Sivut

perjantai 25. syyskuuta 2015

Päivät kotona opiskellen

Jimi ja Theo ovat päivähoidossa yleensä 4 päivää viikosta, 5-7 tuntia päivässä. Sumplin hoitoajat kerralla aina kahden viikon päähän ja annan listan henkilökunnalle, jotta dagiksessa osataan varautua maidottomalla aamiaisella jos tarpeen. Hoitoaikoihin vaikuttaa eniten työvuoroni, koska mennessäni iltavuoroon vien pojat vasta klo 10 hoitoon, josta Jesse hakee heidät iltapäivällä.

Päivät kulutan enimmäkseen kotona opiskellen (toisinaan olen kirjastossa) ja satunnaisina iltoina/viikonloppuina olen töissä. Tällä hetkellä joustavuus on mahdollista, koska teen kirjallisia koulutöitä ja luen tenttiin. Jimi ja Theo olivat kotona pari päivää toissa viikolla flunssan takia ja sen ajan lukemattomuuden olen ottanut takaisin tällä viikolla. Aktiivista opiskeluaikaa jää päivään noin 5 tuntia. Se on riittävästi tällä hetkellä, mutta loppuvuosi ja ensi kevät tulevat olemaan raskaita. Loppuvuodelle on samaan syssyyn sekä harjoittelu että yksi mielenkiintoinen kurssi ja raportointia.

DIY - word banner saatu: Konglomerat 
 

Kotona opiskellessa on täytynyt opetella unohtamaan kaikki muu. Arvatkaa miten paljon tekee mieli tyhjentää pyykkikoria, imuroida ja järjestellä vaatekaappia "kotipäivän" aikana? Myönnän tekeväni sen verran muita juttuja, että palatessani aamulla dagiksesta laitan lelut ja muut lähtökiireessä viskotut tavarat paikoilleen ja keitän kahvia. Kahvitaukoja on muutama, jolloin laitan kouluhommat hetkeksi pois ja ajattelen ihan muita asioita. Syön edellisen päivän ruokaa lounaaksi puolenpäivän aikaan.

Päivä menee todella nopeasti ja yhtäkkiä huomaan kellon olevan jo niin paljon, että Jesse tulee kotiin ja lähdetään hakemaan dagislaisia. Iltaisin en tee mitään kouluun liittyvää vaan pyhitän ajan perheelle, teen kotitöitä ja itselle mielekkäitä asioita, kuten kirjoitan blogia.
      
Muita, jotka tekevät töitä/opiskelevat kotona? 
Miten se sujuu?

4 kommenttia:

 1. Mitä opiskelet? Mikä sinusta tulee isona? Ja sivukysymys, mikä on Jessen ammatti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelen AMK sosionomiksi :) En ole ihan varma vielä, toisaalta viihdyn todella hyvin nykyisessä työssäni ja mielelläni jatkaisin vaatekaupassa. Toisaalta taas, olisi kiva löytää omalta alalta se "oma juttu", luultavasti jotakin lasten ja perheiden parista. Saa nähdä, onneksi tässä on vielä aikaa miettiä ennen valmistumista.

   Jesse on kirvesmies ja tekee siis rakennusalan hommia.

   Poista
 2. Mä opiskelen monimuotona röntgenhoitajaksi ja meidän luennot tulee etänä joten tiedän mitä tarkoitat kun tekee mieli tehdä muutakin kun istua koneella ja kuunnella. :D Musta olista kivempi kun pitäs lähteä aina koululle..se motivoisi ehkä enemmän. Mutta toki tää antaa joustoa. Poika on hoidossa mun "koulupäivät". Mitä onyt 3 päivänä viikossa. Joskus on hoidossa muutenkin että ehtii tehdä tehtäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta joo! :) Molemmissa on puolensa. Aamut pystyy aloittaa hieman myöhemmin tällä tavalla, koska jos kävisin koulussa niin julkisilla Hyvinkäälle... Pojat olisivat hoidossa jo klo 7. Meidän kummankin pitää vaan pysyä lujasti kiinni kirjassa/tietokoneessa eikä harhailla muihin puuhiin kotona ;) Tsemppiä! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3