Sivut

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pikkuäijien vointi parempaan päin

Meillä on ollu nyt muutama tosi hyvä päivä! Mieli on korkealla ja positiivisuus huipussaan.

Refluksioireet on taas helpottanut. Kummallakaan ei ole ollut edes nieleskelyä pariin päivään. Saatiin ihan käytännön vinkkejä vauvapolilta, kun käytiin siellä toissaviikolla kontrollissa. Ne oli aika tuttuja juttuja: kohottakaa pinnasängyn päätyä, röyhtäyttäkää hyvin, pitäkää mahd.paljon pystyasennossa... Näiden lisäksi me siis sakeutetaan maito ja aloitettiin lääkitys refluksiin; Losec Mups. Puolikas tabletti liuotetaan kerran päivässä pieneen määrään nestettä ja juotetaan. Se on auttanut!

Koliikkiepäilyt on osoittautuneet vääriksi (*koputtaa puuta*). Huutoitkua kesti muutaman päivän, mutta loppui sitten. Nyt ainoa iltahankaluus on poikien yöunille meno. Pojat haluais vaan olla sylissä ja heti, kun muka nukahtaneen vauvan laskee sänkyyn niin silmät rävähtää auki. Nukuttamiseen menee noin 1-3 tuntia, koska pojat ei ensin malta nukahtaa ja heti sänkyyn siirrettäessä heräävät ja tirisevät, kunnes pääsevät syliin. Vaikka toisen saisi nukahtamaan niin hetken päästä hereillä oleva herättää jo nukahtaneen ääntelyllään... Se turhauttaa! Pojat väsyvät ja nukahtavat lopulta noin 24-01 aikaan. Siitä molemmat nukkuu tyytyväisinä yleensä 6-7 asti. Hyvin nukutaan siis, ainoa probleema on nukahtaminen. Eilen säästyttiin turhautumiselta, kun rauhallisesti odotettiin, että väsy iskee itsestään. Siihen asti me oltiin pimennetyssä ja hiljaisessa olohuoneessa pojat sylissä. Vähän 24 jälkeen molemmat nukahti ja nukkuivatkin niin sikeästi, että saatiin siirrettyä sänkyyn herättämättä. Täytyy nyt vähän miettiä mikä nukuttamistyyli sopii meille parhaiten.

Kaiken kaikkiaan meillä menee nyt kivasti. Soseiden aloittaminen stressasi, mutta suureksi helpotukseksi porkkana ainakin maistuu hyvin ja pojat syö tyytyväisinä.

Huomaa selvästi, että Theon ja Jimin masuvaivat on hieman helpottaneet, koska täällä väläytellään hymyjä vähän väliä eikä enää ährätä ja mennä mutkalle jatkuvasti. Aamupesuilla sain jutella kahden sinisilmäisen hymypojan kanssa Aivan ihania, päivä ei voisi paremmin alkaa!Me peruttiin perjantainen aika Pikkujättiin, koska pahimmat oireet alkoi helpottaa. Sen sijaan ajateltiin kokeilla monen hehkuttamaa vyöhyketerapiaa. Sen toivotaan auttavan masukipuihin.

Nyt pahimpien oireiden helpotuttua ja ihanien hymyjen myötä olo tuntuu kevyemmältä kuin aikoihin. Eilen uskalsin lähteä kaverin synttäreille, kun Jesse jäi kotiin poikien kanssa. Onnistuin pitämään hauskaa, mutta hitsi oli ihana tulla kotiin. Siinä taas näki, että vaikka oli tosi kiva päästä melkein vuoden tauon jälkeen kavereiden kanssa juhlimaan, niin eniten nautin äitiydestä ja pojat on mulle tärkeintä. En kaipaa yhtään sitä aikaa, kun olin joka viikonloppu menossa johonkin juhliin ja sunnuntait meni enemmän tai vähemmän heikossa hapessa. Tää on paljon parempaa.


Me lähdetään kohta mummilaan syömään ja saunomaan. Rentouttavaa sunnuntaita xxxx   

12 kommenttia:

 1. Pojat luultavasti havahtuu lämpötilaeroon ku laitatte ne sänkyyn nukkumaan :) Koittakaa niin että "kapaloitte" pojat omaan peittoon ku on teijän sylissä, sit ei joudu sinne kylmään sänkyyn vaan saa olla siinä samassa lämmössä :) Toinen mikä auttaa on se että lämmittää kauratyynyn ja laittaa sen siihen pojan paikalle jotai varttia ennen ku aikoo siirtää pojan sänkyyn, ni se kauratyyny lämmittää sen paikan ihanan lämpöseks pesäks! :)

  Ihanaa lukea että teillä on helpottanu, voin uskoa miten ihanaa se on äidille ja isille kun pojat ei joudu kärsimään ja vanhempien hermot saa levätä itkulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mäki mietin ja ollaankin aina laitettu pojat kapaloihin jos se vähän auttais :)

   Niinpä, huomaa miten selvästi poikien hyvä olo vaikuttaa omaan mielialaan :) Heti kaikki tuntuu paljon kevyemmältä ja arjesta pystyy nauttimaan täysillä :) Kiitos taas vinkeistä Suvi! <3

   Poista
 2. Mahtavaa, että poikien olo on ollut parempi - ja teidän elämä helpompaa. :) Toi lämpötilajuttu voi tosiaan olla yksi, meillä auttoi kaksosilla unipussit tosi paljon siihen, että vauvoja oli helpompi siirrellä sänkyyn. Käytettiin myös kuumavesipulloja sänkyä lämmittämässä, samoin siis kuin tuo kauratyyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! :) Tuntuu ihan erilaiselta heti, kun kaikki rullaakin hyvin omalla painollaan! Kiitti vinkistä, oonkin miettinyt unipusseja. Ne vaikuttaa käteviltä just tuon jatkuvan siirtelyn takia. Me ollaan kapaloitu pojat, mutta unipussi olisi varmaan parempi, kun kapaloa täytyy fiksailla yön mittaan!

   Poista
 3. Onpa kiva kuulla, että teillä on elämä helpottunut :)

  Tuon nukuttamisen suhteen tosiaan menee aikaa, että saatte haettua sen teidän tyylin. Sittenkun kaikki toimii, niin myös nukuttaminen helpottuu!

  Jaksamisia arkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, niinpä :)

   Kiitos Anette, niin se taitaa olla. Pitää vaan muistaa olla kärsivällinen... Vaikka se välillä onkin tooosi hankalaa :D
   Kiitos samoin! :)

   Poista
 4. Mäkin uskon, että lämpötilaero vaikuttaa. Meillä on unipussit käytössä, koska joudun nostamaan vauvoja viereen syömään. Huomasin myös, että pinnasängyssä lakana oli kylmä, joten nyt siinäkin on päällä fleecepeitto (hullua kyllä, mutta se on lämmin.) Toisaalta juuri äsken toinen kohta kolmikuisista kitisi heti, jos laskin omaan sänkyyn.. Tissittämistä ja irrottamista veivattiin sitten edestakaisin tunnin verran, joten se nukahtaminen voi olla vain muuten välillä vaikeaa :) Meillä 5-vuotiasta nukutettiin oikein olan takaa tuntitolkulla, 3-vuotias on aina ja edelleen niin helppo, että menee jopa itse sänkyyn ollessaan väsynyt ja nukahtaa aina heti. Eikä meillä olla oltu erityisen lepsuja tai ankaria nukuttamisen kanssa, samat rutiinit ja rauhoittuminen kaikilla iltaisin, mutta eroja silti.
  Hyvä ettei ollut teillä koliikkia! Ja teidän pojat on niin liikuttavan suloisia noissa kuvissa! Kun noita hymyjä ja juttelua on alkanut meilläkin tulla enemmän, se auttaa kummasti jaksamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, mukava lukea muidenkin kokemuksia. Oon kuullut paljon hyvää unipusseista ja luulenpa, että alan metsästämään meille sellaisia.
   Meillä on ollut nyt muutama vähän helpompi yö, joten toivo on palannut sen suhteen, että täälläkin todella alkaa helpottaa nukahtamisen vaikeudet pikkuhiljaa. Tosiaan, aina välillä nukahtaminen käy helpommin ja välillä vähän pidemmän kaavan mukaan. Kuten sanoit, välillä se voi olla muuten vaan hankalampaa.
   Oot oikeassa, hymyt, juttelu ja uuden oppiminen on ihan parhautta ja selvästi näkee, että poikien masukivut yms on helpottaneet, koska hymyjä satelee aina vaan enemmän eikä kitinä enää hallitse päiviä :)

   Kivaa loppusyksyä (alkutalvea?) teille! :)

   Poista
 5. Mahtavaa, kun pojat voi paremmin!!! :)

  VastaaPoista
 6. Löysin juuri blogisi, onnea ihanista vauvoista ja mukava että alkaa helpottaa. Huomasin että olet "samoilta huudeilta" ja piti vaan nopeasti huikata että jos olet vyöhyketerapeuttia vailla niin voin lämpimästi suositella FysioNinjan Ebe Lindahlia. Meidän keskimmäistä siellä muutama vuosi sitten käytin lievien refluksivaivojen ja huonounisuuden takia. Kovasti pieni neiti nautiskeli olostaan ja taisi yhden hoidon nukkua kokonaan :) Tiedä sitten auttoiko kuinka paljon hoidot vai vauvan kasvaminen, mutta pikkuhiljaa helpotti. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu joka ei ainakaan haittaa mitään, sitäpaitsi ei tee pahaa äidillekään kokeilla... Ja muistaakseni Ebellä on itselläänkin (nyt jo aikuiset) kaksospojat, joten samalla saa varmasti vertaistukea! :)
  -Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! :) Kiitos viestistä ja vinkistä. Pohdiskelinkin just FysioNinjan ja yhden muun paikan välillä ja kertomasi perusteella varataan aika FysioNinjaan! Toivottavasti meillä käy yhtä hyvin kuin teidän tytöllä ja pojat saavat apua.

   Hyvää jatkoa teille! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3