Sivut

maanantai 9. joulukuuta 2019

Näin onnistut joulukorttikuvien ottamisessa


Rasti seinään hei! Sain otettua joulukorttikuvat viikko sitten! 

Lähtötilanne kuvien onnistumiselle oli aikalailla kaikkea muuta kuin lupaava, mutta ehkä se oli yksi syy siihen, että ne oikeasti onnistui; en odottanut mitään! Olen todella tyytyväinen kuviin ja koko kuvaustilanne oli ihana.

Sää oli pitkästä aikaa aurinkoinen, maa oli valkoinen, muutama pakkasaste ja upea valo. Siitä sain inspiraation lähteä läheiselle peltoaukealle kuvaamaan lapsia. Hieman stressasi, ettei Jesse päässyt mukaan "assariksi", Ellen alkoi olla väsynyt ja poikia kiinnosti enemmän lumileikit. Tonttulakit oli tietysti eskarissa, mutta upean sään takia oli toimittava tonttulakkien puuttumisesta huolimatta.


Pakkasin mukaan valkoisen taljan ja viltin, hopeisen lyhdyn, valkoisen kynttilän ja piparipussin. Käytin sitä perinteistä "otetaan muutama kuva ja sitten syödään piparia". Toimii aina! Kuvaushetki kesti vain viitisen minuuttia ja siinä ajassa sain kauniita kuvia lapsista.

Kuvatessa kehuin lapsia, yritin saada huomion kiinnittymään vaihdellen sekä kameraan että johonkin ympärillä olevaan (esimerkiksi lumisiin puihin tai kaukana lentävään lentokoneeseen), hassuttelin ja höpöttelin.

Kuvasin vielä lasten leikkejä ja piparinsyöntiä, niistä tuli kivoja tilannekuvia.

Ulkona kuvatessa oli päällä oltava tietysti enemmän vaatetta kuin sisällä, mutta jouluiseen talviteemaan sopi poikien mustat tupsupipot ja Ellenin pörrötakki. Viiden minuutin kuvien ottamisen jälkeen laitettiin hanskat ja paksummat takit päälle.


Amatöörin vinkit lasten kuvaamiseen: 

1. älä odota liikoja 
2. älä suunnittele liikaa
3. elä mukana tilanteessa; ota tilannekuvia
4. pidä kuvaustilanne leikkisänä
5. kehu! 
6. lahjo palkitse! 

Oletteko te ottaneet 
lapsista joulukorttikuvia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3