Sivut

keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Perheen kanssa Päivä Tukholmassa -risteilyllä

Kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy kanssa 

 

Terveisiä Ruotsista! 

Oltiin viikonloppuna perheen kanssa Päivä Tukholmassa -risteilyllä.

Lähdettiin perjantaina iltapäivästä kohti satamaa. Terminaalissa lapset kävivät kokeilemassa leikkiruoria ja tutustumassa risteilyreittiin pienellä leikkipaikalla. Siitä oli hyvä suunnata laivaan ja aloittaa matka kohti Tukholmaa. 

Laivamme oli Silja Serenade, jossa on ravintoloita, kylpylä, Silja Land - lasten leikkipaikka ja myymälöitä. Loma-aikoina lapsilla on mukavaa lisäohjelmaa risteilyllä. 

Nyt syysloman aikaan saivat lapset nauttia mm. Harri Hylkeestä ja Muumista, lasten diskosta ja taikuriesityksestä. Ellen oli aivan myyty Harri Hylkeen diskosta ja pojat tykkäsivät pelata erilaisia pelejä!  

Meillä oli 11.kannella perhehytti, johon mahtuu kuusi henkilöä. Se on tavallista hyttiä isompi ja saimme tehtyä meille ison, mukavan perhepedin. Ikkuna oli kävelykatu promenadelle päin, josta oli lasten mielestä hauska katsella mitä laivalla tapahtuu.  

Vinkkinä, että lapsille voi tarvittaessa pyytää infosta turvalaidan sänkyyn, mikäli niitä on vapaana.Viihdyimme paljon Silja Landissa, jossa oli monenlaista tekemistä kaikenikäisille lapsille. Sinne vinkiksi, että lattia on aika liukas, joten pienillä lapsilla kannattaa olla joko jarrusukat tai sisätossut jalassa. 

Silja Landissa on myös Pingviini -jäätelöbaari, josta saa jäätelöä ja juotavaa. Me olimme aikamoisia kahvinkuluttajia ja Jesselle tarjottiin erikoisvahvaa kahvia, sillä henkilökunnalla oli pelisilmää, hah!

Lapset saivat FriendSHIP -rannekkeet, joihin kuuluu reppu sisältöineen sekä 10 euroa laivarahaa. Ranneke ostetaan ennen lähtöä (15,90€ / Club One hinta 14,90€) ja se odottaa repun kanssa hytissä. 

Lapsi pääsee rannekkeella ilmaiseksi kylpyläosastolle maksavan aikuisen seurassa. Rannekkeelle voi myös ladata lisää laivarahaa. Lapsista oli hauskaa saada maksaa ihan itse omia ostoksiaan.  

Käytiin laivan eri myymälöissä monta kertaa, kun lapset halusivat katsella kaikkea ja pohtivat mitä ostaisivat. Omaan ostoskoriini tuli muutama kosmetiikkatuote ja kauniit korvakorut. Sain lisäksi Jesseltä ihanan sydänkaulakorun ja korvikset! Kävimme ensimmäisenä iltana Grande Buffetissa syömässä, jonne meillä oli pöytävaraus jo klo 16.45. Se oli hyvä, koska loppuilta oli aikaa mennä lasten toiveiden mukaan ja näin ehdimme myös lasten diskoon. 

Buffetissa on helppo syödä lasten kanssa, kun he saavat ottaa juuri sitä mistä pitävät. Jälkiruokapöytä oli mahtava ja lasten kanssa oli kiva käyttää itse pehmiskonetta. 

Toiselle illalle oli varattu pöytä italialaisesta Tavoláta -ravintolasta. Jesse söi kalaa, minä härän sisäfilettä ja lapset saivat nauttia jälleen monipuolisesta buffet- pöydästä. Lapset huomioitiin ihanasti, palvelu oli ystävällistä ja yleisfiilis oli rauhallisempi ja hiljaisempi kuin edellisillan Grande Buffetissa. 

Olen iloinen, että päädyimme ottamaan eri ravintolat molemmille illoille ja pääsimme kokemaan kaksi erityylistä paikkaa. Otin vielä jälkiruoaksi valkosuklaa-pannacottaa ja se maistui taivaalliselta kahvin kanssa. Tavolátan ruoka oli todella hyvää!

Syötiin molempina aamuina aamiainen Grande Buffetissa. Tarjolla oli mm. leipää, hedelmiä, mysliä ja muroja, jogurttia, puuroa, leikkeleitä ja juustoja, jälkiruokaleivoksia ja juotavaa. Lapset söivät meitä nopeammin ja katselivat maisemia ikkunasta. Saimme onneksi kivan paikan ikkunan vierestä.   

Ainoa mikä jäi harmittamaan oli se, ettei käyty kylpyläosastolla. Lapset olivat niin innoissaan kokoajan menossa kaikkialle, ettei yksinkertaisesti ehditty. Aika menee lasten kanssa loppupeleissä yllättävän nopeasti laivalla. Seuraava reissu aloitetaan kylpylästä, että varmasti päästään sinne!   

Koronatilanne oli huomioitu terminaalissa ja laivalla hyvin. Käsidesiä oli kaikkialla ja siivousta laivalla tehostettu. Maskin käyttöä suositeltiin ja 2 metrin turvavälin pitämisestä muihin kuulutettiin tasaisin väliajoin. 

Laivasta poistuminen Suomen päässä oli porrastettu. Suomeen palatessa kysyttiin koronatodistusta ja sen mukaan tuli mahdollisia jälkitoimia. Koin oloni mukavaksi ja turvalliseksi, vaikka pitkästä aikaa olin niinkin ison väkijoukon "keskellä".     

Pakko sanoa, että jo tällainen viikonloppuristeily oli ihan mieletön irtiotto arjesta ja teki hyvää koko perheelle. Saimme nauttia rauhassa yhteisestä ajasta, syödä hyvää ruokaa ja kerryttää ihania kokemuksia ja luoda muistoja yhdessä. 

Muistan itse omasta lapsuudesta Ruotsin risteilyt ja miten hauskaa meillä oli. Toivottavasti myös meidän lapset tulevat muistamaan tällaiset hetket! <3 

Kiitos Silja Serenade - nähdään taas!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3