Sivut

torstai 16. tammikuuta 2014

Nabby-itkuhälytin

Kuinka moni teistä on kuullut Nabbysta? Minä en ollut ennen kuin sain sellaisen testattavakseni.

kuva täältä
Nabby on tanskalainen itkuhälytin, joka on kehitelty älypuhelimeen. Nabby toimii Android-, iPhone- ja iPad-laitteissa sekä muissa taulutietokoneissa. Puhelimeen ladataan ilmainen Nabby-sovellus ja näin itkuhälytin on puhelimessa. Ihan mielettömän kätevää ja helppoa! Nabby perustuu erityispitkän kantaman bluetooth-yhteyteen Nabbyn ja puhelimen välillä. Kantaman sanotaan olevan Nabbyssa jopa 340 metriä linnuntietä. Nabby luo turvallisen yhteyden eikä siihen tule signaalihäiriöitä muista itkuhälyttimistä.

Miten Nabby toimii meillä? 

Olen ihan rakastunut! Nabby on ihana. Otin sen pakkauksesta ja ensiksi ihailin sen pientä ja hienoa ulkomuotoa. Hetki meni ennen kuin tajusin mistä sen saa päälle - napista on tarkoituksella tehty vaikeasti painettava, ettei lapsi saa sitä itse suljettua. Nabby käynnistyy yhdellä napinpainalluksella ja sen jälkeen täytyy vain avata Nabby-sovellus puhelimesta. Nimesin meidän Nabbyn Jimi&Theo's Nabby ;) Se ilmoittaa, kun "Jimi&Theo kaipaavat huomiotasi". Nabbyn käyttö on helppoa ja pienen kokonsa vuoksi se kulkee aina hoitolaukussa mukana. Käytän itkuhälytintä paljon. Poikien nukkuessa päikkäreitä parvekkeella, Nabby on aina vahdissa. Samaten jos pojat jäävät esim.vanhempieni luona ulos nukkumaan, Nabby on päällä. Nabby ei sulkeudu ilman, että sitä huomaa. Se hälyttää heti jos yhteydessä on häiriöitä (esim.akku lopussa tai kantavuus ylittymässä). Nabby on toiminnassa, vaikka käytän samalla muita sovelluksia. Hälytykset tulevat ihan samalla tavalla muista toiminnoista viis. Melkein pelästyin, kun puhuin äitini kanssa puhelimessa ja yhtäkkiä äitini äänen lisäksi puhelimesta alkoi kuulua Theon itkua! Se toimii siis myös puhelun aikana!

Akku kestää ihan tajuttoman pitkään (70 tuntia). Olen käyttänyt Nabbya jo pari viikkoa, monta tuntia päivässä enkä ole vieläkään joutunut lataamaan sitä uudelleen. Akun varaustaso näkyy aina sovelluksessa ja se muistuttaa lataamisesta jo hyvissä ajoin. Nabby on helppo ladata tietokoneen kautta usb-piuhalla tai liittämällä piuha Iphonen laturiin. 

Ääniherkkyyttä voi helposti säätää itselle sopivaksi. Meillä se on melkein täysillä, ihan vaan varmuuden vuoksi jos pojilla sattuisi tulemaan nieleskelykohtauksia tms. Jos tuntuu, että laite hälyttää jatkuvasti, herkkyyttä kannattaa muuttaa. Hälytysäänet ja ilmoitukset voi niin halutessaan laittaa äänettömälle tärinälle.   Nabbyyn voi ostaa myös lisämoduuleja

Lämpömittari näyttää lämpötilan lapsen lähellä. Sovelluksen voi asettaa hälyttämään jos lämpötila nousee tai laskee liikaa.
Unilaskuri näyttää, kuinka kauan lapsi on nukkunut ja tallentaa kaikki unisyklit. Näin näkee onko lapsen unessa säännöllisyyttä tai puuttuuko se.
Kuuntele nyt -toiminnolla voi kuunnella lasta milloin vain.

Meidän Nabbyssa ei ole vielä näitä moduuleja, mutta aion hankkia ne ja voin sitten kertoa kokemuksistani enemmän. Ainakin lämpömittari kuulostaa hyvältä; helppo tarkistaa, että pojilla on sopivan lämmin vaunuissa.

Nabby on ihan ykkönen ja suosittelen sitä lämmöllä!

Nabbyn suomenkielisille nettisivuille pääset täältä sekä Nabbyn Facebook-sivuille täältä.

Onko teillä kokemusta Nabbysta? Oletteko tykänneet? 

25 kommenttia:

 1. Tuo olisi ihan täydellinen meille!!!!! Tiedätkö mistä niitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on!!! :) Helpoiten ehkä tilaamalla Nabbyn omilta sivuilta, sieltä se lähetetään nopeasti suoraan kotiovelle ilman lisäkuluja :)

   Poista
 2. Kuullostaa hyvältä tosiaan! Niin kätevää ja helppoa. Onko tämmöinen kallis? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella helppoa! :) Nabbyn omien sivujen kautta 159€ eli on se aika hintava...

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oi, mä niin haluaisin ton! Meillä kun tossa juuri hajosi vanha itkari ja katselin uutta Lastentarvikkeessa niin hypläsin myös tuota mutta jätin ostamatta suolaisen hinnan takia. Muistaakseni se oli n. 150 € eli liikaa...etenkin kun isovanhemmilla ei ole älypuhelimia niin jos he ovat vahtimassa meidän tyttöä pitää kuitenkin olla ns. vanhanaikainen itkari myös olemassa. Mutta muuten mä niin haluisin ton!

  vaahterapuunalla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, hinta on aika korkea... :/ Toisaalta, kun miettii miten paljon hyviä puolia Nabbyssa on muihin verrattuna :) Ei tarvitse miettiä piuhoja eikä vaihtaa jatkuvasti paristoja! Tuo on kyllä hieman hankala tosiaan jos joku muu on vahtimassa eikä ole älypuhelinta... Meiltäkin löytyy ihan se normi-itkarikin sen takia :)

   Poista
 5. Vau, vitsit kun olisin tajunnut tällaisen olemassaolon silloin kun itkaria ostettiin! Tuo olisi kyllä tosi kätevä! Ja tuo akun kesto, raivostuttaa, kun tuossa Padwicossa loppuu akku puolen tunnin jälkeen. Sitten meillä oli myös Aventin, joka piti yhteyttä auki koko ajan. Raivostuttavaa surinaa. Mutta vaikuttaa tosi kätevältä, tätä nykyteknologiaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on! :) Nykyteknologia on ihmeellistä! Ties mitä vielä kehitetään! Itseäkin ärsytti se, kun jatkuvasti oli paristot loppu ja piti pitää toista osaa pistokkeessa kiinni... Nyt on tosi helppoa! :)

   Poista
 6. mä oon kuolannu tätä mutta hinta vaan on aika kova :/ :) täytyy pyytää synttäri lahjaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan aika kova hinta, mutta hyviä puolia on kyl tosi paljon! Enää ei tarvitse ostaa paristoja jatkuvasti tai pitää johdossa kiinni :) Toivottavasti saat lahjaksi! :)

   Poista
 7. Meillekkin tulee nabby piakkoin testaukseen :) Tuo pieni koko kyllä kiehtoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni koko on kyllä ehdoton plussa! Kulkee hyvin mukana hoitolaukussa :) Toivottavasti olette tykänneet :)

   Poista
 8. Viekö tämä paljon puhelimen akkua? Minulla loppuu iPhonessa muutenkin akku herkästi niin mietin miten tämän kanssa on. Kiitos jos osaat kertoa omasta kokemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole huomannut, että veisi ainakaan sen enempää kuin muutkaan sovellukset :) En kyllä ole käyttänytkään sitä kuin max 2 tuntia putkeen.

   Poista
 9. Vie akkua kun toimii bluetootilla. Lisäksi katkoo yhteyttä jatkuvasti, katkaisee jos vaunut ulkona ja menet talon toiselle puolelle käymään tai jos olet sisällä kun nabby ulkona, niin ei kunnolla toimi, vähän väliä katkeaa. Lisäksi tänään ulkona ilman mitään estettä ja 50m välimatka, niin kolmesti puolessa tunnissa katkesi. Olen aika lähellä palauttaa koko laitteen, en ole kyllä tyytyväinen tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki vie ihan kuin muutkin sovellukset, mutta ei oman kokemuksen mukaan ainakaan paljoa enempää. Harmi, ettet ole tyytyväinen laitteeseen. Kannattaa laittaa viestiä valmistajalle ja kertoa kokemistasi vioista, jos olisi esim.mahdollista saada uusi tilalle. Meidänkin Nabby on muutaman kerran katkaissut yhteyden, mutta ei ole kyllä verrattavissa sinun kokemuksiisi.

   Poista
 10. Hei,

  Oliko näin, että Nabby ei toimi Nokian Lumioissa? Onko yhteys lapseen koko ajan auki vai aukeaako vain kun lapsi ääntelee? Jos aukeaa vasta ääntelystä niin osaatko sanoa paljonko on viive ja pitääkö sitten linjan auki? Meillä on nykyisen itkuhälyttimen kanssa se ongelma, että linja aukeaa vasta n. 3 sekunnin kuluttua ääntelystä ja katkeaa heti seuraavaan pieneenkin itkutaukoon, jonka jälkeen ei aukea taas heti uudestaan. Lapsi saattaa jatkaa itkua, mutta hälyttimestä sitä ei kuule.

  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sirpa! Nabby toimii Android-, iPhone- ja iPad-laitteissa sekä muissa taulutietokoneissa. Itselläni on iPhone, joten en osaa tuosta Androidista, sekään ei taida liittyä Lumiaan. (?) Eli ei siis valitettavasti toimi siinä.

   Yhteyshän on "valmiustilassa" jatkuvasti, mutta periaatteessa aukeaa vasta kun ääntä kuuluu. Viive on varmaan sekunnin luokkaa eli mielestäni toimii oikein hyvin. Linja pysyy auki niin pitkään kuin ääntä kuuluu, jonka jälkeen menee taas ns.valmiustilaan. Olen ollut tyytyväinen itkuhälyttimeen ja sen ominaisuuksiin. Erityisen hyvää on se, että itse voi säätää herkkyystasoa eli jos lapsi esim.höpöttää unissaan (kuten meillä) niin herkkyyttä voi säätää niin, ettei itkuhälytin reagoi kuin itkuun.

   Toivottavasti tästä oli apua! :)

   Poista
 11. "Kantama on 340 metriä linnuntietä eli hieman vähemmän tiiviisti rakennetuilla seuduilla."

  Nyt on kyllä linnuntien käsite ymmärretty pieleen. Nimenomaan linnuntietä matka on aina yhtä pitkä riippumatta siitä, mitä kahden pisteen välissä sattuu olemaan.

  VastaaPoista
 12. On tainnut mennä yksiköt sekaisin. 340 jalkaa eli noin 100 metriä on uskottavampi.
  Se on tehokkaimman 1 luokan eli 100mW, kantama. Silloinkaan ei saisi olla välissä mitään materiaaleja eikä laitteita. 30-40 metriä on varmaan se mitä tuolta voi toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit kysyä asiasta ottamalla yhteyttä Nabbyn asiakaspalveluun.

   Poista
 13. Nabby taitaa olla historiaa. Twitter on kuollut, Facebook päivittelee tyhjänpäiväisyyksiä, asiakaspalvelu ei vastaa, eikä toimitukset kulje (laskuttavat kyllä luottokorttia).

  Ei kannata hankkia ennen kuin tilanne selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kurjaa jos ei asiakaspalvelusta vastata eikä toimitukset kulje. En tiedä asiasta, mutta toivottavasti lähtee homma toimimaan taas jos näin on :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3