Sivut

maanantai 7. tammikuuta 2019

Yöunet tunnin pätkissä

Ellen on aina nukkunut hyvin. Ensimmäisen kokonaisen yön hän nukkui kuusiviikkoisena ja pitkään mentiin vain yhdellä syötöllä. Hän on nukahtanut heti syötyään eikä ole ollut yökukkuja.

Näin oli aina neljän kuukauden ikään saakka. Neljän kuukauden kohdalla alkoi ne kuuluisat hulinat. Hän ei enää nukahtanutkaan syötyään vaan jäi hereille ja torkahdettuaan hetkeksi hän heräsi pian uudelleen. Sama on päällä edelleen nyt viisikuisena. Kädet ja jalat heiluu vimmatusti, hän kääntyilee, huhuilee ja höpöttelee.

Hän syö useammin kuin koskaan ennen ja yöt ovat suoraan sanottuna aika kamalia tällä hetkellä. Hulinoiden lisäksi hänelle on puhkeamassa hampaita. Tiedä sitten mikä valvottaa eniten. Tiheän imun kausikin osui samaan syssyyn.


Ellen nukahtaa yöunille klo 21. Hän syö, pyörii hetken ja nukahtaa yleensä helposti. Hän herää ensimmäisen kerran n. 23, jolloin mikään muu ei auta kuin rinta. Sen jälkeen hän pyörii aikansa, kunnes nukahtaa taas hetkeksi. Hän heräilee loppuyön vähintään tunnin välein. Onneksi hän on tyytyväinen itsekseen eikä useimmiten vaadi seuraa. Annan hänelle tutin, jos häntä alkaa harmittaa eli väsyttää ja hän torkahtaa taas. Hän syö 2-3 kertaa yön aikana.

Isoin ongelma hulinaöissä on se, etten itse saa nukuttua Ellenin puuhastellessa vieressä. Aiomme siirtää hänet kevyen tassuttelu-unikoulun avulla omaan sänkyyn, kunhan pahin hampaidentulovaihe on selätetty ja hän on yli puolivuotias.

Ärsyttää, että olen niin herkkäuninen. Kukaan muu ei herää edes Ellenin itkuun kuin minä. Jesse ei tiedä meidän öistä mitään, koska hän nukkuu niin sikeästi kaikesta neidin puuhastelusta huolimatta. Kade. Itse havahdun jo siihen, kun pojat viereisessä huoneessa liikauttavat peittoaan...

Milloinkohan yöt rauhoittuu taas? 

Kohtalotovereita?

 

6 kommenttia:

 1. Täällä! Meidän poika (9 kk) hulinoi 3,5-7 kk ihan täydellä vauhdilla joka yö. Pahimpina öinä en nukkunut ollenkaan ja parhaimpina ehkä 5 tuntia. Olen myös todella herkkäuninen ja heräänkin kun hän vaikka kääntää kylkeään. Ja mies ei tiedä pahimmista huudoistakaan mitään...olispa yhtä hyvät unenlahjat! Mutta kuten tiedät, tuohonkin auttaa se kuuluisa aika :p. Nyt meillä parhaimmillaan nukutaan koko yö ilman herätystä omassa sängyssä (äiti kyllä saattaa pari kertaa heräillä ihan varmuudeksi...) ja pahimmillaankin halutaan keskellä yötä vaan meidän väliin, missä rauhoittuu välittömästi. Aamuyöstä saattaa uni olla ohuempaa ja jonkun verran potkii, mutta kyllä tämä on jo niin autuutta verrattuna muutaman kuukauden takaiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihan kuin meillä! Mutta niin kiva kuulla, että meininki on rauhoittunut! Ihanaa, että saatte taas nukkua :) Varmasti tuntuu hyvältä!

   Poista
 2. Täällä! Meidän 5kk mimmi nukkuu noin ekat 3kk hyvin,jopa 9h pätkiä. Sängyssä oltiin 21-9.00, sillä välin saattoi syödä kolmesti. Yöuni oli rauhallista ja molemmat nukuttiin hyvin. Sitten alkoi oppiminen, kääntyily, tiheä imu ja hulinat, nyt noin joka kolmas yö on joten kuten kohtalainen. Pakko olis alkaa siirtää omaan sänkyyn, mut levottomuuden takia olen aina ottanut viereen , koska niin voin hiukan hillitä sitä ja samalla pitkittää vähän edes unta. Kai tässä usrampi vuosi menee ennen kuin nukutaan taas ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten tutun kuuloista... Voisin melkein yhtyä tuohon, että aina johonkin väliin tulee taas vähän parempi yö, mutta on tämä kyllä aikamoista hulinointia! Toivottavasti yöt rauhoittuu pian - sekä siellä että täällä <3

   Poista
 3. Meillä täytetään tässä kuussa 11kk ja hulinoiden lisäksi lapsi on ollut aina huono nukkuja. Nyt on ihan ok vaihe ku ei herää kuin 3 kertaa yössä :D kokonaisesta yöstä haaveilen, edellinen oli joskus joulukuussa 2017.. Mutta kyllä sitä silti jotenkin ihmeen kaupalla jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihmettelen miten sitä jaksaakin! :D Toivottavasti saat kokonaisen yön pian <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3