Sivut

tiistai 11. helmikuuta 2014

Kirpparille myyntiin

Rakastan kirpputoreja! Mikä mahtava tunne, kun tekee hyviä löytöjä. Käyn enimmäkseen lastenvaatekirppareilla ja vakkarini on Espoossa sijaitseva Nella&Nuttu.  

Päätin ottaa itseäni vihdoin niskasta kiinni ja varasin myyntipaikan sinne. Koko viikonlopun hinnoittelin vaatteita ja eilen vein kolme isoa kassillista vaatetta myyntiin. Hinnoittelu tuotti päänvaivaa. En tiennyt paljonko kannattaa pyytää, koska ensisijaisesti haluan vain päästä pienistä vaatteista eroon, bonuksena tietty niistä saatava raha! Viikko maksoi 35€, joten ainakin sen verran olisi kiva saada takaisin.

Mielestäni Nella&Nutussa on yleisesti aika korkeat hinnat. Saattaa myös olla, että minä olen pihi enkä pysty maksamaan kirppisvaatteesta kuin max 5€ ;) Tässäkin on toki poikkeuksia! Eilen kiersin paikan läpi, kun olin saanut vaatteet laitettua esille. Bongasin aika monta samaa vaatetta kuin mitä itse laitoin myyntiin. Joku myy puolta kalliimmalla. Niinhän se menee, että tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Silti jaksan välillä ihmetellä aivan pimeitä kirppishintoja...


Ärsyttää, kun esim. Me&I ja Polarn O. Pyret -merkkisistä vaatteista pyydetään paljon, vaikka vaatteet olisivat kulahtaneita ja tahraisia. Tiedän, että ko.merkit maksavat uutena enemmän kuin esim. Lindexin ja H&M:n vaatteet ja ovat kokemukseni mukaan yleensä myös kestävämpiä. Silti, jos vaate on todella kulahtanut ja siinä on tahroja niin sillä ei ole enää siinä vaiheessa väliä onko se Lindexin vai Popin. Mitä mieltä te olette?   

Eilen huokailin, kun bongasin Popin vaatteita 6-15€, jotka oli huonommassa kunnossa kuin euron maksavat uudenveroiset Newbien housut. En ikinä maksaisi huonokuntoisesta vaatteesta noin paljon. Eri asia jos kyse olisi hyväkuntoisesta ja todella kivasta vaatteesta, silloin voisin harkita joustavani siitä 5 euron rajastani ;)

Toinen ärsytys on, kun esim. Lindexin nuhruisista collegehousuista pyydetään 4€. Ostan suurimman osan poikien vaatteista joko kirpparilta tai alennusmyynneistä, yleensä Lindexistä. Alen kanssa ostan Lindexistä samalla hinnalla uudet collegehousut...  

Vein myyntiin poikien pienet vaatteet. Koot 44-50 cm veimme Jorvin sairaalaan sille osastolle, jossa poikia hoidettiin. Siellä oli pulaa pienten vauvojen vaatteista. Kirpputorille vein 56-68 cm vaatteita; housuja, bodyja, pari ulkopukua, sukkia, paitoja ja melkein kaikki äitiyspakkauksen vaatteet. Hinnat ovat pääsääntöisesti 0,20€-2€, ulkopuvut vähän enemmän. Jos vaatteet eivät mene kaupaksi niin syynä ei luulisi olevan ainakaan hinta. Alku oli lupaava; myyntipaikalle tuli tungos jo ennen kuin olin ehtinyt laittaa kaikkia esille. Toivottavasti saan mahdollisimman paljon myytyä! xxxx

Käyttekö te kirpparilla? Onko teillä ns.kipurajaa kirpparihinnoissa?

20 kommenttia:

 1. Itsekin möin pari viikkoa sitten pieniä vaatteita kirppiksellä ja hyvin meni kaupaksi :)
  Muakin jaksaa ihmetyttää nuo ylihinnotet tuotteet, jota näkee niin usein kirppareilla. Itse yleensä maksa kolmee euroo enempää, paitsi jos on kyseessä joku oikeasti kalliimpi tuote, joka on hyvässä kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu :) Samoin, huonosti menee kaupaksi jos hinnat on korkeat!

   Poista
 2. Nuttu ja Nella on kyllä mahtava paikka! Siellä on mukava käydä kun paikasta huolehditaan ja siellä on siistiä. Mielestäni siellä on myös varsin hyvälaatuista tavaraa tarjolla, ainakin useimmiten.

  Oletko muuten huomannut, että Suomenojalle on avattu uusi lasten kirppari? Olisikohan ollut nimeltään Pellavapää? Äitini oli tehnyt sieltä todella ihania ja edullisia löytöjä pikkuneidillemme:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo uusi lasten kirpputori pellavapää sijaitsee finnoontie 10, kannattaa käydä :)

   Poista
  2. Totta! :) En ollut huomannut, kiitos kovasti vinkistä! Kävin siellä heti viime viikolla, mutten harmikseni löytänyt mitään. Ehkä seuraavalla kerralla ;)

   Poista
 3. Välillä kyllä ihmettelen miten huonoa kamaa ihmiset kirppikselle tuovat. Kierrätys on toki hyvä asia, etenkin vauvan vaatteiden kohdalla, kun käyttöaika on niin lyhyt. Mutta miksi tuodaan suunnilleen viidellä lapsella olleita nuhruisia ja kulahtaneita vaatteita. Onneksi löytyy paljon hyvääkin.

  VastaaPoista
 4. Onko susta tehty juttu Espoo- lehteen esteettömästä kulkemisesta? :) Anna

  VastaaPoista
 5. Vauvan lähes joka ikinen vaate on kirpputorilta, jotka olen itse ostanut :). Alennusmyynneistä satuin bongaamaan muutamia kivoja. Mut vois lähes sanoa et 85% on käytettyjä :)!

  VastaaPoista
 6. Nyt esikoista odotellessa olen viimeaikoina ihan hullantunut katsomaan vauvanvaatteita kaikilta kirppareilta ja huomannut kyllä tuon saman hinta jutun ja ihmetellyt suuresti sitä kun ihmiset myy likaisia tai rikkimäisiä vaatteita! Eilen tulikin käytyä nellassa ja nutussa ja siellä kyllä tuli pyöriteltyä silmiä kun ihmiset pyytävät juuri esim popin kulahtaneesta ja nukkasesta paidasta monta euroa tai sitten niistä lindexin esim bodysta kans hyvää hintaa vaikka selkeästi paljon käytetty ja kaupasta saisi uuden 9 e. Tuli sieltä onneksi löytöjäkin tehtyä onneksi ettei tullut ihan turhaa reissua, varsinkaan kun täältä pohjois helsingistä on vähän matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Hyvä, että teit löytöjä eikä tarvinnut tyhjin käsin poistua :)

   Poista
 7. Juu, samaa jaksan itsekin ihmetellä. Me&I, PoP jne vaatteet saavat olla vaikka miten kulahtaneita, rikki tai tahrasia ja niistä kehdataan pyytää ihan huimia. Mutta joku niitä näyttää ostavan... Luin just jostakin blogista, että kuulemma pikkutahrat tai reiät ei haittaa kun on esim. PoPin vaate kyseessä. Itse en ostais mitään niin huonokuntosta, enkä ehkä ottais vaikka ilmaseksi saisi. Pikkulogo vaatteissa ei muuta sitä, että vaate on huonossa kunnossa. Mutta meitä on moneen junaan. Onneksi. Jos sais sitten itsekin tahraset ja rikkinäiset merkkivaatteet kalliilla eteenpäin, he he :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo :/ Ärsyttävää. Hehe ;) Ehkä joku sitten ostaa niitä huonokuntoisiakin merkkivaatteita, kert niitä kehdataan myydä? :D

   Poista
 8. Nellasta ja Nutusta tykkään itekin, ihan lemppari :) Siellä kyllä on aika korkeat hinnat verrattuna vaatteen kuntoon.. Monta ihanaa juttua löytänyt, mutta hinta on ollut jäätävä siihen kuntoon nähden :/ Vaikka ite ostankin merkkivaatteita on mulla kuitenkin joku raja ylitahraisten vaatteiden kanssa. SInne jäävät vaikka olisi kuinka ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Niinpä. Onneksi sieltä aika usein tekee myös niitä löytöjä!

   Poista
 9. Minua myös ihmetyttää muutamien merkkien hinnoittelu. Juurikin Me&I ihmetyttää, kun vaatteet ovat usein tosi huonokuntoisia, jopa reikäisiä ja silti pyydetään monta euroa. Ihan sama mitä merkkiä vaate on, en pue kulahtaneita, ikitahraisia tai reikäisiä vaatteita lapsilleni. Olen huomannut että paremman kokonaistuoton kirpparipöydästä saa kun laittaa halvat hinnat, eikä tarvi kantaa kotiin takaisin mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Saman huomasin minäkin! Kannatti laittaa alhaiset hinnat ;)

   Poista
 10. Nella ja Nuttu on ollut minunkin lemppari todella pitkään, mutta kovat hinnat ns. perusvaatteissa ihmetyttää. Nyt olen tykästynyt uuteen Lastenkirpputori Pellavapäähän :) Siellä hinnat ovat oikeasti kirpparihintoja. Tein löytöjä tosi edullisesti collegehousuja 0,5-1e ja kunto erinomainen jne. on sielläkin toki suurempia hintoja esim. uudesta käyttämättömästä takista 20e ei myöskään ole paha. Mukavaa alkanutta viikoa teille! .)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3