Sivut

maanantai 23. helmikuuta 2015

Tavallinen arkipäivä

7.45 Herään ja hiippailen alakertaan. Keitän kahvia, teen aamupalaa, laitan poikien puuron lämmitystä vaille valmiiksi, syön aamiaista kynttilänvalossa kaikessa rauhassa ja katson samalla jotain sarjaa.

8.45 Theo herää ja höpöttää pupulle. Hetken päästä Jimi herää eikä se tosiaankaan jää kuulematta. Jimi herää aina vaatien jonkun samantien paikalle, "äitii, äitii, paapaa". Vien Jimin Theon sänkyyn ja pusutellaan hetki. Pojat leikkivät hetken keskenään sängyssä, kun menen itse aamupesulle.

9.00 Mennään alakertaan ja melkein heti pesujen ja Jimin lääkkeenoton kautta puurolle.


9.20 Meikkaan ja laitan hiukset. Ollaan valmiita uuteen päivään. Pakkaan laukun ja katson omat vaatteeni valmiiksi. Laitan olkkarin lattialle poikien ulkotamineet ja samantien alkaa innokas pukeminen. Menen auttamaan ja siirrän hanskan jalasta käteen :) Pukemisrumbaan menee yleensä n.5min. Nostan pojat rattaisiin ja avaan ulko-oven, jottei pojille tule kuuma. Puen itseni ja tsekkaan valot yms ja lähdetään kohti kirjastoa. 

10.00 Ollaan ulkona ja kävellään kirjastoon vartin matka. Kierretään ensin parissa kaupassa, jonka jälkeen mennään kirjastoon. Jimi ja Theo juoksevat iloisina ympäriinsä lastenpuolella. Katselevat muita lapsia, selailevat kirjoja, käyvät leluja läpi tai istuvat sylissäni.

11.30 Tehdään lähtöä. Puen Theoa ja Jimi viipottaa menemään. Onneksi ymmärtää sen verran, ettei katoa näköpiiristäni. Jimi pelästyy jos ei yhtäkkiä näekään minua. Theo odottaa rattaissa pukiessani Jimiä. Vilkutetaan heipat poikien uudelle tyttötuttavuudelle ja lähdetään. Tällä kertaa mennään bussilla kotiin, ettei pojat simahda rattaisiin.



12.00 Kotona! Lämmitän makaronilaatikkoa ja syödään. Höpötän samalla kaikenlaista ja pojat vastailevat. En vieläkään voi käsittää miten paljon noin pienet jo ymmärtää ja osaa. Välillä täytyy miettiä mitä voi sanoa ääneen. On mahtavaa, kun nyt pojilta voi kysyä mihin sattui tai mitä tapahtui ja he kertovat (eivät tietenkään sanasta sanaan vaan ilmeillä, eleillä ja joillain sanoilla).

12.30 Ollaan syöty ja luetaan muutama kirja. Pian alkaa silmät lupsua ja Jimi osoittaa yläkertaa. Theo ottaa pupun ja odottaa vuoroaan. Vien Jimin sänkyyn ja haen heti perään Theon. Pojat nukkuvat edelleen eri huoneissa. Kauniita unia!

13.00 Hiljaista. Ah, ihanaa. Laitan astianpesukoneen päälle, kerään lelut ja laitan paikat järjestykseen, sytytän kynttilöitä. Juon teetä, syön pientä välipalaa ja katson jakson Täykkäreitä. Mietin blogijuttuja ja muita ajankohtaisia asioita. Nukahdan...


14.45 Herään Jessen tullessa kotiin. Hieman tokkurainen olo... Hetki ehditään olla kahdestaan, kunnes yläkerrasta kuuluu kutsu.

15.15 Molemmat on hereillä, leikitään yläkerrassa hetki. Laitan pesukoneen päälle ja selvitän kylppärin epämääräisen vaatekasan. Pojat syö välipalaksi leivän, banaanin ja viinirypäleitä.

16.00 Lähden käymään kirpparilla. Kaksi pientä vilkuttaa ikkunasta ja etsii sitten isin kanssa lintuja.


17.30 Tulen kotiin ja keittiössä on täystohina päällä. Pojat syövät currykanaa ja riisiä.

18.00 Leikitään yhdessä olkkarin lattialla duploilla. Sitten kun leikki tuntuu muuttuneen pelkäksi kieltämiseksi eli mielenkiinto on mennyt niin kerätään duplot pois ja pojat tutkivat kahdestaan koko lelukorin sisällön. Käyn laittamassa pyykit kuivumaan ja siivoan keittiön.

19.00 Alkaa "vaippahippa" eli päivän vikat riehumiset. Pojat juoksevat vaippasillaan meitä karkuun ja tekevät vaikka mitä temppuja siinä samalla. Uusimpia on kuperkeikka ja taaksepäin kävely. Kun vikatkin energiat on kulutettu niin mennään puurolle. Puuro on yksi poikien lempiruoista, vaikka sitä syödäänkin melkein päivittäin kaksi kertaa.


19.45 Iltapesu, Jimpan lääke ja iltasatu. Köllötellään viltillä ja tankataan läheisyyttä.

20.00 Nukkumaan. Pojat antavat ensin toisilleen iltapusut, sitten meille ja sitten Jimi vielä silittää veikan päätä. Tämä on sellainen poikien keksimä juttu, mikä toistuu ihan joka ilta aina samassa järjestyksessä. Maailman parasta. 

Pian nukkumaanmenon jälkeen on hiljaista. Alkaa meidän oma aika. Tehdään iltapalaa yhdessä ja katsotaan päivän Emmerdalet. Sama kaava melkein joka ilta, mutta sopii meille. Jutellaan seuraavasta päivästä ja saan jalkahierontaa, luksus! Väsähdän yllättäen ja kömmin yläkertaan.

22.00 Untenmailla ZzzzZZ...

23.30 Jesse tulee nukkumaan.

Näin meillä menee ihan peruspäivä, minuuttiaikataulua ei ole, mutta perusraamit kuitenkin. Arkista, tavallista, mutta niin ihanaa. Oli hyvä päivä.     
   

20 kommenttia:

  1. APUA! Sie heräät ENNEN lapsia :o En ikinä pystyis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D jaksan hyvin herätä jos yöllä on saanut nukkua, päivä on kiva aloittaa kaikessa rauhassa :)

      Poista
  2. Ihana postaus! Voi nukkuisipas A-murukin noin pitkään. Okei siis hänhän nukkuut hyvin kun herää 7 jälkeen, mutta aamulla jokainen minuutti 7 jälkeen tuntuu itselle ainakin tärkeältä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selina :) ymmärrän, tuntuu luksukselta kun pojat nukkuu yli kasiin! Joskos A:kin joku aamu yllättäis extraminuuteilla ;)

      Poista
  3. Arki on kyllä ihanaa :) Ite viihdyn kovasti kotona kohta 2v pojan kanssa enkä vaihtaisi tätä mihinkään!<3

    VastaaPoista
  4. Hieno elämänasenne teidän seinätarrassa! Ja on teillä kyllä ihanat pojat, aww <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on kyllä hyvä sanoma! :) on, aivan ihanat! :)

      Poista
  5. Ihana päivä! :) nukkuspa meilläki isompi pidempää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :) hah, täytyy nauttia tästä ajasta kun meilläkin nukutaan. Koskaan ei tiedä mikä vaihe tulee seuraavaksi :D

      Poista
  6. Ihana toi iltarituaali ♡ mut pari asiaa jäi vaivaamaan, oon vissiin kade... nukkuuko teidän pojat joka aamu noin pitkään (meillä herätän joka päivä viim klo 6) ja miten saat pukemistouhut suoritettua 5 minuutissa (meillä menee noin 20min) ? :D

    oot kyllä super!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! <3 haha ihana Johanna :D joo nukkuu yleensä, aikaiset aamut on niitä kun pojat herää 8. Pukemiseen oon kehittänyt tietyn kaavan: aina samassa järkässä vaatteet päälle ja sellaisena liukuhihnamaisena touhuna :D pojat tekee yhteistyötä hienosti ja perustalvivaatteiden pukemiseen menee n.2,5min per poika :D sitten on tietty ihan eri juttu kun pojat pukevat itse..... :D onneks äiti saa vielä auttaa!

      Poista
  7. Ois niin ihanaa herätä ennen ku taapero ja syödä rauhassa aamupala. Ei kyllä varmaan tuu tapahtuun ennen teini-ikää :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Alkaa päivä ihan eri tavalla! :) herätäänkö teillä niin aikaisin ettet jaksa herätä ennen taaperoa? :/

      Poista
  8. Hei Nanna, kiitos maanläheisestä ja mukavasta blogista! Eksyin blogiisi etsiessäni mielipiteitä sektiosta. Teillä on aivan ihanat pienet pojat <3 iloisia kevätpäiviä sinulle ja kaikille pojillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiitos kivasta palautteesta :) Toivottavasti sait jotakin tietoa sektioon liittyen! Mukavaa kevättä sinullekin :)

      Poista
  9. Pakko ihmetellä täälläkin miten paljon teillä nukutaan, luksusta! Meillä 1v8kk tyttö menee nukkumaan iltaisin n. 20.30, aamulla herätään seiskalta, päiväunia 1-1,5h max. ja yölläkin vielä usein herätään (joskus nukahtaa nopeasti, toisinaan valvotaan kaksikin tuntia.....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä ihmettelen itsekin! No, se eka vuosihan meni käytännössä nukkumatta niin oon kyllä todella onnellinen nykytilanteesta! :D täytyy nauttia tästä niin kauan kun tätä univaihetta kestää ;)

      Poista

Kiitos kommentista! <3