Sivut

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Käsintehtyä kauneutta

Yhteistyössä Sukhimatot

Olen sellainen tyyppi, joka rakastaa kaikkea pörröistä, valkoista ja kaunista. Meillä on kotona paljon valkoista, mutta pikkuhiljaa olen lisännyt sekaan myös mustaa ja tyyli on muuttunut aavistuksen modernimpaan. Olen laittanut kotia pikkuhiljaa ja harkiten. Tyynynpäällisillä ja muutamalla koriste-esineellä on saanut jo paljon aikaan, mutta yksi isoimmista muutoksista yläkerrassa on käytävän valkoinen peili ja ihana pörrömatto. Sain keväällä yhteydenoton Sukhilta ja nähdessäni heidän upeat, käsintehdyt mattonsa ja kuullessani heidän tarinansa, olin myyty. Jokainen Sukhin matto valmistetaan käsin ja työntekijöille on taattu hyvät työolosuhteet ja heidän tekemästään työstä maksetaan reilu korvaus. Sukhin valikoimissa on marokkolaisia, intialaisia, nepalilaisia ja turkkilaisia mattoja villamatoista tilkkumattoihin ja huopapallomattoihin. Eri malleja ja väri- ja kuviovaihtoehtoja on niin paljon, että valinnanvaikeus meinaa iskeä.

Sukhin nettisivuilla on upeita inspiraatiokuvia, joista näkee matot in action kaunistamassa erityylisiä koteja. Mattoa valitessani selasin myös Instagramia ja katsoin kuvia #sukhimatot #sukhirugs #beniouarain -hashtageilla, jolloin pääsin näkemään vielä enemmän. Kannattaa myös seurata @sukhimatot -tiliä jos sisustus, kauniit matot ja tarina niiden takaa kiinnostaa!  

Meille saapui kaunis marokkolainen Beni Ouarain -matto, joka on valmistettu luonnollisesti 100% lampaanvillasta ilman minkäänlaisia väriaineita. Valittiin Beni Ouarain -paimentolaismatto nimeltään Aicha, koska haluttiin klassinen ja moneen eri tyyliin sopiva matto. Aichassa on kaunis geometrinen salmiakkikuvio ja maton pohjaväri on kermanvaalea ja kuvio tummanruskea. Omaan silmääni matto näyttää mustavalkoiselta ja se todella sopii joka paikkaan. Toinen vaihtoehtoni oli Khadija -niminen matto, jossa kuviota on enemmän. Se on toinen klassinen malli, joka sopii ajattoman ja luonnollisen tyylinsä ansiosta monenlaiseen sisustukseen.      


Sukhin mattoja ryhdytään valmistamaan vasta tilauksen saapuessa, jotta matosta voidaan räätälöidä juuri asiakkaan toiveiden mukainen ja vältytään turhilta kuluilta - matto lähetetään asiakkaalle suoraan sen valmistajalta eikä kuluja tule varastoinnista tai välittäjistä. Maton tekemiseen kuluu noin kolme kuukautta, koska se tehdään käsin. Minua kiehtoo ajatus siitä, että matossa näkyy sen tekijän kädenjälki ja jokainen matto on uniikki. Paimentolaismatoille on ominaista se, että mattoon "värittyy" sen tekijän elämää ja matoissa voi nähdä viittauksia mm. luonnontapahtumista tai arkielämästä. Meidän mattomme saapui alkukesästä ja sen mukana tuli kortti, jonka oli signeerannut maton tekijä.

Beni Ouarain -matto on todella kaunis ja tuntuu ylelliseltä sen paksun ja lämpimän villan ansiosta - ehdoton lempimattoni. Se koristaa yläkerran käytävää, johon se sopii täydellisesti. Luulen, että otan maton talveksi sängyn vierelle, jolloin sängystä nouseminen on vähän helpompaa jalkojen lämpöisen ja pehmeän vastaanoton ansiosta. Olen iloinen, että meillä on kaunis käsintehty matto, jonka taitava käsityöläinen on tehnyt meille saaden siitä hyvän korvauksen samalla kun me saimme kotiimme palan marokkolaista historiaa.          

Tiesittekö, että Sukhi tarkoittaa nepaliksi onnellista. Laadukkaita käsintehtyjä mattoja, jotka tekevät onnelliseksi (sekä maton valmistajan että saajan) - allekirjoitan! Instagramin puolella @rosannahs on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa itselleen Sukhin ihanan huopapalloalusen, käykää osallistumassa! Arvonta käynnissä 6.9.2017 klo 9.00 asti! Arvonta päättynyt!

2 kommenttia:

  1. Näissä kuvissa on ihana tunnelma! <3 Kiitos tosi paljon postauksesta, se teki meidän onnellisiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla, ihana kuulla! <3 Kiitos upeasta matosta! <3

      Poista

Kiitos kommentista! <3