Sivut

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Identtiset kaksoset

Kaksosten päivän kunniaksi kirjoitan paljon toivotusta aiheesta, identtisyydestä. 

Kirjoitin ajatuksiani samaisesta aiheesta jo odotusaikana, postauksen voi lukea täällä.

Pohdin siinä mm. tällaista: Tunnistanko heidät toisistaan? Eroavatko he toisistaan millään tavalla? Onko pojilla omanlainen, erityinen yhteys toisiinsa? 

Oli kiva lukea omia mietteitä siltä ajalta, kun en vielä tiennyt mitä odottaa ja millaisia poikia siellä masussa asusteli. Nyt on päivänselvää, että tunnistan pojat. Ensimmäisten kuukausien aikana en ollut aivan varma kumpi oli kumpi ja aloin erottamaan pojat vaatteiden perusteella. Silloin heiltä puuttui vielä ne ominaispiirteet, jotka heillä nyt on. Nykyään ero on mielestäni täysin selvä. Jimi on Jimi ja Theo on Theo ;) Kun kysytään miten erotan heidät, en osaa vastata. Ehkä ilmeiden perusteella, ehkä ääntelyn tai ehkä luonteen perusteella..?


Identtisyydestä huolimatta Theo ja Jimi ovat kuin yö ja päivä. 

Theo on rauhallinen, tuumaileva, herkkä, hyväntuulinen, katselee kulmien alta ennen kuin hymyilee vieraille ja viihtyy sylissä. Jimi on räväkkä, sosiaalinen, iloinen ja hymyilee (melkein) kaikille. Toisaalta taas syödessä Theo ei jaksa odottaa vaan piipittää, kun syöttäjän tahti on liian hidas. Jimi odottaa kiltisti lusikan tuloa ja hömpöttää omiaan. Theo tarvitsee paljon sylittelyä ja pusuja, kun taas Jimi välillä pyristelee pois, kun haluaa leikkimään. Jimillä menee hermo vaunuissa, turvakaukalossa ja pipoa puettaessa. Theo möllöttää tyytyväisenä. Molemmat ovat perustyytyväisiä ja hymyileväisiä kavereita. Heillä on erilainen huumorintaju. Molemmilla on ne omat jutut, joille he nauravat. He pitävät erilaisista ruoista ja heillä on erilaisia mieltymyksiä. Jimi haluaa nukahtaa pupun kanssa ja Theo tutin kanssa.

Ulkonäöllisesti omasta mielestäni pojat ovat tietysti omannäköisiään. Theolla oli jo syntyessään mansikkaluomi vasemmassa kainalossa. Siitä pystyi hyvin tarkistamaan kumpi poika oli vaipanvaihdossa ;) Lääkäreiden mielestä oli hassua, että vain toisella identtisistä kaksosista on luomi. Mansikkaluomi lähtee pois iän myötä, yleensä lapsuuden aikana. Molemmilla pojilla on isot siniset silmät, mutta mielestäni Theo näyttää enemmän minulta ja Jimi Jesseltä. Silmien muoto on hieman erilainen. Theolla on hieman pyöreämmät kasvot kuin Jimillä. Ilmeet ovat erilaisia; Jimi on enemmän vekkuli ja Theo sellainen "mammanpoika"-söpöilijä.

Identtisyys-postaukseen olin kirjoittanut myös näin:

- ei koskaan puhutella poikia kaksosina
- annetaan molemmille pojille saman verran laatuaikaa kummankin vanhemman kanssa
- huomioidaan kummankin yksilölliset tarpeet ja mielenkiinnon kohteet ja tuetaan juuri niitä
- ei pueta poikia täysin samanlaisiin vaatteisiin (meillä on tuplavaatteitakin, mutta pojat eivät tule olemaan täysin samalla tavalla puettuja)
 
Meille pojat ovat olleet aina "pojat", Jimi ja Theo. Toki on erilaisia lempinimiä yms, muttei ikinä puhutella poikia kaksosina. Vietetään säännöllisin väliajoin laatuaikaa vain yhden pojan kanssa. Saatan käydä kaupassa vain toisen kanssa tai Jesse kaverillaan vain toinen mukanaan. Pojilla on ollut täysin samanlaiset asut päällään yhden tai kaksi kertaa. Joskus on samanlaiset bodyt, mutta housut ja sukat erilaiset. En kuitenkaan ole enää yhtä "ehdoton" vaatteiden suhteen. Se, että pojilla on samanlaiset vaatteet päällä ei vaikuta siihen, ettenkö huomioisi heitä yksilöinä. He ovat identtiset kaksoset, mutta kuitenkin kaksi eri ihmistä. Välillä on kiva pukea pojat samalla tavalla, he ovat extrasuloisia samanlaisissa vaatteissa!


Loppuun täytyy todeta, että vaikka olin peloissani kuullessani, että meille tulee kaksoset; en voisi olla onnellisempi. Meille on suotu tuplaonni! Kaksi aivan ihanaa vauvaa, mahtavia pikkutyyppejä! xxxx

Ihanaa kaksosten päivää! 

toivottaa onnellinen kaksosten äiti 

8 kommenttia:

 1. Tosi ihana kirjoitus! Pojat on niin älyttömän suloisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sini! :) Theo ja Jimi kiittävät ;)

   Poista
 2. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja olipa lohdullista törmätä ekana tähän kirjoitukseen. Itse odotan kaksospoikia nyt rv 33, tosin mun raskauteni on di-di eli identtisyydestä ei vielä ole tietoa. Mutta olen kyllä jo ihan hirveästi stressannut, että kuinka ihmeessä me tullaan erottamaan vauvat toisistaan, varsinkin jos ovat identtisiä. Eniten pelottaa, että reppanat menevät jossain vaiheessa ihan lopullisesti sekaisin eikä saada enää selville, kumpi on kumpi. :D Kaikkea hyvää teille, söpöjä poikia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kaksosuutisesta <3 Kyllä te heidät erotatte, ainakin jossain vaiheessa ;) Meilläkin oli alussa hieman hankaluuksia, kun pojilla ei vielä ollut niin selvästi ne omat piirteet esillä eikä luonteesta ottanut vielä selvää. Nopeasti me alettiin erottaa, kunhan tutustuttiin heihin :) Ei kannata stressata! Hyvää loppuraskautta! :)

   Poista
 3. Voi miten tutun kuuloista pohdintaa! t. 1v 1 kk ikäisten identtisten poikien äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen :) Itsekin samaistun usein toisten monikkovanhempien juttuihin :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3