Sivut

torstai 4. helmikuuta 2021

Sisustustyylini pysyy, vaikka kotona on pieniä lapsia

Valkoista kaikkialla, lasiesineitä, lyhtyjä, paljon kynttilöitä, samettipintaiset tuolit, marmoria... 

Meillä käyvät vieraat toisinaan ihmettelevät miten kolmen suhteellisen pienen lapsen kodissa voi olla niin paljon valkoista ja koriste-esineitä joka tasolla. 

 

"Eikö sohva ole heti likainen?"  

"Mitä jos maljakko kaatuu?"

"Eikö marmori ole aika herkkä värjääntymään?"

Ymmärrän toisaalta ihmettelyt. Nimim. vuosina 2014-2016 meillä ei ollut muuta kuin tyhjät tasot ja huonekaluista tehtyjä barrikaadeja... 

 

Kaksoset "viisastuivat" siinä neljän ikävuoden paikkeilla ja pikkuhiljaa kotiin alkoi ilmestyä ruukkukasveja ja muutamia koriste-esineitä. 

Ellen on aina antanut meidän tavaroiden olla rauhassa eikä olla jouduttu ottaa mitään pois hänen takiaan. En koe, että joudun lasten takia rajoittamaan sisustamistani enää millään tavalla. 

Valkoisessa sohvassa (Ikea Söderhamn) on helposti irrotettavat ja pestävät päälliset. Sohva on pysynyt hyvänä ja pidän siitä edelleen paljon. Marmoripöytä ei ole imenyt itseensä mitään vaan on ollut helppo puhdistaa. Koriste-esineet ovat pysyneet ehjinä. 

Kynttilöitä en turvallisuussyistä polta lasten hereilläoloaikana muualla kuin lyhdyssä, jossa on suljettavat lasit.


Lasten kanssa sattuu toki vahinkoja ja välillä villamatossa on ollut mehut tai valkoisella matolla likaisista vaatteista tarttunutta likaa. Sen mukaan mennään ja putsataan mitä voidaan. 

Koti on minulle tärkeä paikka ja vietän siellä niin paljon aikaa, että sen on tunnuttava kodilta. Olen onnellinen, että lapset antavat sisustuksen olla rauhassa. He tietävät missä heidän lelunsa ja tavaransa ovat ja leikkivät niillä. 

Miten teillä?    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3