Sivut

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ratasvihaa

Kuluneella viikolla on mennyt hermot useampaan otteseen meidän rattaisiin. 

Meillä on Ora Land -tuplavaunut (vaunupostaus täällä), joista pidin kovasti tähän asti. Nyt, kun pojat ovat jo niin isoja, että viihtyvät parhaiten puoli-istuvassa asennossa, rattaat (ts.ratasistuin) ei aja asiaansa ollenkaan. Ei olla käytetty vaunukoppia enää kuukausiin vaan pojat ovat maanneet/olleet puoli-istuvassa asennossa ratasistuimessa vierekkäin. Vaunuissa ei ole selkeää väliseinää vaan siellä köllötellään vieri vieressä. Olen pitänyt pohjalla äitiyspakkauksen makuupussia.

Pojat eivät enää pysy paikoillaan vaan venkuilevat ihan mahdottomasti hereillä ollessaan. Ennen nukahtamista Theo yleensä repii Jimin pipoa ja ottaa tuttia suusta, kahinaa kahinaa. Käytiin eilen markkinoilla ja pojat nukkuivat vain 45 minuuttia, joten olivat hereillä suurimman osan ajasta. Nyt lämmin ilma helpotti viihtymistä, kun pystyi olla ilman tumppuja ja pojat leikkivät leluilla vaunuissa. Kauaa ei kuitenkaan mennyt, kun Jimi jo kiipeili veljen päällä ja kääntyi mahalleen. Otettiin makuupussi pois ja yritettiin laittaa pojat istuvampaan asentoon ja tukea valjailla. EI. Se ei onnistu. Rataksen istuinosa on jollain tapaa niin pitkä ja leveä, että pojat ovat siinä todella epämukavassa asennossa ja valuvat. Valjaat ei tue tarpeeksi ja pojat valuvat entistä enemmän. Haaraväliin tuleva osa on todella pitkällä eikä tule lähellekään haaroja jos samalla täytyisi nojautua selkänojaan. Tähän kaikkeen vaikuttaa tietysti se, kun ei vielä itse istuta, mutta en usko asian korjaantuvan tarpeeksi edes sitten, kun istutaan. Missä mättää, meissä vai ratasosassa? :D Aurinko paistoi ja nyt ne Lindexin "rimpula"-aurinkolasit lentää päästä alta aikayksikön (kunnolliset on ostoslistalla), vaunuverho revitään pois ja sitten kitistään, kun aurinko paistaa silmiin. Huoh. Voitte kuvitella miten antoisa kotimatka meillä oli. Onneksi ei ollut pitkä matka.

Yhteenvetona siis, inhoan meidän rattaita. Vaunuina koppien kanssa toimivat todella hyvin, mutta eivät tässä vaiheessa. Selasin eilen tori.fi:tä uusien rattaiden toivossa. Siellä oli muutamat kiinnostavat, mutta äh, en tiedä. Merkillä ei ole väliä, kunhan ajaa asiansa. Olisi ihana kuulla teidän muiden tuplien kanssa menevien kokemuksista! xxxx

Millaiset tuplarattaat teillä on? Mitä suosittelette?   

17 kommenttia:

 1. Mulla on kaksosille Emmaljungan Twin City Crossit, jotka käytettyinä ostin ja siis jotain iänikuista mallia. Kopat on vielä käytössä meillä, mutta oon kans etsiskellyt uusia kärrejä meille, mielellään kääntyvin etupyörin. En siis suosittele noita Twin City Crosseja!

  VastaaPoista
 2. meillä oli ekana kesänä juilbon aurinkolasit.. toimii hyvin, kun niissä on se kiinnitysnauha joilla pysyy hyvin päässä.. mutta sitten kun tuli se vaihe että ne revitään pois päästä niin nehän revittiin sitten niin että se kuminauha poltti niskaan haavan.. että en tiedä kannattaako ostaa sellaisia nauhallisia arskoja jos päästä ne kuitenkin revitään.. H&Mllä oli pikkuvauvojen puolella omat aurinkolasinsa.. eli varmaan vähän kapeammat kuin ne lindexin lasten aurinkolasit..

  VastaaPoista
 3. Meillä on tuplina Emman z-line jule twinit. Meillä tosin myös eri ikäiset lapset ettei kaksoset. Nää on tavallaan vähän halvempaa merkkiä, mutta mä oon ollut enemmän kuin tyytyväinen näihin ja on jopa paremmat kun Emmaljungan yksöisvaunut jotka meillä oli Samulle. Näissä on välissä sellanen seinämä, niin että molemmilla on oikeastaan oma istuinpaikka eikä voi häiritä toista. Tai no isompi ei voi häiritä pienempää kun pienempi nyt vaan makaa ja nukkuu :) Ihanat myös ohjata kääntyvien etupyörien ansiosta.

  VastaaPoista
 4. Mulla ei ole kokemusta tuplarattaista, mutta esikoisella oli Oran yhdistelmät. Ja juurikin tuo sama ongelma istuinosan kanssa, etenkin kun tyttö oli TODELLA pienikokoinen. Vaihdoin sitten Emmaljunga Scootereihin (samoihin aikoihin tyttö kylläkin oppi itsekseen istumaan), eikä ollut enää mitään ongelmia :) Muuta neuvoa en osaa antaa, kuin että ns. kuppimalliset istuimet toimisi varmaan teidän tilanteessa :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Bumbleridet on mahtavat!!!!! :) Jokaisen euron arvoiset! :)

   Poista
 6. Onpa hassun näkösesti tosiaan noi vyöt! Meillä on ollut tuplat eri-ikäisillä mutta mun mielestä olennaisin juttu on omat "loossit" joissa siis erilliset nojan säädöt ja erilliset kuomut jolloin kumpikin voi levätä kun tarvitsee... (vaikka eihän nekään härkkimistä täysin estä) Meillä on vierekkäin istuttavista ollut Babyjoggerin city minit, niitä voin lämpimästi suositella jos tarvitsee kevyempiä "kaupunkirattaita". Ulkoiluun citymineissä on liian pienet pyörät mutta käsittääkseni merkiltä löytyy myös järeämpiä malleja...

  VastaaPoista
 7. Meillä on Carenan Double Swing:it ja ainaki tähän asti oon tykänny. On erilliset ratasosat, tytöt ovat samalla tavalla nyt rattaissa kuin teillä pojat, eli makaavassa asennossa ja makuupussi alla. Me ollaan ostamass tytöille Julboja, pitäiskin laittaa se tehtävälistalle, tai muistuttaa anoppia, että kohta varmaan olis jo tarve, kun lupas ne ostaa tytöille lahjaksi :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on emma merkkiset juoksurattaat tarkkaa nimeä en tiedä mutta tosi näppärät, menee pieneen tilaan ja kevyet työntää ja nostella. Tykänny kovasti eri ikäisillä ollut käytössä mut on joku pieni väliseinä ja vauvakin pysyy hyvin vöissä. Selkänojat säätyy remmeillä portaattomasti, ja pitkäikäiset 3 v mahtuu vielä nukkumaan kyydissä. Oliskohan ollu twin jogger??

  VastaaPoista
 9. Mun kokemus on, että täydellisiä tuplarattaita kaksosille ei olekaan... No, meidän ensimmäisissä tuplissa oli täysin erilliset istuinosat, ja se oli kyllä hyvä siitä, että toista ei paljon päässyt häiritsemään, ja pienikokoiset lapset mahtuikin niihin ihan hyvin (happy baby -merkkiä, ei ole enää myynnissä - ja muuten oli sen verran rimpulat, että en suosittele). Sen jälkeen meillä oli Emmaljungan Twin City Crossit, ja niissä istutaan kylki kyljessä samalla tavalla kuin teillä, ja ovat leveämmät kuin noi orat, eli en suosittele niihin vaihtamaan.

  Miten ois peräkkäin tai päällekkäin istuttavat? Meillä oli Ranskassa käytössä vastakkain istuttava malli, ja se oli kyllä siitä hyvä, että eivät häirinneet toisiaan. Sitten pitäisi vain testata istuinten sopivuus. Mä en kyllä tykkää niistä malleista, missä on lasten naama menosuuntaan, koska ei pysty oikein juttelemaan lasten kanssa, mutta kyllä noi Emmaljungatkin oli pakko loppuvaiheessa kääntää niin päin, kun työntäminen kävi muuten liian raskaaksi.

  Tsemppiä rattaiden kanssa! Parin vuoden päästähän ne jo kävelee itse... :)

  VastaaPoista
 10. Meillä z-linet. Oon ollut tosi tyytyväinen siihen nähden että olivat niin halvat! (alle 300€) Ostin sillä ajatuksella,että jos nyt pari vuotta edes kestävät.... Nyt käytössä jo neljättä vuotta eikä mitään vikaa! Kääntyvät etupyörät ja erilliset istuinosat (välissä "seinä") olivat mun ihan ehdottomat kriteerit. Ja tuohon "seinään" tosiaan oon ollut erityisen tyytyväinen! Musta se on ehdoton. Ja nää on varmaan kapeimmat vierekkäin istuttavat tuplarattaat...? Päällekäin/peräkkäin istuttavista oon kuullut sen verran,että sitten kun aletaan tajuta enemmän niin kumpikaan lapsista ei halua istua alhaalla/takana...;) Ja loppuun vielä,että meillä nämä rattaat olleet eri ikäisillä sisaruksilla. Ei siis kaksosilla. Mutta mikseivät toimisi myös kaksosilla...?:)

  VastaaPoista
 11. Bumbleridet täälläkin. Hinta on auts, mutta on tosiaan sen arvoiset:) On varmasti käytössä niin kauan kuin rattaita tarvitaan, ihanat lenkillä ja kaupassa ja lapset saa helposti suojaan auringolta,tuulelta jne. :)

  VastaaPoista
 12. Meillä käyttöä odottamassa Baby joggerin city selectit, jotka ihastuttivat monipuolisilla säädöillä. Testikokemusta kaksosten kanssa ei vielä ole, kun ovat vielä niin pieniä, mutta esikoisen (20 kg) kanssa ainakin kulkevat kevyesti. -Timmutar

  VastaaPoista
 13. Meillä on Emmaljungan double city crossit ja en suosittele. Kantokassien kanssa ei ongelmaa, mutta nyt kun niitä ei enää käytetä, niin vaunuilut on yhtä hulluutta. Väliseinättömyys on suuri miinus ja meilläkin hakusessa uudet vaunut!

  VastaaPoista
 14. Meiltä löytyy rattaita vaikka muille jakaa... Ostosmaniaa? Mutta noita z-lineja mäkin suosittelen. Ostin käytetttnä 80 eurolla ajatuksena vaan parvekekäyttöön, mutta on niin hyvät että ollut jatkuvassa lenkkeilykäytössä!

  VastaaPoista
 15. Meillä kaksosilla Easy Walkers tuplat ja ovat aivan mahtavat! Olen tykännyt todella paljon.

  VastaaPoista
 16. Meillä myöskin Easy Walkerit ovat todella hyvät! Renkaat isot ja hyvin rullaavat. Tilavat, isosisko 2v istuu rattaissa hyvin eikä kuomu tule vastaan. Jos jotain negatiivista sanoo niin nyt kun tytöt istuvat niin asento on hieman kalteva.. Muutoin todella loistavat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3