Sivut

torstai 30. tammikuuta 2014

Miksei meillä nukuta?

Viikko on vierähtänyt nopeasti. Kiva päästä taas kirjoittamaan!

Kulunut viikko on ollut raskas. Olen ravannut lääkärissä, joutunut miettimään pojille hoitajaa siksi aikaa, pojat ovat nukkuneet huonosti ja olen ollut puolikuntoinen koko viikon. Perjantaina sain vahvaa lääkettä vatsakipuihin (kysta vaivaa), josta tuli moneksi päiväksi todella huono ja voimaton olo. Päivät oli yhtä tuskaa yksin poikien kanssa, yöllä oli normaalia raskaampaa nousta rauhoittelemaan ja syöttämään poikia ja mieli oli ihan maassa. Nyt viimein on vointi kohenemaan päin ja vaikka yöt on edelleen huonoja, niin olo on hyvä ja energinen!

Vietin melkein koko viikon neljän seinän sisällä, lukuunottamatta lääkärikäyntejä. Eilen käytiin pitkästä aikaa kaikki yhdessä vaunulenkillä ja kierreltiin hetki lähikauppakeskuksessa. Pojat olivat kaupassa hereillä, mutta naureskelivat tyytyväisinä. Yleensä kiukku iskee heti jos sisällä pitää olla vaunuissa hereillä ollessa. Kohtahan sitä voi huoletta mennä poikien kanssa vaikka missä jos alkavat viihtyä vaunuissa paremmin! Jes!

Yöt on raskaita. Nyt tätä vaihetta on kestänyt jo niin pitkään, että asenne alkaa olla kohdillaan: tätä tämä nyt on. Kaikki muutokset tästä ovat vain positiiviseen suuntaan. Nukahtaminen on ehkä aavistuksen helpompaa kuin ennen. Theo pystyy jo nukahtamaan itse, kun laitetaan sänkyyn. Tutti suuhun, pupu ja harso kainaloon. Yleensä pyörii hetken, kunnes nukahtaa. Välillä täytyy muutaman kerran antaa tuttia ja silittää poskesta. Jimi pyristelee vastaan edelleen. Ei kuitenkaan olla jouduttu paria poikkeusta lukuunottamatta heijaamaan enää niin pitkään kuin aikaisemmin. Positiivista sekin!
Se harmi kuitenkin on, että jos Jimi huhuilee paljon tai itkee, Theo tekee samoin eikä enää suostu rauhoittumaan ilman syliä. Itku lisää itkua.


Ollaan mietitty miten unikoulut toimii kaksosten kanssa? Ollaan koitettu jo tassuttelua, mutta heti jos jompikumpi alkaa itkeä kunnolla, peli on menetetty. Pojat häiriintyvät toisistaan todella paljon. Olisi ihan huippua jos pojat oppisivat nukahtamaan itse ja yöt pikkuhiljaa muuttuisivat kokonaisemmiksi. Kiinnostaako erillinen postaus meidän yöstä? 

Yöhön on tullut taas uusi rytmi. Jo pitkään on menty taas kahdella yösyötöllä ja lukuisilla heräilyillä: klo 21 iltamaito, 22 yleensä nukahdetaan, hyssyttelyä vuoron perään klo 24 asti ja sitten syödään, klo 4 syödään, klo 7 syödään, klo 10 herätään. Viimeisen kuukauden ajan on toinen poika nukkunut suht hyvin, mutta toinen herää 30 min välein koko yön itkemään eikä rauhoitu kuin syliin tai maitoon. Rasittavaa, koska tasan joka toinen yö heräilijä on Jimi ja joka toinen yö Theo. Toivon todella, että tämä on vaan joku hiton vaihe.

Voisin kirjoittaa tästä vaikka kuinka paljon. Haluaisin, että meille tulisi joku "vauvakuiskaaja", joka ymmärtää näitä naperoita ja unikouluttaa pojat. Onko sellaisia? ;)


Huonojen öiden vastapainona on hyvin sujuvat päivät. Poikien kanssa on ihanaa! Pojat heräävät aina hymyssä suin, viihtyvät hyvin keskenään leikkien ja ovat melkein aina tyytyväisiä. Jessen tullessa kotiin vastassa on kaksi iloista pikkupoikaa. xxxx

20 kommenttia:

  1. http://ihmeetpienet2.blogspot.fi/?m=1 tuossa kaverin blogi. Niillä on kans kaksoset,jos se osis vaikka kertoa omaa kokemusta ja "kikka kolmosia" :) voimia öihin. :)

    VastaaPoista
  2. Mua kiinnostais yöpostaus. Meillä on nyt noin kuukauden ajan ollut öisin ihan hirveä show päällä ja nukuttamiseenkin saattaa mennä yli tunti. Ensin oli ongelmaa vain toisen pojan kanssa, mutta nyt on toinenkin ruvennut yökukkujaksi.
    Yks Supernanny meille kiitos, itellä loppuu konstit noiden kanssa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa samalta kuin meillä... Plääh. Voimia sinne! <3 Teen yöpostauksen! :)

      Poista
  3. Heippa!
    Tuli kysymys mieleen, miten paljon pojat syövät illalla? Oletteko kokeilleet iltamaidon sijaan iltavelliä pullosta? Pitäisi paremmin nälkää.
    Jokatapauksessa jaksamista sinne ja aurinkoisia talvipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Pojat syövät iltapuuron ja sitten vielä "iltamaidon" 140ml. Velliä syötiin pitkään, ei vaikuttanut yöuniin. Lopetettiin ja kitinät hieman vähenivät. Ollaan kokeiltu montaa eri velliä, mutta nyt mennään puurolla ja maidolla.

      Kiitos kovasti! :) Aurinkoisia päiviä sinnekin!

      Poista
  4. Oletko miettiny ongelmana tuttia? Meillä heräiltiin öisin miljoona kertaa kun tutti suusta tippunu. 6kk iässä nappasin tutin pois. 4pv oli huutoa ja vaikeaa neidillä mutta sen jälkee yöt parani niin että en joutunut kun yhden yö syötön tekee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että se on ongelma. Jimi syö tuttia lähinnä päikkäreillä ja Theo välillä rauhoittuu tutti suussa myös yöunille. Eivät kuitenkaan syö sitä paljoa. Eivätkä herää yleensä, vaikka tutti tippuukin suusta :)
      Hyvä, että teillä helpotti! :)

      Poista
  5. Hei Nanna! Löysin blogiisi joulun tienoilla, kun googletin ennen omaa tammikuun alun suunniteltua sektiotani kokemuksia sektiosta toipumisesta. Olen kolmen lapsen äiti ja äitiyslomalla tällä hetkellä. Blogisi on aivan ihana! Olet ihan mielettömän sinnikäs ja positiivinen ihminen, saan todella paljon voimia kun luen mistä kaikesta olette selvinneet ja miten hienosti kaikki hoituu vaikeuksista huolimatta. Arvostan! Tuo on varmasti erittäin raskasta kun ei saa kunnolla nukuttua. Yöpostaus kiinnostaa, samoin kuin kaikki muukin mistä kirjoitat. Hyviä vointeja, jaksamista ja ihanaa kevättä toivottaen, JohannaMaria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos kovasti ihanasta kommentista! <3 Hymy huulilla luin :) Mukava kuulla, että pidät blogista ja saat siitä voimia! :) Teen yöpostauksen!

      Kiitos vielä, hyvää kevättä sinne! :)

      Poista
  6. Voimia sinne! Olen huomannut meidän pojalla tuon joka toinen yö rytmin, mutta minä siis saan sitten ladata akkuja silloin toisena yönä, toisin kuin teillä. Jos löydät sellaisen vauvakuiskaajan niin kerro heti! :D mutta tsemppiä, muuta apua en osaa antaa.

    Voi kun teidän pojat on jo niin isojen poikien näköisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! :) Ihanaa, kun jaksat kommentoida niin usein :)

      Mikä ihme siinä joka toisessa yössä on! Huoh! :D Kerron! Vauvakuiskaajalle olisi paljon töitä ;D

      Voih, missä pienet vauvat :') Kovaa vauhtia todellakin kasvavat ja oppivat!

      Poista
  7. Heippa ja kiitos kivasta blogista!

    Olisiko teillä ihan mahdotonta kokeilla perhepetiä poikien kanssa? Mietin vain, että tuo heräily vähän väliä vaikuttaa läheisyyskaipuulta, jos syli kerran riittää poistamaan kitinän... pojat ovat kuitenkin vielä niin pieniä, että siksi yksin pinniksessä nukkuminen voi olla vaikeaa. Pinnasängystähän saa tarvittaessa "sivuvaunun" oman sängyn viereenkin, jos ajatus lapsesta ihan vieressä tuntuu hankalalta.

    Tsemppiä ja jaksamista valvomisiin! Yöpostausta odotellessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kivasta kommentista! :)

      Ollaan nukuttu osa yöstä perhepedissä silloin, kun pojat olivat ihan pieniä. Siis ihan muutama yö. Se ei toiminut ollenkaan. Pari viikkoa sitten koitin ottaa Theon viereeni, kun ei millään malttanut nukahtaa. Siitäpä hän sitten riemastui ja alkoi höpöttää ym riehua. Se ei siis ole meillä vaihtoehto, eikä sänkykään ole sen kannalla: 120cm leveä ;D Kerron yöpostauksessa hieman paremmin millaisia pojat ovat, kun eivät malta nukahtaa. Se on mielestäni siis enemmän kipuun liittyvää heräilyä (hampaat, masu) kuin pelkkää läheisyydenkaipua. He rauhoittuvat syliin, kun ollaan ensin kävelty ja heijattu pitkä aika. Hyvinä öinä tosin riittää se muutama minuutti.

      Öitä on rauhoittanut se, kun pojat saivat oman huoneen. Toivottavasti tässä mennään vaan parempia öitä kohti...

      Kiitos vielä :) Postaus tulossa ;)

      Poista
  8. Ootteko kokeilleet unipussia tai ihan vaan makuupussia? Meillä neiti B alkoi nukkumaan kokonaisia öitä kun saa nukkua makuupussissa :) kannattaa kokeilla jos auttais !

    - Jenna & tytöt 8/13

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan kokeiltu makuupussia, mutta pojat löytyvät sieltä sitten pää jalkopäästä enkä sen takia tykkää nukuttaa makuupussissa. Ostin eilen kokeilumielessä unipussin, kun olen kuullut siitä niin paljon hyvää. Katsotaan toimiiko meillä ;) Kiitos vinkistä Jenna! :)

      Poista
  9. Kurja kuulla, että teillä yöt edelleen takkuaa noin pahasti. Voimia teille!

    Pojat ovat aivan mielettömän suloisia, varsinaisia hurmureita <3

    http://liliesandginger.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Voimia tässä tarvitaan! Lisävoimatkaan ei olis pahitteeksi ;)

      Kiitos <3

      Poista
  10. Onpa harmillista että yöt on vieläkin huonoja! Minä en voi vinkkejä juuri antaa, koska meillä on nukuttu 3kk iästä saakka yöt kokonaan.. tosin tuttia täytyy muutaman kerran antaa, mutta se on todellakin pientä. Se näissä kaksosissa on kyllä haasteellista jos samassa huoneessa pitää, häiriintyy herkästi toinenkin vauva.. Toivotan todellakin parempia yöunia ja jaksamista! P.s. olethan joskus nukkunut kokonaisen yön vaikka toisessa huoneessa korvatulppien kera tai ihan jossain muualla niin jaksat taas! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, yksi kateellinen täällä... Noei, hyvä teille :)

      Näin se on, toivottavasti tottuvat toistensa ääniin paremmin jossain vaiheessa...

      ps. No en ole... 7kk olen nukkunut 0-4 tuntia yössä, pätkissä :D Kerran on ollut vauvavapaa-yö ja silloin oltiin Jessen kanssa parhaan ystävän synttäreillä eli sitä ei todellakaan voi kutsua kokonaiseksi yöksi (oma vika...) :D Ehkäpä tässä lähiaikoina saadaan järjestettyä meille molemmille kokonainen yö. Herään kuitenkin aina, kun pojat itkevät (pieni kaksio) niin ajattelen, että no miksipä en auttaisi Jesseä yösyötöissä. Meillä toimii ainakin tällä hetkellä parhaiten se, että molemmat hoitavat yhdessä, kun molemmat pojat ovat niin hankalia nukkujia tällä hetkellä...

      Kiitos kommentista! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3