Sivut

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Poikien "2 kk neuvola"

Oltiin viime torstaina neuvolassa. Aika oli myöhään iltapäivällä, joten Jessekin pääsi mukaan. Neuvolatäti ihasteli taas poikia ja kutsui heitä "ihmevauvoiksi", kun ovat niin rauhallisia ja ihania. Alkuun kerrottiin miten meillä on mennyt ja sen jälkeen pojista otettiin mitat.

Torstaina pojille tuli ikää tasan kaksi kuukautta <3 ...mihin tää aika on mennyt..?
Hassua ajatella, että laskettu aika on vasta ensi viikolla!

JIMI

15.8.2013    (2.8.2013)
paino: 3110 g  (2650 g)
pituus: 50,5 cm  (48 cm)
päänympärys: 36 cm  (35 cm)

 
 THEO 

15.8.2013   (2.8.2013)
paino: 3100 g  (2660 g)
pituus: 50 cm  (48,5 cm)
päänympärys: 36 cm  35 cm) 

Neuvolakorttiin ei tullut tekstiä tällä kertaa. Molemmat ovat kasvaneet hienosti ja tasaisesti omalla käyrällään. Lopuksi annettiin vielä Rotateq-rokote suun kautta, jonka molemmat nieli ongelmitta. Pojilla alkoi jo olla vähän nälkä ja etenkin Jimi näytti oikein imevän rokotetta siitä "ruiskusta" :D

Pojat saavat edelleen pääsääntöisesti äidinmaitoa joko rinnalta tai pullosta. Premilon-keskoskorviketta annetaan 1-2 krt päivässä jos multa ei tule tarpeeksi maitoa. Onneksi ainakaan vielä ei oo tarvinnut antaa enempää. BMF-ravintolisää menee edelleen, joten pulloa täytyy kuitenkin käyttää, jotta jauheen saa annettua.

Oon miettinyt, että onkohan se vauvalle hankalaa, kun syöttötapaa vaihdellaan jatkuvasti?  
Pojista ei mielestäni ainakaan sellaista huomaa, koska syövät yhtä hyvin molemmin tavoin. Mitä mieltä te ootte? 

Jälkitarkastus oli tiistaina. Kaikki oli hyvin ja oon palautunut kuulemma tosi hienosti. En ole vieläkään "omissa mitoissani", mutta näytän paremmalta kuin mitä saatoin toivoakaan! Raskauskiloja tuli kaiken kaikkiaan n.16 kg ja niistä on lähtenyt jo 14 kg!! En oo tehnyt mitään asian eteen, joten vaa'an lukeman nähdessäni olin tosi iloisesti yllättynyt;  kilot on pudonneet kuin itsestään!


Oltiin tänään ekalla vaunulenkillä! Siitä lisää myöhemmin:)
Lopuksi vielä tähän hetkeen; oon paranemaan päin! Jäljellä on enää ajoittainen päänsärky, mutta tänään oon ottanut särkylääkettä ainoastaan aamulla. Haluan syödä mahd. vähän lääkkeitä, kun imetän, joten otan särkylääkettä vaan pahimpaan kipuun. Toivottavasti tää sairastelurumba oli nyt tässä. En jaksa enää yhtään enempää. Haluan kyetä hoitamaan vauvojani <3

Kiitos edellisten postausten kommenteista, ootte ihania! Pahoittelut, että vastaaminen on taas viivästynyt, vastaan mahd.pian! xxxx

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hmm... noloa, kun en vieläkään oo ihan varma :D Ora-merkkiset. Yhdistelmät. Koitan googletella jos malli selviäisi. Ollaan siis saatu nuo kiertoteitse mun vanhemmilta, siksi en tiedä.

   Poista
 2. Meillä tuon syömisen kanssa oli niin, että ensimmäiset 1,5kk suostui syömään myös pullosta silloin tällöin pumpatun maidon, mutta sen jälkeen tuli täysi stoppi. Kyllä Pojat siis varmasti näyttävät jos tuntuu kurjalta ja jompi kumpi ei kelpaakaan enää :)

  suloisia pieni ja hyvin kasvaneita, niin outoa kun mun poikani oli saman kokoinen syntyessään :')

  haleja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eiköhän. Tähänkin asti kaikki on mennyt niin hyvin, että kait pojat olis ilmaisseet jos eivät olis tyytyäisiä.
   Hih, niinpä! :) Kehityksen puolesta pojat ovat nyt päivän ikäisiä, kun laskettu aika oli eilen :)
   Haleja Sonja! <3

   Poista
 3. Hienosti oot palautunut :) Ja nuo pojat on niin älyttömän ihanat ja kauniit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Niin ovatkin, maailman ihanimmat! <3

   Poista
 4. Meidän pieni tyttö syntyi viikolla 34, ja oli syntyessään niin pieni, että vaikka muuten voi hyvin niin syöminen rinnalta ei sujunut heti ihan itsestään. Siispä ensimmäiset 5 viikkoa (eli oikeastaan laskettuun aikaan asti ja vähän ylikin) syötettiin lähinnä pullosta omaa tai korviketta ja tissillä vaan harjoiteltiin. Aina kun typy jaksoi, niin oli tissillä vähän pidempään ja lopulta pullo jäi vähemmälle. Eli meillä toimi ihan hyvin molemmat tavat rinnakkain, eikä pullosta tuntunut olevan haittaa rinnalta syömisen opettelussa tai typy mennyt muutenkaan sekaisin eri tavoista. Mutta tämä on tietysti yksilöllistä! Nykyään saa pullosta ruokaa kun en itse ole paikalla (välillä äidille vähän omaa aikaa!). Uskon siis, että teilläkin pojat oppivat hyvin molemmat syömistekniikat ja siitä on myöhemmit iloa myös sinulle :)

  Tsemppiä teille ja suloisille pienille pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos kokemuksesi jakamisesta! :) Ainakin tähän asti on mennyt hyvin molemmilla tavoilla. Tosiaan, pullosta syömisen ansiosta voin liikkua vähän vapaammin. Kiitos kovasti! :)

   Poista
 5. Wau olet todella hyvässä kunnossa! Toivottavasti pääkipuun auttaa myös, että pääset nyt ulkoilemaan poikien kanssa ja vähän liikkumaan :) ihana kuulla että olet tervehtymässä, jotta jaksat nauttia pienistä pojistasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :) Itse näen edelleen niitä "huonoja kohtia" vähän liian kriittisesti... Ulkoilu poikien kanssa on ollut tosi kivaa ja virkistävää! <3

   Poista
 6. Oon kuullu että imettäminen pudottaa mamman painoa hurjasti. Ainakin raskauskilot lähtee, mistäköhän lie johtuu :) Näytät todella hyvältä! Ihana äippä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se voi olla tässäkin takana! :) Hyvä vaan! Kiitos ihana! <3

   Poista
 7. Voi mikä ihana mama! Näytät upealta! Onnea Nanna! Selvisikö se mistä ne oireet johtui? Vai oliko ne sen kohtutulehduksen jälkioireita? Hyvä kuitenkin että jo parempaan päin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi kiitos kovasti :) <3 Ihanasti sanottu. Luultavasti johtui alkavasta rintatulehduksesta, mikä sit paheni parin päivän aikana ja pamahti kunnolla päälle keskiviikkoaamuna nostamalla kuumeen. Joskos sitä nyt pääsis kunnolla tervehtymään!

   Poista
 8. Meidän poika söi syntymästä asti pullolta ja tissiltä :)

  VastaaPoista
 9. Meillä pikkukeskonen tietysti aloitti syömäharjoittelut pullosta pumpatulla maidolla, ja just noiden ravintolisien kanssa pullot oli monta kuukautta kuvioissa vaikka imetinkin myös. Sujui ihan hyvin, mutta sitten kun siirryttiin kokonaan rinnalle, niin parin kuukauden kuluttua ei sitten enää suostunutkaan pullosta juomaan enää yhtään mitään, mikä oli välillä hankalaa.

  Kaksosetkin sai lisämaitoa ja omaa maitoa aluksi pullosta imetyksen ohella, mutta niiden kanssa ei tullut missään vaiheessa ongelmia, vaan pelkkään imetykseenkin siirryttyä söivät ihan nätisti pullosta jos mä olin vaikka joskus syötöltä poissa. Että kai se vaan riippuu vauvasta, mutta kyllä ne tosiaan antaa ymmärtää, mitä haluavat. ;) Monestihan sanotaan, että pulloruokinta voi laittaa hylkimään rintaa, kun siitä on hankalampi maitonsa saada, mutta kun ei muutakaan voi, niin eipä siitäkään kauheasti paineita kannata ottaa.

  Ja kaksosten imetys on kyllä melkoinen dieetti :D Mullakin rapisi 18 raskauskiloa aika rapsakkaa tahtia ja vähän lisääkin. Muista kuitenkin syödä ja juoda itse ihan reilusti, ettei paino ja sitä myötä kunto putoa liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! On tosi antoisaa ja kivaa lukea sun kommentteja, kun tiedät just näistä mun pohtimista asioista omakohtaisesti todella paljon! :) Varmasti riippuu vauvasta, miten homma toimii. Meillä nyt on onneksi vielä toiminut molemmin tavoin yhtä hyvin.
   Toivottavasti mullakin lähtis vielä muutama kilo! :D Syön ja juon hyvin, se tuntuu heti olemuksessa jos "unohtaa" pitää huolta itsestään..

   Poista

Kiitos kommentista! <3