Sivut

tiistai 1. syyskuuta 2020

Koronatesti ja karanteeni koettu: tällainen oli lasten drive in -koronatestaus

Niin se tuli meillekin, ensimmäinen syysflunssa. 

Ellen ehti olla viikon dagiksessa ja pojat pari päivää koulussa, kun nenät alkoi valua. Soitin koronainfoon, josta soitettiin takaisin kahden päivän kuluttua. Saatiin viiden päivän päähän aika koronatestiin Helsinkiin. Viikko meni siis odotellessa ja jo ennen testausta alkoi tauti helpottaa.  

Lapset olivat tietysti karanteenissa flunssaoireiden takia. Flunssa noudatti perinteistä kaavaa ja pari ensimmäistä yötä meni valvoessa Ellenin kanssa. Kahdelle lapsista piti antaa avaavaa lääkettä ja yhdelle lisäksi nostaa astmalääkitystä. Yleisvointi oli kuitenkin kaikilla onneksi niin hyvä, että pärjättiin kotihoidolla. 

Vuoroteltiin Jessen kanssa kotona olemisen kanssa. Ainoa mikä turhautti; ettei mistään saanut ketään kiinni. Kaikkialla on takaisin soitto -palvelu, mutta olisin tarvinnut töihin sairaslomatodistuksen Ellenistä. Todella turhauttavaa ja hankalaa tässä tilanteessa.   

Koronatesti oli "drive in" uuden lastensairaalan ambulanssipaikalla. Puhuttiin siitä lapsille pitkin viikkoa, jotta he tiesivät mitä siellä tapahtuu. Ajattelin testin oton olevan hankalaa, kun lasta ei saa pidettyä sylissä ja yleensä paniikki kasvaa kun näkee mitä yhdelle tapahtuu ja seuraavana odottaa oma vuoro. 

Testaus meni todella hyvin. Ikkuna avattiin ja mukava hoitaja otti näytteen pitkällä tikulla nenästä. Poikia jännitti enemmän kuin sattui ja kädestä pitäminen riitti. Tikku tuntui kuulemma epämukavalta ja kutitti. Se oli nopeasti ohi. Elleniltä tuli muutama kyynel, mutta siinä se. Hän ei rimpuillut tms. Hoitaja puhui lapsille ruotsia, kun kuuli minun käyttävän sitä. Hän kertoi mitä tekee ja kannusti ja kehui kovasti. 

Tulosten sanottiin tulevan parin päivän sisällä, mutta meillä meni niissä kuusi päivää. Kaksi viikkoa oltiin siis kotona kaikenkaikkiaan. Tulos oli negatiivinen ja loppuviikosta päästiin palaamaan arkeen. Pojilla oli jo ikävä koulua ja Ellen kyseli dagiksen perään. 

Puistossa kahden viikon kotona olemisen jälkeen! 


Nyt toivotaan, ettei ihan heti tule uutta flunssaa vaan saadaan nauttia arjesta ja alkaneesta syksystä! 

Kivaa syyskuun ensimmäistä! 

Oletteko te kokeneet koronatestauksen?   

4 kommenttia:

 1. Hei, miten teillä on kerrottu lapsille koronasta? Esim. tuo testiin meno, miten alustitte asiaa, että mitä varten tämmöinen juttu käydään tekemässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ellen ei ymmärrä asiaa vielä ollenkaan ja oli varmaan senkin takia hämillään testin otossa. Pojille on puhuttu koronasta paljon jo keväällä eskarissa.

   Kotona kerrottiin, että on tärkeää huolehtia hyvästä käsienpesusta yms, koska liikkeellä on koronaa. Korona selitettiin flunssan kaltaisena tautina. Testiin liittyen kerrottiin miten se otetaan, tuntuu hetken epämiellyttävältä ja siitä selviää onko sairastunut vai ei. Tuloksia odottelivat innoissaan, että pääsisivät taas kouluun. Pojat tuntuvat ymmärtävän koronan hyvin ja sen, että se rajoittaa tiettyjä asioita. Välillä toteavat tai kysyvät siihen liittyen jotain :)

   Poista
 2. Mun 2v 4kk poika joutu ensin drive in testaukseen, hän ei ollut moksiskaan tai vähän vaan vääntelehti naamaa ja hän sai istua isänsä sylissä etupenkillä :) Itse olin töissä tuolloin. Flunssa iski tietty muhunkin ja seuraavana maanantaina menin samaan paikkaan testiin. Me saatiin neg. tulokset alle vuorokaudessa ja testeihinkin päästiin onneksi samana päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että testin ottaminen meni noin sujuvasti :) ja nopeaa toimintaa! Nyt tosin taitaa kaikkialla jo päästä aika nopealla aikataululla testiin eikä tuloksissakaan kestä kuutta päivää kuten meillä, onneksi! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3