Sivut

torstai 27. heinäkuuta 2017

Raskauden suunnittelu -käynnillä

Me käytiin Jessen kanssa eilen äitiyspoliklinikalla, jossa tavattiin todella mukava naislääkäri. Kaikki lähti Theon ja Jimin 4-vuotisneuvolakäynniltä, jossa kerrottiin terveydenhoitajalle meidän ajatuksista ja peloista mahdollista seuraavaa raskautta ajatellen. Hän laittoi asian heti eteenpäin ja saatiin aika alle kuukauden päähän sairaalan äitiyspolille. Lääkäri nimitti käyntiä raskauden suunnittelu -käynniksi. Käytiin läpi poikien raskausaika ja siihen liittyneet komplikaatiot, jonka jälkeen puhuttiin meidän peloista ja epävarmuudesta. Potilaskertomuksia raskausajalta oli paljon ja monen asian olin jotenkin unohtanut ja muistin vasta, kun lääkäri kysyi niistä. Oli onni, että saatiin todella sydämellinen lääkäri, joka kuunteli ja ymmärsi.


Poikien ennenaikaisuudelle ei ole olemassa yhtä tiettyä syytä, vaan suurimpana "rasitteena" pidetään kaksosraskautta. On mahdollista, että yksösraskaus menee loppuun asti hyvin. Me haluttiin lähinnä tietää, että miten raskautta seurataan ja miten toimitaan jos sama toistuu eli kohdunkaula lyhenee ihan liian aikaisin aiheuttaen ennenaikaisuuden riskin. Pääsen erityisseurantaan ja ensimmäinen ultra tehdään raskausviikolla 7, jossa tarkistetaan kaiken olevan kunnossa. Sen lisäksi on ainakin kaksi ylimääräistä lääkärintarkastusta ja ultraa keskiraskauden aikana. Neuvolassa poissuljetaan tulehdukset säännöllisesti. Ensimmäisessä ns.virallisessa ultrassa rv 12 mitataan kohdunkaula ja tehdään arviointi siitä olisiko tukilanka tarpeen laittaa ennaltaehkäisevästi jo rv 12-14. Kaksosraskaudessa sain sen viimeisenä apukeinona ja koen siitä olleen hyötyä, koska saatiin sen ja vuodelevon kombolla 11 viikkoa lisäaikaa.

Käynti huojensi mieltä ja tuli paljon luottavaisempi olo. Jesse kokee saaneensa vastaukset kysymyksiinsä ja me ollaan molemmat tyytyväisiä tukilangan mahdollisuuteen. Koen tärkeäksi, että pääsen säännöllisesti tarkastuksiin, koska kaksosraskaudessa en tuntenut supistuksia, vaan kaikki tapahtui salakavalasti ja nopeasti.

Tulevaisuus tämän tiimoilta tuntuu taas valoisammalta.  

15 kommenttia:

 1. Meinaatteko alkaa yrittää tänä vuonna? Jänniä aikoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna, kyllä :) Jänniä aikoja todellakin, jo pelkkä asian ajatteleminen!

   Poista
 2. Mitä ajatuksia herättää mahdollinen uusi kaksosraskaus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkoa, pelkoa monelta eri kantilta. Toivon todella, että saadaan kokea yksösraskaus ja yhden vauvan vauvavuosi. Otetaan tietysti vastaan mitä tulee :), mutta meidän toiveissa ei ole toisia kaksosia. Kuulostaa kamalalta näin kirjoitettuna, mutta se on totuus.

   Poista
 3. Oijjoi! Ihanaa, että ootte saaneet jutella asiasta hyvän lääkärin kanssa. Ja vielä ihanampaa että uskallatte antaa uuden vauvan tulla, tsemppiä <3

  VastaaPoista
 4. Oih �� vauva ❤ toivon teille kovasti onnea! Ja ihanaa, että tuo käynti huojensi mieltä ja antoi vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Nelli täällä siis! Puhelin ei tunnista mun profiilia taas!

   Poista
 5. Ihanaa että pääsitte suunnittelukäynnille ja että se helpotti teidän molempien oloa! Itse koin myös vastaavan hyödyn ennen molempia raskauksia samaisilla käynneillä. Toivon teille plussatuulia (kun raskaus ja yritys on ajankohtainen) ja kaikkea hyvää! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihanaa että tuollaiselle käynnille on mahdollista päästä. Kiitos Selina! <3 Hyvää loppukesää sinne! <3

   Poista
 6. Oi ihanaa,että jäi positiivinen olo käynnistä! Meillä alkaa nro nelosen yrittäminen tänä vuonna myös ;) <3 -miljama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, toivottavasti tärppää sitten kun on aika! :)<3

   Poista
 7. Meillä syntyi esikoinen rv 27 kun tulehdus lyhensi kohdunkaulan etuajassa. Toisessa kohdunkaulaa seurattiin viikolta 16 kahden viikon välein ja oli lugesteron-lääkitys, mutta ei se lyhentynyt toisessa raskaudessa yhtään ennen aikojaan :) Ja yksösraskauksia oli molemmat, eli ihan voi hyvin sujua toinen raskaus vaikka ekassa oli ongelmia. Ja meilläkin esikoinen 4v nyt kun vauva syntyi. Onnea yritykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihana kuulla, että teillä meni toisessa raskaudessa kaikki hyvin, vaikka ensimmäisessä oli ongelmia. Onnea perheenlisäyksestä! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3