Sivut

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Päivärytmi

Kirjoitin meidän päivärytmistä kunnolla viimeksi marraskuussa tässä postauksessa. Silloin pojat olivat 5kk (3kk). joten päivitys on paikallaan. Pojat ovat siis pian 10 kk (8kk). Rytmi on ollut jo jonkin aikaa tällainen: 

Klo 7-8 Theo herää ja haen hänet viereeni. 

8.00 Jimi herää ja liittyy joukkoon. Hetki möyritään ja halitaan.

*aamupesut ja päivävaatteet päälle 

8.15 aamupuuro

8.30 leikkiä 

*petaan sängyn, laittaudun ja syön aamupalaa

10.15 lounas (liha-kasvissose, vähän hedelmää + 120ml soijaa)

*vaipanvaihto, sylittelyä sängyllä, päikkärivalmisteluja 

11.00 ulkovaatteet päälle ja parvekkeelle nukkumaan / lähdetään vaunulenkille 

- joinain päivinä täytyy käydä rauhoittelemassa poikia ja heijaamassa vaunuja 1-10 kertaa, onneksi sitä tapahtuu enää vain harvoin13.00 herätään

*leikitään, tehdään kotihommia
14.00 välipala (hedelmäsosetta, jotain sormiruokaa + 120ml soijaa)

*leikitään, syön lounaan

15.30 toiset päiväunet: ulkovaatteet päälle ja parvekkeelle / lähdetään käymään jossain

16.00 herätään 

*leikit isin kanssa, kokataan yhdessä koko perhe ja me Jessen kanssa syödään


  
17.15 päivällinen (lihakasvissose, vähän hedelmää + 120ml soijaa) 

*taas leikitään ja oleillaan 

19.00 iltapuuro ja iltapesut 

19.30 rauhoitutaan meidän sängyssä, luetaan iltasatu ja halitaan 

20.00 iltamaito ja unille ZzzZzz... 

Jimi nukkuu yön kokonaan heräämättä, Theo herää kerran tai kaksi, mutta nukahtaa yleensä itse uudelleen. 

Edit. molemmille tulee hampaita ja tällä hetkellä yöt on katkonaisempia. Jimille tulossa kolmas hammas ja Theolle toinen.

Tämänhetkinen rytmi sopii loistavasti meille kaikille. Pojat nukahtavat iltakasilta ja meillä on vihdoin omaa aikaa iltaisin. Ehtii rauhassa käydä suihkussa, syödä iltapalaa tai katsoa leffaa. Aamut alkavat aikaisemmin kuin ennen, mutta siihen on jo totuttu. Yleensä me mennään avoimeen päiväkotiin ensimmäisten päikkäreiden jälkeen eli yhden aikaan. Leikitään siellä pari tuntia ja pojat nukkuvat sopivasti päivän toiset päikyt kotimatkalla.

Rytmi aikaistui kertaheitolla niin, että eräänä aamuna pojat päättivät herätä klo 8 ja nukahtivat illalla klo 20 ja niin se jäi päälle. Sitä ennen rytmi oli klo 10-22. 
Unikoulu on tuottanut hurjasti tulosta. Siitä on tulossa oma postauksensa. xxxx


 Mukavaa viikonloppua!


10 kommenttia:

 1. Kivaa un teillä menee jo yöt noin hyvin! Ja ihan hurjasti kasvanut noi teidän pojat! Ne on niin söpöjä <3 Joo tee vaan unikoulupostaus, meillä oli poika viimeyön ekaa kertaa pois perhepedistä, omassa huoneessa ja omassa sängyssä! Viimeyö meni ihan hyvin, saa nähä millanen sirkus on ens yönä, joten apua kaivataan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Kiitos kovasti. Toivottavasti teillä on ruvennut yöt sujumaan :)

   Poista
 2. Olipa hauska postaus! Itsellä vauva vielä toistaiseksi mahassa ja oli kiva saada vähän kuvaa päivästä, millainen se joskus esim. vuoden päästä voisi olla :).

  Suloiset pikkumiehet sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jännät ajat edessä! Ihanaa raskausaikaa! :)

   Poista
 3. Hei! Nukkuvatko pojat vain noin 2,5 tuntia yhteensä päivisin? Meillä aika samanikäiset pojat nukkuvat lähes neljä tuntia päivisin, mutta aamut alkavat klo 5-6. Mietin, pitäisikö nukuttaa päivisin vähemmän, jotta yöt olisivat pidempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo nukkuvat. Nyt ekat päikyt on 1,5h ja toiset 30min. Monella tutulla, joilla suunnilleen samanikäinen lapsi, nukutaan myös paljon enemmän kuin meillä. Se on tosi yksilöllistä eli vaikea sanoa auttaisiko teillä aamuihin. Kannattaa kokeilla, siten selviää miten toimii teillä :) Olen toisinaan kateellisena kuunnellut juttuja 4 tunnin päikkäreistä, kun meillä max 1,5h hyvinä päivinä, mutta täytyy olla iloinen siitä, että päivä rytmittyy hyvin ja pojat jaksavat parhaiten, kun nukkuvat tämän verran :) Kivaa kesänalkua! :)

   Poista
 4. Oi, onpa ihanaa että teillä vihdoin nukutaan paremmin! :) mä tykkään kauheesti ku meijän rytmi on just toi et nukkumaan siinä 19.30-20 ja herätään 7-9 aamulla. Saa illalla omaa aikaa ja sit aamu ei kumminkaa ala ennen kukonlaulua ja kerkii tekee asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!! :) Joo juuri näin. Mä toivoisin, että pojat nukkuisivat kasiin, edes seiskaan asti. Nyt aamut on alkaneet jo 6 aikoihin enkä ihan ole heräämisestä silloin samaa mieltä poitsujen kanssa :D

   Poista
 5. Hyvin jaksavat pojat valvoa! Meidän likat 7,5kk jaksavat aamusta valvoa vain parituntia ja sen jälkeen heti ekoille päikkäreille. Sitten lounas jonka jälkeen pari tuntia seurustelua ja toisille päikkäreille. Molemmat päikkärit ovat 1,5tuntisia.

  Hyvä tuo rytminmuutos. Saatte omaakin aikaa ja kasiin nukkuminen on hyvä juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksavat kyllä! Tosin nyt, kun aamut on alkaneet välillä klo 6 niin on ollut tietysti vaikeuksia "pitäytyä rytmissä". Silloin toisinaan tarvitsevat aamu-unet ennen päikkäreitä. Siinä tosin ongelmana se, että jos vain toinen nukkuu siinä pikku-unet niin silloin on hankala saada molemmat samaan aikaan päikkäreille. Huoh, kaksosten kanssa... ;)
   Kiva, että teidän tytöt nukkuu hyvin! Saat hetken hengähtää! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3