Sivut

torstai 18. toukokuuta 2017

Irtiotto arjesta

Kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa 

Palattiin tiistaina meidän ihanalta minilomalta. Lähdettiin äitienpäivänä Silja Serenadella kohti Tukholmaa. Ensimmäistä kertaa koettiin perhehytti ja ero tavalliseen hyttiin oli tuntuva. Perhehytti oli 11. kannella ikkuna Promenade -kävelykadulle päin, mutta siitä huolimatta hytti täyttyi Promenaden kattoikkunoista tulvivalla auringonvalolla, koska oltiin niin korkealla. Hyttiin mahtuu kuusi henkilöä ja koska meitä oli vain neljä, mahduttiin erinomaisesti ja kaikki se lattiatila oli häkellyttävää. Hytissä oli hyvin tilaa tavaroille ja tuplarattaille, liikkumiselle ja leikkimiselle. Hytissä oli perinteiset kerrossängyt sekä levitettävä vuodesohva, jääkaappi virvokkeineen ja tv. Lattiatilaa oli paljon reilummin kuin tavallisessa hytissä. Jimi ja Theo nukkuivat vuodesohvalla, jonka viereen siirrettiin yksi alasängyistä. Saatiin jättimäinen sänky, jossa myös paljon unissaan pyörivän Jimin oli turvallista nukkua.  

 Harri Hylje saatu 


Kassi ja sen sisältö saatu, ihana yllätys! Laivalla vietettiin eniten aikaa Silja Landissa, 5. kannella sijaitsevassa hauskassa lastenmaailmassa, jossa oli mm. kaksi pallomerta, puolapuut, legoja, leikkimökki ja leluja, Brion junarata, elokuvanurkkaus, piirustuspaikkoja sekä isommille lapsille pleikkaripaikka. Silja Landissa vieraili Theon ja Jimin tähti, Harri Hylje. Voi sitä riemua, kun he näkivät Harrin. Molemmat juoksivat halaamaan ja pyörivät perässä. Ehdoton matkan kohokohta! Paikalla oli myös kaksi henkilöä tekemässä kasvomaalauksia ja Theo sai käteensä Angry birdsin. Jimi halusi vain katsoa Theon maalausta eikä ottaa itselleen mitään. Silja Landin lisäksi käytiin tax freessä ja lelukaupassa, ihmeteltiin aaltoja kannella ja syötiin hyvin.  


Syötiin molempiin suuntiin Grande Buffetissa, koska se on niin harvinaista herkkua ja jotenkin kuuluu risteilyyn. Theon ja Jimin kannalta oli helppoa syödä buffetissa, jossa pystyi itse kokoamaan heille sopivaa ruokaa. Lastenpöydän ruokiin oli kirjoitettu selvästi mitkä oli maidottomia, munattomia jne. Muissa ruoissa oli ne perinteiset G, L... -merkinnät. Henkilökunta oli avuliasta ja toi pojille suoraan keittiöstä heille sopivat jäätelöannokset, kun softis ei heille käynyt tavallisen maidon takia. Buffet-aamiaisella kysyttiin maidottomista vaihtoehdoista ja pojat saivat heille tutut Alpron jogurtit leivän, murojen ja hedelmien kaveriksi. Tarjolla oli monipuolista ja hyvää ruokaa, josta löysi herkkuja molemmille päiville. Lapset otettiin huomioon puuhakirjoilla ja värikynillä, jotka sai henkilökunnalta. Pojat jaksoivat värittää ja tutkia puuhakirjojaan, jolloin me saatiin hyvin syötyä Jessen kanssa.

Lasten kanssa reissaaminen sujui hyvin, johon osaltaan varmasti vaikutti hyvä valmistautuminen. Pakkasin mukaan särkylääkettä kaiken varalta sekä useammat vaihtovaatteet, otettiin rattaat silmällä pitäen pitkää maissaoloaikaa ja pitkiä kävelymatkoja sekä varauduin banaaneilla, riisikakuilla ja mandariineilla, joita syötiin iltapalaksi hytissä ja evääksi Tukholmassa. Yksi hyvä vinkki tosin on lainata rattaat laivalta, jos niitä tarvitsee vain Tukholmaa varten. Se ei tullut mieleeni ja olisi ollut kätevä vaihtoehto, koska laivalla rattaat oli meillä turhina hytissä. Rattaat sai 20 euron panttia vastaan Silja Landista.       


Minilomalla oli niin ihanaa, että vähän jopa harmitti palata niin pian kotiin. Parasta oli nähdä Theon ja Jimin innostus ja onni kaikkea kohtaan laivalla. Yhteenvetona meidän reissu sisälsi sitä, että otettiin rennosti, mentiin fiiliksen mukaan, shoppailtiin, leikittiin Tukholman keskustan isossa lelukaupassa ja oltiin yhdessä. Tärkeintä oli saada viettää aikaa yhdessä ilman stressiä aikatauluista, ruoanlaitosta, ja arjen pyörittämisestä ja ladata akkuja. Siinä me onnistuttiin! Ihana Tukholma, Silja Serenade ja Harri Hylje!

Tykkäättekö te käydä 
risteilyllä ja Tukholmassa?

4 kommenttia:

 1. Oma risteilykuume vaan kasvaa tällaisia postauksia lukiessa :D Kesällä jossain vaiheessa täytyy kyllä lähteä reissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! :) Vaikka just käytiin, niin olisi ihana päästä risteilemään pian uudestaan! Se on niin meidän perheen juttu! :)

   Poista
 2. Ei olla lapsen kanssa käyty vielä koskaan, mutta tämä postaus kyllä vähän rohkaisi ajatusta senkin suhteen. :) Ihanan tilava tuo perhehytti tosiaan!
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että rohkaisi :) Meillä on mennyt molemmat lasten kanssa tehdyt risteilyt tosi hyvin! Perhehytti oli ihan mahtava, suosittelen ehdottomasti jos on reissussa lasten kanssa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3