Sivut

perjantai 5. syyskuuta 2014

Vauvavuoden tarpeelliset tarvikkeet

Kirjoitin sairaalassa ollessani postauksen tarvikkeista, jotka aiotaan hankkia vauvoille ja kysyin myös teiltä vinkkejä. Postaus löytyy TÄÄLTÄ. Nyt vauvavuoden jälkeen on hyvä tehdä yhteenveto niistä vauvatarvikkeista, jotka koettiin meillä tarpeellisiksi.

- SITTERI x 3

Meillä oli parhaimmillaan/pahimmillaan olohuone täynnä erilaisia vauvavempaimia, mutta jokaista käytettiin ahkerasti. Alkuun oli kuitenkin vain yksi tavallinen sitteri. Hankittiin nopeasti myös toinen, kun koettiin ne hyviksi pojille. Pojat tykkäsivät olla sitterissä ja siitä tulikin ehdoton pelastus refluksioireilun aikana. Ei oltaisi selvitty ilman sittereitä. Yöhuutojen alkaessa hankittiin lisäksi yksi tärinäsitteri. Sitä käytettiin myös tosi paljon. Välillä se oli ainoa mikä sai edes hetkeksi rauhoittumaan. Tavalliset sitterit o Emma-merkkiset ja tärinäsitteri Mamas&Papas, kaikki ostettu käytettynä. 


- VAUVAKEINU x 2

Keinuja meillä oli myös kaksi. Toinen pelkällä keinutoiminnolla ja toinen sekä keinulla että musiikilla varustettu. Ihan ykkösiä! Keinu helpotti masuvaivoihin ja refluksioireisiin sekä rauhoitti ja sai nukahtamaan. Käytettiin keinuja niin pitkään, kun pojat niissä viihtyivät. Muistaakseni luovuttiin niistä noin 7 kuukauden iässä, kun pojat ei malttaneet enää olla paikoillaan ja taisi kilorajatkin pikkuhiljaa tulla vastaan. Molemmat keinut Graco, ostettu käytettynä. 

- RINTAPUMPPU

Pumppasin maitoa puoli vuotta, joten pumppu oli pakollinen. Pari ekaa päivää kotona käytin käsikäyttöistä Ainun pumppua, mutta onneksi sain kaverilta lainaan Aventin sähkökäyttöisen. Se oli kätevä ja helppokäyttöinen!

- ITKUHÄLYTIN

Käytettiin lähinnä sen takia, että kuulin mahdollisen refluksikohtauksen jos olin toisessa huoneessa. Ensin käytössä oli Philipsin itkuhäytin, myöhemmin siirryttiin Nabbyyn.

- MAM ANTICOLIC -PULLO x 6

Näiden kokeilemisen jälkeen ei palattu normipulloihin. Koen, että nämä koliikkipullot helpotti poikien juomista eikä hotkimista tapahtunut yhtä paljon tasaisemman virtauksen vuoksi. Kaksosten kanssa pärjättiin kuudella pullolla.


- STERILISAATTORI

Sain Aventin sterilisaattorin lainaan ja siitä oli iso apu. Pullot oli helppo ja nopea steriloida mikrossa. 

- IMETYSTYYNY  

Sain babyshowerlahjaksi Doomoo Buddy -imetystyynyn. Aivan ihana, tarpeellinen ja monikäyttöinen. Käytin sitä imettäessäni, välillä nukuin sen kanssa, vauvoille tehtiin siitä pesä, vauvat nojasivat sitä vasten ja nykyään se on kiva (Jimin ja Theon) painikaveri.- LEIKKIMATTO

Pojat saivat leikkimaton ristiäislahjaksi ja siitä tuli nopeasti lempipaikka köllötellä. Pidin poikia lattialla niin paljon kuin refluksi antoi myöten. Leikkimatolla Jimi ja Theo viihtyivät tosi hyvin ja sain rauhassa syödä yms. Pojat eivät ole koskaan "vaatineet" sen kummempaa viihdyttämistä. Leikkimattoa käytettiin päivittäin n.9 kuukauden ikään asti. Tiny Love Animal Concert. 


- VAUNUT

Me käytettiin vaunuja paljon, koska tein kaksi vaunulenkkiä päivittäin, että sain pojat nukkumaan päiväunet. Oli tärkeää, että vaunut on sellaiset, joita on kevyt ja helppo työntää ja ulos lähteminen on mahdollisimman iisiä. Puolivuotiaaksi asti pojat viihtyivät Oran vaunuissa.


- TURVAKAUKALO + JALUSTA x 2

Muistan vielä, kun pohdittiin Baby Stylen liikkeessä tarvitaanko jalustat kaukaloihin. Onneksi ostettiin ne, koska ne helpottaa arkea niin paljon. Jalusta kun on valmiina autossa niin ei tarvitse kuin napsauttaa kaukalo siihen kiinni. Liikuin aika paljon myös yksin poikien kanssa autolla, kun ravattiin vauvapolilla tarkastuksissa ja jalustojen ansiosta koin autolla liikkumisen helpoksi. Brio Primo kaukalot + jalustat.


- PINNASÄNKY x 2

Pojat on alusta asti nukkuneet omassa sängyssä meidän sängyn vieressä. Alkuun pikkuiset tietysti jakoivat sängyn ja nukkuivat tutun turvallisesti kiinni veljessä. Olisiko ollut 4-5 kuukauden iässä, kun ostettiin myös toinen sänky. Pojat huitoivat ja liikkuivat niin paljon, ettei yhdessä nukkumisesta tullut mitään. Yöhuutokauden alkaminen vaikutti myös toisen sängyn hankkimiseen. Kauniin harmaat Little Footprint Eco -sängyt ostettiin Baby Stylesta. 


- KYLPYAMME

Alkuun käytettiin Ikean ammetta, mutta saatiin myöhemmin uusi amme, jossa on reikä pohjassa ja veden valuttaminen pois on helppoa. Niinkin pieni asia voi helpottaa arkea kuin tulpallinen amme! Ei enää tarvinnut valutella ammeesta vettä pikkuhiljaa laidan yli vaan pystyi avaamaan tulpan ja homma hoidettu. Käytetään edelleen samaa, Baby Stylen Mikki hiiri -ammetta. 

- VAUVAKIRJA x 2

Sain babyshowerlahjaksi Muumilaakson vauvakirjat pojille. Kunnostauduin kirjojen täyttämisessä vasta puolen vuoden tienoilla, mutta onneksi olin kaikki tärkeimmät asiat kirjoittanut lapulle, josta ne oli helppo kopsata kirjoihin. Vauvakirjojen kirjoittaminen on ihanaa ja muistelen haikeudella poikien ensimmäistä vuotta. Kirjoja täyttäessä ja lukiessa tulee usein sellainen "ainii, sitten oli tällainen vaihe ja tehtiin me sitäkin"- fiilis. Luen kirjat läpi aina välillä ja elän ne hetket uudelleen ja uudelleen... 

    
 - HARSOT

Harsoja käytettiin paljon milloin mihinkin, vaikka pojat eivät puklailleetkaan. Ne on hurjan käteviä ja edelleen käytössä päivittäin. Kuvassa oleva tähtiharso on Jimin uniriepu, ostettu Fiilinki -putiikista. Harsoja ostettiin eniten Jesper&Juniorista.


- SYÖTTÖTUOLI x 2

Meillä on kaksi valkoista Stokke Tripp Trapp- tuolia. Ollaan käytetty niitä nyt reilu puoli vuotta ja ollaan tyytyväisiä.

- HOITOALUSTA

Meillä ei ole erillistä hoitopöytää vaan pelkkä hoitoalusta. Se on ollut kätevä ja säästi tilaa meidän pienessä kaksiossa. Nyt uudessa kodissa se on kylpyhuoneen tason päällä.

Tässä oli nyt ne mitkä ensimmäisenä tuli mieleen. Hankittiin melkein kaikki suurimmat tarvikkeet Baby Stylesta, koska saadaan sieltä -10% monikkoale, kun kuulutaan Helsingin seudun monikkoyhdistykseen. Lisäksi Baby Stylella on kiva bonusjärjestelmä ja se on aika tuntuva etu, kun ollaan ostettu sieltä tavaraa yhteensä noin 2000€:n edestä.

Näyttikö lista tutulta? Mukavaa viikonloppua! xxxx   

6 kommenttia:

 1. Mitkä turvaistuimet teillä käytössä noiden brio primon jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Primot on edelleen käytössä. Ollaan käyty kokeilemassa eri turvaistuinvaihtoehtoja, muttei olla vielä ostettu, kun ei osata päättää. Turvaistuimia on niin paljon erilaisia, argh! :/ teen sitten postauksen uusista istuimista.

   Poista
 2. Okei. Kuinkas pitkiä teidän pojat olivatkaan? Itellä 1.1.14 tyttö ja poika kaksoset nii tuntuu että alkaa käydä niille jo pituuden takia pieneksi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat on melkein 80cm ja molemmilla pitkät jalat, mutta vielä mahtuvat kaukaloihin. Ainoa mikä niissä nyt häiritsee on se asento, kun pojat haluaa istua eikä olla yhtään takakenossa :D toivottavasti pian löytyy hyvät istuimet! Minkä pituisia sun lapset on? :)

   Poista
 3. Kiitos Nanna hyödyllisestä postauksesta!
  Meillä kaksosten la helmikuun puolessa välissä ja nyt ajankohtaisena juurikin tavaroiden tarjontaan tutustuminen ja - hankinta joten tämän postauksen bongaus ei olisi parempaan saumaan voinut tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla, että tästä oli hyötyä! :) Itse raskausaikana koitin löytää tällaisia postauksia, kun ei ollut mitään hajua kaikesta tarvittavasta. Teillä on jännät ja ihanat ajat edessä! Paljon onnea ja kaikkea hyvää <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3