Sivut

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Onnistumisen ilo

Eilen oli tosi hyvä päivä. Jos olisin tullut kirjoittamaan etenkin aamupäivän kuulumisista, olisi teksti ollut täynnä hymiöitä. Meidän minit on oppineet ihan hurjan paljon nyt viime aikoina. Oon todella iloinen siitä miten arkiset asiat on alkaneet helpottua.

Toissapäivänä päätin, että nyt loppui yksitellen syöttö sylissä, koska siihen menee niin paljon aikaa ja se luultavasti osin vaikuttaa poikien erirytmisyyteen mm.päiväunissa. Aloitettiin sitterisyöttö-harjoittelut. Toissapäivä meni vähän takkuillen, mutta entä eilinen ja tämä päivä! Eilen molemmat söivät kiltisti koko aterian sitterissä. Jimi touhottaa ja heiluu aika paljon, mutta Theolla menee oikein mallikkaasti. Theo haluaa itse pitää lusikkaa ja ohjata suuhun ja sosetta pitäisi tulla nopeammalla tahdilla kuin mihin äiti ennättää. Jimi työntää sormet joka välissä suuhun ja naureskelee, kun koitan saada niitä pois. Tärkeintä kuitenkin, että homma toimii ja saan yksin ollessakin molemmat syötettyä samanaikaisesti. Aikaisemmin pojat eivät osanneet eivätkä halunneet syödä sitterissä. Sitä rajoittivat myös refluksioireet ja hotkiminen; koko ajan piti olla valmiudessa vaihtamaan asentoa ja rajoittamaan hotkimista. Refluksi ei vaivaa enää (ainakaan tällä hetkellä) ja olo on ihan sanoinkuvailemattoman huojentunut. Ei tarvitse miettiä aina mihin pojat voi laittaa, ettei vaan maito nouse ylös eikä tarvitse herätä yöllä siihen, kun kuulee pikkuisen haukkovan henkeä tukehtumaisillaan. Miten mahtavaa onkaan kokea ns.normaali vauva-arki, siis ilman mitään ylimääräistä.


Toinen juttu; nyt alkuvaikeuksien jälkeen sose on alkanut maistua! Aloitettiin kiinteät 2kk sitten, poikien ollessa 4kk (keskosuuden takia). Silloin meille sanottiin, että kahdessa viikossa pitäisi saada ainakin puolipurkkia menemään kerralla. Huh sanon minä. Vasta viime viikolla sain menemään sen verran. Stressasin asiasta aika lailla, mutta onneksi nyt maistuu. Theo syö oikeastaan kaikkea, Jimi on vähän nirsompi. Tässä välissä oli pari viikkoa, kun oikein mikään ei maistunut kummallekaan ja olin taas huolissani.

Syy on selvinnyt, nimittäin Theolle on tullut ensimmäinen hammas! Suloinen pieni nökö alhaalla! Jimi tulee kovasti perässä: samanlaista sormien ja nyrkin syömistä, ikenien hieromista, kuolaamista ja ajoittaista ruokahaluttomuutta. Pojat ovat oppineet "syömään" jäähdytettävää purulelua ja se tuntuu auttavan pahimpaan kutinaan.



Mahtavaa, kun tuntee onnistuvansa äitinä! Pojilla on vaivat helpottaneet, itkuisuus vähentynyt ja kerrankin arki luistaa ilman sen suurempia vastoinkäymisiä. Toivottavasti saadaan nauttia näin hyvin sujuvasta arjesta pitkään!  

Missä iässä siellä on ilmestynyt eka hammas?

xxxx  

ps. muistakaa osallistua Lamaze-arvontaan täällä, perjantaihin asti aikaa! 

33 kommenttia:

  1. Meille Atelle tuli eka hammas 4½kk iässä ja toinen tuli nyt 5 kk iässä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika samaan aikaan kuin meillä siis :) Meillä pojat on korjattua ikää 4kk :)

      Poista
  2. Veeti oli 4kk kun eka hammas tuli =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaan aikaan kuin meillä siis! :) Mä ihan yllätyin, kun näin hampaan. En osannut odottaa niitä ihan vielä :D

      Poista
  3. Aleksi n.4kk kun kaksi hammasta tuli samaa aikaa :) 4 muuta tuli 6kk iässä.

    VastaaPoista
  4. Meille tuli eka hammas 7-8kk iässä!:D Sitten tulikin heti perään toinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja nyt Nea 11kk, edelleen vain kaksi nököä suussaan xD

      Poista
    2. Hih, ihana! Nepu ja kaksi nököä! <3 Noo kyllä ne sieltä pikkuhiljaa tulee! :)

      Poista
  5. Ihanaa että teillä on "normaalia vauva-arkea"! :) kyllä tuo yhtäaikaa syöttäminen vaan arkea niin paljon helpottaa. Ja kiva lukea että refluksioireetkin alkavat helpottaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ihanaa! :) Joo, aika puolittuu! Ihmeellistä ja helppoa aiempaan verrattuna! :) Toivotaan, että teilläkin tyttöjen oireet helpottaa! :)

      Poista
  6. Ihanaa, että teillä menee hyvin! Siis oikeastiko pitäisi kahden viikon jälkeen saada menemään puoli purkkia sosetta?? Meillä meni kuukauden ajan muutama lusikallinen! Sitten alkoi maistumaan hieman paremmin, mutta tuskin silloinkaan ihan puolta purkkia meni.. Nyt kyllä on ruokahalu löytynyt. Meidän herran ensimmäinen hammas tuli 6,5kk ikäisenä, eli tässä pari viikkoa sitten.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) No sitä mä kans ihmettelin! Olin jo hetken huolissani, kun meillä ei mennyt lähellekään niin paljon ja välillä oli kertoja, kun sose ei uponnut ollenkaan! Nyt voin sanoa, että turhaan stressasin, kun kyl se pikkuhiljaa alkoi maistua ja nyt menee hyvin :)
      Eka hammas :) oliko oireita?

      Poista
  7. Ihana kuulla että teillä menee jo paremmin :) Oikein ihanaa Joulunodotusta ja poikien ensimäistä Joulua!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos Jenni, joulu meni tosi kivasti! Hyvää uutta vuotta! :)

      Poista
  8. Ihana kuulla että on alkanut menee paremmin, ja nuo syötöt! :)<3

    VastaaPoista
  9. Meillä ei ole vielä yhtään hammasta suus ja poika on yli 9kk :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tosi yksilöllistä :) Eiköhän sinnekin kohta tule ensimmäinen nökö! :)

      Poista
  10. Meidän pojalla oli kaksi hammasta syntyessään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, yksilöllistä todellakin! En ole kuullutkaan, että olis syntyessään jo hampaita :) Olitteko yllättyneitä?

      Poista
  11. Aivan uskomaton tarina teidän pojilla. Oli mielenkiintoista uppoutua teksteihisi. Kaikkea hyvää teidän perheelle :)

    - Fia, rv 27+2, ensimmäinen viikko vuodelevossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Oon uskomattoman kiitollinen, että nyt ollaan tässä pisteessä! Kiitos Fia :) Kaikkea hyvää sinulle myös ja paljon tsemppiä ja voimia vuodelepoon! <3 Toivottavasti saat paljon lisäaikaa pikkuiselle! :)<3

      Poista
  12. Meillä ollaan 5 kk iässä vielä hampaattomia :) Pojat kuolaavat kyllä tosi paljon ja syövät nyrkkejään, mutta vielä ei oo ikenissä tuntunut hampaan alkuja.
    Siirryttiin kans pari viikkoa sitten syömään soseet ja puurot sittereissä. Tunnen itseni usein lintuemoksi kun molemmat poikaset vaatii ruokaa suu ammollaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin syötiin sormia ja kuola valui pari kuukautta. Sitten näkyi Theolla eka nökö ja nyt oireiden perusteella Jimpalle olis tuloillaan myös eka hammas ja Theolle toinen! Öiset kipuitkut on alkaneet :(
      Se helpottaa ihan älyttömän paljon, kun saa syötettyä molemmat samaan aikaan! Hih, musta tuntuu ihan samalta! Nopeus ei riitä, kun jo piipitetään lisää ruokaa :)

      Poista
  13. Ihana postaus! Onnellisuus huokuu kirjoituksestasi. Hymy huulilla sitä luin :) meillä ei Saaralla ole vielä tullut hampaita. Kovasti kuolaa ja kalvaa kaikkea suussaan joten kyllä varmaan lähellä ollaan jo sitä ensimmäistä hammasta. Ikää Saaralla kohta 6kk :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sini, ihana kuulla :) Kuulostaa siltä, että hampaidentulo on lähellä! Meillä oli ihan samoja oireita ja nyt päälle on tullut öiset kipuitkut ja katkonaiset yöt :( Kunpa nyt pian tulisi hampaat ja päästäisiin kivuista! Kamalaa, kun pikkuisia sattuu...

      Poista
  14. http://vauvaodotus.blogspot.fi/2013/12/haastetta-kehiin.html heitin sua haasteella :)

    VastaaPoista
  15. Meille tuli eka hammas melkein 7kk. Nyt 11kk omistaa 6 hammasta ja parhaillaan kiukkuaa kun tekee kahta ylähammasta, veikkaan että on tulossa myö ekat poskihampaat alas koska on tosi kiukkuinen!

    Ja toi puolipurkkia kahdessa viikossa kuulostaa ihan hurjalta! Meillä menee vasta nykyään nippanappa puolipurkkia kerralla vaikka on soseiltu jo 10kk! Tuo on aina ollut hieman huono syömään mutta kasvaa kuitenkin omalla käyrällään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, nyt onkin jo monta hammasta! Pelottaa mitä meillä on sitten poskihampaiden aikaan, kun nyt jo ekat hampaat vaikuttaa isosti yöuniin :(
      Niinpä, meillä menee myös nykyään hyvässä lykyssä se puolipurkkia per poika! Meilläkin onneksi pojat kasvavat hienosti! Ei sen puolesta huolta! :)

      Poista
  16. Aaw mitä ihania kuulumisia! <3

    PS: Sä oot onnistunut äitinä siitä hetkestä lähtien, kun plussatestin teit! Ihailen sua! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3