Sivut

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Ensimmäinen kerta neuvolassa

Me käytiin viime perjantaina ekaa kertaa neuvolassa koko perheen voimin. Toissaperjantaina neuvolasta tultiin meille, mutta nyt me mentiin sinne. Mua jännitti jostain syystä tosi paljon. Jännitti, että jos pojat alkaakin itkeä ihan hillittömästi enkä tiedä mitä tehdä tai jotain. Meillä meni kaikki tosi kivasti. Pojat oli tyytyväisiä tapansa mukaan ja neukkutäti ihasteli meidän söpöliinejä! Hän myös sanoi, että meistä Jessen kanssa huokuu rauhallisuutta ja tapa, jolla jutellaan ja käsitellään poikia on rauhoittava ja sillä on varmasti hyvä vaikutus Theoon ja Jimiin! :) Tuli hyvä mieli ja äitivarmuus kasvoi taas vähän.

Neuvolatäti oli todella mukava. Toivotaan, että hän pysyy meillä pitkään. Raskausaikana, kun ehdin käymään muutaman kerran neuvolassa niin joka kerralla oli uusi neukkutäti ja aina sanottiin, että seuraavalla kerralla on meidän "oma täti". Nojoo. 

Pojat ovat kasvaneet tosi hienosti! Suluissa 25.7.2013 neukun kotikäynnillä otettu paino. Ikää tulee huomenna jo 7 viikkoa eli 38.viikko. Muutama viikko vielä laskettuun aikaan :)

JIMI

  2.8.2013
paino: 2650 g (2370 g)
pituus: 48 cm
päänympärys: 35 cm



THEO

  2.8.2013
 paino: 2660 g (2400 g)
pituus: 48,5 cm
päänympärys: 35 cm

Molemmilla lukee neuvolakortissa sama: "Suloinen vesseli. Paino nousee hienosti äidinmaidolla. Iho siisti. Heijasteet ok. Napa siisti." 

Theo tarttuu jo hienosti



Mitäs tälle mamille kuuluu?

Vointi on jo tosi hyvä, normaali.  Antibiootit alkoi vaikuttaa tuntuvasti vointiin jo lauantai-illan aikana. Oli mahtavaa taas jaksaa nostella poikia ja nyt on paljon helpompi herätä yösyötöillekin. Varmaan se aloitettu rautakin vaikuttaa pikkuhiljaa..?

Tulehdus tai antibiootit on varmaan syynä siihen, että maidontulo loppui yhtäkkiä melkein kokonaan! Aloitin antibiootit perjantai-iltana ja lauantaina ei enää tullut juurikaan maitoa. Imetin ja pumppasin tosi tiheään, mutta ei auttanut. Pitkän imetyksen jälkeen maiskuttelu jatkui ja sain pumpattua kerralla max 50ml, kun yleensä jo vartissa on tullut yli 200ml. Sinnittelin tyhmänä viikonlopun ja ajattelin, että ehkä se siitä taas lähtee tulemaan, kunhan jaksan imettää ja pumpata.
Sunnuntaiyönä ei pojille riittänyt enää maitoa kuin 30ml per syöttökerta, kun normaalisti ollaan annettu jo 60-65ml. Oli ihan kamalaa kattoa syötön jälkeistä maiskuttelua, kun pienille jäi selvästi vielä nälkä :( Olin ihan surkeana.

Soitin heti aamulla poikia hoitaneelle osastolle ja kysyin mitä korviketta voi antaa äidinmaidon ohella. Sain reseptin Premilonille (keskosille tarkoitettu korvike), jota Jesse haki heti töiden jälkeen ja saatiin poikien masut täyteen. Hoitaja sanoi, että maidontulon väheneminen johtuu aika varmasti tulehduksesta, kun elimistö on mennyt säästöliekille, mutta uskoo sen palautuvan kunhan tervehdyn. Hän on luultavasti oikeassa, koska maitoa tulee jo enemmän. Pojat syö tällä hetkellä korviketta noin kaksi syöttöä päivän kahdeksasta syötöstä. Pelästyin jo, että täytyy siirtyä kokonaan korvikkeeseen. Toivottavasti ei, koska ainakin Premilonin käyttö on hankalaa ja poikien masut toimii paremmin äidinmaidolla.

Arki on lähtenyt yllättävän hyvin käyntiin. Jesse meni töihin maanantaina kahden viikon isyysloman jälkeen. Harmittihan se, kun isyyslomalla oli niin helppoa, kun kummallakin oli vauva ja hoidot hoitui jo hyvällä rutiinilla. Eniten Jessen töihinpaluussa kauhistutti yösyöttöjen jääminen mulle, jotta Jesse jaksaa olla töissä. Ihan hyvin oon jaksanut nämä muutamat yöt ja viime yönä Jesse heräsi hoitamaan Theon aamukolmelta, kun syötin Jimiä (luksusta!). Välillä nukahdan pariksi minuutiksi, kun röyhtäytän ekaa vauvaa ja havahtuessani siihen, että sylissä on vasta se eka ja pinniksessä odottaa vielä toinen hoidettava, meinaa usko loppua koko touhuun. Onneksi niitä hetkiä ei tuu usein. Yleensä yöt menee sellaisessa sumussa, että aamulla täytyy muistella tarkkaan onko varmasti herännyt syötöille ja hoitanut pojat, haha.

Rakastan olla kotona poikien kanssa! Meillä on jo jonkinlainen päivärutiini. Hoitojen välissä jumppaan poikien kanssa lattialla, laitan pyykkejä, siivoan, luen blogeja, kirjoitan emaileja tai blogia, käyn kurkkimassa pieniä tuhisijoita jos ovat pinniksessä, pidän pojille "musiikkiterapiaa"... Oon aina ollut kotoilija ja tykännyt siivota ja laitella kotia. Oon elementissäni kotiäitinä. Kotiäitiys on ollut yksi mun haaveista ja nyt elän yhtä haavettani. Ei voisi asiat olla paremmin (paitsi jos Jessellä olisi vielä vähän isyyslomaa). 

Tällä hetkellä teen ristiäisjärjestelyjä! Kohta tulee jo kiire, kun kutsutkaan ei ole valmiina ja ristiäiset on 1.9.2013. Odotan ristiäisiä jo innolla, mutta siitä lisää omassa postauksessaan.

Tästä tulikin pitkä postaus useammalla aiheella. Mamia taidetaan kutsua, kun pinniksestä kuuluu naksutusta ja maiskuttelua ja pienet kädet heiluu kovaa vauhtia. Ihanat pojat. xxxx      

16 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla, että teillä menee hienosti! Suloisia poikia <3

    VastaaPoista
  2. Hienoa kuulla, että olet parempaan päin. Onneksi <3
    Suloiset pojat ja kyllä he vain kasvaa kokoajan ja ulkonäkö muuttuu, tulee erillaisia piirteitä esille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Nyt kun ei vaan enää tulis mitään tulehduksia tms! Niin tuleekin, sekä luonteessa että ulkonäössä :)

      Poista
  3. Jännittää seurata minkälaista teidän arki kahden kanssa on sittenkun alkaa se vaikeampi vauva-arki, kun itsellä meinasi mennä usko jo yhden kanssa. Kuulostaa kyllä ihanalta teidän elämä! :) Peukkuja nykyhetkeen ja tulevaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anette :) kieltämättä itseäkin jännittää... mutta tässä nyt mennään päivä kerrallaan. Yritän ottaa kaiken irti tästä pikkuvauva-ajasta, aika menee tosi nopsaa :(

      Poista
  4. Onpa kiva kuulla, että teillä sujuu noin hienosti! Mahtavaa, että olet jo pärjännyt päivät (ja yöt) yksinkin poikien kanssa - mä muistan miten paljon jännitin sitä, kun mies palasi töihin kaksosten synnyttyä. Sujuihan se sitten, kun oli pakko. ;) Tiedättehän, että jos vain taloudellisesti on mahdollista, niin kaksosten isä voi pitää 2 kk (tai tietysti vähemmänkin) vanhempainvapaata äidin kanssa samaan aikaan? Tän järjestelyn voi toteuttaa missä vaiheessa tahansa, eli jos rupeaa jossain vaiheessa tuntumaan liian rankalta yksin kotona, niin sitä kannattaa harkita.

    Hyvä, että antibiootit tehosivat, ja tosiaan maidontulokin varmaan palautuu ennalleen, kunhan tulehdus väistyy - sitä ei tajuakaan, miten rankkaa puuhaa kaksosten imetys keholle on, mutta kyllä se tosiaan kysyy voimia ja kuntoa.

    Meidän pienten neuvolakorteissa on aina vähän erilailla kirjoitettuna - vähintään että "herttainen tyttö" ja "herttainen poika". :D Juuri mietin, pitäisikö 3-vuotiskäynnille (miten se aika on kulunutkin!) mennä erikseen molempien kanssa, mutta menkööt vielä yhdessä, ensi vuonna ehkä. Kiva että teillä on mukava täti, pienten kanssa siellä kuitenkin käydään niin tiheään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Oon huojentunut, että menee näinkin hyvin! :) Tiedetään, mutta luulen, ettei ole taloudellisesti mahdollista... :( Se olis kyl tosi kivaa meille kaikille. Saa nyt nähdä.
      Joo, nyt toivotaan, ettei tule enää tulehduksia tai muutakaan. Olis kiva olla vaihteeksi ihan terve ja energinen.
      Haha, voi että. Niin teillä pystyy jo pelkästään noin kirjoittamaan vähän toisistaan poikkeavan tekstin! :)

      Poista
  5. Hyvältä kuulostaa teijän arki :) Pidän peukkuja, että maidontulo palaa entiselleen. Muista juoda runsaasta ja syödä hyvin. Itselläni oli tän vuoden alussa imetys koetuksella, kun sairastuin vatsatautiin. Vatsatauti oli sen verran paha, että päädyin kolmeksi päiväksi sairaalaan. Sillä välin en sit tietenkään voinut imettää, koska sairaanhoitaja ei ollut varma, että saako lääkityksen kanssa sekä. esteenä oli myös kymmenet kilometrit kodin ja sairaalan välissä. Sain sitten sairaalalta huoneeseen sähköpumpun lainaksi ja pumppailin niin usein kun vaan voinniltani pystyin. Mutta tässä sitä vaan ollaan, reilu puoli vuotta myöhemmin ja vieläkin maitoa riittää imettämään taaperoa ;) Tosin hänellä on "lupa" tissittelylle ainoastaan enää aamuin ja illoin. Hali! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä palaako, kun jo toinen antibioottikuuri menossa lyhyen ajan sisällä. Toivotaan!!! Sun kokema ainakin antaa uskoa siihen, että se hyvinkin saattaa normalisoitua! :) Halit! <3

      Poista
  6. Hyvin tuntuu teillä sujuvan, miten ihana kuulla ja nähdä kuvista kanssa. Pojat kasvaa ja kehittyy ja ovat niin suloisia. Tosi ihana tuo kuva jossa pojat nukkuvat kiinni toisissaan. Ja samaa mieltä muiden kanssa maidontulosta, se varmasti palautuu, kunhan vaan sinnikkäästi jaksat. Ja siis todella, todella suuri hatunnosto siitä, että jaksat imettää ja lypsää. En edes osaa kuvitella miten aikaavievää ja rankkaa se on, kun on kaksi pikkuista ruokittavana. Omat imetykset (siis kolme tähän mennessä) ovat olleet jokainen omalla tavallaan haasteellisia ja lypsykoneen hurina on tuttu joka kerralta, eri syistä. (Odotan jo jännityksellä, miten neljäs kerta sujuu, josko se vihdoin sujuisi kuin itsestään...)

    Hyvää jatkoa teille, täällä seuraillaan ja odotellaan edelleen tosi tiiviisti teidän kuulumisia.

    t. Anna (tänään rv 35+3)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat kasvaa kyl tosi vauhdilla! :) Nyt ovat jo lähes puolta isompia kuin syntyessään! He hakeutuvat itse aina mahollisimman lähelle toisiaan ja usein jompi kumpi nappaa toisesta vielä kiinni. Ihmeellisissä solmurykelmissä ovat joskus :D
      On se tosiaan aika rankkaa ja etenkin aikaavievää! Jesse sanoikin yks päivä, että "sä et tee muuta ku pumppaat ja imetät". No mutta, kyllä sitä jaksaa niin kauan, kun vaan maitoa tulee. Oon niin iloinen, että sitä tulee ja on riittänyt näinkin pitkälle.
      Imettäminen ei todellakaan ole yksinkertaista ja itsestäänselvyys, mullakin on ollut välillä tosi vaikeaa. Pidän peukkuja, että sulla onnistuu ongelmitta tällä kertaa :) Hyvää loppuraskautta Anna, kohta vauva onkin jo täällä! <3

      Poista
  7. Korvikkeen annollahan tuo maiskuttelu loppuisi, ettei pojille nälkä jää imetyksen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin loppuu. Ongelma olikin vain sen yhden yön ajan, kun maidontulo heikentyi ihan yhtäkkiä ja meillä ei ollut "varalla" korviketta kotona, kun resepti keskoskorvikkeeseen piti saada lääkäriltä, jolle piti soittaa kun tilanne näyttää siltä. Tuli siis vähän yllättäen korviketarve. Nyt ei sitä ongelmaa ole enää, kun ollaan haettu korvike ja annetaan siitä jos jää nälkä tai maitoa ei tule tarpeeksi :)

      Poista
  8. Voi että tää on ihana ja liikuttava blogi. <3 Pojat on niin suloisia!!!<3ja kiitos,sain sulta vastauksen siihen miksi mun maidontulo on vähentynyt. :( Tulehdus.

    -6kk pojan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla :) Hyvä, että oli apua. Toivottavasti oot jo parantunut ja maidontulo normalisoitunut! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3