Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Meidän viikonloppu

Perjantaina meillä oli tosi kiva päivä. Pojat heräsivät hyväntuulisina ja ilmoittivat siitä jokeltaen ja nauraen. Päiväunia nukuttiin 2,5 tuntia ja sinä aikana meille tuli ihania vieraita; mammakaveri ja kaksoset (9kk). Ehdittiin juoda kahvit ja jutella hetki ennen kuin parvekkeelta huhuiltiin. Hain Jimin ja Theon sisään ja siinä oli näillä vähän isommilla vauvoilla ihmettelemistä! Kumpikaan meidän pojista ei vierastanut. Menoa ja meininkiä oli; kaksi ryömivää ja seisomaan opettelevaa vauvaa ja kaksi vielä (suht) paikoillaan möllöttävää vauvaa!

Jesse tuli kotiin aika aikaisin ja ihastui meidän pieniin vieraisiin. Jesse sanoi odottavansa jo innolla sitä aikaa, kun meilläkin istutaan ja ryömitään. Niin minäkin, mutta on siinä hommaa! Tuli taas todettua, että täällä saa tehdä hieman muutoksia, kun nämä kaksi viikaria lähtevät liikkeelle. Perjantai meni hymyillessä, niin mukavaa meillä oli. Toinen kaksosten äiti ymmärtää ihan täysin mistä puhutaan, vertaistuella on ihan mieletön voima! Oletteko huomanneet samaa?

Perjantaina hain postista meidän uuden hoitolaukun. Löysin ihan täydellisen, musta Skip Hop Versa. Kerron siitä myöhemmin lisää.
 

Lauantaina nautittiin siitä, kun saatiin koko perhe heräillä yhdessä. Viikonloput on parhautta! Jessellä on pääsääntöisesti viikonloput vapaata, joten meillä on säilynyt viikonlopun odottaminen. Päivistä ei ainakaan mene sekaisin, edes tämä kotiäiti!  

Jimillä oli päällään suloiset farkkuhaalarit. Lähdettiin pitkälle vaunulenkille pakkaseen ja poikettiin anoppilassa. Siellä meni muutama tunti, jonka jälkeen palattiin kotiin. Lakkasin kynnet ja Jesse katsoi lätkää samalla poikien kanssa leikkien. Rentoa ja mukavaa.

Eilen illalla mukavuus loppui kuin seinään. Ihan yhtäkkiä, kesken poikien iltatoimien alkoi vatsaani sattua. Kipu oli niin voimakasta, etten voinut edes liikkua. Mikään asento ei ollut hyvä enkä voinut kuin maata sängyssä kärsien. Jesse hoiti pojat unikuntoon, syötti ja sai onneksi hyvin nukkumaan. Pääsin sängystä vessaan puolenyön aikaan, vaihdoin yöpaidan ja menin takaisin sänkyyn. Särkylääke ei auttanut, mutta onneksi nukahdin. Näin on käynyt myös kerran aiemmin, noin kuukausi sitten. Silloin se pelästytti niin, että lähdin yöllä päivystykseen. Siellä arvuuteltiin kaikenlaista, mm.umpparia. Sain kipulääkettä suoraan suoneen ja se helpotti. Siitä lähtien syytä on arvuuteltu, mutta kipujen lakattua se jäi arvoituksesi. Epäillään myös, että kysta kipuilee.

Aamulla olo oli hieman parempi. Särkylääke vie pahimman kivun pois. Sinnittelen huomiseen, kun vointi on kuitenkin jo aika hyvä. Ei houkuta lähteä päivystykseen tunneiksi jonottamaan, kun siellä ei välttämättä voida tehdä mitään. Huomenna soitan lääkäriajan, että saisi selvyyden tälle.

Harmittaa. Pahinta on olla sairaana ja toimintakyvytön, koska äideillä ei valitettavasti ole sairaslomaa. Pojat vaativat sen saman, omasta voinnista viis. Eilen olisin luultavasti lähtenyt sairaalaan jos poikia ei olisi. Nyt kaikki täytyy aina miettiä heidän kannaltaan. Eilen en olisi pärjännyt ilman Jesseä.
Tänään oli suunnitelmissa mennä poikien kanssa moikkaamaan Sonjaa ja Niiloa, mutta nyt se valitettavasti siirtyi toiseen päivään. Tämä päivä menee sohvalla voimia kerätessä. xxxx

ps. olen niin iloinen, kun teitä rekisteröityneitä lukijoita on jo yli 200! 
Kiinnostaisi tietää mikä saa teidät lukemaan tätä blogia? :) 

31 kommenttia:

  1. Nähdään toisella kertaa sitten, paranemisia <3 Aikaa riittää :)

    VastaaPoista
  2. Jos sulla on kivut ollut noin kk:n välein, googleta kivulias ovulaatio! Itse kärsin samasta vaivasta..:/ Tuntuu kun alavatsa räjähtäis ja sitten on arkuutta/tärinäkipua muutama päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googletin ja siltä vaikuttaa. Toivon, ettei olis siitä kyse. En nimittäin pysty tekemään mitään ja kamala jos kivut iskee silloin, kun olen yksin poikien kanssa :/ Ihan kamalaa. Kohta on taas se aika kuukaudesta, pelkään pahinta :/

      Poista
  3. Eikös pojat syntyneet sektiolla? Jos sulle on muodostunut kiinnikkeitä vatsaan? Tuo kipu kuulostaa hyvin tutulta. Mulla on vatsaleikkausten jälkeen tullut kiinnikkeitä ja se kipu on kuin joku puukolla vetelisi vatsan sisältä. Sain lääkäriltä litalginia oireisiin, mutta en ole vielä testannut. Voihan se olla jotain muutakin, mutta siinä olisi yksi syy. Toivottavasti selviää pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syntyivät sektiolla. Voi olla, lääkäri ei osannut muuta kuin syyttää kystia. Nyt jännittää jos kipu tulee taas... Kiitos kommentista, toivottavasti sun kipuilu helpottaa :)

      Poista
  4. Hui toivottavasti kivun syy löytyy :)

    VastaaPoista
  5. Täälläkin luettu sun blogia jo piiiitkän aikaa vaikka en kirjautunut lukija olekaan :) Sun blogia on mukava lukea, oot niin sydämellinen ja rakastava äiti ja pojat ovat kovin suloisia.

    Toivottavasti mahakivun syy selviää ja saat siihen helpotuksen. Kyllä se on niin, että äidiksi tulon jälkeen sitä terveyttä arvostaa vielä hurjan paljon enemmän kun on pikkuinen huolehdittavana!

    //ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! <3 Ihana kuulla! :)

      Niin se on. Sairastelussa on pahinta varmaan se stressi siitä miten pojat hoidetaan... :/ Kunpa ei tulisi enää kipuja.

      Poista
  6. Tulin kommemtoimaan kun mulla samanlaista mahakipua ollut. Kaksoset nyt 7 kk ja kipu alkoi mulla näitten vauvojen saannin jälkeen. Kipu ajoittuu sillä lailla, että olen ajatellut sen olevan ovis, mutta on siis aivan hirveää. Alkaa juurikin kun salama kirkkaalta taivaalta ja parin tunnin ajan on niin kurjaa, että vain liikkumatta pystyy maata kippurassa. Siitä se pikkuhiljaa lievenee, mutta tuntuu noin vuorokauden ajan kyljessä ja mahanpohjassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kommentoit. Kuulostaa aivan samalta kuin mulla. Onko mikään auttanut? Kohta on taas se aika, kun kivut yleensä alkaa. Pelottaa jo valmiiksi :(

      Poista
  7. Toivottavasti noille ikäville kivuille löytyy syy ja tulee loppu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella, en pysty liikkumaankaan kipujen aikana...

      Poista
  8. Toivottavasti tuohon kipuun löytyy syy ja kivut loppuu.

    Blogiasi on kiva lukea, olette herttaisen oloinen perhe, pidän kirjoitustyylistä ja aiheet on mielenkiintoisia. Kerta kaikkiaan ihana blogi ja jaksat päivitellä blogia, vaikka kotona varmasti riittää tekemistä poikien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!

      Kiitos kovasti, ihana kuulla :) Lukijoilla on suuri vaikutus tässä hommassa <3

      Poista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Hups. karkasi :D Kiinnostaa tuo Skip Hopin versa. Itsekin olen harkinnut tuota kun ei enää Emmaljungan hoitolaukku riitä kolmelle pienelle. Meillä siis 4,5 kk kaksoset ja esikoinen 2v. Olen ihastellut tuota versaa jo jonkin aikaa ja mietin edelleen olisiko siinä meidän hoitolaukku.. mutta hinnan puoleen arveluttaa, entä jos se ei olekaan "sopiva"..hmm.
    Kiitti blogista, samassa Fb:n ryhmässä ollaan ja lapsoset melkein saman ikäisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerroitkin jo, että valitsit toisen laukun.

      Niin ollaankin samassa ryhmässä :)
      Kiitos lukijoille, jotka tekevät bloggaamisesta vielä kivempaa :)

      Poista
  11. Minä luen mielenkiinnolla blogiasi, koska kirjotat niin aidosti. Et kaunistele teidän arkea, joka kyllä antaa vertaistukea vaikka itselläni ei kaksosia olekaan. Ei se oo ruusuilla tanssimista tää vauva-arki, vaikka tavallaan tää on myös elämän ihaninta aikaa. :) Lisäksi pojat on ihania ja kiva kuulla mitä heille kuuluu :) -Mona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mona! <3 Ei tanssita ruusuilla, vaikka onkin todella ihanaa aikaa :) Ne hyvät hetket on niin kallisarvoisia, että kestää ne huonommatkin hetket :)

      Poista
  12. Jos kipu tuntuu ylävatsalla niin kyse voi olla myös sappikivistä, ne aiheuttavat ihan mielettömät kivut!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän tuntuu alavatsalla. Ainakin kystat vaivaavat :/

      Poista
  13. Mä luen sen takia tätä blogia koska kirjotat tosi hyvin myös niistä arjen huonommista puolista, kuvat on hyviä ja sulla on ihanat pojat! :D

    VastaaPoista
  14. Hei!
    Olen jo piiiitkään lukenut blogiasi! Tykkään kun kirjotat usein, mielenkiintoisesti ja monenlaisista aiheista. Tämä blogi/sinä/te vaikutatte niin aidoilta ja herttaisilta ihmisiltä! :) Kaikkea hyvää teille!

    -Eeni

    VastaaPoista
  15. Mulla oli aikasemmin samantyyppistä kipua. Alkoi ihan yhtäkkiä, kesti aikansa ja loppui. Menkat alkoivat aina parin päivän sisällä. Tai niin luulin, kysta mulla puhkes joka kerta kunnes se sitten kerran puhkaisi suonen mennessään ja sitten olikin tosi kyseessä ja hätäleikkauksessa. Lääkärissä tästä kivusta puhuin mutta eipä sieltä mitään apua saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :/ Mulla on myös ainakin kerran kivun aikoihin puhjennut iso kysta. Vähän pelottaa, kun niitä kystia on aika paljon. Olen ravannut nyt lääkärissä sen takia.

      Poista
  16. Minäkään en ole rekisteröitynyt käyttäjä, mutta olen lukenut blogia jo muutaman kuukauden :) Hain tytön (rv 27+1) syntymän jälkeen blogeja keskosista, ja silloin törmäsin sinun blogiisi. Tyttö on jo 9,5kk, eikä keskosuus ole enää pääosassa meidän elämässä, vaan tavallista vauvaperhearkea vietetään, keskoskontrolleilla ja ruokastresseillä höystettynä, kuten teilläkin. Lukijaksi jäin, koska blogi on ihanan positiivinen ja elämänmakuinen, ja edelleen samanlaisessa elämäntilanteessa kulkeva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Ihanaa, että teillä on mennyt kaikki hyvin. Kuulostaa tutulta, kaikenlaista pientä "lisästressiä", mutta ei meilläkään enää näy keskosuus juuri muuten kuin mm.lisäkontrolleilla.

      Kaikkea hyvää teille! <3

      Poista

Kiitos kommentista! <3