittavani ajatuksia identtisyydestä tässä lähiaikoina! :)

   Poista
 2. Voi miten ihania kuvia ! :) Ja mun mielestä on tosi hyvä, että suostuit(te) tohon perhetyöntekijään, varmasti helpottaa teitä edes joskus! :) Meillä kävi sillon perhetyöntekijä ku mun pikkusisko synty, meitä oli siinä vaiheessa neljä ja äiti leikattiin ja ei menny kaikki ihan putkeen haavan kanssa, siitä oli varmasti tosi iso apu! :) Ja mun mielestä ne päivät oli parhaita millon se täti oli meillä, ku se aina leipo ja teki kaikkee kivaa meijän kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Samaa mieltä! Nyt jo oikein innolla odotan perjantaita, jolloin PT taas tulee.
   Uskon, ihan huippua, että sulle on jäänyt noin hyvin mieleen PT:n käynnit ja muistelet sitä aikaa lämmöllä :)

   Poista
 3. Ihanat pojat siellä :) Teillä on ollut neuvola muuten Topin 1wee päivänä :D

  Sitä työntekijää ei kannata jännittää, ne on oikeasti mukavia ja haluua vaan tarjota apuaan jos tarvetta tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anette! :) Siellä myös, terkut Topille ;) ja PALJON ONNEA 1-VUOTIAALLE!!!!! Iso poika jo <3

   Oikein mukava oli ja innolla odotan jo ensi kertaa :)

   Poista
 4. Oi miten söpöä pieniä teillä asustaa! Vitsi aika on menny nopeesti, enää 2kk ja pojat ovat puolivuotiaita! :) Tuntuu ihan kuin vasta eilen olisit päivitellyt kuulumisia kun synnytys käynnistyi... Toivottavasti rytmit alkaisi asettumaan, innolla odotan millainen perhetyöntekijä oli ja millaista apua voisi teille tarjota! :) Mutta turhaan älä jännitä, aina voi kieltäytyä mutta jos oikeesti tarvetta on vaikka itse nukkua hetken tai sitten vaan apua siihen että rytmit saisi kohdilleen niin ota ihmeessä apu vastaan! Ovatko nuo neuvolan työntekijöitä vai lastensuojelun perhetyöntekijöitä? Kunnilla taitaa olla hieman eri systeemit noissa jutuissa! Mun mielestä neuvolalla pitäisi olla ehdottomasti omat tai sitten niiden pitäisi kuulua varhaiskasvatuksen puolelle. Ei kaikilla ole lastensuojeluasiakkuudelle tarvetta vaikka perhetyöntekijälle olisikin! Kuormittaa vaan lastensuojelua lisää tuommoiset sitten ... Meidän kunnassa siis perhetyöntekijöitä löytyy vain lastensuojelun piiristä! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Joo ajattelin just samaa, kamala kun aika menee nopsaa! Itsestä tuntuu ihan samalta, vastahan itsekin kotiuduin sairaalasta ja pääsin taas "normaaliin elämään" kiinni.

   Kirjoitan muutaman PT-käynnin jälkeen vähän enemmän siitä millaista apua ollaan saatu ja miten se on meihin ja jaksamiseen vaikuttanut. Ainakin alku on todella lupaava :)

   Kysyin asiaa ja meidän PT on ihan kaupungin perhetyön puolelta, ei lastensuojelun eli täällä ne on erikseen. Voi että, näköjään todella kuntakohtaista... :/

   Poista
 5. Hei! Liityimme lukijaksi. :)

  http://suukkosunotsalle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tervetuloa mukaan! :)

   Tein vastavierailun, tosi kivalta vaikuttaa sun blogi! .Jäänpä seurailemaan! ;)

   Poista

Kiitos kommentista! <3