Sivut

perjantai 23. elokuuta 2013

Laskettu aika

Mun piti jo eilen tulla postaamaan, meillä oli nimittäin laskettu aika eilen! Tänään pojat ovat periaatteessa vasta yhden päivän ikäisiä, vaikka ovatkin jo reilut kaksi kuukautta meitä täällä ihastuttaneet <3 Kehitystä seurataan tietysti lasketun ajan mukaan, mutta esimerkiksi rokotukset ja soseiden aloitus yms tulee syntymäajan mukaan.

Oltiin tänään sairaalassa lasketun ajan kontrollissa. Kaikki on hyvin :) Poikien labratulokset on täysin identtiset, kuten oli viime kerrallakin! Aika hassua! Saatiin ohjeeksi jatkaa BMF-ravintolisää ja Premilon-keskoskorviketta 4 kg saakka. Siihen on vielä hetki aikaa. Pojat saavat keskoskorviketta ja mun maitoa aika fifty-fifty. Kertamäärät on nousseet niin huimasti, että mun maidon riittävyys on koetuksella. Pojat vetäisevät helposti 100 ml kerralla! Joskus jopa menisi vieläkin enemmän. Meillä syödään siis tosi hyvin!

Maidontuloon vaikuttaa jälleen antibiootit, tällä kertaa kuuri on rintatulehdukseen... Heräsin keskiviikkona aamuyöstä kuumeiseen oloon ja kovaan rintakipuun. Jesse oli päivän pois töistä ja tuli mun mukaan lääkäriin, kun mun äiti tuli hoitamaan poikia siksi aikaa. Rintatulehdus se oli ja oli luultavasti myös viime viikonlopun kuumeen aiheuttaja. Onneksi sain antibioottikuurin, koska se helpotti oireita heti. Nyt olo on taas ollut aika normaali, imetän ja pumppaan maitoa aiempaa tiheämmin. Jos nyt tämän jälkeen ei enää tulisi uutta vaivaa..?

Poikien yöääntely on vähentynyt tosi paljon. Muutenkin "keskosmurina" on jäänyt jo melkein kokonaan pois. Öisin nukutaan ihan hyvin, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Yleensä Theo nukkuu tosi hyvin, mutta Jimi ähertää ja surkuttelee ja häntä pitää rauhoitella keskellä yötä. Herätään edelleen syömään 3-4 tunnin välein eli pari kertaa yössä.  Nykyään valtaosa öistä menee niin, että me kaikki neljä nukutaan syöttövälit hyvin ja jompi kumpi pojista herättää, kun tulee nälkä. Hoidan ekana ensin heränneen, nälkäisemmän pojan ja sen jälkeen toisen. Ellei toinen ole herännyt niin herätän, jotta pojat pysyy suunnilleen samassa rytmissä. Se ei olekaan ollut mikään ongelma, rytmi on aika helpolla pysynyt samanlaisena molemmilla. Odotan jo sitä, että yösyötöt harvenee... Parin viikon päästä voidaan jo aloitella vellit! Eikös velli pidä nälkää vähän paremmin kuin maito? Se ehkä edesauttaa pidempiä yhtäjaksoisia yöunia?  


 JIMI

23.8.2013  (15.8.2013)
paino:  3370 g (3110 g)
pituus: 51,3 cm (50,5 cm)
päänympärys: 36,8 cm (36 cm)

THEO

23.8.2013  (15.8.2013)
paino: 3460 g (3100 g)
pituus: 52,6 cm (50 cm)
päänympärys: 36,4 cm (36 cm) 

Tepa vähän väsyneenä :)
Harmittaa, kun postaustahti on hidastunut. Ideoita on vaikka kuinka paljon ja yksi kiva haastekin odottamassa, mutta päivät menee aina niin vauhdilla. Yritän tsempata jatkossa, erityisesti kommentteihin vastaamisessa! Sama kuvien suhteen; laatu on mitä on. Napsin kymmenittäin kuvia päivittäin ja useimmiten puhelimella, koska tilannekuviin harvemmin ehtii kaivaa kameraa. Puhelimella on niin helppo ja nopea ottaa kuva. No, tärkeintähän on, että saa edes otettua kuvia muistoksi. Hyvää viikonloppua ihanat! xxxx    

23 kommenttia:

 1. Ihania poikia :) Pikaisia paranemisia sulle, kyllä sua nyt koetellaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos! Nojuu, mutta nyt uskon paranevani ihan kuntoon. Paree olisi, ei tällasta jaksa pitkään! :/

   Poista
 2. Ihanat pojat :) Mulla oli vuosi sitten tänään laskettuaika ja mun poika oli 23.päivän ikäinen vuosi sitte tänään! :) Mä oon katellu et pojat on kasvanu ihan samaa tahtia, mut nyt Theo oliki kasvanu vähän enemmän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Siellähän ollaan sitten vietetty 1v.juhlia!? Onnea :)
   Joo Theo on ottanut pienen harppauksen. Tepille onkin maistunut ruoka yleisesti ottaen vähän paremmin kuin Jimille.

   Poista
  2. Joo vietettiin 1.8 1vee synttäreitä :) kiitos :> aikaa menee niin hirveen nopeesti, pian teijänkin pojat on jo isoja ;> Koita nauttii tosta vauva-ajasta ja toivottavasti nyt pysyt terveenä, että jaksat hoitaa poikia ja maidon tulokin tasottuis :)

   Poista
 3. Me aloitettiin kans vellit viikko sitten kun maitomäärät nousi niin huimiksi. Nyt on annettu maissivelliä illalla 22 aikaan. Aattelin et pojat nukkuisi sillä pidempää mut ei, ne herää edelleen kahdelta ja viideltä syömään. Kai ne vaan sit vielä tarvii ne yö syötöt. En sit tiiä oisko joku perunaporkkana velli tehokkaampi.. se kun on aika paljon paksumpaa kuin riisi ja maissi.. paljon onnea pojuille lasketun ajan ylittämisestä! ♡ IHANIA ILMEITÄ! Ja paranemisia sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... Mä oon jo niin odottanut ja toivonut sitä, että sillä unet vähän pitenisi. Kokemusta kun ei oo ja niin moni on sanonut sen auttavan. Neuvolassakin sanottiin, että viimeistään velli vaikuttaa yönuniin. No, saa nähä miten käy meidän kohdalla :)
   Kiitos! <3 Hih, samoin teidän pojilla! :)

   Poista
 4. Nyt vasta tajuun kuinka pieniä teiän pojat on ollu! Masa painaa nyt 2.6kg ja hänkin on niiiiiin pieni ja siro! Pelottiko alkuun paljon hoitaa poikia? Pelkään että tääkin hajoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Vastasinkin jo sun blogiin; pelotti! 1,5 kiloiset tuntui tooodella pieniltä ja kauhulla vaihdoin ekat vaipat. Nopeasti vauvat kasvoi ja nyt 3,9 kiloisina tuntuvat jo älyttömän isoilta :D Nopsaa sitä oppii käsittelemään niinkin pientä :) <3 Ihana Masa! <3

   Poista
 5. Söpöt pojat siellä <3 ja hyvin on mielestäni kasvaneet! :) Mä en osaa tosta vellistä sanoa mitään, kun meillä sitä ei ikinä käytetty :D

  VastaaPoista
 6. Meilläkään ei toi velli tehnyt minkäänlaista muutosta yöuniin :/ Ihana, että syövät hyvin ja kasvavat varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Täytyy toivoa, että me ollaan poikkeus... :D

   Poista
 7. Meilläkään velli ei tuottanut tulosta. Ihanat vauvat! Mitkä minihurmurit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( Kohta pääsen kertomaan meidän kokemuksista, kun velli luultavasti aloitetaan parin viikon päästä. Hih, kiitos! <3

   Poista
 8. heips! Haastoin sut! :) http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2013/08/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nyt mulla onkin kaksi haastetta odottamassa. Tartun toimeen heti, kunhan on vähän enempi aikaa! :)

   Poista
 9. Hyvän kokoisia on teidän pojat! Meillä vietettiin tänään jo tkaksosten 3-vuotissynttäreitä, miten se aika on mennyt niin nopeasti! Toi laskettu aika on jännä, kun se kummittelee mukana vielä pitkään, monta vuotta sen muutaman kuukauden eron huomaa.

  Meillä ei aikoinaan velillä ollut mitään vaikutusta esikoisen yöuniin, vaikka hyvin se kyllä maistui iltaisin. Täysiaikaisillehan sitä ei enää juuri suositellakaan, kun ei siinä ravitsemuksellisesti ole isoa eroa normikorvikkeeseen. En oikein tiedä, miksi se keskosten ruokalistoilla vielä pyörii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Voi että, onnea sinne 3-vuotiaille! <3 Aika tosissaan menee nopeaan, meidänkin "pienet" olleet maailmassa jo melkein 3 kk!
   Totta, aina pitää myös miettiä puhutaanko nyt korjatusta vai kalenteri-iästä...

   Höh. Olin niin odottavaisin mielin, että se vähän pidentäisi syöttövälejä. Ihan tosi? En tiennytkään. Meille puhuttiin ihan siihen tyyliin, että se kuuluu kaikille. Aika jännä!

   Poista
 10. Kyllä se maitomäärä kasvaa sitä mukaan, mitä poikien tarvekin. :) Itse en aloittaisi vielä vellejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kuntoutusohjaaja tekee pojille ravitsemussuunnitelmat ja se on aika tarkka milloin aloitetaan mitäkin. Ei siis ole meistä kiinni :/

   Poista
 11. Ja siis tarkoitin, että sinulta erittyy sitä mukaan enemmän maitoa, mitä vauvat imevät. :D Lisäämällä nyt ruokavalioon velliä teet vain hallaa omalle maidonerityksellesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai. Nyt maidontulo on kyl vähenemään päin ja Nan1 on otettu käyttöön :/

   Poista

Kiitos kommentista! <3