Sivut

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Nanna vastaa kysymyksiin


Kiitos kysymyksistä ja kärsivällisyydestä, tässä tulee vastaukset kysymyksiinne. Viimeisessä pian ilmestyvässä osassa vastaa Jesse. Jos ette ole vielä lukeneet mummin vastauksia, löydätte ne täältä

Minkälainen oli tilanne jossa sait tietää olevasi raskaana?

Se oli kaksi päivää meidän häiden jälkeen, 14.12.2012. Olin tottunut raskaustestien tekijä, koska vauva oli ollut toiveissa niin pitkään. En uskonut hetkeäkään, että tulos olisi positiviinen, mutta ennen viikonlopun muutamaa siideriä, halusin varmistua asiasta. Jesse teki keittiössä ruokaa ja tein testin. Tulin epäuskoisena vessasta ja sanoin Jesselle kyyneleet silmissä ja kädet täristen "siinä on kaksi viivaa, oon raskaana!". Halattiin ja oltiin vaan hiljaa hetki. Se oli ikimuistoinen hetki, vaikka samantien onnen lisäksi mieleen hiipi pelko aiempien menetysten takia.
 
Haluatteko lisää lapsia?

Kyllä!! Meillä olisi toiveissa vielä yksi. Mitä teet työksesi?

Olen myyjänä vaateliikkeessä ja etsin oman alan töitä (sosiaali)


Miten kuvailisit Jimiä yhdellä sanalla? Miten kuvailisit Theoa yhdellä sanalla?

Jimi on tunteellinen ja Theo on vahvatahtoinen. Vaikea kuvailla vain yhdellä sanalla...  


Oletko koskaan ajatellut: "sitten kun saan omia lapsia,en ikinä....?"


Ajattelin ehkä ennemmin niin päin, että kun saan omia lapsia niin teen kaikkeni, jotta heillä on turvallinen, rakkaudentäyteinen ja tasapainoinen lapsuus.


Minkälaiseen perheeseen synnyit?

Perheeseen, jossa minua odotti kaksi isoveljeä.Millainen olisi ihanne työpaikkasi?

Työaika olisi virka-aika eli illat ja viikonloput olisi vapaat. Työtehtävät olisi monipuolisia, työkaverit mukavia ja saisin tehdä sosiaalista työtä. Olen valmis aloittamaan mistä vain, kunhan työajat sopisi yhteen Jessen työajan (7-15) kanssa edes jollain tasolla, jolloin meillä olisi perheen yhteistä vapaa-aikaa mahdollisimman paljon.  Haaveiletteko omakotitalosta?


Hmm, en oikeastaan. Voin yhtä hyvin asua rivitalossa. Kerrostaloon en enää haluaisi muuttaa, mutta muissa talotyypeissä viihdyn mainiosti.  


Tuntuuko arki raskaalta? 

Toisinaan on sellaisia hetkiä, vaikka pääsääntöisesti arki tuntuu tasaiselta, mukavalta ja rakastan rutiineja ja rytmiä. Nyt on helpottanut huimasti, kun sain opinnot pois alta eikä tarvitse tehdä enää mitään "ylimääräistä" töiden ja perheen ohella.  


Pärjääkö vaatemyyjän palkalla? 

Sanoisin, että pärjää kun on pakko pärjätä. Me ollaan pärjätty useampi vuosi, vaikka olen tehnyt pienillä viikkotunneilla ja satunnaisesti tuuraten. Varmasti siis pärjää kokopäiväisen myyjän palkalla. Tai no, se riippuu tietysti jokaisen menoista, että mihin menee mitenkin paljon rahaa. Nyt olisi mahtavaa saada kokopäivätöitä ja päästä ensimmäistä kertaa elämässä oikeasti tienaamaan, heh. Meille, kun olisi iso raha kahden aikuisen oikea kuukausipalkka. Olen yhdessä vaiheessa opintoja pärjännyt pelkällä opintotuella, jolloin vuokran ja sähkön jälkeen kaikkeen muuhun jäi n. 150€/kk. Silloin viimeistään oppi pärjäämään... 


Jos saisitte viettää viikonlopun kahdestaan ihan missä vain, mikä se paikka olisi ja miksi?

Kaksi ensimmäistä vuotta äitinä olisin vastannut: kotona, nukkuen hiljaisuudessa ja jutellen ilman häiriötekijöitä. Nyt, kun elämä on monella tapaa seesteisempää, helpompaa ja saadaan nukkua niin haluaisin Jessen kanssa vaikka kylpylään viikonlopuksi tai jos pidennetty viikonloppu olisi mahdollista niin jonnekin lämpimään, esim. Espanjaan. Ei sillä paikalla niin väliä, kunhan vaan saadaan olla kahdestaan.  Onko Jimillä ja Theolla juttuja, joita he tekevät selkeästi enemmän äidin kanssa? 

Kaikki perusjutut, kuten hampaidenpesu, iltarutiinit yms. menee vaiheittain ja nyt Theolla on äitivaihe ja Jimillä isivaihe ja mieluiten kaikki vain tämän toisen vanhemman kanssa. Yleisesti ottaen meidän juttuja on lukea kirjoja, ratsastaa niin että pojat ovat selässäni, tehdä palapelejä ja askarrella. Isin kanssa taas rakennetaan temppuratoja, tehdään majoja, etsitään ötököitä ja pelataan jalkapalloa eli aika erilaista on meidän touhuilut...  


Tykkäävätkö pojat paljon samoista vai eri asioista?

Paljon samoista (pehmolelut, Alfons Åberg, ulkoleikit, lumi, vaatteiden valitseminen), mutta paljon myös eri asioista. Toinen tykkää enemmän liikunnallisista leikeistä ja toinen palapeleistä ja kotileikistä. Ruoan suhteen toinen tykkää enemmän lihasta/kalasta/kanasta ja toinen lisukkeista.  


Asutteko lähekkäin isovanhempien kanssa?


Asutaan todella lähekkäin, mummilaan ja mummolaan kävelee hetkessä.


Onko sulla  tatuointeja? Jos, niin millaiset/millaisia?


On, nilkassa neljä pientä tähteä, käsivarren sisäpuolella pieni haalean vaaleanpunainen sydän ja vasemmassa kyljessä sydän, jolla siivet. Haluaisin vielä poikien nimet johonkin.

Mitä te syötte yleensä, mitkä on teidän lempiruokia? Kumpi teistä tekee useammin ruokaa? Kumpi tekee parempaa? :D

Parempaa tekee Jesse. Jostain syystä en juuri tykkää tekemästäni ruoasta, vaikka muu perhe siitä tykkäisi. Me kokkaillaan yhtä paljon, riippuu miten työvuorot ja muu päiväohjelma menee. Me syödään ihan tavallista kotiruokaa: jauhelihakastiketta, kanaa, salaatteja, risottoa, kasvissosekeittoa, bataattiranskalaisia, lihapullia, kasvispihvejä, keittoja ja välillä viikonloppuisin teen nachopellin tai syödään tortilloja. Jimin ja Theon lempiruokia on nakkikeitto ja nakkikastike. Omia lempiruokiani on vuohenjuustosalaatti ja makaronilaatikko.    

Mukavaa loppuviikkoa teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3