Sivut

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kaasona häissä

Lauantaina vietettiin parhaan ystäväni häitä, joissa olin kaasona. Koko viikonloppu meni häätunnelmissa: perjantai valmistellen paikkaa, lauantai häissä ja sunnuntai vielä fiilistellen, kun hääpari ja moni häävieraista jäi Långvikin hotelliin yöksi ja aamulla syötiin yhdessä aamiaista. Kävin lauantaiaamuna meikkaajalla ja yksi ystäväni tuli meille laittamaan hiukseni jo aamuseiskalta. Lähdettiin Jessen kanssa kohti Långvikia ennen puoltapäivää. Menin hääparin sviittiin, jossa kaasot valmistautuivat yhdessä morsiamen kanssa.

Löysin juhlamekkoni ihan viimetinkaan, koska en vaan ollut löytänyt sellaista kuin halusin. Tilasin mekkoja nettikaupoista vaikka kuinka monta, mutta niissä oli aina jotain, mikä ei ollut hyvä ja palautin ne. Kävin pari päivää ennen häitä Stockalla äitini kanssa ja löysin alesta kauniin haalean vaaleanpunaisen, yksinkertaisen Vilan mekon. Se tuntui heti hyvältä päällä ja oli kaunis. Hetken epäröin onko se liian yksinkertainen makuuni, mutta päätin lisätä näyttävyyttä koruilla ja kauniilla kengillä. Pidin asustani todella paljon ja mekolle on käyttöä varmasti myöhemminkin, joten alle kahdenkympin mekoksi nappiostos.   


Häitä vietettiin lähellä Långvikin hotellia, Runhälla -nimisessä vuokrattavassa paikassa. Siitä sai koristeilla todella kauniin ja tunnelmallisen. Häät olivat rennot, kauniit ja hienoja yksityiskohtia oli paljon. Lähes kaikki koristeista oli itsetehtyjä, samoin kuin kaikki kukat hääkimppua ja heittokimppua lukuunottamatta. Morsian oli nähnyt paljon vaivaa. Juhlasalissa oli paljon koristevaloja, kynttilöitä, valkoiset pöytäliinat ja upeat pöytäkoristeet! Vihkiminen tapahtui juhlapaikan pihalla, jonne oli pystytetty iso juhlateltta. Sulhanen oli tehnyt itse "alttarin", joka sopi häiden tyyliin täydellisesti.


Me oltiin suunniteltu kaasojen ja bestmanien kanssa yllätysohjelmaa hääparin toiveet huomioiden. Oli hääbingo, morsiamen ryöstö, "etsi esine" ja viittausleikki, jossa vieraat nostivat kätensä mikäli olivat tehneet mainitun asian, kuten "matkustanut hääparin kanssa ulkomaille". Viittausleikki oli helppo, hauska ja jokainen pääsi osallistumaan. Hääpari oli tehnyt yllätyksenä kuvashown heidän tarinastaan. Ohjelmien jälkeen tanssittiin sekä bändin että Spotifyn tahtiin, heittokimppu ja sukkanauha heitettiin, oli yhden vieraista esittämä lauluesitys, laulettiin karaokea ja tanssittiin vähän lisää. Käveltiin hotellille vasta aamuneljän jälkeen ja nukahdin viiden aikaan. Herätys oli jo ennen yhdeksää, jotta ehdin aamiaiselle. Onneksi heräsin suhteellisen virkeänä ja nautin hotelliaamiaisesta ihan täysillä.  

Häät oli kokonaisuudessaan rennot, koskettavat, hauskat, kauniit, ikimuistoiset ja olen onnellinen, että sain olla kaasona mukana ystävieni tärkeässä päivässä. Itkin päivän aikana (ja itseasiassa sitä ennenkin aina ajatellessani häitä) niin paljon, että loppuillasta päähän sattui, mutta onneksi koko meikki oli supervedenkestävää ja suttunaamalta vältyttiin. Tunteellisuuteni johtui varmaan siitä, kun kyseessä on meille niin tärkeät ihmiset, jotka ovat olleet meidän kaaso ja bestman ja jotka ovat toisen poikamme kummeja.

L O V E.

7 kommenttia:

  1. Ihana tuo sun mekko :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis mekko ja vielä kun on noin yksinkertainen, löytyy helposti myös muuta käyttöä! Ihanan oloiset häät ollut, onnittelut hääparille! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)<3 Häät oli todella ihanat!

      Poista
    2. Saisiko tuon viittausleikin muuten kopioida omiin häihin/muihin juhliin? Vaikutti niin kivalta jutulta ainakin näin lukijan kulmasta, että tekisi mieli kokeilla jossain juhlissa! :)

      Poista
    3. Tottakai! :) Se on tosi kiva leikki, kun kaikki vieraat voi ottaa huomioon ja osallistaa leikkiin, kun kysymykset muotoilee siten!

      Poista
    4. Voi kiitos! Nyt täytyy sitten alkaa miettimään kysymyksiä jotka sopisi suunnilleen kaikille! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3