Sivut

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Miksi kirjoitan blogia?

Olen kirjoittanut blogiani reilu neljä vuotta. Alkuun kirjoitin matalalla profiililla lähinnä itselleni ja kuvat olivat puhelimella otettuja. Bloggaaminen tuntui heti omalta jutulta ja siitä tuli tärkeä harrastus minulle. Alkuun kävijöitä oli satunnaisesti, mutta erityisesti kaksosuutisen jälkeen kävijämäärät nousivat ja sain vakituisia lukijoita. Se inspiroi ja motivoi ja aloin tietoisesti kirjoittamaan myös muille enkä enää vain itselleni. Sain kommentteja ja into bloggaamiseen kasvoi entisestään.

Suurin syy blogin pitämiseen on vertaistuki ja hetkien jakaminen lukijoiden kanssa. Tunsin sen vahvimpana raskausaikana, jolloin pystyin ihan oikeasti kokemaan blogin välityksellä ison joukon tuen ja kanssani jännittämisen maatessani sairaalassa vuodelevossa. Sain päivittäin kommentteja ja sähköposteja, joissa toivotettiin tsemppiä, kysyttiin vointia ja kerrottiin omista kokemuksista. Luin niitä kyyneleet silmissä, kiitos teille "mukana olleille" <3 Se oli ihan mieletöntä ja vaikutti suuresti jaksamiseeni.Saamani vertaistuki on vaikuttanut siihen, että haluan antaa samaa myös muille samassa tilanteessa oleville. Olen jakanut kokemuksiani ja ajatuksiani mm. kaksosraskaudesta, ennenaikaisuuden uhasta, keskosuudesta, kaksosuudesta, vanhemmuudesta, vauvojen refluksista, allergioista, kuukausien yöhuudosta, kuumekouristuksesta, tihuloivista taaperoista, äitiydestä yleisesti, kohtutulehduksesta, sektiosta ja siitä toipumisesta. Olen jakanut elämääni vaikuttaneita asioita teidän kanssanne ja jokainen saamani viesti siitä, miten se on jotakuta auttanut, on tehnyt bloggaamisesta merkityksellistä.

Olen pitänyt tietyn linjauksen koko "blogiuran" ajan eli en ole mennyt liian henkilökohtaisiin asioihin, etenkään lapsiin liittyen. Olen miettinyt tarkkaan millaiset kuvat julkaisen, mitä kerron ja miten sen kerron. Välillä voi tuntua, että blogin välityksellä tietää toisesta kaiken, mutta niin se ei ole. Blogissa on pienen pieni osa elämästämme ja vaikka esimerkiksi kuvailen lasteni luonteenpiirteitä niin he ovat siihen lisäten miljoona muutakin asiaa.

Olen huomannut, että nyt Jimin ja Theon ollessa 3,5-vuotiaita, on blogin fokus jakautunut perheaiheiden ohella mm. sisustukseen, asuihin ja yleiseen höpötykseen. Olen tietoisesti vähentänyt Jimin ja Theon kuvia ja suppeuttanut heistä puhumista. Nyt kun he eivät enää ole niitä "8,5kg, iloinen poika, hymyilee, kehitys ikätasoista" -paketteja, vaan he ovat mielettömiä omia persooniaan, joita haluan tietyllä tapaa suojella myös täällä. Blogi pysyy yleisellä tasolla perheblogina, mutta siinä on paljon muutakin.


Vertaistuen ja teidän lukijoiden lisäksi yksi vaikuttava syy bloggaamiseen on siitä jäävä muisto. Ette tiedäkään kuinka usein lueskelen vanhoja postauksia kiitollisena siitä, että olen kirjoittanut asioita ylös. Usein hämmästelen sitä, mitä kaikkea ollaankaan tehty, koska olen unohtanut osan. Välillä lunttaan blogista juttuja vauvakirjoihin, joiden päivittäminen laahaa perässä. Parasta on katsoa vauva-ajan postauksia, ihastella pieniä vauvoja ja huokaista helpotuksesta; siitä selvittiin. Toivon, että blogista tulee vielä joskus vauva-aiheinen, mutta nyt on hyvä olla 3,5-vuotiaiden kaksospoikien äiti Nanna 26v., joka iloitsee pienestä, elää positiivisella asenteella, sisustaa vailla päämäärää ja rakastaa kauniita asioita. Kirjoittaa blogia, joka kertoo ihan tavallisesta elämästä.

Mikä saa teidät lukemaan blogiani?
        

18 kommenttia:

 1. Ei saa tolleen pelotella! Puolesta välistä postausta aloin nimittäin sydän pamppaillen selailla alaspäin, että et kai vaan ole lopettamassa blogia, kun niin kiittelet kuluneista vuosista, vertaistuesta jne. Yritin vaan otsikolla rauhoitella itseäni "miksi kirjoiTAN blogia"- et ei se nyt oo lopettamassa. :D Hahah, eli ilmeisen tärkeä on blogisi minulle ollut jo pitkään. Vaikea ehkä erotella syitä siihen. Varmaan se on alkuun ollut juuri poikien keskosvaiheiden seuraaminen ja siitä ajasta toipuminen pikku hiljaa, sitten on huokunut niin suuri rakkaus postausten perusteella teidän koko perheestä ja toisaalta myös sellainen, että rehellisesti kirjoitat silloinkin, kun on arjessa vastoinkäymisiä. Kuvat ovat aina kauniita ja ihania arjen fiilistely postauksia/kuvia laitat. On myös kiva jos painotus tulee nyt enemmän sisustukseen ynnä muuhun, ymmärrän kyllä hyvin, että tietoisesti haluaa jo tuon ikäisiä lapsia jättää vähän omaan rauhaan kaikkine juttuineen. :)

  heidisusanna
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana kuulla Heidi! :) Ei ole kyllä käynyt mielessäkään lopettaa ;) Kiva, että sisustus, yms postaukset kiinnostaa, koska niitä on superkiva tehdä!

   Poista
 2. Mä olen ehkä vähän huono kommentoimaan tähän, kun tämä on toka juttu, jota sinulta luen ja eka johon kommentoin. Mutta kommentoin kuitenkin. Löysin sinut lukulistalleni Mistä on pienet pojat tehty-blogin kautta.
  Tähän mennessä mä olen lukenut lähinnä sisustusblogeja, jotka ovat minulle inspiraation lähteitä ja ideapankkeja. Sitten, kerran kävi niin, että eksyin maailman ihanimman sisustusblogin äärelle, jonka kirjoittajalta löytyikin vastasyntynyt tyttö, kuten omalta kotisohvaltani. Sen jälkeen ollaan käyty kommenttiboksissa läpi kaikki ryömimiset, hampaat, tyhjentämiset ja kävelemään oppimiset. Nyt olen tietoisesti etsinyt perheblogeja omalle lukulistalleni, joten katsotaan, millaisia juttuja saan tätä kautta.

  http://bigmamasbaby.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Pidän siitä, että on sopivassa suhteessa kaikkea. Ei vain perhettä, kotia tai muotia, vaan vähän kaikkea.
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtava kuulla, koska just se tuntuu luontevimmalta itsellenikin! :)

   Poista
 4. Pidän myös siitä, että on kaikenlaista juttua, niin kuin perhe-elämässä yleensäkin :) Tämä on yksi blogeista, joita aloin lukea odotusaikana ja olen jäänyt lueskelemaan, nyt poitsu kohta 3v. :D Tsemppiä blogille tästä edespäinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla :) Postauksia eri aihealueista tulee jatkossakin, joten mahtavaa, että siitä tyylistä pidetään! Kiitos ja mukavaa kevättä! :)

   Poista
 5. Kiinnostuin eniten tavallasi kertoa asioita ja tottakai tuo kaksosraskaus kiinnostutti asiana. Varsinkin juuri tuo poikien keskosvaihe kiinnostutti erityisen paljon nähdä osaa teidän arjestanne ja miten asiat teidän kohdallanne on mennyt! Blogisi postaukset ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia. On ollut todella mielenkiintoista lukea blogiasi!

  lauraswayoflifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Hei! Olen lukenut blogiasia pian pari vuotta ja aina innolla odotan edelleen, mitä se kaksospoikien äiti tällä kertaa kirjoittaa :). Blogi tekstisi ovat sopivan pitkiä ja kuvitat blogia kauniilla kuivilla. Ihanaa luettavaa kiireen keskellä! Kiinnostuin blogistasi omana raskausaikana 2015. Odotin identtisiä kaksostyttöjä ja etsin netistä kokemuksia ja "vertaistukea". Googlettamalla löysin tänne tien ja matkassa pysytään edelleen. Tämä on eka kerta kun tänne kirjoitan, ja haluan sanoa että on ollut ihana lukea blogiasi ja luen jatkossakin innolla. Meidän tytötkin ovat jo pian puolitoista vuotiaita ja kiireellistä arkea on eletty heti tyttöjen syntymän jälkeen. Ihanaa kiireellistä arkea :)! Alkuaikoina luin paljon vanhempia blogitekstejäsi ja seurasin kuinka teillä pojat kehittyivät ensimmäisen vuoden aikana. Aina tyttöjen kasvaessa ja kehittyessä piti kaivaa esille blogistasi teidän poikien vastaavia kehitys "juttuja".:) Kiitos siis ihanasta blogista ja vertaistuesta jota sain tätä kautta! Aurinkoista kevättä sinne päin!:) -Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Riina! :) Tällaisen palautteen jälkeen into kirjoittamiseen ja juttujen jakamiseen vain lisääntyy! Kiva, että koet saaneesi vertaistukea blogistani. Ihanaa kevättä teille ja terkkuja tytöillesi :)

   Poista
 7. Hei,
  olen lukenut blogiasi toukokuusta 2013. Jouduin lähes samaan aikaan sairaalaan vuodelepoon kuin sinä. Makoilin siis siinä toisessa "yksiössä", samaan aikaan kanssasi. Minulla oli yksi vauva ja vauva oli tyttö. Tyttö syntyi (rv 30+2) muutamaa päivää aiemmin kuin poikasi. Nyt meillä on myös 4,5 kk ikäinen poika. Blogisi on lukulistalla yhä, monen muun lähdettyä. Ihanaa kevättä! :)

  -Iia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, hassua! Mietiskelin usein minkälaisia odottajia muissa huoneissa mahtaa olla. Menikö teillä alku keskosvauvan kanssa hyvin? Onnea perheenlisäyksestä! <3 ja mukavaa kevättä Iia! :)

   Poista
 8. On pitänyt kommentoida tähän jo monta kertaa, mutta en ole muistanut :) Minä eksyin lukemaan blogiasi juurikin kaksosjuttujen kautta kun itse odotin meidän tyttöjä pari vuotta sitten. Lueskelin silloin läpi melkein kaikki raskausajan ja kaksosten vauva-ajan tekstit ja sain niistä paljon voimia omaan odotukseen. Sittemmin on ollut myös kiva seurata opintojasi ja sen yhdistämistä perheeseen. Tykkään erityisesti kuvista ja tunnelmista, mitä teksteissäsi on :) Keep on going! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla Ansku, että oot pitänyt blogistani ja saanut siitä voimaa. Se tekee tästä vielä merkityksellisempää, kiitos kommentoinnista. Ihanaa kevättä :)

   Poista
 9. Moi! Kommentoin blogiasi ensimmäisen kerran joskus (alku??)kesästä nimerkillä P. Kerroin odottavani kaksosia. Nyt meillä on ihanat vajaa puolivuotiaat tyttö ja poika. Kaikki mennyt tähän asti melko hyvin. Nyt vaan ehkä pojalla allergiaa. Juuri vertaistuki on suurin syy blogisi lukemiseen. Liian harvoin tulee kommentoitua, mutta vertaistuki on todella arvokasta. Seuraan blogia ahkerammin kuin kommentoin.

  Mielestäni kirjoitat samaan aikaan ihanan kepeästi että rehellisesti. On myös hienoa, miten säilytät poikien yksityisyyden. :)

  -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos kommentista! Kiva kuulla kuulumisia :) Tuplaten onnea puolivuotiaista! :) Ihana kuulla, että saat vertaistukea blogistani. Toivottavasti saatte nopeasti selvyyden allergiaan ja sen osalta helpottaa. Muistan miten allergiadiagnoosin saamisen eteen piti taistella, voimia siihen ja aurinkoista kevättä P! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3