Sivut

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Ristiäiset ja vauvan nimi

Lauantaina vietettiin rakkaan tyttäremme kastejuhlaa.


Tilaisuus oli rento, lämminhenkinen ja lasten säestämä. Pidimme kastejuhlat seurakunnan tiloissa, jossa myös Jimi ja Theo kastettiin viisi vuotta sitten. Sieltä löytyi valmiina pöytäliinat ja astiat ja tilaa oli hyvin.

Vauva sai kolme ihanaa kummia ja hänet kastoi meidän vihkipappimme. Ystäväni Matleena oli kuvaamassa ja hän sai otettua upeita kuvia. Kaikista tässä postauksessa näkyvistä kuvista menee kiitos hänelle. Näin jälkikäteen tuntuvat päivän aikana sattuneet kommellukset jo pieniltä, kuten sukkahousujen rikkoutuminen, tumma huulipuna juhlamekolla ja alkuperäisestä aikataulusta myöhästyminen.

Theon ja Jimin oli tarkoitus kuivata vauvan pää kasteen jälkeen, mutta heitä alkoi jännittää, joten se jäi minun tehtäväkseni. Vauva oli tilaisuuden alussa itkuinen, mutta rauhoittui Jessen sylissä. Kastehetkellä hän siirtyi takaisin kummin syliin.

Ensimmäinen nimi on Jessen ehdottama ja toinen nimi on edesmenneen isoäitini toinen nimi. Nimi on yhtä kaunis kuin tyttö itse ja olemme tyytyväisiä valintaamme. Tuntuu ihanalta käyttää nimeä, enää ei tarvitse puhua vain vauvasta.   
      
Rakas tyttäremme sai nimekseen Ellen Elisabeth.


Olin suunnitellut kaiken hyvissä ajoin, mutta emme välttyneet vastoinkäymisiltä. Koristeet eivät ehtineet tulla paketin kadotessa matkalla. Perjantai-iltana aloin kaivella varastojani. Koristeiksi löysin mm. babyshowereistani jääneet isot pompomit sekä kimaltelevan pöytäliinan, puisen E-kirjaimen ja siron valoketjun. Laitoin vauvan nimen seinälle mustilla "make your own banner" -kirjaimilla (saatu). Tarjoilupöydällä oli Menu kultaisissa kehyksissä. Vauvakirja toimi vieraskirjana, jonka vieressä oli pyyntö kirjoittaa kirjaan terveiset vauvalle. Pieniä, simppeleitä yksityiskohtia!

Kukat tilattiin Kauniaisten Ihana Kukkanen -liikkeestä ja kimpuista tuli juuri toiveideni mukaiset. Yksi isompi tarjoilupöydälle ja yksi pienempi kastekynttilän viereen. Kimpuissa oli mm. eukalyptusta, hortensiaa, neilikkaa ja harsokukkaa ja niiden värimaailma oli kaunis haaleanvaaleanpunainen.


Tarjottavat haluttiin pitää yksinkertaisina ja panostaa voileipäkakkuihin ja makeaan nimikakkuun. Vieraita oli 30, joista lapsia oli 7. Tilasimme kolme voileipäkakkua, pikkuleipiä vauvan nimellä ja 25 hengen makean kakun Cake o'Clock -kotileipomosta (saimme makean kakun näkyvyyttä vastaan ja muista tarjottavista alennusta). Lähetin muutaman inspiraatiokuvan leipurille, mutta annoin vapaat kädet kakun toteutukselle. Kakusta tuli upea ja se maistui taivaalliselta! Makuna oli vadelma-kinuski mehevällä vaniljapohjalla. Kakku oli niin kaunis, ettei sitä melkein raaskinut syödä. Leipuri askarteli itse nimikyltin kakun päälle.

Voileipäkakkuja oli kolme: savuporo 25 hengelle, lohi 20 hengelle ja kasvis 15 hengelle. Kasvisvoileipäkakussa oli kreikkalaiset täytteet (feta, tsatsiki ja aurinkokuivattu tomaatti). Voileipäkakut olivat supersuosittuja ja ne keräsivät kehuja. Erityisesti kasviksen kreikkalaiset täytteet toimivat yhdessä mainiosti. En yleensä itse syö voileipäkakkua, mutta kasviksen puolesta liputan, sillä se oli todella maistuva. Lihatäytteiset olivat kuitenkin suosituimmat. Voileipäkakut olivat hienosti koristeltuja ja niistä näki päältäpäin kunkin päätäytteen.

Suurempien tarjottavien ohella oli vaniljaisella keksitaikinalla tehdyt vadelmamarmeladi nimikeksit, popcornia, Geisha-suklaata, kookospalloja ja vaahtokarkkeja. Syötävien kanssa oli kahvia, teetä ja mehua. Olen tyytyväinen tarjoilupöydän antimiin ja suurimpien tarjottavien kanssa kannatti luottaa ammattilaiseen. Cake o'Clock -kotileipuri tekee toiveiden mukaisia, näyttäviä ja todella hyviä leipomotuotteita, suosittelen!

Ellen sai ristiäislahjaksi valokuva-albumin, johon aion tilata valokuvia ristiäisistä.
Haluaisitteko nähdä ristiäislahjat?

10 kommenttia:

  1. Olisi kiva saada nähdä mitä hän on saanut ristiäislahjaksi :)

    VastaaPoista
  2. Ompas toinen niin söpö<3 Ja ihanan nimen sai!
    -Julle

    VastaaPoista
  3. Hieno nimi! Sama kuin mun isoisomummolla :) Ristiäislahja-postaus kiinnostaa!

    VastaaPoista
  4. Kaunis ristiäismekko Ellenillä. Mistä se on ostettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se on ostettu jo reilut 30 vuotta sitten ja siinä on kastettu minut ja sisarukseni :)

      Poista
  5. Kaunis nimi! ❤️ Meidän tyttö sai myös nimekseen Ellen, ja ikäeroakin vauvoilla vain pari viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska sattuma! :) Paljon onnea teille, vauvasta ja kauniista nimestä <3

      Poista

Kiitos kommentista! <3