Sivut

tiistai 27. elokuuta 2013

Menopelit: Ora Land 2012-2013

Kovasti on toivottu postausta meidän vaunuista.

Meillä on siis vanhemmiltani saadut Ora Land 2012-2013 yhdistelmävaunut.
Väri on musta-ruskea.


Teksti ja ylläoleva kuva lainattu Oran sivuilta:

"Land vaunussa on kauniit kangasosien leikkaukset ja tyylikkäät värit!
Ora Land on erittäin käytännöllinen ja näppärä kulkupeli kaksosille tai eri ikäisille sisaruksille.

Kangasosien korkealaatuinen viimeistely ja tekniset huippuratkaisut tekevät Landista käyttömukavuudeltaan erinomaisen.
UUTTA! Vaunun kankaat erittäin hyvin likaa ja vettä hylkiviä! Laadukas kangas tekee vaunusta helppohoitoisen.

Tässä ora Land Ruskea -vaunussa on kaunis väritys: ihana suklaanruskea yhdistettynä aina tyylikkääseen mustaan.

Huomaa myös vaunun näppärä koko: vaunun kokonaisleveys on vain 73,5 cm!

Kangasosat ovat todella muhkeat, vahvat ja suunniteltu nimenomaan pohjoismaiseen kylmään, tuuliseen ja lumiseen ilmastoon. Kangasosat ovat myös helposti irrotettavat ja pestävät.
UUTTA! Peitteessä irrotettava lämpövuori, joten sama peite muuntuu näppärästi sekä kesä- että talvipeitteeksi.

Kuomun takana on tuuletusaukko, jonka avaamalla estetään rattaiden liiallinen lämpeneminen ja lapsen hikoilu, näin pienen nukkujan on mukava ottaa unet sopivan lämpöisissä vaunuissa.
UUTTA! Nyt kuomun päällä, kätevässä vetoketjutaskussa on myös integroitu hyönteissuoja!

Ora Land kuomurattaaseen kuuluu erittäin suojainen ja lämpimäksi topattu jalkapeite. Peitteen etuläppä (talvipeitteessä) on myös nostettavissa lisäsuojaksi kuomun eteen tuulta ja tuiskua vastaan ja myös melua vaimentamaan.

Rattaiden runko on maalattua terästä/alumiinia ja on todella tyylikkään näköinen.
Suurilla (30 cm), kuulalaakeroiduilla ilmakumirenkailla vaunut liikkuvat kevyesti niin kaupungin asvaltilla kuin sorateilläkin ja lumessa. Vaunut ovat erittäin kevyet, ketterät ja mukavat työntää.

Rattaissa on myös käyttömukavuutta lisäävä suljettu jarrujärjestelmä, joka pitää vaunut parkissa - vain polkaisu ja jarru lukittuu, polkaisu uudelleen ja jarru vapautuu. Pehmustetun, mukavantuntuisen työntöaisan korkeutta voi myös säätää työntäjän pituuden mukaan.

Kuljetusta varten kokoonlaittaminen on helppoa, sillä rattaissa on turvallinen taittomekanismi. Haluttaessa renkaat saa myös helposti irti pikalukoilla. Renkaan keskellä on painettava nappi, josta rengas vapautuu näppärästi." 





Oma käyttökokemus

+ tavaratilaa on paljon
+ vaunut on tukevat 
+ hyvät ja isot pyörät
+ työntöaisan saa helposti eri asentoihin (helpottaa bussissa, kun aisan voi kääntää kokonaan ylös pois tieltä)
+ vaunut on tarpeeksi kapeat (menevät ovista, mahtuu hissiin)
+ hyvännäköiset

- hankalat kääntää
- jotenkin tönköt
- kaksi vaunukoppaa on aika ahtaasti, paljon enemmän tilaa pelkillä istuinosilla


Vaunuilu on tosi kivaa meidän kaikkien mielestä. Pojat nukahtaa yleensä heti vaunuihin. Matkustin vaunujen kanssa bussilla viime viikolla ekaa kertaa. Jännitti jos pojat vetää kamalat raivarit tai en pääse pois bussista ilman apua. Tukijoukkoina oli äiti ja sisko, joten sen suurempaa hätää ei tullut edes pois noustessa.

Bussiin pääseminen oli kuitenkin oma hommansa; menin pysäkille hyvissä ajoin, että olen varmasti pysäkin eka vaunuilija. Tulihan pysäkille toinenkin äiti, kuten pelkäsin. Kyseinen äiti oli liikkeellä yksösvaunujen ja kaiketi oman äitinsä kanssa. Bussi tuli ja he olivat tulossa kanssani samaan bussiin. Menin päättäväisesti kohti keskiovea, samoin kuin hekin. Kyseinen äiti oli antamassa oikeaoppisesti mulle tietä, kunnes hänen äitinsä riuhtaisi häneltä vaunut ja työnsi ne sisään ennen minua, pienesti kolhaisten vaunujani. Lapsen äiti oli selkeästi pahoillaan tästä, mutta hänen äitinsä vähät välitti. Pahin ärtymys hälveni, kun näin lapsen äidin pahoittelevan ja häpeilevän ilmeen. Pääasia, että me molemmat mahduttiin bussiin ja ehdin poikien kanssa ajoissa lääkäriin. Bussissa oli vaikea liikuttaa vaunuja sivuttaissuunnassa, kun pyörät liikkuu vaan eteen tai taakse. On hankala mennä tuplien kanssa, kun ne vie mallista riippumatta paljon enemmän tilaa kuin yksösvaunut. Suhteellisen hyvin matka meni, en kuitenkaan luota busseiluun, jos jossakin tärkeässä tapaamisessa täytyy olla tasan tiettyyn aikaan. Busseista kun ei ikinä tiedä, saatika kanssamatkustavista äideistä... xxxx

Millaiset vaunut teillä on? Onko muilla kokemuksia Orasta?     

19 kommenttia:

  1. Meillä on Ora Taigat, jotka kuulosti ihan samoilta kuin nuo, mutta on yksöisvaunut :) värinä meillä on ruskea/turkoosi :) Oon ollut tyytyväinen noihin vaunuihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! :) Joo niin minäkin! Etenkin nyt, kun Jesse pumppasi renkaat ihan täyteen ja vaunut tuntuu menevän itsestään eteenpäin :D Huomasi heti eron!

      Poista
  2. Meillä on Hartanin XZII Muuten samanmalliset kun orat, mutta koppaosat tuntuvat tilavemmilta ja edessä on pienet pyörät, joten kääntyvät näppärästi. Miinuksena näissä, että painavat kun synti! Lisäplussana nätit tribaalikuviot :D

    Vaunuhulluna minulla on myös Carenan Double Swingit,jotka ovat huomattavasti kevyemmät kuin Hartanit. Luulen, että kun tulee lunta niin liikumme enemmän Carenoilla ja päiväunia vaan vedetään Hartaneissa.

    Eeva ja tytöt 2,5kk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kokemuksia erilaisista vaunuista :) Mä olisin toivonut kääntyvät pyörät ja isomman tilan koppiin, mutta ei voi mitään. Oon ihan tyytyväinen näihinkin!

      Poista
  3. Meillä on Bumbleridet ja ne on kyllä aivan mahtavat! Leveyttä en muista mutta niitä markkinoidaan kapeimpina tuplavaunuina. Sama leveys kuin pyörätuoleissa ja ollaankin mahduttu niillä joka ovesta. Kopat niissäkin on tosi kapeat, mutta niin ne vaan taitaa olla kaikissa tuplissa :/ Bumbleissa on kääntyvät etupyörät ja ne pyörii akselinsa ympäri, eli tosi pienessä tilassa.
    Farkkuauton peräänkin ne mahtuu tosi hyvin ja mukaan mahtuu muutakin. Jos joskus olette vaihtamassa vaunuja, niin näitä suosittelen kyllä ehdottomasti! Kuomu on korkea, eli kyytiin mahtuu isompikin lapsi. Suositus on kolmeen vuoteen mutta myyjä kertoi oman nelivuotiaan esikoisensakin istuvan näissä :)

    Eli suosittelen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niistä oon kuullut hyvää! :) Niihin olisin ehkä itse päätynyt jos oltais ostettu vaunut itse. Pidän todellakin mielessä Bumblet jos jossain vaiheessa tarvitaan uudet!

      Poista
  4. Kiva kuulla teistä<3
    Söpöt pikkuset vaunuissaan:)
    Ei ole kokemusta ko merkistä, tai tuplarattaista, hyvältä näyttää. Kurja kun joku kohdellut sua noin bussissa.... :o

    VastaaPoista
  5. Sivusta katsojana oon ainakin meilläpäin bussissa huomannut tosi monesti että jotkut äidit on tosi törkeitä rattaidensa kanssa. Keskustassa myös jotkut äidit meinaa tappaa itsensä ja vauvansa kun yhtään mitään muuta liikennettä huomioimatta ylittävät katuja ja meinaavat jäädä auton alle. Sitä on tosi pelottavaa ja inhottavaa katsoa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon huomannut saman! Ihmisiä on joka lähtöön! :/

      Poista
  6. Meillä oli ensin kääntyväpyöräiset Happy Babyt (ostin käytettynä, niitä ei enää Suomeen tuodakaan) koska olivat yhtä kapeat kuin nuo Orat, mutta laatu ei kestänyt kaksosia ja talvea, eli vaihdettiin Emmaljungan City Crosseihin, jotka on kyllä pitäneet pintansa kohtuullisen hyvin, mutta on vähän leveämmät ja pyörät ei käänny. Tosin talvellahan niidenkin kääntäminen helpottuu, kun luistelee vain lumessa. Matkarattaina meillä on Maclarenin Twin Technot, mutta nekin on niin leveät, että Ranskan mummolassa oli sitten vastakkain istuttavat retrorattaat käytössä, koska ei siellä jalkakäytäville mahdu tuplien kanssa.

    Mun vinkki on lähinnä opettaa lapset kävelemään mahdollisimman pian. ;) Tuplien työntäminen on ihan tuskaa pidemmän päälle, hyvin nopeasti sitä huomaa lykkivänsä 40kg kuormaa ja jos siihen pistää vielä parit kauppakassit päälle, niin rattailla on painoa yhtä paljon kuin mulla itselläni. Me ei olla 2-vuotissynttäreiden jälkeen rattaita enää paljon käytetty, käveleminen on toki hitaampaa ja välillä hermostuttavaa kun taaperot säntäilee eri suuntiin, mutta mä sain tuplarataskiintiöni täyteen. Mutta teillä nyt on vielä pari vuotta lykkimistä edessä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos vinkistä ;) Ajattelen jo kauhulla sitä, kun pojat kasvaa niin mikä työntäminen siinä on! Nyt tuntuu jo ihan hikiliikunnalta, kun kävelee vaikka vaan lähikauppaan. Varmaan onkin fiksuinta, että pojat kävelee itse heti, kun siihen pystyvät. Pari vuotta tässä tosiaan vielä mennään näin :D ...

      Poista
  7. Eaywalkerit.. +:Isot pyörät, kevyet, helppo kääntää, tarpeeksi kapeat, tilavat istuimet. -pienet tavarakorit, istuimien selkänoja toimii vetoketjuilla, istuinosaa ei saa kasvot työntäjään päin.

    VastaaPoista
  8. Meillä yhden lapsen Frikon variot, oon ollut TOSI tyytyväinen, kaikki toimii niinkuin pitää, ovat kevyet työntää mutta sen verran jämäkän tuntuiset että voi luottaa kestävyyteen. Ainoan miinuksen annan pienestä ja kankaisesta tavarakorista, mutta sitäkin suuremman plussan siitä, että paitsi että noi on hyvät niin ne on myös supernätit -frikonilla on kauniit värit ja kuosejakin valikoimassa. :)

    Bussilla kulkeminen voi kyllä olla haastavaa, mä varmaan en edes tuplien kanssa uskaltais yrittääkkään. Harmi että sua kohtaan oltiin noin tökeröjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiva kuulla! :) On se, jännittää aina, kun tietää et pitää bussitella. Siihen vaikuttaa niin moni asia, että miten hyvin se onnistuu tuplien kanssa...

      Poista
  9. Onko teillä nää vielä ja olisitteko halukkaita myymään? Koitan epätoivoisesti etsiä käytettynä ja pelkään tori.fi:n huijareita. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, en huomannut kommenttia! Harmi, kun me just myytiin nämä! Ja vielä ihan pilkkahintaan. Voin lohdutuksen sanana kuitenkin sanoa, että mulla on ainakin tosi hyvät kokemukset tori.fi:stä. Meillä kaikki on sujunut aina hyvin ja tuote ollut sitä mitä luvattiin. Kannattaa tietty tehdä niin, että menee itse hakemaan tuotteen ja maksaa vasta, kun tietää mitä ostaa ja missä kunnossa tavara oikeasti on. Tsemppiä etsintään! Toivottavasti löydätte hyvät vaunut! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3