Sivut

perjantai 21. helmikuuta 2020

Lasten kanssa Skidit Risteilyllä - reissufiiliksiä!

Yhteistyössä Skidit & Silja Line


Kirjoitinkin täällä, että lähdettiin mukaan Skidit Risteilylle Silja Serenadelle. Pojat olivat odottaneet risteilyä innoissaan ja vaikka siitä onkin nyt jo pari viikkoa niin reissu on edelleen jokapäiväinen puheenaihe. Onneksi lapset rakastavat risteilemistä yhtä paljon kuin minä!

Skidit Risteily järjestetään kuusi kertaa vuodessa ja jokaisella risteilyllä on oma teemansa. Tällä kertaa teema oli sirkus, mikä näkyi vahvasti risteilyn ohjelmassa.

Ohjelmassa oli huomioitu eri-ikäiset lapset ja erilaisia toiminnallisia pisteitä oli ympäri laivaa. Pojat tykkäsivät taikurishowsta, moikkasivat Harri Hyljettä ja olivat Skidit Diskossa. Lapset joivat diskossa lasten drinkit ja saivat valotikut. 8-vuotias DJ soitti Einoa ja Aapelia ja Antti Tuiskua. Ohjelmassa oli lisäksi vauvasirkusta, Espoon sirkus- ja teatterikoulun ohjaama sirkustemppurata sekä illan päätteeksi sirkustirehtöörin iltatarina.


Skidit -ohjelman lisäksi oltiin paljon Silja Landissa, viidennen kerroksen viihtyisässä leikkipaikassa. Pojat olivat suurimmaksi osaksi isompien lasten pallomeressä, kävivät pelaamassa PlayStationia, roikkuivat puolapuissa ja esittelivät paikkaa Ellenille. Ellen oli haltioissaan pienten pallomerestä ja kulki ympäriinsä ihmettelemässä kaikkea ja katseli muita lapsia.

Lähdin lasten kanssa yksin risteilylle, koska Jesse ei päässyt töiltään mukaan. Onneksi saatiin seuraksi meidän naapuri kolmevuotiaan poikansa kanssa. Toisen aikuisen läsnäolo helpotti paljon erityisesti buffetissa ruokaillessa, kun toinen jäi lasten kanssa odottamaan toisen hakiessa ruokaa. Naapurini otti pojat myös mukaansa katsomaan taikurishowta. Ellen oli siinä vaiheessa jo niin väsynyt, että menin hänen kanssaan hyttiin iltatoimiin.

Meillä oli Muumiperhehytti, jonne Ellenille oli tuotu valmiiksi matkasänky ja pojille turvalaidat. Ne voi pyytää maksutta hyttiin esimerkiksi laivan infopisteeltä. Ei olla ennen oltu Muumihytissä, joten se oli kiva kokea.

Muumiperhehytti on tavallista hyttiä tilavampi ja sitä koristaa muumihahmojen kuvia ja muumilamppu. Hytissä on jääkaappi, jonka sisältö kuuluu hytin hintaan. Hytti on 11.kannella. Onneksi hyttikäytävän saa suljettua väliovella, ettei sinne pääse muut kuin saman hyttikäytävän ihmiset. Oven sulkeminen nimittäin rauhoitti alkuun meluisan käytävän yöllä.


Lapset saivat FriendSHIP -rannekkeet, joihin kuuluu reppu sisältöineen sekä jäätelö- ja juomakupongit. Ranneke ostetaan ennen lähtöä (15,90€ / Club One hinta 14,90€) ja reppu odottaa hytissä. Reppuja on kolme ikäkategoriaa, Kiddos 0-5v, Juniors 6-11v ja Teens 12-17v. Lapsi pääsee rannekkeella ilmaiseksi kylpyläosastolle maksavan aikuisen seurassa. Voit lukea lisätietoa rannekkeesta Silja Linen nettisivuilta.

Ranneke oli hitti. Poikien mielestä oli kiva "maksaa itse" juoma ja jäätelö ranneketta näyttämällä. Se oli myös tärkeä säästää matkan jälkeen ja eskarissa sitä esiteltiin muille. Lapsilla oli tekemistä illalla hytissä, kun he tekivät tehtäväkirjojaan. Ellen väritti tietysti myös omaa kirjaansa, koska hän ottaa mallia isoveljistään.

Syötiin meno- ja paluumatkalla Grande Buffetissa, jossa on helppoa lasten kanssa, kun jokaiselle voi valita juuri sitä mieluisinta syötävää. Jälkiruokapöytä on suosikkini ja reissussa tuli tehtyä yksi jos toinenkin pehmis buffetin pehmiskoneella... Meillä oli myös aamiainen buffetissa ja siellä oli hyvä startata päivä.  

Lapset saivat ostaa laivan lelukaupasta jotain isovanhemmiltaan saaduilla matkarahoilla ja käytiinkin kaupassa useampaan kertaan katselemassa kaikkea. Pojat ostivat autoja ja vilkkuvat limapallot ja Ellen osti pienen nuken, jota kantoi ylpeänä.


Tukholmassa oli aurinkoista ja kaunista. Pojat jaksoivat hienosti mukana, vaikka käveltiin paljon. Kierreltiin keskustassa, käytiin muutamassa kaupassa, tein pari löytöä ja ostettiin irtokarkkeja (koska Ruotsissa on parhaat!). Mentiin keskustaan ja takaisin satamaan tunnelbanalla. Jo pelkästään se on lasten mielestä jännää! Tunnelbanalla pääsee kätevästi!

Käänsin Tukholmassa ensimmäistä kertaa Ellenin rattaiden istuimen kasvot menosuuntaan päin. Ellen väänteli itseään kokoajan, kun halusi nähdä missä pojat menivät, joten ajattelin kokeilla istuimen kääntämistä ja Ellen selvästi piti siitä. Iso tyttö -hetki!  

Käytiin Gallerian -ostoskeskuksessa World of Toys -lelukaupassa, jossa oli todella kiva leikkipaikka ja laaja valikoima leluja, lastenhuoneen sisustusjuttuja, lastenhoitovälineitä ja kaikkea ihanaa! Ellen heräsi päiväunilta sopivasti juuri sitä ennen ja pääsi mukaan leikkimään. Gallerianissa oli myös hieno maksuton lastenhoitohuone. Ihana päivä Tukholmassa!   

 World of Toys -lelukaupan leikkipaikka 


Meidän risteily meni hyvin ja lasten ehdoilla, kuten oltiin asennoiduttu. Ollaan oltu perheen kesken sekä tavallisilla risteilyillä että Skidit Risteilyllä. Skidit Risteilyssä on hyvänä puolena se, että lapsille on erityistä ohjelmaa ja risteilyllä on oma tunnelmansa sen johdosta.

Koen Silja Linen lapsiystävällisenä laivana, jossa on mukava ja helppo olla lasten kanssa.  Skidit järjestää monipuolista ja hauskaa ohjelmaa ja ihmiset Skidien takana ovat täysillä mukana luomassa lapsille unohtumatonta risteilykokemusta!

Kiitos Skidit ja Silja Line ihanasta risteilystä! 

psst! Seuraavat lähdöt Skidit Risteilyille on 
15.3 (Prinsessaunelmia -teema) & 31.5 (Kesäkarnevaali -teema)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3