Sivut

torstai 16. helmikuuta 2023

Pienten asioiden merkitys

Helmikuun puoliväliä eletään ja mielessä on ollut jo pitkään kevät. Miten kevään odotus alkoikin niin aikaisin tänä vuonna... Tammikuu tuntui kestävän ikuisuuden, siis ikinä ei ole kuukausi tuntunut niin pitkältä! Piti ihan huokaista, kun siitä päästiin. Vielä ei todellakaan ole kevät, mutta tulppaanit, valo ja räystäältä putoilevat vesipisarat vievät sitä kohti.  

Nyt on ollut ihana huomata valon määrän lisääntyminen. Se fiilis, kun lähtee töihin ennen aamukahdeksaa ja ulkona on valoisaa! Parasta! 

Tästä tulee mieleen ajanjakso, jolloin olin useamman kuukauden sairaalassa kaksosraskauden riskien vuoksi (ts. ennenaikaisen synnytyksen uhka). Sinä aikana oli kevät vaihtunut kesään, kun olin sairaalassa. Tunne oli ihan hullu päästessäni ulos ensimmäistä kertaa 2,5 kuukauteen. 

Olin missannut vuodenajan vaihtumisen ja siitä on jäänyt sellainen, että kiinnitän huomiota pieniin asioihin ja nautin erityisen paljon alkukeväästä. Toivottavasti joku saa ajatuksesta kiinni! 


Lapsilla on ensi viikolla hiihtoloma. Meillä on nyt tylsä tilanne, kun Jesse on normaalisti töissä ja itsellänikin vain maanantai vapaa. Pojat käyvät mummolassa jonain päivänä ja Ellen on dagiksessa. Vuoden päästä on jo mahdollisuus pidempään talvilomaan. 

Yritetään ottaa ilo irti juurikin niistä pienistä asioista: käydään museoissa, kirjastossa, leikkipaikoilla, luistelemassa ja pidetään elokuvailtoja. Jos lapset aikuisina muistaa jotakin lapsuudestaan, niin voisin veikata koko perheen yhteiset leffaillat! Se on jotain mitä kaikki aina odottavat. Viikonloppu, kaikki yhdessä sohvalla peittojen kanssa, herkkuja, hyvä elokuva ja yhdessäoloa. Toinen mitä varmaan muistavat on iltasadut ja olen niin onnellinen, että saan vielä lukea pojille (pian 10v.) joka ilta.  

Vinkkinä Tapiolassa sijaitseva museo Leikki. Tosi kiva paikka, jossa saa leikkiä, katsoa ja koskea asioita. Monipuolinen ja eri-ikäisille sopiva, jossa vierähtää helposti useampi tunti. Lapsille ilmainen! Aion hankkia itselleni museokortin, sillä lapset ovat nyt innostuneet museokäynneistä ja seuraavina toivelistalla on Helsingin kansallismuseo ja Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki. 

Onko teillä vinkata museo/tmv. kohteita, jotka sopii erityisesti lapsille? 

  

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3