Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Fysioterapia ja soijakorvike

Viime perjantaina oli poikien toinen käynti fysioterapiassa. Lähetteen sinne laittoi lastenlääkäri, koska Jimi oli tarkastuksessa niin flegmaattinen eikä saatu tutkittua kaikkea. Fyssari oli todella mukava ja vaikka aika oli heti aamusta olivat pojat iloisia ja virkeitä.

Mentiin jumppasaliin, jossa pojat olivat vaippasillaan patjalla. Fyssari keskittyi tietysti yhteen kerrallaan ja toinen sai leikkiä äitin ja isin kanssa sillä aikaa. Jimi oli tällä kertaa todella veikeänä ja näytti kaikki taitonsa. Theo mietti hetken aikaa ennen kuin hymyili uusille kasvoille, mutta lämpeni pikkuhiljaa. Poikia nostettiin, kannettiin, pyöriteltiin, kokeiltiin istumista, seisomista ja kääntymistä. Kaikki näytti oikein hyvältä molemmilla. Saatiin lupa alkaa istuttaa pieniä hetkiä kerrallaan syöttötuolissa. Kehitys on ikätason mukaista.


Theo on alkanut ryömiä ja Jimi etenee tällä hetkellä mittarimatona - suurimmaksi osaksi taaksepäin. Fyssarin mielestä näyttää siltä, että Jimi alkaa kontata pian. Jimi hengaa nykyään eniten polviensa päällä peppu pystyssä ja nytkyttää edestakaisin. Pojat ovat mielestäni ottaneet nyt viime aikoina isoja kehitysharppauksia. Johdot kiinnostaa ja erityisesti Theo menee silmät kiiluen kohti niitä.

Viime torstaina päätettiin ennätyshuonon yön jälkeen vaihtaa Nan2 soijakorvikkeeseen.   
Käytiin pari kuukautta sitten yksityisellä, kun kunnalliselta ei saatu apua. Lasten allergioihin erikoistunut lastenlääkäri ehdotti silloin soijakorviketta. Jatkettiin kuitenkin Nanilla, kun aina välillä tuli hyvä yö ja kummasteltiin kovasti voiko maitoallergia ilmetä tosiaan vaan öisin, kun päivisin pojat eivät itke ollenkaan. Ensimmäinen yö uudella korvikkeella jännitti kovasti, mutta se meni todella hyvin. Molemmat nukahtivat itse, yksi yösyöttö, kerran silitin Theoa ja herättiin vasta 10.

Seuraava yö meni kuitenkin taas todella huonosti, mutta silloin pojat tosiaan sairastuivat flunssaan. Flunssa on vetänyt olon kurjaksi ja Theo on ollut raasu etenkin öisin. Silti me ollaan nukuttu nyt monta yötä paremmin kuin koskaan! Molemmat nukahtavat pääsääntöisesti itse (ainakin Jimi, joka ei ole yhtä kipeä kuin veli), eivät heräile jatkuvasti ja syödään 1-2 kertaa yössä. Ei kipristelyä, vääntelyä eikä masusta kuulu sellaista kamalaa vellomista. Tähän asti kaikki on mennyt todella hyvin. Odotan innolla flunssasta paranemista. Sitten näkee vielä paremmin eron.

Soijakorvike on aika kallista, etenkin kun sitä menee kahdelle. Meillä kuluu yksi purkki parissa päivässä... Siihen saa kelakorvauksen jos maitoallergia todetaan. Millainenkohan prosessi se on? 


Maitoallergia ja soijakorvike herätti aikamoisen keskustelun fyssarikäynnin yhteydessä. Kysyin neuvoja vauvapolin hoitajilta poikien öihin. Kerroin aloittaneeni soijakorvikkeen yksityisen lääkärin kehotuksesta ja miten ekat yöt olivat menneet. Hoitaja naureskeli, että maitoallergia ja refluksi on nyt trendi. Voitte vaan kuvitella miltä kahden refluksivauvan vanhemmat näytti siinä tilanteessa..!
Ei kuulemma ole maitoallergiaa vaan meidän pojat sattuu olemaan yöhuutajia. Sille ei oikein voi mitään. (?!!) Sanoin, että me kokeillaan soijakorviketta, koska kaikki muu on kokeiltu eikä enää jakseta. Vasta, kun kerroin, että viime kuukausina ollaan nukuttu yhteensä varmaan se sama määrä mitä kuuluisi nukkua per yö, hän alkoi ymmärtää. Ei saatu neuvoja ja fyssarikäynnistä jäänyt hyvä mieli katosi samantien. 

Olen onnellinen, kun Theo ja Jimi voivat paremmin. Se on tärkeintä. xxxx

Onko teillä kokemusta maitoallergiasta tai soijakorvikkeesta?

19 kommenttia:

 1. Meidän tytöllä on maito ja soijaallergia joka oireili yöhuutoina, mahan löysyytenä ja puklailuna. Jos toi soijakorvike ei tuo apua kannattaa kokeilla nutrilon peptiä :) Soijahan on kans tosi allergisoiva. Tsemppiä ja toivottavasti helpottaa!

  VastaaPoista
 2. Heippa teijän ihanalle perheelle! Jos saan suositella, ottakaa yhteyttä jos mahdollista homeopaattiin Satu Järvilehtoon.. Vastaanotto Helsingissä Albertinkadulla. Hänellä on ammattitaitoa ja kokemusta ja mahtava asiakaspalvelu!! Sitä ette kadu. Me saatiin sieltä apua ja uusia näkökulmia ongelmiin.. Hyvää ja onnellista jatkoa teille ja voimia<3

  VastaaPoista
 3. Minä suosittelen menemään suoraan yksityiselle maitoaltistuskokeeseen ja sitä kautta b-lausunto apteekin nutrilon peptiin, jolle kelakorvauksen jälkeen ei jää hinnaksi juuri mitään. Meillä loppui yöitkut ja huudot kuin seinään kun aloitettiin nutrilonilla. Nykyään poika 1,5v ja kaura/soija tuotteilla mennään!

  VastaaPoista
 4. Meillä on Linalla maitoallergia (ja refluksitauti)
  Piti omakustanteisesti maksaa noin 5-6 viikkoa "allergiamaitoa", jonka jälkeen oli altistus lääkärissä. Itse altistuksesta voit lukea täältä, jos se kiinnostaa:
  http://mammavaara.blogspot.fi/2013/11/maitoaltistus.html

  Aika ikävää, jos joku suhtautuu olankohautuksella ja "ne on nyt muodissa" tyyppisillä lausahduksilla, kun vanhemmat joutuvat ravaamaan lapsen kanssa jos jonkinmoisissa testeissä. Jokainen kuitenkin varmaan ajattelee lapsensa parasta ja tuskin kukaan niitä allergioita yms. lapselleen haluaa. Niitä on nykyään enemmän ja ehkä vanhemmat ovat valveutuneempia etsimään ratkaisuja erilaisiin oireisiin ja ongelmiin.
  Meillä on ollut onni ja ollaan saatu aivan ihana lääkäri, joka on kuunnellut joka ikisen valitukseni vakavasti ja aina laittanut jatkotutkimuksiin, jos sellaislle on ollut pienenkin tarve.

  Pojat kasvaa niin hienosti ja kehittyvät hurjaa vauhtia! Ihania! :)

  VastaaPoista
 5. Tulipa paha mieli tosta mitä teille oli sanottu :(
  Osalla hoitoalan ihmisistä on kyllä tosi ikävä asenne ja voin vaan kuvitella miltä teistä on tuntunut, kun olette öitä valvoneet ja tunnette pojat parhaiten. Onneksi kuitenkin tuo fyssari oli mukava ihminen :)

  Pojat on kasvanut taas valtavasti :)

  VastaaPoista
 6. Meillä oli 3 viikkoa nutrilon peptillä kun katteltiin löytyykö vastaus pahaan atooppiseen ihoon allergiasta mutta eipä auttanut. Mutta se mikä jäi suututtamaan oli että meidät käskettiin ostamaan jauhe apteekista reseptillä, kelakorvausta ei vielä saatu kun allergiaa ei oltu todettu. Hintaa purkille tuli n. 43e ja yks päivä prismassa huomattiin että tismalleen sama purkki maksaa noin 10 euroa vähemmän!!! Asiasta kun kysyttiin, meille vain pahoiteltiin että joo näin on, harmi ettei kukaan ole sanonut. Harmi meillä, toviottavasti muut huomaavat ajoissa tämän asian etteivät kaikki menetä rahojaan lääkärien/apteekkarien takia kun eivät voi asiasta kertoa.

  VastaaPoista
 7. Noihan on trendi vaivat,mutta kyllä niitä oikeastikin on! Höh tommosille "auttajille"! Rasitus yksityisellä+kelalle paperit! Ja ihanaa,jos tosiaan korvikkeen vaihto auttoi,pääasia että teillä nukkuu koko perhe <3

  VastaaPoista
 8. Kunnallisestaki saa apua kun vaan esittää asian oikein..maitoallergia näkyy kyllä todella usein myös iholta.

  VastaaPoista
 9. Myös minun tytölläni maito- ja soija-allergia ilmeni yöitkuisuutena, löysällä vatsalla ja puklailulla. Allergia todettiin maitoaltistus- ja ihokokein yksityisellä. Kelaa varten saimme erityiskorvattavuuden apteekin erityismaitoihin. Meidän tytölle ei käynyt kuin kallein allergiamaitojauhe Neocate. Kaikista muista tuli oireita. Onneksi saatiin hyvät kelakorvaukset.
  Neuvoisin sinua viemään pojat hyvälle yksityiselle allergialääkärille (esim. Dextrassa Ritva Sorva). Asia kannattaa tutkia kunnolla. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Meidän neiti on onneksi selvinnyt ilman mitään allergioita! Miehellä oli lapsena todella paha maitoallergia ja vähän hirvitti ajatus siitä, että se olisi periytynyt myös Pepille. Onneksi ei kuitenkaan! Toivottavasti saatte pian selvyyttä asioihin. :)

  VastaaPoista
 11. kommentoin jo aikaisemmin siihen unipostaukseen, meilläkin siis yöheräilijä 6kk. Meille lasten allergologi sanoi, että maitoallergia näkyy muutenkin kun yölevottomuutena ja meille ei suostuttu edes tekemään altistuskoetta tms. Jos menette lääkäriin, varautukaa vaatimaan koetta jos sen haluatte..

  VastaaPoista
 12. Meillä maito+kananmuna+soija-allergia ilmeni yöhuutona, tosi katkonaisina unina, refluksitautina ja masuvaivoina. Apu saatiin vasta yksityiseltä suosittelen lämpimästi menemään yksityiselle. Julkisella saatu vastaukseks vaan 'Ettekö tiedö että vauvat pulauttelee ja itkee ja valvottaa' joopa joo. Aloitin maidottoman imetysdieetin - oireet väheni huomattavasti. Yksityiseltä lähete maitoaltistukseen sairaalalle, pitää olla B todistus jotta Kelalta tosiaan saa ne erityiskorvaukset apteekin maitoon. Altistuksessa todettiin heti maitoallergia kun 5ml maitoo ja oksentamine ja ihottuma alko heti. Nut menossa Nutrilon Pepti korvike. Pitkä ja kivinen tie ennenku saatiin apua ja meitä uskottiin. Tulevien ladten kans meen kyl heti yksityiselle jos on aihetta epäillä allergiaa. Käy kurkkii mun blogista miten meillä eteni prosessi, jos kiinnostaa, oon aika paljon sinne kurjotellu viimeaikoina aiheesta ! Meil 6kk poika.

  www.vauvanmatka.blogspot.fi

  Tsemiä. ps. olkaa sinnikkäitä apua hakiessanne,mulle tuli välillä tunne että kuvittelen vaan et mein poika itkee ja valvottaa ja puklaa enemmän ku vauvat yleensä. lääkärit aina vaa sano että normaalia, normaalia, normaalia.. vaikkei ollu, ja maitoallergia todettiin altistuksessa heti.
  Nyt meillä voidaan hyvin, kun allergiat kurissa ja saatiin unikoulukin tehtyä je mein 15-45min pätkissä nukkuja nukkuu kivutta yöt läpeensä.

  VastaaPoista
 13. Vai että trendi. Onkos korvatulehdus trendi sairaus, kun sitä niin monella lapsella on? Älä välitä, te tunnette lapsenne parhaiten ja huomaatte varmasti kun asiat ei ole oikein. Mutta ihanaa kuulla, että soijakorvike on auttanut ja teillä nukutaan paremmin! :) Huoli jo hieman tuli teidän jaksamisesta, kun kirjoittelitte teidän öistä.

  VastaaPoista
 14. Moi,
  Enpäs olekaan pitkään aikaan kommentoinut. On tämä oma elämä ollut neljännen syntymän jälkeen yhtä hullunmyllyä, mutta olen kuitenkin lukenut ihanaa blogiasi edelleen ja seurannut poikien hienoa kasvua :)

  Nyt oli kyllä pakko kommentoida tuohon sairaanhoitajan kommenttiin. Refluksitauti ei ole mikään hemmetin trendi! Sitä on aina ollut ja nykyään se ONNEKSI osataan ja VIITSITÄÄN diagnosoida ja sitä myötä hoitaa! Usein sen taustalla on maitoallergia ja usein on kysymys vaan sitä läpän löysyydestä ja usein molemmista. Niinkuin tiedämme.

  Varmaan kaikilla vauvoilla on vähän "refluksia" eli pulauttelua, mutta joillekin se on ongelma todellakin. Ja "trendin" hoitaminen tuo moneen perheeseen rauhan, kun esim. sen mahaportin läpän (tai mikä se on?) annetaan lääkehoidon aikana kehittyä vähän paremmin pitäväksi. Meillä siis nelonen kärsi kovasti syömisvaikeuksista kunnes refluksilääke toi rauhan elämään. Sitä ennen äiti meinattiin suunnilleen kärrätä kallonkutistajalle kun ajateltiin, että häntä ilmeisesti niin ahdistaa ja se heijastuu vauvaan. Ja juu, yksityiseltä apu löytyi niinkuin aina. Mä suutun aina, kun jonku idiootti hoitaja sanoo, että vauvat vaan huutaa. Tyytyväinen ja kivuton vauva ei huuda kun nälkäänsä, selkäkakkaa tjms. helposti hoidettavaa. Sori vaan kaikki terveydenhuoltoalan ammattilaiset.

  t. Anna, neljän äiti (nelosella ns. silent reflux, nyt hoidossa)

  VastaaPoista
 15. Mä oon jostain kuullut, että soijaa ei saisi syöttää vauvalle, ja voi olla erityisen haitallista poikalapsille, kun siitä saa niin valtavasti estrogeenia, siksi vähän ihmettelen tuota soijakorviketta...

  VastaaPoista
 16. Me taidettiin olla samana päivänä vauvapolilla koska näin teijät siellä. Ja meidän kohdalle osui sama hoitaja selittämään kuinka vauvojen kuuluu itkeä öisin. Niin ja viikon kestää mahan tottua kiinteisiin,ihan sama vaikka huutaisi yöt läpeensä. Meillä kanssa maitoallergia ja refluksitauti 5kk vanhalla pojalla.

  VastaaPoista
 17. meillä oli ekana nutrilon pepti 2vkosesta eteenpäin, ja 10kk iässä soijamaitoon vaihdettiin.
  edelleen kohta 3v juo soijamaitoa kun muut ei sovi, mutta nyt ihan kaupan normi soijamaitoa.
  meidän kolmas maito (ja moni) allergikko niin eipä sitä kukaan kyseenalaistanut enää :D

  VastaaPoista
 18. I am truly happy to read this webpage posts which includes tons of
  helpful data, thanks for providing these information.

  Have a look at my blog post - Hollister Pas Cher

  VastaaPoista
 19. I feel that is among the such a lot significant info for
  me. And i'm happy studying your article. However want to remark on few normal issues, The website taste
  is great, the articles is in reality excellent : D.
  Good process, cheers

  my web page cheap Louis vuitton bags

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3