Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kirpputorien fani

Rakkauteni kirpputoreja kohtaan ei liene epäselvää kenellekään... Pyrin käymään lähialueen itsepalvelukirppareilla kerran viikossa ja Facebookin lähialueeni kirppariryhmät selaan läpi monta kertaa päivässä, etenkin silloin jos etsin jotain tiettyä. Se on parasta, kun löytää tarvitsemansa tavaran uudenveroisena ja kirpparihintaan. Tästä esimerkkinä: ollaan etsitty jo pidemmän aikaa meille nojatuolia olohuoneeseen. Viime viikolla selasin fb-kirpparia ja sieltä löytyi ihana yksilö hyvään hintaan, sopivan matkan päästä. Käytiin kotiuttamassa kaunis, uudenveroinen ja muhkea nojatuoli ja saman sarjan rahi viidelläkympillä. Sopii meidän olohuoneeseen ihan täydellisesti. Tavara vaihtaa omistajaa, toisen turhake on toisen aarre! 

Olen viime kuukausina ostanut livekirpparilta paljon vaatteita uuteen kokoon siirtyneille taaperoilleni ja tehnyt löytöjä myös itselleni. Fb-kirppareilla kiinnitän enemmän huomiota sisustustavaroihin ja huonekaluihin. Sitä kautta meille on tullut mm. valkoinen sohva, nojatuoli ja rahi, musta lipasto ja pinnatuoli, hyllykkö, apteekkarin lipasto, parisänky, matto, jalkalamppu, pöytälamppu, lehtiteline ja peili (moni näkyy ylläolevissa kuvissa). Olen säästänyt satoja, ellen jopa tuhansia euroja hankkiessani haluamani tavarat kirpparilta kaupan sijaan. Ostan aina hyväkuntoisena, koska mikään suuren luokan tuunaaja en ole.

Rakastan erityisesti oman lähialueeni fb-kirpparia, koska aktiivisista jäsenistä on muodostunut jo tuttuja ja sitä kautta löytää oikeasti mitä vaan. Meille tuli pari viikkoa sitten kiire hankkia matkasänky ja laitoin ostoilmoituksen kyseiselle kirpparille. Meille löytyi sänky seitsemässä minuutissa ja saatiin se vielä saman päivän aikana, huippua! Kannatan ehdottomasti kierrättämistä; siinä säästää luontoa, pääsee eroon ylimääräisestä tavarasta ja vastaavasti saattaa itse löytää jotain tarvitsemaansa edullisesti.

Kirpparifaneja? Onko fb-kirpparit teille tuttuja?     

12 kommenttia:

  1. Kierrätys on hieno juttu, mutta itse en uskalla ostaa kuin vaatteita, jotta saan pestä ne 60 asteessa. Tai jos saan tutuilta vaatteita, niin te tietenkin uskallan ottaa. Huonekaluissa pelkään luteita! Kyllä, niitä on Suomessa ja ehkä enenevissä määrin. Ja niitä en omaan kotiin halua. Mielummin olen ilman sohvaa jos minulla ei ole varaa ostaa kaupasta uutta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatteissa on se helppous tosiaan kun ne voi pestä koneessa. Me käsiteltiin huonekalut höyrypesurilla. Itsekin ötökkäkammoisena pelkään mm.luteita, mutta en usko niiden selviävän käsittelystä.

      Poista
  2. Täällä ilmoittautuu myös yksi penninvenyttäjä 😀 En varmaan enää osaisi ostaakaan juuri mitään uutena tai ainakin tuntuu ihan kauhealta maksaa uudesta tavarasta kun on tottunut kirppishintoihin.

    Kirppistely vaan vaatii aikaa ja suunnitelmallisuutta. Seuraavia kokoja pitää hamstrata ajoissa kun harvoin käytettyä hyvää löytää juuri silloin kun tarve on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta! Välillä kyllä ärsyttää kun jotain menee ostamaan kaupasta eikä pääse yli siitä minkä hintainen se on, kun vertaa kaikessa aina kirpparihintoihin :D Se on totta, käyn itse suunnilleen kerran viikossa ja otan sen ns.harrastuksena ja sillä tavalla usein tekeekin löytöjä :D Jos tarvitsen jotain heti niin yleensä sitä ei just silloin löydy, kuten sanoitkin...

      Poista
  3. Iiiiiik, luin blogiasi alusta tähän päivään ja jo oli monta jännää hetkeä, mutta niin omilta tuntuivat kaikki. Meillä on kaksostytöt, syntyivät raskausviikolla 28. Makasin myös samalla osastolla 5 viikkoa jalat ylöspäin ja sain sinniteltyä raskausviikolle 28 ennenkuin tytöt sitten syntyivät normaalisti alakautta. A tyttö painoi 1250 gr ja B tyttö 1310 grammaa. Ei sitä aikaa koskaan unohda mutta aika kultaa muistot varsinkin kun tytöt ovat nyt juuri täyttäneet 15 vuotta ;D Tytöt eivät ole identtisiä. Kaikkea hyvää sinulla ja teidän koko ihanalle perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, ihana kuulla kohtalotoverin kokemuksista. Upeaa, että teilläkin meni lopulta kaikki hyvin! :) Aika tosiaan kultaa muistot, voin yhtyä siihen jo nyt. Kylmät väreet menee aina kun palaan lukemaan ajatuksiani esim.osastoajalta tai poikien ensimmäisistä kuukausista...

      Kiitos Marja ja hyvää kevättä! :)

      Poista
  4. Kirpputorit on älyttömän hyvä keksintö! Täällä ilmoittautuu kans yksi niiden "suurkuluttaja"!:) Se on ihan totta, että satoja,jopa tuhansia euroja säästyy kun ostaa tarvitsemansa asian (oli se sitten vaate tai huonekalu...) käytettynä! Aikaa se vaatii, ja kerran viikossa itsekin pyrin käymään kierroksen lähi kirppareilla. Mutta minulle se on harrastus. Se tunne,kun teet jonkun löydön!!:D -sitä on vaikea kuvailla!:):) ..ja mies ei meinaa tajuta!;)
    -neljän äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! :) Ja se tunne, se on jotain mahtavaa! :D Itsekin koen sen harrastuksena ja omana aikana parhaimmillaan! :D

      Poista
  5. Täällä myös yks kirpparifani! Oon kans koukussa fb:n lähialueen kirppisryhmiin ja livekirppiksiin. Meidän tuplien tarvikkeista ja vaatteista suurin osa on kirppikseltä, itselleni ja kotiin ostan myös mahdollisimman paljon kirppiksiltä :) oon sun blogia välillä aiemminkin lueskellut, mutta en oo tainnnu aikasemmin kommentoida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukku! Kiva kun kommentoit. Meillä myös valtaosa. Poikien vaatteita ei harmikseni tahdo nykyisessä koossa 92-98cm löytyä millään kirpparilta, ainakaan tarpeeksi hyväkuntoisena. Taitaa olla niin kuluttava ikä, ettei vaatteet pysy kuosissa ;D

      Poista
  6. Ihanan näköinen koti teillä ja niiiiiin söpöt pojat!

    Meillä harrastetaan myös kirppareita. Lähinnä ostetaan astioita, Iittalan lasia, leluja ja lasten vaatteita niiltä nettikirppareilta. Kuopion alueella on tosi kiva nettikirppis, jolla on myös oma mobiilisovellus ja se on ahkerassa käytössä. Sieltä löytyi esimerkiksi tyttären parvisänky. Myös kodin lähellä oleva itsepalvelukirppis on pakko kiertää vähintään se kerta viikossa. Sieltä ostan myös itselleni paljon vaatteita.

    -Susanna Colour Outside the Lines

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! :) Kuulostaa hyvältä ja varsin samantapaiselta kuin oma kirppisintoiluni :) Nettikirppikset on ihanan helppoja, etenkin kun kaikki löytyy lähialueelta!

      Poista

Kiitos kommentista! <3