Sivut

tiistai 8. tammikuuta 2019

Tästäkö apua vauvan yölevottomuuteen?

Kirjoitin eilen Ellenin levottomista öistä ja jatkuvasta heräilemisestä. Alkuillasta muistin yhtäkkiä joskus raskausaikana ostamani unipussin ja päätin ottaa sen kokeiluun. Ellen inhoaa jos ei saa liikuteltua käsiään ja jalkojaan, mutta kädet ovat ne herkemmät. Hän ihmetteli pussia hetken ja potki vimmatusti jaloillaan, mutta rauhoittui nopeasti ja "hyväksyi" pussin.

Hän nukahti yhdeksältä eikä herännyt ensimmäistä kertaa klo 23, kuten yleensä. Ensimmäinen herätys oli 01, jolloin hän söi. Hän nukahti sen jälkeen, mutta heräili muutaman kerran ja kädet heiluivat hallitsemattomina. Huomasin, että hän heräsi yön aikana siihen, kun kädet sätkivät ja hän pelästyi.

Harmi, ettei kääntymisen osaavalle vauvalle voi laittaa enää sellaista kapalopussia (esim. Love to swaddle up), jossa myös kädet olisivat pussin sisällä. Uskon, että se voisi rauhoittaa edes hieman lisää. Kello 01 lisäksi Ellen söi neljältä ja seuraavan kerran vasta herättyään.


Unipussi on loistava myös siitä syystä, ettei Ellen pääse potkimaan peittona toimivaa pussia pois. Näin hän ei herää lämpötilan vaihteluihin eikä häntä palella. Nyt talviaikaan pitkähihainen pyjama on juuri sopiva unipussin alle eikä minun tarvitse stressata peiton kanssa.

Klo 5-8 Ellen nukkui sikeästi koko kolme tuntia putkeen, vaikka on yleensä siihen aikaan kevyimmässä unessa. Harmi, että minun oli noustava ja lopulta myös herätettävä hänet, jotta ehdittiin dagikseen. Onneksi otin unipussin kokeiluun. Se saa jäädä osaksi meidän unirutiinia!

Aamulla oli fiilis, että tuhannen herätyksen sijaan niitä oli vaan sata, jes! 

2 kommenttia:

 1. Unipussi on ihana! Meillä se oli käytössä esikoisella. Kokeiltiin juuri levottomiin öihin sitä ja käyttöön jäi. Tuntui myös, että lapsi jotenkin ehdollistui unipussiin. Se oli iltaisin merkki siitä, että nyt nukutaan.

  Kuopuksella ei tullut pussia koskaan käytettyä, koska oli parempi nukkuja jo alusta lähtien ja koko pussi vähän niinkuin unohtui.

  Täältä peukut etenkin Ruskovillan unipussille, joka on ohut mutta kuitenkin lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tuli mieleeni, että hyvä lisäys nukkumaanmenorutiiniin :)

   Kiitos vinkistä! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3