Sivut

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Hukassa hankintojen kanssa

* = kaupallinen linkki, yhteistyössä Zalandon kanssa

Meillä on tällä hetkellä paljon ostettavaa ja siihen liittyen pohdittavaa poikien ulkovaatteisiin liittyen. Syksy ja viilentyneet ilmat pääsi yllättämään, kun en taaskaan osannut varautua ajoissa. En osaa ostaa esim.välikausivaatteita, kunnes todellisuus iskee ulos lähtiessä: sataa kaatamalla, on +10 astetta eikä mitään päälle laitettavaa hellehattua lukuunottamatta. Viime keväänä yritin olla kaukaa viisas ja ostin pojille vk-haalarit Lindexin -70% alesta. Kuinkas siinä kävikään... Nyt ne suloisen väriset ja kaikin puolin täydelliset haalarit on liian pienet! Pojille tuli kesän aikana kasvupyrähdys. Meinasi päästä itku, kun lähdettiin eilen puistoon ja innoissani puin uusvanhoja haalareita pojille. Hihat on aivan liian lyhyet ja nilkatkin vilkkuu. Jimi protestoi tietysti, kun oli vaikea liikkua liian pienessä puvussa. Harmittaa!

^ vas. liian pieni välikausihaalari 74cm, oik. fleecehaalarit 80cm. Molemmat Lindex.

Hyvät ja sopivat kengät sentään löydettiin pari viikkoa sitten Jesper&Juniorista. Jonathan -merkkiset tarralliset ja tukevat kengät, jotka hylkii hyvin vettä ja likaa.


Trikoopipoja on monenlaisia: Name It: tähtipipot, Mini Rodini: pandapipot, Lundmyr Of Sweden: vihreät pipot, H&M: harmaa ja siniraitapipot. Kumisaappaat tilasin Crocsin nettikaupasta pojille ja itselleni ja niiden pitäisi tulla ensi viikolla. Zalandosta tilasin Name It -talvihaalarit*,  jotka toivottavasti sopii pojille ja ajaa asiansa talvella. Olen lukenut kyseisistä haalareista paljon hyvää enkä malta odottaa niiden saapumista, vaikkei käyttö olekaan ajankohtaista ihan vielä...



Olen totaalihukassa välikausi- ja talvivaatteiden kanssa. Mitä 1-vuotias tarvitsee syksyllä ja talvella? Viime vuonna oli helppoa, kun käytettiin ainoastaan äitiyspakkauksen ulkokamppeita. Ei tarvinnut miettiä haalareita ja muita härpäkkeitä. Silloin riitti, että puku oli lämmin ja mukava. Nyt pitää olla kaikki mahdolliset kuorikerrokset ja mitä niitä nyt on. Auttakaa, millaisia välikausivaatteita suosittelette meneville pikkupojille? xxxx

ps. Olisin kiinnostunut ostamaan kaksi hyväkuntoista välikausihaalaria koossa 80-86cm jos jollain sattuu olemaan myynnissä! :) Kuvia voi laittaa spostitse: mamalovesyoutwo(ät)hotmail.com        

20 kommenttia:

  1. Tuo name it:in "talvihaalari" on iha surkea! Tilasin sen ja ajattelin sen olevan hyvä ka laadukas mutta sisällä oli ainoastaan fleecevuori joka ei todellakaan pidä lämpimänä kovemmilla pakkasilla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! :/ Saa nähdä meneekö sitten palautukseen... :(

      Poista
  2. Meillä on yksivuotias tyttö, joka menee ja painaa ympäri pihoja, kiipeää joka paikkaan ja rymyää puskissa. Lisäksi ulkoillaan about 2-4h päivässä, joten meiän välikausivaatteita vaaditaan paljon. Onneksi olen lastentarhanopettaja,joten mulla oli jonkinlainen haju, mitä pitää hankkia. Meillä on polarn o pyretilta kuorihousut, -takki ja windfleece. Tykkään housut ja takki yhdistelmästä, koska erilaisilla ilmoilla voi laittaa eri yläosan ja jos yhtäkkiä tuleekin kuuma, voi takin ottaa pois jne. Tähän mennessä olemme ulkoilleet lähinnä kuorihousut+windfleece-yhdistelmällä ja ottaneet fleeceä tarvittaessa pois. Sitten kun kylmenee, voi kuoritakin lisätä tuohon fleecen päälle. Kuravaatteina meillä on ticket outdoorin plain rainit. Suosittelen oikeasti todella todella lämpimästi ko. kuravaatteita. Ne on paljon mukavammat kun tavalliset kumiset kuravaatteet ja pitävät sateen loitolla paljon paremmin. Pari kertaa ollaan nyt ulkoiltu kunnon sateella ja kuivana on tyttö pysynyt. Olen pukenut pelkät plain rainit sisävaatteiden päälle, koska kahdet ulkovaatteet päällekkäin on ikävä liikkua, varsinkin noin pienen. Hanskoina meillä on ihan tavallisia Lindexin lapasia, sekä kahdet Jonathanin Tähti kuorihanskat ja kahdet saman sarjan vuorilliset kurahanskat. Lisäksi meillä on pari kauluria, kypärämyssy, sekä trikoopipoja fleecellä ja ilman. Kenkinä Vikingin tarralenkkarit ja saappaat. Tosi kylmille päiville on varuilta toppaliivi ja kauppakäyttöön parkatakki.

    Jos tosi lämpimän haalarin haluaa, niin kannattaa ostaa Molo Kidsiä. Itse tyydyin kyllä ostamaan vähän halvemman Hulabaloon haalarin(niitä oli Lekmerissä alessa), koska täällä Lounais-Suomessa talvi on aina vähän mitä on, eikä lämpöominaisuuksia niinkään tarvita. Lisäksi haalarin alle voi aina laittaa ainakin jonkun verran villaa ja fleeceä lisäämään lämpöä. Ja toisekseen reilu vuosikkaan kanssa ei kuitenkaan voi ulkoilla niillä ihan kovimmilla pakkasilla pitkiä aikoja.

    Toivottavasti tästä oli vähän apua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Tästä oli paljon apua! :) Teen listan siitä mitä kaikkea tarvitaan ja tässähän tuli varmaan kaikki tarvittava!

      Poista
  3. Mulla on kanssa huono kokemus Name It talvihaalarista. Se toimi hyvin loppusykstä ja alkukeväästä, mutta ei kyllä talvella. Toivotaan leutoa talvea tänä vuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höhhöh :( Voi olla, että menee palautukseen. Haluan nimenomaan tosi lämpimän, kestävän ja hyvän talvihaalarin...

      Poista
  4. Voihan hankintojen valtameri... olimme tässä juuri tänä aamuna puistossa muiden äitiliinien kanssa ja siellä me pienempien äidit ihan hoo moilasina kyseltiin neuvoja mitä lapselle nyt kannattaa pukea?!?! :D

    Meillä oli tasan yksi college takki joka meni (melkein kokonaan) kiinni. Kyllä siis tämä koleus pääsi yllättämään meidäkin oikein kunnolla. Ei muuta kun ostoksille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! :D Hyvä, etten ole ihan ainoa ummikko ja mattimyöhäinen :D

      Poista
  5. . Meillä pojalla molon ja kaxs talvihaalarit (voin suositella kumpaakin),ticketin välikausi haalari. Niin hyvä,pitää vettä ja on lämmin,väljä ja mukavan mallinen. Meiltä löytyy jo kaikki syysvaatteet, vielä talvi hattuja ja hanskoja tarvitsee. Kumpparit tekeee myös tuloaan. Tuo Jimin takki on ihana :) mäkin tahon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! :) Mä yritän myös etsiä nyt enemmän talvijuttuja, kun syysvaatteet on aika hyvin saatu nyt kasaan viikon aikana. Jimi kiittää! :)

      Poista
  6. Meillä on 1-vuotiaalle reiman ja popin välikausihaalarit. Popin haalari ostettiin uutena ja se menee myyjän mukaa syksyllä ja talven leudoilla keleillä. Eli vaikka on kallis niin on monikäyttöinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poppia mietinkin, mutta anoppi osti pojille Lindexin vk-haalarit :) Talvihaalareiksi olen katsellut Ticket to heavenia. Kiitti kommentista! :)

      Poista
  7. Meillä ulkoiltu 1-6 vuotiaaksi tällä combolla: verkkapuku (ihan best hiekkalaatikolla ja ulkona kun on viileää), välikausihaalari kylmemmille päiville ja syksylle, alle fleecea tai villapukua, kurakeleihin loistava on fleecevuorattu kurahaalari mm ellokselta. Lapsi saa rypeä rauhassa ja helppo pestä vain suihkuttamalla. Ei tarvii pukea montaa kerrosta. Tätä haalaria käytetty eniten. Talvipakkasille sitten toppahaalari ja tarvittaessa alle fleeceä tai villaa. . Ja kauppamatkoille siistimmät syys ja talvitakit. Järjetön määrä vaatetta mutta tämä on ollut todella toimiva yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! :) Hyvältä kuulostaa! Me saatiin vk-haalarit eilen ja lopuilla syys- ja talvivaatteilla ei ole niin kiire. Kunhan on hyvä haalari nyt pistää päälle ulos :)

      Poista
  8. Välikausivaatteita saa melkein aina alennuksella nettiliikkeistä. Itse katsoisin, että housuissa olisi min. 8000 mm vesipilariarvo, takille riittää mielestäni 3000 mm. Prismasta saa ehkä kaikkein edullisimmin välikausivaatteet, jos merkillä ei ole niin väliksi. Yksi vaihtoehto on tietysti ostaa pelkät kurahousut, mutta niillä ei ole kiva kulkea ostoksilla ja kaupungilla. Välikausivaatteiden alle olen itse lapsille laittanut merinovillaa. Minä vain inhoan fleeceä, se kun on 100% muovia. Mamidea:n nettikaupasta voi tilata kaksinkertaisesta merinovillaribistä tehtyvä housuja 100% merinovillaa. Niillä on paljon eri värejä, eikä materiaali kutita lainkaan. Yhdet housut maksavat noin 30€. Talvihaalareina meillä oli racoonin haalarit. Olivat ihan hyvät ja alesta kun ostin niin eivät ainakaan kalleimmasta päästä. Jos on kovin märkää, niin talvihaalareitten päälle voi vetää kurikset. Siinä mielessä vesipilariarvo 5000 mm voisi melkein riittää hangessa istuskeluun. Jos alle tulevat merinovillahousut on vielä lanoliinitettu (sonet villlanhoitoaine), niin nekin hylkivät kosteutta. Toivottavasti tästä oli jotain apua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saatiin vk-haalarit eilen, ne on Lindexin ja tuntuu hyviltä. Pojilla on ainakin vielä tämän vuoden haalarit, tykkään enempi pukea ja pitää päällä haalaria kuin kaksiosaista. Kiitos kattavasta kommentista! :) Villavaatteet on vielä hankittava!

      Poista
  9. Ulkoiluvaatteissa luotan Lassieen, Reimaan ja Remuun. Vasta 4-vuotiaalle olen ostanut kaksiosaisen talviasun. Sitä nuoremmat käyttävät haalaria: pysyy selkä ja vatsa lämpiminä eikä lumi lennä sisään. Toki parempana kauppa-asuna ollut myös kaksiosaisia pienemmilläkin. Ehdoton ykkönen ja kaikkein eniten käytetty vaate on Kivat-villahaalari, jota löytyy joka koossa. Sanon päiväkodissakin aina, että vähentävät muusta vaatteesta alla, mutta villahaalari laitetaan aina. Eli aluspaidan ja sukkisten päälle villahaalari ja sen päälle vk- tai toppahaalari. Tosi kovilla pakkasilla villan päälle vielä fleece, mutta ne kerrat on kyllä harvassa. Myös villasukat ja lapaset ovat paljon käytössä. Villa hengittää, sitoo kosteutta, on lämmin olematta kuuma ja hiostava. Päässä Kivat-kypärämyssy tai pipo ja kauluri. Kenkinä talvella Kuomat ja Viking-loskasaappaat lämpimällä vuorella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sama juttu, haalarit käytössä. Ja joo, kivat-villapukua katsoin just kirpparilla, mutta oli vääränkokoinen. Vaikutti hyvältä! :) Kiitos kommentista! :)

      Poista
  10. Meillon seuraava kombo sekä esikoisella että kuopuksella: välikausihaalari ja alle tarvittaessa villahaalari ja päälle tarpeen mukaan kuravaatteet. Trikoopipo ja hanskat kelin mukaan (lapaset tai kunnon hanskat, näitä parit kappaleet kummallakin). Varrelliset välikausikengät tai kumpparit. Talvella hyvä toppahaalari, alle tarpeen mukaan villahaalari ja sit pipot ja hanskat (ruskovillaa ja elsa pitkästä) tilanteen mukaan. Loskakeleihinkin sopivat lämpimät talvikengät (esim. kavatilla hyviä, ite en goreista tykkää). Perussetti ja simppelit kuteet, niin ei kenenkään tarvi arvailla mitä monista eri vaihtoehdoista milloinkin käyttäisi. Ostetaan vähän, mutta hyvää eikä oo lapsia paleltanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kattavasta kommentista! :) Villavaatteet täytyy vielä ostaa ja parit hanskat. Onneksi saatiin eilen vk-haalarit niin on tärkein hommattu :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3