Sivut

torstai 29. kesäkuuta 2017

Äitiyden aakkoset

Jokainen kirjain tarkoittaa jotain äitiyteeni liittyvää.  

A - Aamut. Meidän aamut alkaa hitaasti ja nautin siitä. Jesse lähtee jo kuuden jälkeen töihin, mutta me poikien kanssa herätään ilman herätyskelloa. Köllitään yhdessä hetki, kun pojat ovat tulleet herättämään minut, mietitään mitä tehdään sinä päivänä ja noustaan sitten kahvinkeittoon ja muihin aamutouhuihin.

B - Jimin ja Theon dagisryhmän nimi alkaa B:llä. He jatkavat vielä vuoden samassa, kunnes siirtyvät viisivuotiaina uuteen ryhmään. Pojat viihtyvät todella hyvin dagiksessa ja ryhmä on ihana.

C - Coffee eli kahvi. Aamukahvi maistuu taivaalliselta ja aloittaa päivän. Rakastan kahvia ja kahvittelua. Yleensä juon 3-4 kupillista kahvia päivässä.

D - D-vitamiini, meillä on kaikilla vitamiinit käytössä ja poikien lemppari on Vita-nalle, joka näyttää ja maistuu ihan nallekarkilta! D-vitamiini tuo mieleen myös sen, kun vauvoille alettiin antaa d-vitaa ja pitkän etsinnän ja kokeilun jälkeen löydettiin viimein se heille parhaiten sopiva, vesipohjainen Jekovit.

E -Ennakointi, äitiyden myötä minusta on tullut aika hyvä ennakoija. Ennakoin, jotta kaikki sujuu helpommin. Valitsen dagisvaatteet edeltävänä iltana, teen ruoan valmiiksi seuraavaa kiireistä päivää silmällä pitäen jne. Ennakoin myös esim. siirtämällä liian lähellä olevan maitolasin, koska tiedän sen kaatuvan pian.

F -Fraasi, samat fraasit tuntuu toistuvan aika usein, koska rutiinit pyörittää meidän elämää. "Tule syömään, mennään ulos, pue päälle, rauhoittukaa" jne.  

G - Google, internet, vinkit, vertaistuki. Googlaan, vaikkei aina pitäisi. Olen kuitenkin saanut hyviä vinkkejä netistä ja ihan parasta vertaistukea mm. blogien kautta.

 Ylemmän kuvan säilytyslaatikko ja alemman kuvan valolaatikko saatu


H - Hyvinvointi ja sen tärkeys: riittävä lepo, terveellinen ja monipuolinen ruoka, oma aika ja liikkuminen. Itseään ei saa unohtaa äitiyden myötä.  

I -Illat, illat on meidän yhteistä aikaa Jessen kanssa. Pojat nukahtaa 20-22 välillä, jonka jälkeen me katsotaan leffaa, jutellaan ja tehdään iltapalaa. Omaan iltarutiiniini kuuluu iltapala, kynsien lakkaaminen (joka toinen päivä) ja samalla lempivlogien katsominen ja blogien lukeminen. 

J -  Jesse, maailman paras isi ja aviomies, tuki ja turva. Kaikki meidän kohtaamat vaikeudet erityisesti raskausaikana ja vauvavuotena on vain lujentaneet meidän suhdetta. Ollaan paras tiimi ja yhdessä parhaat vanhemmat Jimille ja Theolle.

K - Kaksoset, elämäni paras yllätys.


L - Leikki, me leikitään yhdessä poikien kanssa päivittäin. Luetaan kirjoja, rakennetaan legoilla, leikitään dinoja tai koiria, tehdään leikkiruokaa, askarrellaan tai ollaan ulkona. Välillä on kiva heittäytyä mukaan lasten leikkiin, mutta meille on tärkeää, että pojat osaavat leikkiä myös keskenään/itsekseen. Pojat leikkivät paljon omia leikkejään ja pyytävät välillä johonkin mukaan, jolloin mennään lapsen "johdolla".

M - Mama loves you two - blogi, blogi on minulle tärkeä ja rakastan kuvata meidän elämää. Katselen usein ottamiani valokuvia ja muistelen kaikkea mitä meidän elämässä on tapahtunut. Blogi on paikka, johon kirjoitan minulle tärkeistä asioista ja jonka kautta saan vertaistukea. Olen iloinen, että aloin pitämään blogia ja saan olla vuorovaikutuksessa teidän kanssanne.  

N -Nosturi, ennen Jimiä ja Theoa en ollut kiinnittänyt huomiota nostureihin, kaivureihin tai muihin työkoneisiin, mutta nyt bongaillaan kilpaa kippikaivureita ja nostureita. 

O - Oma aika, koen sen itselleni tärkeäksi. Oli se sitten rauhassa juotu aamukahvi, hiljaisuudessa katsottu vlogi, iltalenkki tai koko päivän shoppailureissu. Siitä saa voimaa arkeen ja sen jälkeen jaksaa taas uudella innolla leikkiä Jimin ja Theon kanssa ja pestä pyykkiä. Saan omaa aikaa niin paljon kuin haluan, mutta aika harvakseltaan koen kaipaavani mitään sen suurempaa "irtiottoa". Olen niin tyytyväinen nykytilanteeseen, että jo se rauhassa juotu aamukahvi antaa virtaa. 

P - Positiivisuus, sillä pääsee pitkälle. Olen positiivinen ja näen asioissa hyvät puolet. Uskon, että se on vaikuttanut myös tapaani kohdata vaikeatkin asiat.

Q - Questions eli kysymykset ja niihin vastaaminen, meillä erityisesti toinen pojista on todella kova kysymään ja esittää usein myös jatkokysymyksiä. Häntä kiinnostaa kaikki ja hän on muutenkin todella pohdiskeleva tyyppi. Tähän asti olen osannut vastata saamiini kysymyksiin, vaikka välillä mietin, että mistä ihmeestä tuollainenkin tulee mieleen ja erityisesti tässä tilanteessa...

R - Riittämättömyyden tunne, se oli läsnä erityisesti äitiyden alkutaipaleella, uudessa tilanteessa kahden pienen keskosen kanssa. Jesse piti isyyslomaa vain viikon, joten nopeasti piti alkaa pyörittämään arkipäiviä yksin poikien kanssa. Muistan edelleen sen, miten hytkytin sitterissä itkevää vauvaa jalallani samalla toivoen, että toinen vauva sylissäni söisi nopeasti. Oli ihan kamalaa kuunnella sitä itkua, kun ei siinä tilanteessa riittänyt muuhun. Pojilla oli vielä se ongelma, että maidontuloa piti tasata tai he lopettivat hengittämisen eli syöttämiseen piti keskittyä ihan tosissaan. Silloin oli vain pakko opetella elämään riittämättömyyden tunteen kanssa ja sitä se tavallaan on edelleen.  


S - Sairastelu, meillä on sairasteltu paljon. Rankinta se oli silloin, kun flunssan alkaessa tiesi pakata kassin valmiiksi sairaalaan menoa varten. Jokainen flunssa tiesi osastohoitoa, kun poikien keuhkot eivät jaksaneet ilman apua. Onneksi siitä on päästy ja pojat ovat vahvistuneet. Se oli raskasta aikaa ja sai arjen tuntumaan vaikealta. Pelkoa toi Jimin kuumekouristukset, jotka alkoi ihan yhtäkkiä ja näytti pelottavalta.

T - Tukiverkko, meillä on onneksi hyvä tukiverkko ja tiedän saavani apua ja tukea aina, kun sitä tarvitsen. Pojilla on paljon heille tärkeitä ja heistä välittäviä ihmisiä ympärillään, joista puhutaan päivittäin. 

U - Uudet taidot, tällä hetkellä meillä harjoitellaan hyvää kynäotetta, laskemista, kirjaimia ja potkulaudalla ajamista. Pojat ovat todella innokkaita oppimaan uutta ja ovat kiinnostuneita edellä mainituista asioista.  

V - Vaiheet, niin ne vaiheet. Erityisesti vauvavuosi oli vaiherikasta aikaa, mutta nyt se on onneksi tasoittunut. Se on varma, että jos erehtyy sanomaan ääneen esim. hyvistä öistä niin ne muuttuu levottomiksi. 

W - Wetwipes, maailman paras keksintö lapsiperheeseen. Ne putsaa mitä vain ja niitä pitää olla aina mukana. Jesse käyttää niitä jopa töissä.

X - Iloitsin siitä, kun Jimi oli neuvolassa mm. piirtänyt mallista X:n. Tähän asti hän on lähinnä värittänyt sellaista päämäärätöntä, mikä ei häneltä kysyttäessä esitä mitään. Hän oli reipas ja teki hienosti kaikki tehtävät, samalla kun me odotettiin häntä viereisessä huoneessa. Jimin käynnistä seuraavana päivänä oli Theon vuoro ja alun jännityksestä huolimatta kaikki oli mennyt hienosti!Theo on jo pitemmän aikaa jäljitellyt kirjaimia, piirtänyt erilaisia kuvioita, värittänyt rajojen sisäpuolella ja tykkää selittää mitä kaikkea hänen taideteoksissaan on.

Y - Ystävät ja läheiset <3

Z - ZzzZ eli nukkuminen, meillä on kokemusta monen kuukauden valvomisesta ja nyt nautitaan täysillä kokonaisista öistä ja hyvin nukkuvista pojista. En osannut arvostaa nukkumista ennen äidiksi tulemista, vaan pidin sitä itsestäänselvyytenä. Toista se on nyt! Nukkuminen on ihanaa ja olen kiitollinen jokaisesta hyvin nukutusta yöstä. 

Å - Ruotsalainen Å eli kaksikielisyys. Olemme pysyneet tiukasti siinä, että minä puhun ruotsia ja Jesse suomea. Pojat erottavat kielet, vaikkakin käyttävät itse kieliä vielä jonkin verran sekaisin. He vastaavat heille puhutulla kielellä.

Ä - Äitiys, niin ihmeellistä, ihanaa, raskasta, opettavaista ja maailman parasta! 

Ö - Ööö ööö, se kun et jatkuvien keskeytysten jälkeen muista mitä olit sanomassa.

Samaistutteko joihinkin kohtiin? 

4 kommenttia:

 1. Hei, vähän aikaa sitten kerroit että pojat juttelee paljon keskenään kun touhuilevat - millä kielellä tämä tapahtuu? Kaksikielisyys on tosi mielenkiintosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He puhuvat keskenään suomea, välillä jos joku leikki on selkeästi tullut päiväkodista niin sitä he leikkivät ruotsiksi :)

   Poista
 2. Hihih, moneenkin mutta erityisesti toi ennakointi ja x-kirjain kolahti. Meillä Rasmus on tosi suurpiirteinen tyyppi eikä kauaa jaksa keskittyä kädentaitoihin, vaikka sit taas vaikka pyörän pyörimistä auton alla saattaa seurata pitkäänkin. Muakin helpotti kun neuvolassa hallitsi kuitenkin kaikki tehtävät, osan vaan penkin alla kun pöytä oli herralle liian perussettiä.. 😅 hassut pojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan Jimiltä :D Meillä pojat ihan erilaisia ja toisen kanssa saa näpertää enemmän pikkujuttuja, kun taas toisen kanssa juosta, temppuilla ja vaihtaa leikkiä useammin! :D Hyvä pojat 4v.! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3