Sivut

perjantai 10. lokakuuta 2014

Vapaata ja vaiheita

Ei mitään suunnitelmia, ei mitään menoja. Kaksi edeltävää lauantaita olin töissä ja menin vielä suoraan töistä käymään juhlissa. Se verotti tietysti aikaa perheeltä, joten nyt on tosi ihanaa vaan olla yhdessä. Täällä rullaa arki eteenpäin samaan tapaan kuin aina ja perjantai tuntuu olevan jatkuvasti. Ihan kiva, mutta välillä sitä pysähtyy ajattelemaan osaako enää elää hetkessä. Odotetaan huomista, viikonloppua, ensi viikkoa, joulua... Olen kiinnittänyt tähän huomiota ja aiheeseen liittyvä postauskin on luonnoksissa tulossa.

Tänne kuuluu siis hyvää, mutta mukaan mahtuu myös pari hermoja kiristelevää juttua/vaihetta, kuten aina. Ensinnäkin, rakastan syksyä ja neljää vuodenaikaa, mutta nyt myös inhoan: lasten pukeminen. Kesällä oli ihana lähteä ulos, kun tarvitsi vain laittaa hatut päähän ja viime talvena pojat oli niin pikkuisia paikallaan möllöttäjiä, että pukeminen oli ihan iisiä. Nyt lähteminen on tosi rasittavaa. Oikeastaan tiedostan, että olen itse tehnyt siitä isomman mörön kuin mitä se oikeasti on, koska pojat ovat pukiessa tosi nätisti ja ainoa joka menettää hermonsa on äiti :-D On rasittavaa pukea ensin toinen ja toista pukiessa itselle pukkaa hiki, ekana puettu on jo riisunut puolet vaatetuksestaan pois, huokailen, toinen kyllästyy odottamaan, toinen tulee painimaan jne. Siinä vaiheessa, kun vihdoin olen saanut molemmat rattaisiin istumaan, olen itse niin hiessä ja tuskissani, ettei edes tee mieli lähteä mihinkään. Ulos päästessä mieli muuttuu samantien ja unohdan minuuttia aiemmin käydyn hikitaiston. Me käydään päivittäin kerran tai pari ulkona eli täytyy vaan koittaa kesyttää se mörkö. Etenkin, kun tästä tämä vaan pahenee villavaatteiden ja toppapukujen tullessa mukaan kuvioon.Toinen juttu on päiväunet ja kolmas syöminen. Lyhyesti virsi kaunis: ei nukuta eikä syödä. En tiedä mikä niissä päiväunissa on niin vaikeaa, kun kuitenkin molemmat meinaa nukahtaa pystyyn ja sängyssä alkaakin "kukkuu"-leikki veljen kanssa. Se leikki on jatkunut pahimmillaan 2 tuntia. Välissä olen käynyt laskemassa makuuasentoon, antanut pupun ja tutin noin miljoona kertaa. Jos toinen sattuu nukahtamaan niin toinen herättää, tyylillä "jos mä en nuku ni et säkään". Aamuisin Theo herää yleensä aikaisemmin kuin Jimi ja herättää veljen huutelemalla "hu-huuuuuu, hu-huuu-uuu". Rytmi on myöhäistynyt. Ennen mentiin päiväunille klo 11, nyt vasta 12-13 välillä. Silti ei nukahdeta. Vaihe?

Palaan vaikka tuohon syömiseen toisessa postauksessa, ettei tästä tule liian sekametelisoppaa. Kun kerran valittamista löytyy niin jatketaan vielä. Tämän kaiken lisäksi pojilla tuntuu olevan pientä uhmaa havaittavissa. MITÄÄN ei uskota, vain kielletty kiinnostaa ja kielloille nauretaan.

Thank god it's Friday.

7 kommenttia:

 1. Ehkäpä jo teetkin näin, mutta kannattaa pukea pojat ensin ja laittaa itselle villapaita ja takki niskaan vasta ulkona. Kunhan tuosta vähän kasvavat, pukevat kilpaa. Olisiko mahdollista nukuttaa poikia eri huoneissa? Voi olla ihan järkevää siirtää päiväunia myöhemmäksi. Meillä pojat nukkuvat kyllä ihan eri aikoihin, vaikka yritän joka päivä pistää samaan aikaan päikkäreille. Siitä ei vaan tule mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Joskus teen sen virheen, että olen itse just villapaidassa tmv. pukiessani poikia. Yleensä kuitenkin vain toppi päällä tai läkähdyn. Ei oikein onnistu eri huoneissa nukuttaminen. Teen sen kyllä mahdolliseksi jos tämä jatkuu pitkään tällaisena sirkuksena. Saa nähdä mihin suuntaan tilanne kehittyy :)

   Poista
 2. Vaihe :) Monelta pojat herää aamuisin? On ihan tavallista, että ne yhdet päikkärit alkaa siinä 12-13, jos herääminen on vaikkapa siellä 7-8 välillä. Onnistuisiko eri huoneissa nukuttaminen tai sänkyjen laitto siten, että näköyhteyttä ei ole?

  Mulla on pukemistilanteissa se tyyli, et ensin itselle päälle enimmät vaatteet. Sit eka muksu viittä vaille valmiiksi ja kirjalaatikko nenän eteen. Toisen puen kokonaan valmiiksi ja köytän rattaisiin. Sit sille ekalle pipo ja hanskat päälle + menoksi. Oman takin puen yleensä hississä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :D Pojat herää yleensä 8. Joo olen huomannut, että yleensä nukahtavat parhaiten vasta lähempänä yhtä. Silloin jo 11, kun nukkuivat vielä toisetkin unet iltapäivällä. Rytmi muuttui kuitenkin jo aikoja sitten. Koitan keksiä jonkun ratkaisun tuohon eri huoneissa nukkumiselle, jos tämä jatkuu pitkään tällaisena. Tänään oli taas (kopkop) pitkästä aikaa hyvä päivä ja nukahtivat samantien. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 3. Hei teidän pojat on jo sen verran isoja, että yhdet päiväunet rittää ja valveillaoloajat pitenee. Eli jos 8 herää, niin 11 ei tule vielä uni. Puoli vuotta sitten ehkä niin vielä oli. Eli tuo ennen yhtä on ihan ok. Päiväkodissa esim. unille mennään noin 12 aikaan, mutta lapset jo heränneet aamuisin jo 7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. On jo pitemmän aikaa ollut tämä uusi rytmi. Ongelma onkin meillä siis se, että saattavat olla nukahtamaisillaan pystyyn ja kun vien sänkyyn niin bileet alkaa ja riekkuvat pitkään hereillä. Välillä onneksi on myös niitä hyviä unipäiviä kuten tänään, kun nukahtivat samantien sänkyyn laskettaessa :)

   Poista
 4. Aaah ruokailu ja unet on tän perheen syöpä. Mikä niissä on niin hankalaa? Meillä pukenut hidastaa kun kaikki pitää saada tehdä itse :D osasi tai ei..

  Ollieoliver.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3