Sivut

tiistai 14. tammikuuta 2014

Meillä NUKUTAAN!

Pojat ovat vedelleet sikeitä jo TUNNIN! Voitteko kuvitella!

Olen niin onnellinen, että melkein itkettää! Siis voiko olla mahdollista, että nyt on myös hieman omaa aikaa päivisin ilman, että tänne tarvitaan extrakäsiä! Päätin eilen, että nyt loppu. Teen mitä tahansa, kunhan saan pojat ulos nukkumaan. Mietin melkein koko yön tätä uniasiaa ja miksei meidän vauvat nuku. Mitä me voitaisiin tehdä toisin.


Tänään puuron jälkeen sanoin pojille, että nyt roudataan vaunut parvekkeelle. Jos ne ei mahdu sellaisenaan, laitan ne osiin ja kokoan parvekkeella uudelleen (onneksi siihen ei jouduttu, koska mulla ei ole hajuakaan siitä miten ne saa kasaan...). Pienellä survomisella sain vaunut partsille ja vähän isomman huudon saattelemina pojat vaunuihin. Pakkasessa on se huono puoli, että vaatetta täytyy olla niin paljon. Tähän asti selvittiin vielä äitiyspakkauksen vanupuvulla ja makuupussilla, mutta nyt täytyi laittaa villapukua, toppatöppöstä ja toppapukua. Kauhistelin parvekkeella sitä huudon määrää ja mietin jo milloin ovikello soi. Pojat olivat jo ehkä vähän yliväsyneitä, kun laitoin unille eli oma moka osittain. Huuto kesti onneksi vain muutaman minuutin ja sitten tuli uni.

Nyt on mennyt tosiaan jo yli tunti! Kerran kävin hyssyttelemässä, kun Jimppa ähisi masuaan. Oletan, että kohta on nälkä, joten siellä heräillään. En osaa sanoinkuvailla tätä fiilistä! Lähes puoli vuotta on mennyt siinä, kun kuuntelen väsykitinää ja itkua aina päikkäriaikaan, kun ei suostuta nukahtamaan. Olin melkein pakotettu kävelemään parin tunnin lenkkejä päivittäin, että sain pojat nukkumaan. Aion kävellä jatkossakin, muttei se ole enää niin välttämätöntä ihan joka päivä, kun on vaihtoehtokin.
Mitähän teen tällä kaikella vapaa-ajalla!?!! <3

Siinä oli oma hommansa saada vaunut parvekkeelle, mutta tällaisen unipätkän ja oman ajan takia teen sen vaikka joka päivä! Pitäkää peukkuja, että partsinukkuminen sujuu myös jatkossa! Kokeilen seuraavan kerran heti muutama tunti poikien heräämisestä, jos Jesse saisi tulla hiljaiseen kotiin ;)

Happyhappyhappy! xxxx  

23 kommenttia:

 1. Ihanaa <3 Oon ilonen, hepottaa kummasti ja auttaa jaksamaan kun saa ripauksen omaa aikaa keskellä päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin helpottaa! :) Tuntuu ihan erilaiselta nyt, kun on se hetki omaa aikaa! <3

   Poista
 2. Ihanaa! <3 jos vaunujen roudaaminen parvekkeelle on yhtä helvettiä, osta jotkut surkeat vaunut partsivaunuiksi. Niitä saa ihan muutamalla kympillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ja sitten jos lapset häiritsee toisiaan niin kahdet erilliset rattaat jos vaan mahtuu :)

   Poista
  2. Partsivaunuja olen miettinytkin, mutta ainakin nyt pärjätään näin! :) En roudaa niitä ihan päivittäin sisään ja ulos. Kiitti vinkeistä! :)

   Poista
 3. Ihanaa!! Ooon niin iloinen teidän puolesta :)

  HYVä kun oli kaiken työn ja tuskan väärti :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Pakkasissa on se hyvä puoli, että vauvat usein nukkuu tosi sikeästi ulkona, ja jos nukkuvat paikoillaan olevissa vaunuissa parvekkeella, niin ihan mainiota. Parvekevaunuja mäkin suosittelen (pitäisi myydä meidän viimeiset tuplavaunut varmaan juuri siihen käyttöön, kun eivät enää ole ihan uudenkarheat. ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! :) Pitää alkaa katselemaan toisia vaunuja! :)

   Poista
 5. Meilläkin nukutaan parhaiten partsilla ! Onneksi oot nyt saanut ees sen hetken sitä omaa aikaa<3 Se on niin tärkeetä ja onhan se eriasia vaikka maata sohvalla, kun kävellä ulkona vaunujen kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Jessica :) On tosi erilaista, saa itsekin vähän levätä jos siltä tuntuu! :)

   Poista
 6. Onnea hyvin sujuneesta päikkäri nukutuksesta :) Meillä tyttö ei oo iki tykännyt nukkua vaunuissa :( Joten turha ees ajatella roudaavansa vaunuja pihalle miseliiniksi pakatun ipanan kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä taas ei muualla kuin vaunuissa! :D Yhtä huutoa jos koittaa saada nukkumaan päikkyjä sisällä!

   Poista
 7. Meidän poika 5kk nukkuu parvekkeella joka päivä, mitä kylmempi sen paremmin nukkuu! parvekkeelle vaan! :) -Mona

  VastaaPoista
 8. Itse en oo juuri kuukauteen lenkkeillyt, kun vauva oppi 4 kk:n jälkeen nukkuun liikkumattomissa vaunuissa. Mikä onnentunne, kun saa välillä olla yksin muuallakin kuin vaunulenkillä 2-3 x pvä. Nyt tuli kovat pakkaset, mutta nukahti sisälle vaunuihin noin vartissa.
  Toivottavasti teillä nyt alettaisiin nukkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Ihan mahtavaa! :) Meillä oli parvekkeella pakkasellakin, kun on lasitettu partsi eikä pakkasta ollut kuitenkaan yli -15c!

   Poista
 9. Kuulostaa ihan esikoiseltani, joka ei ensimmäiseen puoleen vuoteen nukkunut päiväunia kuin vain liikkuvissa vaunuissa. Toisaalta ne parin tunnin lenkit antoi kivasti kyytiä raskauskiloille, mutta oman ajan puute vaikutti kyllä jaksamiseen, muistan kuinka loppu olin silloin vauvan kanssa vaikka meillä yöt nukuttiinkin. Mutta sitten yhtäkkiä poika alkoi nukkua vaunuissa terassilla. Toivottavasti teillä unet maistuu jatkossakin parvekkeella!

  Nyt kun on kaksoset tulossa niin nukkumiset jännittää. Miten ne saa nukkumaan samaan aikaan, kun nyt mahassa tuntuvat olevan ihan eri rytmissä..

  - Timmutar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolensa kaikessa, oli tosiaan hyvä liikkua joka päivä se pari tuntia, mutta välillä olisi kaivannut hengähdyshetkeäkin. Nyt sujuu hyvin unet parvekkeella, onneksi :)

   Eiköhän se siitä! Ajan kanssa arki alkaa sujua ja ne teille parhaiten sopivat rytmit ja tavat löytyy :) Paljon jaksamista ja onnea kaksosuutisesta! <3

   Poista
 10. Hyvä, että sait pienen huokaisutauon! Toivotaan, että jatkossakin toimisi nuo parvekeunet! Onpa lohduttavaa kuulla, että muillakin on/on ollut vauvoja, jotka nukkuu vain liikkuvissa vaunuissa. Meillä myös ravataan vaunulenkeillä vähintään pari kertaa päivässä. Välillä onnistuu parvekeunet, mutta hyssyttelemässä saa olla kyllä ihan vähänväliä. Sisällä poika ei oikein tahdo nukkua ollenkaan päiväunia. Tässä just ihmettelen, että mitenkähän tänään tekis kun pakkasta on -15.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :) Hyvin on toiminut, tosin välillä on päiviä, kun saa jatkuvasti olla heijaamassa. Pääsääntöisesti menee kuitenkin hyvin! :) Tsemppiä teille :)

   Poista
 11. Hienoa! :) Meillä oli ongelmana, ettei tyttö nukkunut missään muualla, kuin pihalla vaunuissa. Mietin monet kerrat, muten opettaa sisälle päiväunille. Siinä vaiheessa, kun tyttö oli 4kk aloimme opettelemaan illalla omaan sänkyyn nukahtamista, parissa illassa rupes sujumaan. Sitä ennen nukahti syliin tai viereen nukuttamalla/pullolla. Pari pv sitten kokeiltiin päikkäreitä omaan sänkyyn ja tadaa, sinne nukahti! Unet tosin ovat n 30min, mutta ehkä ne siitä pitenevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa samalta kuin meillä. Meillä on edessä jossain vaiheessa opettaa ensin nukahtamaan itse illalla sänkyyn (välillä sujuu välillä ei) ja sen jälkeen nukkumaan sisälläkin päikkäreitä. Nyt tilanne tuntuu hieman parantuneen yleisesti unen osalta, joten ei olla kiirehtimässä opettamaan uutta :D

   Eiköhän ne unet pitene pikkuhiljaa, hienoa, että nukkuu jopa sen 30min :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3