Sivut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kehitystä

Maanantainen kuntoutusohjaajan käynti oli tarpeen. Saatiin hyviä vinkkejä päivärytmiin, nukkumiseen ja syömiseen liittyen. Juteltiin vaikka mistä ja nyt oon paljon paremmin kartalla kaikesta tulevasta kuin aikaisemmin. Me aletaan nyt "työstämään" päivärytmiä ja aloitetaan vellit. Vellikokeilu aloitetaan aamuvellinä ja jos kaikki menee hyvin ilman oireita niin siirrytään myös iltavelliin. Maissivellillä aloitetaan ja oltais voitu aloittaa jo eilen, mutta aamuseiskalta olin vielä niin unenpöpperössä, että annoin tuttuun tapaan maitoa. Muistin vellit vasta puolenpäivän aikoihin.

Annoin äsken saamani ohjeistuksen mukaan maissivelliä 30 ml molemmille ja sen jälkeen maitoa. Velli maistui kummallekin tosi hyvin. Huomenna kertamäärä on 60 ml ja sitä nostetaan päivittäin 30 ml, kunnes saavutetaan poikien normaalikerta-annos eli 120 ml. Yleensä iltaisin pojat tankkaa enemmän, saattaa mennä jopa 200 ml!


Parin viikon päästä aloitetaan soseet. Tuntuu oudolta antaa kiinteitä näin pienille! Pojathan on periaatteessa vasta kuukauden ikäisiä. Kai soseiden syönti kuitenkin luonnistuu myös näin pieniltä, kun ohjeistetaan aloittamaan jo nyt. Miten aika menee näin nopeasti! Tuntuu, että vastahan mä makasin Naistenklinikalla ja vastahan me jännitettiin ensimmäistä vaipanvaihtoa Lastenklinikan K7:llä, kun pojat oli reippaasti alle 2-kiloisia...

Asiasta toiseen, kaksi edellistä yötä on mennyt hyvin! Aamuyöllä heräsin yhdessä vaiheessa ja ihmettelin miksei pojat jo kitise nälkää. Oikein odotin milloin sieltä herätään ja pari kertaa piti tarkistaa, että molemmat varmasti hengittää. Tässä siis toinen ääripää; heti kun pojat nukkuu hyvin, mami on hermoheikko eikä osaa nukkua, hah! Oli niin oudon hiljaista ja rauhallista! Sekä toissayönä että viime yönä herättiin klo 4 ja 9. Heti syöttöjen jälkeen molemmat jatkoi uniaan. Ihan ihmeellistä. Huomaa miten jo tunnin parin lisäunet vaikuttaa omaan jaksamiseen. Toivottavasti tästä ei oteta yhtään takapakkia vaan mennään kohti pidempiä unia ja kokonaisia öitä.

Loppukevennyksenä isopoika Jimi, joka hengailee leikkimatolla näin: 

16 kommenttia:

 1. Tosi kivoja uutisia ja ihana Jimppa <3

  VastaaPoista
 2. Hyviä uutisia siis :) Ja ihanat kuvat :> Tuli tosta vellistä mieleen, jos toi maissivelliaiheuttaa ni kokeile jotain muuta, meillä tuli meinaan maissista ihan hirveet vatsanväännöt, mutta kaikki muut vellit toimi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on nyt parina päivänä ollut ehkä vähän normaalia enemmän väänteitä. Mitä velliä kokeilit maissin sijaan? Oon yrittänyt etsiä kaupasta riisivelliä mitä suositeltiin myös koittamaan, mutten oo löytänyt? :/

   Poista
  2. No riisiä me annettiin.. Mut sitä on tosiaan aika nihkeesti saatavilla :( Mut sit ihan porkkana-perunavelliä annettiin :) Ja meilläkin alotettiin aikasin neuvolankäskystä, oliko poju ees 3kk, kun hänkin synty 3vk etuajassa... :)

   Poista
 3. Vau, hienoa Jimi! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania uutisia :)! Paljon onnea teille :).
  Miten oot saanut noin ihanan bannerin? Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Tein Picmonkeyn avulla, tosi kätevä ja helppo ohjelma eikä tartte ladata mitään! Löytyy Googlesta :)

   Poista
 5. Toi soseiden aloitus oli kyllä meillä ainakin melkoista vääntöä - mutta tietysti vauvakin oli vielä vähän pienempi kuin teidän pojat. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa, mutta kyllä siinä oli hermot koetuksella, kun eihän niin pieni oikeasti osannut mitään syödä, vaan syljeskeli vaan ulos kaiken. No, nykyään se on kyllä oikein reipas syömäri, on oikeastaan ollut siitä asti kun sai lusikan omaan käteen - joskus kuusi vuotta sitten. :) Että kyllä se aika tosiaan menee nopeasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä mä vähän pelkäänkin... Erityisesti, kun yksin joutuu syöttämään arkipäivisin ja jo maidon odottaminen toisen syödessä on aika tuskaa niin mitäs sitten kun toinen harjoittelee soseiden syömistä ja se on aikamoinen operaatio. Noh, pienestähän sitä alussa lähdetään liikkeelle :) Ehkä se siitä.

   Poista
 6. Niin suloinen poika! Ja hienosti kannattelee päätään :) se on mulle uutta, että keskosten kiinteät aloitetaan niin aikaisin. Meidän kaksoset syntyi viikolla 37 eivät siis keskosia, mutta hyvin paljon muistuttivat teidän poikia jotenkin. Sellainen heiveröisempi ulkonäkö kun vertaa täysaikaisiin. Ovat nyt 2kk ja odotan itsekin vellien aloittamista, jospa se helpottaisi syöttörumbaa. Mukava seurata blogia ja poikien kasvua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Itsekin yllätyin ja ihmettelen sitä. Kaipa se tukee hyvää kasvua. Kiinteiden aloitus lasketaan keskosilla siitä oikeasta syntymäajasta eli sen mukaan pojat ovat nyt 3-kuisia, vaikka kehitykseltään vasta 1-kuisia. Hassua! Kiitos, kiva kuulla :)

   Poista
 7. Voi, taitava Jimi!
  Meilläkin maissivellillä startattiin, mutta vasta peruna-porkkana pidensi unet.

  Tsempit teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja soseista vielä.. Voi se olla että uppoaa hyvinkin. Meillä Rasmus tajusi heti lusikan käytön ja odottelee aina suu auki uutta lusikallista! :D

   Poista
  2. :)
   Millä tahdilla siirryitte maissista peruna-porkkanaan? Ja sekoititko vellin maitoon?
   Heh ihana Rasmus, toivottavasti meillä tehdään samoin ;)<3

   Poista

Kiitos kommentista! <3