Sivut

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

2kk -käynti neuvolalääkärillä


Vauva on seitsemän viikkoa vanha ja viime torstaina oli ensimmäisen neuvolalääkärikäynnin aika. Vauvan paino on noussut hienosti, hän on kasvanut hyvin pituutta ja kaikki oli muutenkin kunnossa. Sain mukaani voimavaralomakkeita, mitkä pitää täyttää seuraavalle käynnille. Vauvalle annettiin ensimmäinen rokote ja hän nukkui käynnin jälkeen monta tuntia. Rokote on tähän mennessä aiheuttanut pieniä vatsavaivoja ja iltaitkuja. Olen iloinen jos päästään näin pienillä haittavaikutuksilla.

2kk (1kk) mitat:

paino: 5495g (4520g)
pituus: 58cm (55,7cm)

Kaksikuinen vauvamme hymyilee ja juttelee paljon. Hän syö noin kolmen tunnin välein, mutta nukkuu yöt joko yhdellä syötöllä tai heräämättä. Hän nukahtaa itsekseen, rakastaa olla sylissä ja viihtyy tyytyväisenä myös lattialla lelukaaren kanssa, sitterissä tai unipesässä. Hän katselee leluja ja juttelee niille. Ostin hänelle pehmeän pilven muotoisen lelun Stokken newborn -tuoliin roikkumaan ja siitä on tullut hänen suosikkinsa. Hän seuraa mielellään meidän touhuja eikä välitä, vaikka pojat käyvät vähän väliä häntä silittämässä ja halimassa. Vauva itkee vielä harvoin ja kulkee pääsääntöisesti tyytyväisenä meidän mukana milloin missäkin.Ensimmäinen "oikea" arkiviikko on takana. Alkuviikko meni totutellessa heräämiseen, koska yleensä me herätään vasta yhdeksän aikaan. Nyt meidän on oltava siihen aikaan jo dagiksessa. Jouduin siis herättämään sekä pojat että vauvan, jotta ehdittiin ajoissa. Pari ensimmäistä päivää tuntui myös siltä kuin olisin jatkuvasti joko menossa dagikseen tai tulossa sieltä. Loppuviikosta uuteen päivärytmiin oli jo tottunut.
    
Pojat ovat olleet iloisia dagiksen alkamisesta ja ovat menneet sinne innoissaan. Viisivuotiaiden ryhmässä he pääsevät ottamaan itse ruokansa ja parasta molempien poikien mielestä on, kun ei tarvitse nukkua. Heillä on vain hetken lepotuokio. Vuoden päästä pojat ovat jo esikoulussa, mutta onneksi siihen on vielä aikaa... 

Kivaa alkavaa viikkoa!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3