Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2019

Arjen arvostaminen

Maanantai. Samat rutiinit kuin aina ja koko viikko edessä; olen onnellinen. 

Arki on parasta ja kaikki muu plussaa. Lasten saamisen myötä olen alkanut arvostaa arkea, kun taas ennen lapsia elin pari vuotta lähinnä viikonloppuja varten (kuten moni muu nuori). 

Terveet lapset, omat rutiinit, aamukahvi, rauhalliset nukkumaanmenot, kahdenkeskeiset illat Jessen kanssa lasten nukahdettua, aamupäivän ulkoilut Ellenin kanssa ja kaikki pienet asiat, joita yleensä muistaa arvostaa vasta kun ne hetkeksi "menettää" esim. lasten sairastelun takia.

Tietysti välillä ärsyttää olla aina yksin vastuussa aamuista ja eskariin viemisestä, laittaa ruokaa, taistella päiväunille menemisestä ja siivota hetkessä sotkuiseksi menevää kotia, mutta silti.

Olen iloinen kyvystä nauttia pienistä asioista ja arvostuksestani arkea kohtaan. Se helpottaa paljon, pitää mielen positiivisena ja auttaa vastoinkäymisten selättämisessä.  


Tämänhetkisessä arjessa parasta on mahdollisuus olla kotona Ellenin kanssa. On ihanaa, ettei koskaan ole kiire jättää poikia eskariin, vaan voidaan käyttää siihen heidän tarvitsemansa aika. Jään yleensä aamuisin hetkeksi juttelemaan poikien ryhmien aikuisten kanssa, johon toinen pojista on sanonut sen tuntuvan kivalta.

Voin käytännössä tehdä päivisin mitä haluan, nukkua päiväunet Ellenin kanssa jos väsyttää, käydä lenkillä keskellä päivää ja yllättää pojat pannarilla eskaripäivän jälkeen. Asioita, joihin ei joskus tule olemaan samalla tavalla aikaa ja mahdollisuuksia.

Parasta on tietty rauhallisuus ja lapsille jäävä aika. Eskaripäivän jälkeen ei tarvitse tehdä kotitöitä tai ruokaa, koska olen tehnyt ne jo päivän aikana. Tämänhetkistä arkea tulen ikävöimään!

Mitkä teidän fiilikset on arjesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3