Sivut

maanantai 10. elokuuta 2020

Päivähoidon alkaminen ja arkeen totuttelemista


Huh, viime viikosta on selvitty!

Palattiin Jessen kanssa lomalta töihin ja Ellenillä alkoi dagis. Suurin stressi Ellenin dagiksen alkamisen lisäksi oli keksiä pojille paikka meidän työpäivien ajaksi, koska koulu ja iltapäiväkerho alkavat vasta tällä viikolla. Onneksi kaikki järjestyi ihanien läheisten ansiosta! 

Pojat olivat maanantaista perjantaihin päivät mm. vaarin, kummin ja naapurin luona. Tein lounaan valmiiksi ja vein heidät "päivähoitoon". Poikien mielestä viikko oli todella kiva ja tänään tuli pettymyksenä, että joutuvat olemaan vain kotona. 

Ellenin päivähoito alkoi maanantaina huonommin kuin koskaan. Ellen aloitti dagiksen siis jo tammikuussa, jolloin hän jäi pehmeän laskun jälkeen ongelmitta hoitoon. Koronatilanteen takia hän jäi kotiin maaliskuussa ja oli melkein puoli vuotta kotihoidossa. Puhuttiin paljon dagikseen menemisestä, pakattiin reppu yhdessä ja ostettiin uudet tossut. 

Maanantaina meitä oli vastassa uusi aikuinen, joka otti Ellenin vastaan ulko-ovelta. Koronan takia lapset jätetään hoitoon ulko-ovella. Ellen alkoi itkeä, huusi mammaa ja yritti rimpuilla aikuisen sylistä pois. Kurja tilanne kaikinpuolin, mutta itku oli kuulemma kestänyt vain hetken ja päivä oli mennyt hyvin. Hänellä oli onneksi lyhyitä päiviä, kun Jesse haki hänet jo viimeistään kolmelta ja vien hänet aina vasta klo 9. 

Tiistain reaktio oli paljon kevyempi ja loppuviikosta hän käveli itse sisään reppuaan kantaen ja vilkutti heipat! Olen onnellinen, että hän tottui taas niin pian hoitopaikkaan. Tänään hän sanoi heti aamusta "Ellen dagis" ja näytti uusia vilkkulenkkareitaan, joista on tullut "dagiskengät". 

Olin viime viikolla todella väsynyt iltaisin. Arkeen totutteleminen vie voimat. Paljon auttoi jo se, kun saatiin järjestettyä poikien hoito ja Ellen jäi hyvillä mielin hoitoon, pääsin iltalenkille ja tehtiin seuraavan päivän lounas jo illalla valmiiksi. 

Tämä viikko on onneksi parempi ja olen vapaalla tiistain ja keskiviikon. Aion olla lasten kanssa rauhassa kotona ja saadaan kivaa kahviseuraa meille. Meillä on myös leikkitreffit puistossa ja käydään ostamassa vielä muutama juttu torstaina alkavaa koulua varten. 

Kivaa viikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3