Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2013

Koliikkia?!

En halua uskoa tätä todeksi.

Luulen, että meidän refluksivauvat kärsivät myös koliikista. Huoh. 

Ihmettelin eilen, kun pari viime iltaa alkoi toistaa itseään - tasan klo 21 alkaa itku, valitus, kiemurtelu, huuto, kiljuminen. Mikään ei ole hyvä. Pojat näyttävät siltä kuin olisi nälkä, vaikka olisivat just syöneet. Jos syövät lisää niin lopulta huuto pahenee. Siitä ei siis ole kyse. Etenkään kun tämä noudattaa jo tiettyä kaavaa. Sydäntä riipivä ja hermoja raastava huuto jatkuu tarkalleen yhteen asti yöllä. Siihen ei auta mikään. Välillä tulee kohtausmainen huutoitku ja välillä vauva käy selvästi muutaman minuutin unessa, mutta herää kuin muistaen huutamaan. 

Tai no, keinutus, hytkytys, pomppiminen ja kaikenlainen liike auttaa hetkittäin vähän. Sylissä on oltava. 

^ ihana, tyytyväinen Theo

Kuulostaako siltä, että voisi olla koliikkia vai liittyykö vaan esim.refluksitautiin?

Oon huolissani, aivan poikki sekä henkisesti että fyysisesti, kyllästynyt ja vihainen jatkuvasti lisääntyviin vastoinkäymisiin ja öisin vauvojeni huutaessa nämä tunteet kymmenkertaistuvat ja tunnen luhistuvani.  Tuntuu tosi pahalta. 

Sekä refluksi että mahdollinen koliikki on yhtä pahoja molemmilla pojilla. Täällä on siis kaksi vauvaa, joita täytyy jatkuvasti tarkkailla refluksikohtausten varalta ja joita täytyy heijata rauhoittavasti yöllä. Pahimmillaan toinen näyttää tukehtuvansa ja toinen huutaa naama punaisena. Pärjätään joten kuten öisin, kun meitä on kaksi. Molemmat valvoo yhden vauvan kanssa. Pelottaa arki, miten silloin jos pojat voivat välillä päivisinkin huonosti (kuten nyt)? En pärjää yksin kahden heijattavan kanssa. 


^Jesse kävi tänään hakemassa keinusitterin, mikä ostettiin tori.fi:n kautta mukavalta perheeltä. Keinu on hätäratkaisu ja kokeilu; tehdään mitä vaan mikä saattaa helpottaa öitä. Seuraava hankinta on rintareppu/kantoliina. Siinä voi olla poikien kiva köllöttää ja se säästää äidin ja isin voimia. On kovaa treeniä kantaa viisikiloista 4 tuntia samalla hytkyen ja heiluen. Ainakin kilot karisee jos ei muuta. 

^ Suloinen Jimi 

Ihanan lukijan neuvosta yritin varata aikaa Tiina Tuomelalle, joka on erittäin paljon kehuttu ja arvostettu lastenlääkäri, mutta harmikseni hän ei ota tällä hetkellä uusia potilaita. Sain ajan toiselle kuulemma todella hyvälle lastenlääkärille Pikkujättiin ensi perjantaille. Siihen asti täytyy jaksaa, odotan aika paljon siltä lääkärikäynniltä. Me tarvitaan apua tähän! xxxx

22 kommenttia:

 1. Voi kurjuus! :(( Kunpa ei olisi koliikkia vaan menisi pian ohi. Jos musta on jotain apua niin kerro <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!!!!! :( refluksi ja koliikki yhdessä on vähän liikaa! Voi kiitos ihana! <3 vois auttaa jos käytäs kahvilla ens viikolla! ;) ellei tää pahene myös päiväsaikaan...

   Poista
  2. Käydään kahvilla ensviikolla <3 Toivotaan ettei pahene ja toivotaan, että saisit levätyksi! Laita mulle postia kun ehdit niin sovitaan joku päivä, kaikki muut sopii paitsi tiistai :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ps, Näytät kauniilta ja suloset pojat <3

   Täällä vain vauvakuume pahenee kokoajan ;)

   Poista
 3. Voi ei :( jaksuja <3
  meiän poika huusi pari kk juuri tolleen :/

  VastaaPoista
 4. Voi ei! En voi edes kuvitella, miten poikki olet. Kahden vauvan kanssa on muutenkin niin eri, sitten siihen vielä koliikki. Koittakaa jaksaa, toivotaan että ei olisi koliikkia! Toivon todella että saatte apua vaivaan. Suuri voimahali sinne! <3

  VastaaPoista
 5. Itse refluksivauvelin äippänä sanoisin, että liittyy refluksiin. Meilläkin Lina veti iltaisin kauheita raivareita pienempänä (ennen lääkitystä) ja mitä enemmän maitoa antoi, sitä isompi huuto oli - tietty, kun siitä se vaiva alunperinkin johtuu.

  En tietenkään oo mikään asiantuntija, mutta kuulostaa niin tutulta, että itse yhdistäisin sen ennemmin refluksivaivaan. Koliikista mulla ei oo kokemusta ollenkaan.

  Tsemppiä teille ja kovasti jaksamista <3

  VastaaPoista
 6. Kylläpä nyt koetellaan :( Toivottavasti poikien olo pian helpottuu! Voin vaan kuvitella miten rankkaa teillä on :( Meijän pojulla oli lievä koliikki, taitaa olla aika yleistä ennen aikojaan syntyneillä, mut meillä toi keinuva sitteri oli pelastus!! :) Ja myös manduca helpotti todella paljon! :) Super paljon voimia ja tsemppejä teille <3 Jos vaan joku suostuu ottamaan pojat yökylään, ni ois varmasti teille parasta just nyt, saisitre nukkua edes yhden yön!

  VastaaPoista
 7. Voi Nanna! Tiedän niin sen tunteen, miltä tuntuuu hytkyttää ja pomputtaa kahta vauvaa. Itselläni omat kuukauden ennenaikaiset tuplat kärsivät jostain, kenties koliikista, mahavaivoista tai refluksista. Se oli todella raskasta. Meillä huusivat klo 17-18 alkaen klo 22-23 asti. Onneksi aika oli sellainen, että usein sain apukädet miehen iltavuorojen aikaan. Jälkeen päin en muista ajasta muuta, kuin että jalat tutisivat yön alkaessa. Toista hytkytin kantorepussa, toista olalla. Niillä, jolla ei ole kahdesta koliikkivauvasta (?) kokemusta, ei pysty ymmärtämään kuinka rankkaa se on, henkisesti mutta myös fyysisesti. Lopulta meillä oli kolme koliikkikeinua (kaksi niistä sopi paremmin lasteni tarpeisiin) yksi tärinäsitteri, ja kaksi kantoreppua (isukille tai vieraalle oma :) ). Käytiin lääkärissä, vaihdettiin ja kokeiltiin uusia ruokia, käytiin vyöhyketerapiassa. Kokeltiin kaikki ne keinot, mitä meille suositeltiin. Halusin sanoa tämän sinulle vertaistukena. Samalla haluan sanoa, että sie ja ihanat poikasi selviätte ja jaksatte! Sata tsemppiajatusta sinne! Olet super, muista se! Ja puolitoistavuotiaden tuplien äitinä uskaltanen sanoa, että kun on ollut tarpeeksi kivikkoinen alku, niin sen jälkeen moni muu kaksos(vauva)arjen kiemura tuntuu helpolta :)

  VastaaPoista
 8. Voi että, ei ihme jos olet ihan hajalla! Toivottavasti lääkärissä osaavat sanoa, mistä on kyse, ja jos se liittyy refluksiin, niin siihen löytyisi jotain apua.

  Rintareppua suosittelen ehdottomasti: itse asiassa kolmea - kahta yksösten reppua ja kaksosten kantoreppua. Viime kommentissa sitä jo mainostin, meillä oli tuo weego, ja se helpottaa kyllä kummasti että pystyy yksin pitelemään vauvoja samaan aikaan - vaikka meillä oli kohtuullisen helpot vauvat.

  Esikoisella aloitettiin keskosuuden takia kiinteät tosi aikaisin, ja se aiheutti mahavaivoja alkuun. Mua auttoi se, kun lauloin samalla kun kuljin ympyrää vauva kantoliinassa hytkyen, ja välillä laitoin ihan oikeasti tulpat korviin ja luin kirjaa siinä hytkytellessäni - mitä vain, että sai omat ajatukset pois siitä tilanteesta. Tsemppiä ja voimia teille!

  VastaaPoista
 9. Joo leluteekki, hyvä vinkki! :) Itse en voi enää kuunnella PMMP:n heliumipalloa enää :D Koska sillon kuuntelin sitä yhtenään, mutta se auttoi, siis itseäni.

  VastaaPoista
 10. Meillä molemmilla lapsilla koliikki on osoittautunut silent refluksiksi ja allergiaksi. Jotka siis aiheutti levottomuutta pitkin päivää, mutta tosiaan myös tuota koliikki ilta huutoa vaikka ei sitten koliikkia ollutkaan.

  VastaaPoista
 11. Ette ole miettinyt vyöhyketerapeutilla? Kannattaa vähän googlailla kuka olis hyvä, mutta uskon että semmoisesta olisi apua juuri noihin mahavaivoihin ;)

  VastaaPoista
 12. Refluksivauvan äitinä kuulostaa hyvin tutulta. Muistapas joka syötön jälkeen pitää vauvaa pystyssä jonkin aikaa ja ehdottomasti röyhtäyttää.

  Mitä ne neuvoi siellä hoitamaan?


  Ensinnäkin vähän ruokaa kerralla ja usein mielummin. Jos syö isoja annoksia niin saattaa korventaa pahemmin. Toisekseen, ootteko kokeilleet sitä Gavisconia jo?

  VastaaPoista
 13. Vinkkinä annan myös maitoallergian! Meillä huudettiin illat juurikin noihin aikoihin ja neuvolan "neuvo" oli vain että niin ne vauvat vaan itkee, just!! Varasin ajan yksityiselle maidonaltistuskokeisiin ja itkut loppui kun seinään uuden maidon aloitettua:) tässä yksi vaihtoehto joka on aina hyvä heittää ilmoille eikä poissulkea:)!

  VastaaPoista
 14. Voi sentään, näköjään kun menee huonosti niin sitten meneekin sarja asioita huonosti. Koita jaksaa, varmasti olet tehnyt kaiken mitä olet voinut helpottaaksesi vauvojen oloa! Tuo keinu on varmasti hyvä, niitäkin eri toiminnoilla saatavia joten jos tuo ei auta hanki toinen... Hyvä että aika lääkärille varattu ja maitoallergiaa voisi varmuudenvuoksi myös väläyttää lääkärille, suosittelen kuitenkin vyöhyketerapiaa.Aikoja saa yleensä nopeasti ja apua jo muutamasta kerrasta. Meille siitä oli apua jo ensimmäisen käynnin jälkeen. Ja juotattehan aina hyvinkin pieniä annoksia maitoa kerrallaan? Monet lapsethan "tankkaa" illalla enemmän ja se voi olla syy juurikin tuohon iltaaan painottuvaan huutoon. Varmasti tuo huutaminen liittyy refluksiin , arvellaanhan koliikin johtuvan myös suolistoperäisistä ongelmista ja keskosillahan nuo kaikki ovat vieläkin yleisempiä. Eikö teillä ole enää sairaalaan kontrolleja jotta sieltä saisit apua? Muistahan käyttää kaikki kummit, tädit, enot , mummit ja papat hyödyksi vaikkakin heitä ja teitä pelottaa mahdollinen uusi kohtaus mutta jos te vauvat hengissä saatte pidettyä ,uskon että saa mummi ja pappakin! ;) Ja varsinkin jos heitä vaikka kaksi hoitamassa poikia, ei ole vastuuta kellään yksin... Mutta sun pitää muistaa pitää huolta omasta jaksamisestakin ja parisuhde ei todellakaan ole varmasti mielessä nyt mutta luulen että vaikkapa tunnin lenkki yhdessä auttaa jaksamaan vaikeita iltoja vauvojenkanssa taas! Tilanne nopeasti menee siihen ettei sitten jaksakaan enää, ja ihan huomaamatta niin usein käy... Ja luulen että nyt olisi sellainen tilanne että apukäsiä kaivattaisiin? :) Ohimenevää tuo kuitenkin on , joten koita miettiä että tämä on vain yksi pieni hetki elämästä kun oikein alkaa viha ja väsymys ja turhautuminen nostamaan päätään! <3 Tsemppiä!

  VastaaPoista
 15. Jaksamisia! Meillä on yksi koliikkivauva ollut, mutten oikein osaa antaa neuvoja, meitä ei silloin kukaan osannut auttaa. Cuplatonia on moni kehunut, saa apteekista. :)

  VastaaPoista
 16. Meillä oli toisen lapsen kohdalla samaa, tuo jakso kesti parisen viikkoa. Koskaan en selvittänyt oliko kyse koliikista vai mistä, alkoi aina ilta 7 aikaan itkuhuuto joka jatkui tosiaan sinne yö 1-2 asti. Sen vaan sanon että kannattaa käyttää niitä apuvoimia mitä on lähellä, oma väsymys sai mut todella kärttyiseksi koska en osannut pyytää joltain apua siinä että joku voisi hetkeksi tulla vahtimaan lapsia että saisin ottaa muutaman tunnin torkut.

  VastaaPoista
 17. Hmm eikös koliikki yleensä lopu siellä 3-4 kk:n ikäisenä (ja ala jo tyyliin joskus parin viikon iässä).. tuskin se siis nyt yhtäkkiä alkaisi. Vai meneekö keskosilla sitten sen korjatun iän mukaan nämä koliikkijututkin?
  Mutta epäilisin siis refluksiin liittyväksi. Toivottavasti saatte avun lääkäristä!

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä! Toivottavasti helpottaa pian!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3