Sivut

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Myyjänä lastentarvikekirpparilla

Muutamaan kertaan olen jo saanut kysymyksen liittyen lastentarvikekirpparilla myymisen kokemuksiini. Olen myynyt poikien pieniksi jääneitä vaatteita Espoon Olarissa sijaitsevassa Nella&Nutussa neljä kertaa. Viimeisin myyntikerta oli pari viikkoa sitten. Nella&Nuttuun kannattaa varata myyntipaikka hyvissä ajoin, koska se on todella suosittu paikka ja paikat varataan pitkälle eteenpäin. Varaaminen on helppo tehdä joko netissä varaussysteemin kautta tai sähköpostitse. Kuuden päivän vuokra on 37€ eikä myyntiprovisiota peritä. Mielestäni ihan hyvä hinta, nimenomaan sen takia, ettei muita kuluja tuon kertamaksun jälkeen tule. Myyntipaikan maksamisen jälkeen saa hintalappuja kaksi tarra-arkkia ja niitä voi kopioida tarpeensa mukaan. Vaatteita tuodessa saa käyttöönsä viisi hälytintä, jotka kannattaa laittaa vähän arvokkaampiin vaatteisiin. Nella&Nuttuun voi viedä lasten vaatteita, ulkovaatteita, kenkiä, leluja, tarvikkeita (potat, sitterit, luistimet jne) ja äitiysvaatteita. Nella&Nutussa on lapsille pieni aidattu leikkialue, jossa pojatkin viihtyivät sen aikaa, kun laitoin vaatteet myyntipaikalleni. Rattaiden kanssa hyllyväleissä on hankala liikkua, koska väylät ovat niin kapeita. Luin kuitenkin, että kirppari on vuodenvaihteen jälkeen muuttamassa saman rakennuksen alakertaan uusiin tiloihin, josko silloin tilaa olisi enemmän.


Meillä meni myyntiin tällä viimeisimmällä kerralla poikien 98-116cm sisävaatteita, parit Crocsin kumisaappaat ja paljon ulkovaatteita.  Eniten kysyntää oli housuilla ja ensimmäisenä meni housujen lisäksi mukavat käyttövaatteet, kuten kollaripaidat, pitkähihaiset ja hupparit. Kauluspaidat meni viimeisenä. Lastenvaatteet menevät kokemukseni mukaan hyvin kaupaksi jos ne ovat ehjiä, tahrattomia, siistejä ja hyvänhintaisia. Hinnoittelin kaikki lastenvaatteet 1-3€. Uudet Mini Rodinin pipot olivat 6€ ja menivät nopeasti. Olin ihan yllättynyt miten hyvin poikien vaatteet lähti liikkeelle. Vein kuuden myyntipäivän aikana lisää myytävää melkein päivittäin sitä mukaa, kun pöytään mahtui.

Puolessa välissä myyntiaikaani alkoi erityinen "Naisten tavarataivas", jolloin sai poikkeuksellisesti viedä myyntiin myös naisten vaatteita. Vein takkeja. laukkuja ja paitoja koossa M. Pyrin pitämään paikan siistinä niin, että kaikki vaatteet näkee helposti eikä ole liian täyttä. En itse nimittäin jaksa samalla tavalla tutkia täpötäysiä pöytiä kuin sellaisia, joissa pystyy helposti käymään tarjonnan läpi. Laitoin yläosat pääsääntöisesti henkareihin, mutta t-paidoille olin varannut mukaan oman läpinäkyvän säilytyslaatikon. Asusteet laitoin myös yhteen laatikkoon, jotta ne pysyivät siististi. Henkareita saa kirpparilta käyttöönsä, mutta omat säilytyslaatikot kannattaa ottaa mukaansa jos myy esimerkiksi asusteita tai haluaa erotella ala- ja yläosat.


Poikien vaatteet olivat menneet melkein kaikki siinä vaiheessa, kun laitoin -50% lapun päivää ennen myyntiajan loppumista. Siinä vaiheessa omat vaatteeni olivat olleet myynnissä kaksi päivää ja niitä oli vielä aika paljon jäljellä. Ne olin hinnoitellut 1-4€ ja osa takeista oli hieman enemmän. Olin itse odottanut innoissani naisten vaatteiden tulemista myyntiin, mutta olin yllättynyt, ettei siellä ollut juurikaan naisten vaatteita ainakaan siinä vaiheessa. Alelappu vauhditti myyntiä sen verran, että kaikki laukut ja takit meni, onneksi. Paitoja jäi jonkin verran, mutta kaikenkaikkiaan kotiin tuli takaisin muovikassillinen vaatteita, kun alunperin vein sinne kolme isoa ikeakassillista eli olin tyytyväinen. Saldoksi tuli reilu parisataa euroa, mikä on hyvin pelkistä perusvaatteista, joiden hinnat on matalat. Jos myyn jotain arvokkaampaa, mistä haluaisin toivomani hinnan, myyn ennemmin Facebookin paikallisessa kirppariryhmässä, koska sitä kautta yksittäiset arvokkaammat jutut kulkevat paremmin ja niistä maksetaan herkemmin pyydetty hinta.

Nella&Nutussa menee kaupaksi erityisen hyvin vauvanvaatteet, mutta tärkeimpänä pidän varmasti edellämainitsemiani seikkoja liittyen vaatteiden kuntoon ja hinnoitteluun. Kukaan ei varmaan osta käytettynä H&M nukkaista bodya neljällä eurolla, jos sen voi saada uutena kaupasta kuudella eurolla. Välillä hämmästelen hintoja, koska olen huomannut etenkin vauvanvaatteiden kirpparihintojen nousseen todella paljon. Vai olenko se vain minä, joka ei halua ostaa ketjuliikkeiden perusvaatteita yli viiden euron kappalehinnalla? Tarkoitan esimerkilläni housuja ja bodyja, joita saa alejen aikaan samalla hinnalla ostettua uutena. Melkein joka käynnilläni Nella&Nutussa olen tehnyt hyviä löytöjä hyvään hintaan. On mahtava tunne, kun löytää jotain kivaa ja tarpeellista ja hintakin miellyttää. Myyntipaikkoja on niin paljon, että jokaiselle on varmasti jotain ja hintahaitari voi olla laaja. Toivottavasti tämä postaus vastasi saamiini kysymyksiin kirpparilla myymiseen liityen. 

Käyttekö te kirppareilla?

    Teettekö usein löytöjä?            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3