Sivut

maanantai 14. tammikuuta 2019

5 KUUKAUTTAEllen täyttää pian jo puoli vuotta, mutta tässä olisi vielä perinteinen kuukausipostaus viisikuisesta neidistä. 

Ellen on ihana, iloinen ja tyytyväinen. Tuntuu, että hän on kasvanut kuluneen kuukauden aikana ihan hurjasti. Vaatekoko bodyissa on jo 68/74cm, mutta joistain housuista menee vielä 62cm.

Kehityksessä on tapahtunut paljon. Ellen liikkuu akselinsa ympäri, kääntyilee sujuvasti puolelta toiselle, peruuttaa, menee konttausasentoon ja nytkyttää eteenpäin. Hän hilaa itseään maassa eteenpäin jos näkee edessään jotain kiinnostavaa, esim. isoveljien leluja. Hän tarttuu kaikkeen, vie suuhun ja vaihtelee lelua kädestä toiseen sujuvasti. Hän tarkkailee, tutkii ja kokeilee.

Ellen pyrkii istuma-asentoon kokoajan ja rakastaa seistä tuettuna. Saatiin neuvolasta lupa syöttötuolissa istumiselle. Ellen on nyt istunut lyhyitä hetkiä syöttiksessä ja nauttii saadessaan istua meidän kanssa. Tuemme häntä kuitenkin vielä tyynyllä.


Täysimetin Elleniä 5 kuukautta ja 2 viikkoa, mutta nyt hän on siirtynyt osittaisimetykselle, koska olemme aloittaneet kiinteiden maistelun. Hän aloitti porkkanalla ja on kuin vanha tekijä. Kaikki maistuu, hän rakastaa lusikkaa ja ymmärtää koko ruokailun idean.

Tähän mennessä olemme maistelleet porkkanaa, perunaa, maissia ja parsakaalia. Hän on lisäksi saanut sormiruokana porkkanaa, omenaa, kurkkua ja maissinaksuja. Syömisen päätteeksi hän ottaa huikan vettä nokkamukista. Ruokailu sujuu kaikinpuolin hyvin ja nyt koen olleen oikea aika aloittaa kiinteät Ellenin kanssa.

Päiväunia nukutaan päivän aikana kahdet. Ensimmäiset on n. 11-14.30 ja toiset 16.30-18.30. Ellen menee yöunille 20-21 välissä ja herää aamulla 8-9. Yöllä hän syö muutaman kerran, mutta hulinoi edelleen eli heräilee useamman kerran. Unipussi on kuitenkin rauhoittanut yöllistä meininkiä.

Ellen on kiinnostunut omista varpaistaan, rakastaa peilikuvaansa, nauraa eniten isoveljien jutuille, viihtyy parhaiten vatsallaan, leikkii mielellään kukkuu -leikkiä harson kanssa ja pitää mielellään aikuisen sormesta kiinni. Ihana pieni!


Sunnuntaina juhlitaan puolivuotiasta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3