Sivut

torstai 6. helmikuuta 2014

Meidän yö

"Hyvää yötä kulta, äiti rakastaa sua, natinati".

"Natinati kulta, äiti rakastaa sua". 

...lasketaan pojat sänkyihinsä. Peitellään ja pussataan. Sinne jäävät molemmat nukkumaan. Heräävät vasta klo 4 syömään ja nukkuvat sen jälkeen aamuun asti. Herään pirteänä ja valmiina uuteen päivään. 


 EI. Näin se menee vain unelmissani. Oikeasti meillä on tällainen yö: 

20.00 hämärää ja hiljaista, iltapesulle/kylpyyn ja yöpuvut päälle.

20.30 sylitellään ja valmistaudutaan yöhön. Jimi haluaa keinuun tässä vaiheessa unirätin ja tutin kanssa.

21.00 väsyneitä vauvoja - makuuhuoneeseen ja iltamaito 140ml. Molemmat nukahtavat.

21.10 sänkyyn. Tuhinaa...

21.40 Theo herää itkemään. Tiedetään, että sieltä on tulossa röyhtäisy ja se vaivaa. Jesse hakee Theon syliin, minä makaan sängyssä rättiväsyneenä ja odotan kauhulla tulevaa yötä...

21.45 Theo sänkyyn, jää pyörimään. Huonolta näyttää. Jimi herää itkemään. Jesse nostaa Jimin syliin röyhtäisemään.

22.00 Theo pyörii sängyssä ja alkaa itkemään. Ei auta tassuttelu, se lisää huutoa. Jimi nukahtaa sänkyyn. Otan Theon syliin, kun tuttikaan ei kelpaa.

22.15 lasken Theon sänkyyn, huuto alkaa samantien. Huokaisen ja jatkan heijaamista. Theo kiemurtelee, ähisee ja itkeskelee.

22.30 lasken Theon sänkyyn, huuto alkaa. Huokaisen ja Jesse jatkaa heijaamista.

22.40 Jesse laskee Theon sänkyyn ja uni jatkuu. Makaan sängyllä ja toivon parasta. En osaa nukahtaa ennen kuin kuulen, että molemmat pojat ovat rauhassa.

22.50 Jimi herää itkemään. Jesse hakee Jimin ja kävelee.

23.00 Jimi sänkyyn ja uni jatkuu.

23.30 Theo alkaa itkeä juuri, kun olen nukahtamaisillani. Nyt savu alkaa jo nousta korvista. Olen ihan poikki ja olo on toivoton. Tätäkö taas koko yö?! Kävelen Theon kanssa, joka on silmät suurina aivan pirteänä. Ajattelen niitä onnekkaita, joilla vauva(t) nukkuvat ilman ongelmia. Mietin mitä me ollaan tehty väärin...

00.15 olen laskenut Theon sänkyyn 4 kertaa ja joka kerralla on alkanut karmea huuto. Sylissä ollessa kiemurtelee ja itkeskelee, selkeästi sattuu johonkin. Masussa mourii ja tulee pieruja. Mietin miksi masuvaivat on jatkuneet koko 8 kk:n ajan. Olen neuvoton ja vihaan itseäni, kun ajattelen niin kamalia asioita maailman rakkaimmista palleroista. Mutta kun väsyttää.

00.20 Theo kuikuilee edelleen, en enää jaksa kantaa, joten Jesse ottaa pojan. Menen sänkyyn, mutten saa unta, kun kuuntelen kerta kerralta Theon laskemista sänkyyn ja siitä alkavaa huutoa. Jesse huokailee joka kerralla kovempaa. Vihaan tätä. Vihaan tätä tilannetta.

Haen Theon meidän väliin, koska kumpikaan ei enää jaksa. Theoa ei voi jättää sänkyynsä, koska heti alkaa kitinä ja lopulta huuto eikä kestetä jos Jimikin herää. Miten unikoulu voi koskaan onnistua kahden kanssa??? Miten tästä selvitään?

1.00 Jesse menee lämmittämään maidot. Annetaan Theolle kipulääkettä. Syötän Theon ja Jesse syöttää Jimin.

1.10 molemmat sänkyyn. NUKAHTAVAT! 

1.15 Jesse nukahtaa samantien. En saa unta, koska syytän itseäni, olen vihainen ja surullinen. Tuijotan seinällä olevia kuvia ystävistä ja ihanista hetkistä, ajasta ennen poikia... En kuitenkaan ajattele sen enempää, ihanat muruset nukkuvat nyt. Epätoivoisena on pakko kuitenkin vielä googlettaa sairaalan unikoulusta, se viimeinen vaihtoehto..? Me ei oikeasti enää jakseta, ei pystytä. Väsymys on jo sitä luokkaa, että se ihan oikeasti sattuu! Olen niin väsynyt ja uupunut, etten saa unta edes päivisin. En osaa rauhoittua. En halua edes ajatella millaista Jessellä on töissä.

Me ollaan nyt monta kuukautta odotettu tämän "vaiheen" ohitusta. Loppua ei näy. Ollaan kokeiltu ties mitä eri vaihtoehtoja. Lääkärissä sanotaan, että vauvoilla on vatsavaivoja ja unen kanssa hankalaa. Kehotetaan syöttämään luumua. Me ollaan kokeiltu kaikkea ja mikään ei auta!!! Mistään ei saada apua. Täytyy varmaan mennä 8kk-neuvolaan tukka takussa, silmät turvonneina, ilman meikkiä ja itkeä lohduttomasti, että tilanne otetaan todesta. Jos olisi vain yksi vauva niin saatais Jessen kanssa nukkua edes välillä kunnolla, mutta kahden kanssa se ei onnistu.   

1.30 käyn silittämässä nyyhkyttävää Theoa. Onneksi se riittää ja kulta jatkaa unia.

02.00 katson kelloa ja nukahdan.

06.00 Jessellä soi herätyskello ja havahdun tökkimään töihinlähtijää.

06.30 Jesse lähtee ja pussaa heipat. Toivotan hyvää työpäivää, kerron miten rakastan ja kiitän yöstä.

07.10 Theo itkee, juoksen lämmittämään maidot. Molemmat itkevät, en pysty syöttämään yksitellen. Ensimmäistä kertaa syötän pojat samaan aikaan sängyissään. Pidän pulloja molempien suussa, koska heillä tulee edelleen katkoja syömisessä ja välillä hörppivät liikaa, jonka takia syömistä tulee vähän tasata.

07.20 molemmat ovat syöneet, kääntävät kylkeä ja jatkavat nukkumista!

Mietin menenkö vielä nukkumaan. No kyllä! Nukahdan samantien.

08.41 herään. Väsyneenä. Taistelen tieni kahvinkeittimen luo ja keitän kahvia. Teen aamiaista ja syön samalla, kun katson eilisen Emmerdalen. Ulkona on valoisaa ja olen onnellinen. Selvittiin taas yhdestä kamalasta yöstä ja edessä on ihana päivä. Tulevaa yötä en edes ajattele, en halua vaipua epätoivoon. Päivisin tunnen olevani ihana, pärjäävä äiti. Öisin tunnen itseni kamalaksi, yöt on hirveitä. Yöt on yhtä helvettiä suoraan sanottuna.  09.50 ihanat pienet pojat juttelevat ja kutsuvat äitiä. Menen huoneeseen, sytytän valot ja toivotan hyvää huomenta. Saan kaksi leveää, suloista hymyä. Mikä onnentunne!

Tämä oli meidän viime yö. Viime yö meni paremmin kuin yöt yleensä. Yleensä Jimi itkee samalla tavalla eikä rauhoitu millään. Yleensä ainakin toinen pojista jatkaa samanlaista syliin-sänkyyn-syliin -touhua koko yön 30 min välein. Viime yönä saatiin nukkua sentään 4 tuntia.

Tarvitaan kipeästi Supernannya, joka kertoo missä mättää. Miten me selvitään tästä? Pääni on täynnä kysymyksiä. Miksi päivisin niin hyvinvoivat ja ihanat pojat itkevät öisin niin paljon?  

Kohtalotovereita? 

xxxx

61 kommenttia:

 1. voi ei, en osaa ees kuvitella miten rankkaa toi on :( Toivottavasti pojat oikeesti pian alkaa nukkumaan, ennen ku ootte ihan totaalisen loppu, vaikka ootte varmasti jo nyt ihan loppu. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 2. Voi voimia nanna!! :'( en voi ymmärtää miten ootte enää kasassa! Mä toivon etten loukkaa tällä kommentilla, se ei tosiaankaan ole tarkoitus. Ei yhtään. Te ootte aivan varmasti jo kokeillu kaikkea ja rampannut lääkäreissä yms. Jotenkin mua ihmetyttää että koska pojat on jo niin isoja, onko toi enää "normaalia" voiko taustalla kuitenkin olla jotain vaivaa, allergiaa yms? Oon vaan kuullu liian monta tarinaa kun vanhempia ei ole otettu todesta ja kauheat huudot ja itkut johtuukin jostain korjattavasta ongelmasta. Mä oikeesti suosittelen että meette neuvolaan likaisina silmäpussien kera. Pakko teidän on apua saada! Kukaan ei jaksa tuollaista pitkään. En ymmärrä miten olette selvinnyt... Voimahali! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Elinaa, en osaa sanoa mitään mikä voisi auttaa. :( Voimahalit <3

   Poista
  2. Kiitos Elina ja Raila! <3

   Et todellakaan loukkaa! :) Ei tosiaan ole normaalia, vaikka kaikkialla toitotetaan, että kuuluu asiaan. Nyt ollaan kokeiltu maidotonta korviketta ja saadaan taas nukkua paremmin. Huomenna on neuvolalääkäri ja aion kysyä jatkosta, että mitä tehdään. Jotain on tehtävä. En enää kuuntele kertaakaan sellaista "tämä on normaalia, vauvat itkee"- juttua. Kiitos <3

   Poista
 3. Hei! Olen seurannut blogiasi jo loppuraskaudesta, mutta enpä ole kommentoinut ennen. Meillä on 7 kk kaksospojat, mutta nukkuvat pääosin teidän poikia paremmin. Olisin aika loppu, jos meidän yöt olisi samanlaisia. Tuo ehdotuksesi seuraavasta neuvolakerrasta on hyvä, oikeasti. Välillä on löytävä överiksi, jotta saa apua, valitettavasti. Olen kuullut parilta kaksosten äidiltä, että ovat nukkuneet unikoulun ajan eteisessä ja yksi kesällä parvekkeelta. Meilläkin on kaksio ja asutaan pk-seudulla. Ehdotan, että pidätte unikoulua vuorotellen kummallekin pojalle, siis joka toinen yö sama lapsi vastuulla ja kodin kaikki kolot käyttöön, eteinen, keittiö jne.
  Ja hirmu paljon jaksamista! Meillä pojat syntyivät vain 1 kk ennen laskettua aikaa. Uskon, että tuo teidän ennenaikaisuus aiheuttaa osan ongelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kiitos kommentista :) Luulen, että kunhan selviää, ettei kyse on allergiasta, aloitetaan unikoulu. Pakko varmaan mennä systeemillä, että yksi kerrallaan. Muuten ei onnistu ainakaan näiden poikien kanssa, kun niin vahvasti reagoivat toisen itkuun.

   Poista
 4. Kuulostaa tutulta nuo sinun tuntemukset öisin... Eksyin tänne blogiisi, kun odottelen kaksoistyttöjä vkolla 31, esikoispoika on 1v4kk vanha.

  Muistelin esikoisen itkuväkerrys öitä.. huh, kohta ne on taas edessä... x2! Meillä taisi mennä totaalinen hermo kummallakin joku yö ja päätettiin, että ensi yönä ei reagoida mihinkään huutoihin ja ölinään tai muuhun.. korvatulpat korviin, that´s it! Kuulostaa ehkä kamalalta, mutta taisi mennä viikon verran ja kaikennäköinen öinen aktiviteetti loppui!! Nyt nukutaan 21.00-07.00, toki saattaa edelleen heräillä yöllä, mutta osaa helposti nukahtaa itsekseen.

  Muistaakseni unohdettiin myös kaikista lukemani lapsenkasvatusoppaista rauhalliset illat ja väsytettiin jätkää kaikennäkösillä aktiviteeteillä. Sen jälkeen iltapala ja maito, sen jälkeen suihkuun ja yökkärit päälle, eikä mitään maitoa enää sen jälkeen, juurikin tuon öiden vatsanvääntelyn takia..

  Mutta, mutta, eihän nää koskaan onnistu kuin oppikirjoissa ja kun kysyt neuvoa ja saat vastaukseksi, että noooh tuo aika menee ohi, tekis mieli tirvasta neuvonantajaa korville... :)

  Mutta usko, kyllä se siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Me ollaan varmaan joka yö tehty sama päätös, mutta luovuttu siitä, kun itku on selvää kipuitkua. Selvitetään ensin, ettei kyse ole allergiasta tms ja sitten unikoulutetaan. Ei edelleenkään mennä luo heti jokaisella ääntelyllä vaan vasta jos itku on selvää kipua. Välillä kun pojat ääntelevät unissaan. Tilannetta on vähän rauhoittanut meidän siirtyminen olkkariin. Ei reagoida niin helposti, ei me eikä pojat.

   Heh, juuri noin. Nyt en jaksa enää yhtään sellasta kommenttia :D

   Kiitos <3 ja tsemppiä tulevaan, varmasti teillä tulee olemaan ajoittain rankkaa kolmen pienen kanssa, mutta myös suunnattoman ihanaa! <3

   Poista
 5. Kuulostaa ihan tosi rankalta! Mäkin sanoisin, että koettakaa vielä selvittää, onko siellä taustalla joku lääketieteellinen syy, allergia tai muu, mikä poikia valvottaa. Tai ehkä voisitte päästä sairaalan tai ensikodin unikouluun?

  Meillä kaksoset unikoulutettiin, kun olivat 9kk Anna Wahlgrenin Sova hela natten -systeemillä, johon löytyy tosi yksityiskohtaiset ohjeet suomeksikin netistä. Ekoihin öihin meitä tarvittiin kaksi, mutta nukkuivat koko ajan molemmat samassa huoneessa ja kolmannen yön mä hoidin jo yksinäni.

  Esikoinen heräili aikoinaan tosi paljon kun korjattua ikää oli 6-9kk - ei ollut mitään erityistä syytä, mutta saattoi valvoa tunteja ja heräili tosi tiheään. Lopulta unikoulutettiin Sova hela natten -menetelmällä, siinä vaiheessa mä olin jo aika hajalla. Kahdessa yössä tilanne parani ihan älyttömästi. Eli jos ei muuta apua löydy, niin mä suosittelen kyllä tota menetelmää.

  Tsemppiä joka tapauksessa! Ihan varmasti ne yöt jollain tavalla tulee paranemaan, siihen saakka kun vaan vielä jaksat.

  Kaksoset unikoulutettiin sitten samalla systeemillä, kun olivat 9kk, ekoihin öihin meitä tarvittiin kaksi, mutta nukkuivat koko ajan molemmat samassa huoneessa ja kolmannen yön mä hoidin jo yksinäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Me ollaan nyt vaihdettu maidottomaan ja yöt on ainakin parantuneet huimasti. Huomenna on neuvolalääkäri ja vaaditaan apua. Huuto ja vääntely on ollut niin selvää kipua, ettei se ole normaalia.

   Kiitos vinkistä! Lueskelin ko.menetelmästä ja varmasti otetaan se käyttöön jos unikoulutetaan. Moni on kehunut sitä! :)

   Poista
 6. Kokeilkaa apteekin RELAdropseja joihin on lisätty D-vitamiini.Lisää vastustuskykyä,rahoittaa vatsaa ja tulee vitamiinit samalla.Jos esim msu vaivaa,eikä noista ole haittaakaan.Kannattaa myös röyhtäyttää heti syönnin jälkeen vatsallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Röyhtäytetään joka kerta ja Relaa kokeiltiin pariin otteeseen, se aiheutti kamalat huudot. Pitkän etsinnän jälkeen meille sopii d-vitskuksi Jekovit.

   Poista
 7. Halit teille sinne Äidille sekä Isälle, olette kyllä ihan supereita! <3 Tossa edellä tuli hyviä vinkkejä reladropseista, suosittelen samaa! Samoin olisi aina tärkeää ennen nukahtamista että röyhtäisyt olisi hoidettu silloin ilmaa jää vähemmän ulos tultavaksi. Millaisista pulloista juotatte maidon? Onhan koliikkipullot mistä ilmaa tulee mahd. vähän? Ja juottakaahan aina pysty asennossa( niin siin että se vauvan pää mahd. ylhäällä). Rankkaa tuo on ja kyllä varmasti jossain kohtaa helpottaa mutta kukaanhan ei tiedä koska sillä pojatkin pieniä vielä joten ota yhteyttä neuvolaan tai katso olisiko teidän paikkakunnalla ensi- ja turvakotiliiton järjestämää unikoulua? Mulla siitä hyviä kokemuksia! Paikkakunnasta riippuen saattaa olla maksullinen mutta hoitajat koulutettuja ja varmasti osaavat antaa neuvoja tai sitten viette pojat sinne kouluun joka varmasti toimii samalla tyylillä kun sairaalan unikoulukin! Te saisitte myös nukkua muutamat yöt hyvin jotta jaksatte sitten hoitaa poikien kotiin tulo vaiheessa hommat! Toivon todella että uskallatte kokeilla jotain radikaalimpaa sillä tiedäthän itsekkin mihin suuri univaje voi johtaa? Ette halua vuoden päästä huomata että kaikki asiat on vinkisin voksin vain univajeen takia! ;) Mun mielestä sun /teidän vahvuus on just se että uskallatte sanoa milloin neuvot ja apu tarpeen ja uskallette tarttua ongelma kohtiin vaikka se ei aina itsestään tuntuisi mukavalta! Tai sitten lykkäätte pojat hyvälle/hyville hoitajille ja nautitte hyvistä yöunista ( ja ei , lapsille ei jää traumoja ja vanhemmatkin selviää ikävästä varmasti hengissä) ja sitten taas jaksaa muutamat yöt valvoa mutta suosittelen unikoulua jossa joku muu jelppaamassa! :) Ootteko kokeilleet miten pojat nukkuisivat jos nukkuvat eri huoneissa? Se olisi kullan arvoinen kokeilu, monelle tuonnut rauhan taloon! Teillä on ihanat pojat ja te olette aivan ihastuttava pari toivon että löydätte teille parhaimmat ratkaisun ! Unettomia öitä toivottelee lapsi ja perhetyön ohjaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä neuvoista! :) Kaikenlaista ollaan tosiaan kokeiltu. Nyt toinen pojista on ollut pari kertaa yökylässä, röyhtäytetään joka syötön jälkeen kunnolla (öisin röyhyä ei kuitenkaan aina tule), koliikkipullot olleet käytössä jo kuukausia, Relasta tuli kamalaa huutoa ja ainoa sopiva d-vita on Jekovit. Maidoton korvike on tuonut nyt viikon verran hyvät unet öisin. Huomenna neuvolassa kysytään jatkosta, mitä kannattaa tehdä. Eiköhän tämä tästä. Nyt olo on paljon parempi, kun ollaan saatu nukkua enemmän.

   Kiitos kommentista :)

   Poista
 8. Voi ei, kuulosta pahalta. Minä hoidan meillä yöheräilyt yksin, ja yhdessä vaiheessa meillä oli samanlaista. Nyt herää noin 2-5 kertaa yössä keskimäärin. Mutta kannattaa tosiaan neuvolassa sanoa, että nyt ei enää jaksa ja tarvitsette apua. Meillä ainakin on joitakin unikouluohjaajia, jotka voivat tehdä kotikäyntejä ja sen jälkeen ilmeisesti pääsisi sinne sairaalan unikouluun jos ei auta. Mutta jaksamista, toivottavasti jotain apua löytyisi!

  VastaaPoista
 9. Mun tuli ihan itku kun kirjoitit että ajattelet maailman rakkaimmista palleroista kamalia asioita. Olen vihannut itseäni niiiiin kauan juuri sen takia, että ajattelen rakkaimmasta asiasta, lapsestani kamaluuksia öisin väsyneenä kun häm rääkyy ja kitisee. Nyt oloni helpottui, kun tiedän sinunkin ajattelevan niin, ja samall tiedän sinun olevan hyvä ja rakastava äiti. Kaikkea hyvää teille ja onnea öihin, josko ne siitä piankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että :/ Hyvä kuulla, etten ole asian kanssa yksin. Väsymys tekee yllättävän paljon :/
   Kiitos kovasti :) Hyvää kevättä! :)

   Poista
 10. Tosi kurjaa:/ itse olen ihan puhki kun meidäm yks vee heräilee n. 3krt yössä.. Tuli vaan mieleen että juoko pojat niistä
  Koliikkipulloista maitoa?kaverini joka sai kaksoset jonkin aikaa sitten, niin he antoivat "tavallisesta" tuttipullosta maitoa, mistä tulee aivan älyttömästi, niin he siirtyivät koliikki tuttipulloihin ja heidän yöt helpottui tosi paljon. Mutta jaksamisia teille molemmille! Ja toivottavasti joku nyt auttaisi teitä ja löydettäisi syy poikien heräilyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ollaan käytetty koliikkopulloja melkein alusta asti. Niihin siirtyminen helpotti, mutta nyt niistä ei ole sen kummempaa apua.

   Toivotaan, kiitos :)

   Poista
 11. Kovasti voimia! Kuulostaa kyllä vahvasti siltä, että taustalla on jotain - ehkä allergiaa? Ei olis eka kerta kun allergia ilmenee vain yöitkuina. Ennen unikoulua tms kannattais pyytää - vaatia! - että sekin selvitetään. Ja pyytäkää apua, neuvolasta vaikka ekana. Tällaisen yöpäiväkirjan näyttäminen terkkarille tai lääkärille vois olla hyvä pohja, ymmärtäisivät missä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Todellakin, en halua unikouluttaa kipeitä poikia. Hyvä idea!!! Kiitos :)

   Poista
 12. Voih :/ meillä on ollut aika kamalia öitä, muttei kuitenkaan mitään näihin verrattuna. Mä komppaan Elinaa, maitoallergiaa?

  Oon itekin miettinyt, että miten muka kaksi unikoulutetaan? Ja vielä pienessä asunnossa. Jos olisi ylä- ja alakerta niin sitten ehkä onnistuisi. Yhden vauvan vsnhemmilla on vaan niin helppoa!

  Ja jos se sairaalan unikoulu tuntuu yhtään hyvältä niin sinne vaan! Oot kuitenkin yrittänyt jo ihan kaikkea muuta! Halit ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me unikoulutettiin kaksoset, kun ne nukkui ihan samassa huoneessa, tuolla Anna Wahlgrenin Sova hela natten -metodilla, josta ylempänä kirjoitin, ja hyvin onnistui. Kaksi ihmistä siihen kyllä tarvitaan ekoiksi öiksi, mutta ei siis mitään palatsia. Tsemppiä teillekin öihin!

   Poista
  2. Hei kiitti! Pitääkin googlettaa! :)

   Poista
  3. Kiitos Nelli <3 Nyt kun ollaan kokeiltu soijaa, yöt on parantuneet huimasti! Oliskohan kyse siitä. Otan asian puheeksi huomenna neuvolassa, se täytyy selvittää!

   Täytyy kokeilla tuota Wahlgrenin menetelmää, koska helpoin olisi jos voisi unikouluttaa molemmat samaan aikaan. Kiitos :)

   Poista
 13. Voimia!!! Ja mä komppaan myös Elinaa, ei toi voi olla enää normaalia? Muista, että sinullakin on oikeus vaatia! Jos teillä on vauvavakuutukset marssikaa suoraan yksityiselle tutkimuksiin? Siellä ainakin tutkivat kunnolla! Muista myös, että sinulla on oikeus vaatia tutkimuksia, jos sinusta tuntuu, että kaikki ei ole kunnossa (viittaan tässä omaan postaukseeni, jolla sain aikaan aikamoisen metakan: http://vauvaodotus.blogspot.fi/2014/02/missa-kulkee-kohtuus.html lasten puolia pitävät vain me vanhemmat, joten meillä on oikeus pitää lastemme puolia ja vaatia tutkimuksia) :)

  Toivont todella, että teidän pojat rupeaisivat nukkumaan. Ja kannatan myös tuota sairaalan unikoulua, loppupeleissä se on teille kaikille parhaaksi <3 Tsemppiä vielä! Olet mahtava ja rakastava äiti ja nuo ajatukset ovat tilanteessasi täysin ymmärrettäviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! :)

   Ei niin :/ Ei saatu vakuutuksia, kun niin alussa tuli jo ongelmia raskauden kanssa ja pojat syntyivät keskosina. Muuten oltais menty jo aikoja sitten tutkimuksiin. Nyt täytyy oikeasti vaatia julkisen puolen kautta. Pojillekin ihan kamalaa jos sattuu eikä saa nukuttua sen takia :(

   Luin postauksen, se oli täyttä asiaa!!! Seuraan muutenkin blogiasi :) Ihanaa kun Alina voi hyvin! <3 En voi kuvitellakaan mitä kävitte läpi! Kaikkea hyvää teille :)

   Poista
 14. Ai kauhee mä oon ajatuksissani sulle toivotellu unettomia öitä! :D Aattelit varmaan että joku hullu kirjoittelee, ihan kyllä unen täyteisiä öitä piti toivotella! :D Ja juu jos maitoallergiaa ei oo tutkittu ni senkanssa syytä tutkia, keskoskilla yleistä sekä myös muutkin suolistoon liityvät ongelmat! :) T. Se lapsi ja perhetyönohaaja jolla näköjään itselläkin univelkaa ( tosin itse aiheutettua) kun kirjoittelee mitä sattuu!

  VastaaPoista
 15. Kuulostaa todella rankalta. Meille syntyi marraskuussa ensimmäinen lapsi. Jo synnärillä poika ei meinannut nukkua, itki melkein koko ajan, söi ja nukkui ehkä 15 minuuttia putkeen. Olin totaalisen kuollut jo siinä vaiheessa, kun loppuraskauden supistukset ja synnytyksen käynnistyminen vei unet pois aiemmilta öiltä. Olin suurin piirtein viikon valvonut putkeen.

  Kotona tilanne oli siinä mielessä parempi, että sain nukuttua jo jonkin verran, mutta poika ei nukkunut täysiä öitä eikä oikeastaan puolta tuntia pidempään. Söi, nukkui max puoli tuntia ja heräsi itkemään (sama rytmi koko ajan). Jossain vaiheessa me luultiin jo itkua koliikiksi. Sitten jossain vaiheessa tuskastuttiin ja ostettiin korviketta. Omat imetykset + korvikkeet päälle ja itkut hävisivät sekä poika alkoi nukkua pidempiä pätkiä ja hereillä ollessa oli iloisempi. Nykyään, kun poika on 3 kk ikäinen, olen lopettanut imetyksen ja hän saa korviketta pelkästään. Koin imettämisen ahdistavaksi ja hankalaksi, kun imettämisen jälkeen tuli huutoraivari-itkua. Maito ei ilmiselvästi riittänyt.

  Nykyään meillä nukutaan 12 h yöunia kolmella heräämisellä. Muistan miten pystyyn kuolleita me oltiin vielä 3 viikkoa sitten. Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei mikä tilanne teilläkin on ollut. Ei ihme, että olitte väsyneitä! Onneksi syy selvisi eikä ollut mistään "isommasta" kyse. Hyvä, että saatte nyt nukkua! :)
   Kiitos kovasti! :)

   Poista
 16. Ootteko kokeillu niin kun kävelette ja hyssyttelette poikia sylissä niin ovat peittoon/vilttiin käärittynä? Lämpö pysyis jos nukahtaa syliin eikä heräis siihen että sylissä tullut lämpö häviää kun laskette omaan sänkyyn. Jaksamisia ja apua kinuamaan neuvolasta vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Ollaan kokeiltu. Theo nukkuu unipussissa. Sillä ei tunnu olevan vaikutusta... :/

   Poista
 17. Voi ei! :( ymmärrän kyllä että oot varmaan aivan poikki, joutusin ite varmaan tuossa tilanteessa johonki hullujenhuoneelle!! Tuo kun sanoit että ajattelet kauheita asioita heistä niin tiiän tunteen..sitä vauvaa niiiiiiiiiiiiiiin rakastaa mutta jos kitisee ja itellä väsyttää ni huh huh :( VOIMIA!!! :) -Mona

  VastaaPoista
 18. Mulla on samanikäinen tyttö kun sun pojat ja yötkin olleet samankaltaisia. Tyttö on maitoallerginen ja luulen että muitakin allergioita on. Mutta kokeileppas unipussia! Meillä se on rauhoittanut öitä aika tavalla, vaikkei uskois. Semmonen sopiva pussi, ei liian pitkää. Se rauhoittaa vauvaa ja on ikäänkuin pesä, kun ei pääse jalat liikoja sätkimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jimi ei tykkään yhtään unipussista, Theolla on se. En tiedä auttaako se, mutta käytetään kuitenkin :)

   Poista
 19. Onko teillä mikä lääkitys refluksiin? Josko happamat maidonnousut vaivaa vaakatasossa ollessa? Sängynpäätyä reeeeeippaasti koholleen voisi ainakin auttaa jos refluksin takia kipuilevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Losec Mups. Se helpotti heti oireita, kun refluksi oli pahimmillaan. Sängynpääty on ollut koholla ihan alusta asti. Ärsyttävää, kun ei tiedä mikä vaivaa :(

   Poista
 20. Tulosta tämä kirjoitus ja ota mukaan seuraavalle neuvolakäynnille, ja sitten VAADITTE, että pääsette sairaalan unikouluun. Teidän täytyy saada itsekin nukkua, jotta jaksatte. Tsemppiä teille ihan hirveesti <3 Olette maailman parhaat äiti ja isi lapsillenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Täytyy todellakin vaatia apua.
   Kiitos <3

   Poista
 21. Voi kökkö mä kirjotin pitkän tekstin ja se kaikki hävis jonnekkin bittiavaruuteen ilmeisesti.
  Voi että noita teidän öitä, ei kyllä kuulosta kivalle! :/ Haleja teille!

  En nyt muista, mut saavatko pojat vielä rintamaitoa? Jos saavat niin kannattaa kiinnittää huomiota omaan ruokavalioon myös, ainakin kahvi ja suklaa voi tehdä masuvaivoja vauvoille. Jos taas teillä on pelkät korvikkeet käytössä, kannattaa ehkä vielä kokeilla vaihtaa, jos enää mitään kokeilemattomia vaihtoehtoja on jäljellä.

  Mainitsit myös että toinen pojista nukahti paremmin teidän sänkyyn teidän kanssa. Olisiko mahdollista että nukuttaisittekin toista poikaa sun kainalossa, jos se siinä olisi tyytyväisempi. Ainakin siihen asti että saatte yöt rauhoittumaan ja jollakin lailla rytmittymään. Jos yöt saataisiin tällä edes yhtään kuntoon, kerkeää sitä sitten myöhemminkin opettaa omaan sänkyyn.

  Suosittelen kans vielä käymään jollain yksityisellä lääkärillä vaan uudestaan ja kertomaan teidän öistänne.
  Mun äiti on kertonut, että mun pikkusisko oli pikkuvauvana todella itkuinen öisin, se vaan itki ja huusi kaikki yöt, vaikka äiti teki mitä tahansa. Lääkäreillä rampattiin ja mitään syytä yöitkuun ei löytynyt. Lopulta joku lääkäri oli sanonut, että antakaa sen vain itkeä ja katotaan mitä tapahtuu, ei saa mennä rauhoittelemaan. No äiti oli sitten tehnyt lääkäri ohjeen mukaan, ja siskoni oli huutanut ja itkenyt ihan kamalasti koko yön, kunnes viimein rauhoittunut aamuyöstä ja nukahtanut. Tämän jälkeen nukkui kaikki yöt rauhassa ja tyytyväisenä, ilman ylimääräisiä itkuja.
  En nyt neuvo että sinun täytyisi poikien kanssa toimia samalla tavalla, tuskimpa itsekään toimisin noin vaikka lääkäri neuvoisi. Eipä tämä nykypäivänä varmaan ole minkään kasvatusfilosofiankaan mukaista, mutta jokatapauksessa ja jostain syystä se toimi siskoni kohdalla. Tiedä sitten miksi ja mistä se itku johtu, mut siihen se kuulemma loppu ja sen jälkeen yöt nukuttiin rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)
   Pojat saavat korviketta. Vaihdoin just soijakorvikkeeseen ja yöt on parantunut paljon. Täytyy päästä altistukseen jos syy onkin ollut maitoallergiassa.

   Pojat eivät osaa nukkua meidän kanssa. Perhepeti oli käytössä pari kertaa osan yöstä ihan alussa, mutta nykyään jos ottaa viereen niin molemmat piristyy ja alkaa leikkiä. Nukkumisesta ei tule mitään.

   Kiitos :)

   Poista
 22. Tsemppiä teille hirveesti! Sul on ihana blogi, jota oon seurannu n. vuoden ajan (la 29.8. esikoiselle), en oo vaan saanu kommentoituu. Mutta mutta, meil on ollu ihan samanlaista ongelmaa, ja syynkin oon jo keksiny: tissille nukahtamisen uniassosiaatio. Eli vauva on tottunu nukahtamaan tissiä syöden ja aina unisyklin herkässä vaiheessa (30-45 min) alkaa huutaa kunnes saa taas tissin suuhun. Meil on siis ollu kans aika hurjaa, vaik onkin "vain" yksi lapsi. Ollaan nyt rikottu tissille nukahtamisen uniassosiaatiota siten, että en anna nukahtaa tissille, vaan irrotan väsyneenä ja siirrän sänkyyn nukahtamaan. Välillä onnistuu paremmin ja välillä huonommin. Mutta tää on auttanu meillä uniin eli nyt on ainaki vaihteeksi menny paremmin. Sä et ilmeisesti nukuta tissille, mutta nukahtavatko pojat siihen iltamaitoon? Jos nukahtavat siihen, niin sitten heräilyn syy vois olla se, että haluavat vastaavan tilan takaisin unien jatkamiseksi. Eli nukahtamishetki pitäisi saada mahdollisimman samanlaiseksi kuin tila jossa yölliset havahtumiset tapahtuu. Ja tiedän, tää on paljo helpommin sanottu ku tehty. Mutta mieti, voisko tää olla teillä syynä. Toivon kovasti, että uniasiat lähtee menemään teillä paremmin mahdollisimman pian. Jatkuva heräily on kamalaa kidutusta. Tsemppiä! T.Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Meillä pojat välillä nukahtaa maidolle, mutta heräävät, kun nostetaan röyhtäisemään. Sänkyyn laiton jälkeen pyörivät ja etsivät hyvää asentoa. En siis tiedä voiko kyse olla tuosta. Hyvä jos auttaa teillä :)

   Poista
 23. Meillä oli samaa ongelmaa.. illalla 21-22 nukkumaan, pari tuntia nukkumista sit hereille ja loppuyö hyvin rauhaton.
  alettiin valvottamaan vauvaa 22.30-23 asti, vikoilta päikyiltä viim. 20.00 ylös. Aivan väsyneenä viedään vasta sänkyyn, hyvä että hereillä pysyy.
  Se auttoi, ei mee "liian pirteänä" nukkumaan. Herää 2-3krt syömään, mutta jatkaa unia aina aamu 10 saakka :)
  Tsempit teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Meille just neuvolasta sanottiin, että missään nimessä ei kannata ainakaan myöhäistää nukkumaanmenoa vaan joka ilta samaan aikaan..? Hyvä jos tuo toimii teillä, pääasia, että yöt sujuu :) Me ei olla kokeiltu. Yleensä pojat ovatkin väsyneitä viim.21.
   Kiitos :)

   Poista
 24. Voimahali ihan ensimmaisena! Mul tuli ihan eka mieleen et miten paljon pojat nukkuu iltapaival unia? Voisko silla olla merkitysta? Meidan keskimmainen oli tosi hankala oisin ja heraili tosi paljon. Nukahtaminen oli tosi huonoa kunnes tajusin kiinnittaa huomion iltapaivan uniin. Apu loytyi hyvin nopeasti siita. Toki kuulostaa etta kipuilevaa itkua et vois olettaa jotain kenties allergioihin viittaavaa? Taalla on tosi hyvia neuvoja. Toivottavasti saatte pian apua ettette itse uupuisi tilanteeseen! Viela kerran voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En usko. Päikkärit on 12-n14 ja 16.30-17.30.

   Allergiaan myös minä alan kallistua, koska kaikki muu on kokeiltu... :/
   Kiitti vielä :)

   Poista
 25. Mulla tuli mieleen sellainen, että olisiko mahdollista teidän nukkua erillään poikien kanssa siten, että toinen on makkarissa toisen kanssa ja toinen olohuoneessa? Ei ainakaan toinen heräisi silloin kun toinen itkee ja ehkä silloin unikoulua pystyisi pitämään yksilöllisesti. Toisaalta Jessen täytyy jaksaa käydä töissä, mut jos muutama yö menisi huonosti tämän ansiosta jesselläkin ja sit helpottaa, niin onhan se sitten vaivan arvoista:)
  Tsemppiä ja jaksamista kovasti!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ollaan mietitty. Jos yöt taas vaikeutuu niin kokeillaan sitä :)
   Kiitos <3

   Poista
 26. Täällä kohtalotoveri! Meillä 6kk poika, joka ei ole 6kk nukkunut hyvin päivällä eikä yöllä. Meillä ongelmana on yöheräilyt, joita on yössä 6-12 kertaa. Ja päiväunet max 30min kerralla. Vaikka mulla onkin yksi lapsi niin oon tosi väsynyt noiden öiden takia. Me ollaan poikaa käytetty yksityisellä lääkärillä, ja mitään syytä ei löytynyt heräilyille. Neuvolassa sanovat, että apua tarviitte mutta miten ne sais lapsen nukkumaan kun unikoulu ei auttanut eikä mikään vippaskonsti mitä kaikki aina ehdottaa. Me ollaan myös harkittu sairaalan unikoulua ja seuraava etappi onkin lääkäriaika uniongelmiin erikoistuneella lääkärillä, joka Helsingissä onneksi on. Kyllähän se jotenkin ratkeaa, joskus. Toivotaan, että tekin saatte avun jollakin tapaa. Tsemppiä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaa niin samalta. Meillä päikkärit alkoi maistua vasta parvekkeella/vaunulenkillä. Sisällä pitkän väsytystaiston jälkeen max 30 min.

   Uskon, että olet väsynyt. Toivottavasti saatte apua, viimeistään unikoulusta.
   Kiitos, tsemppiä sinnekin! :)

   Poista
 27. Voimahalauksia täältä myös! Kuulostaa niin tutulta, paitsi meillä sama ralli yhden lapsen kanssa... Hyviä vinkkejä olikin jo kirjoitettu, mutta suosittelisin varaamaan heti ajan lasten osteopaatti Lasse Maijalalle, lasten osteopatiakeskus Lapsen tähden, Helsingin Tapanilassa. Meillä oli viimeinen oljenkorsi, josta saatiin apua 6kk:n iässä. Sitä ennen käytiin pari viikkoisesta puoli vuotiaaksi, kolmella yksityisellä, myös allergialääkäreillä, Jorvin lastensairaalassa/päivysytksessä useita kertoja (josta sain diagnoosiksi "hysteerinen ensimmäisen lapsen äiti") vyöhyketerapeutilla sekä tavallisella osteopaatilla, kukaan vain ei löytänyt syytä tai apua. Kokeilimme yksitysen lääkärin suosituksesta kaikki lääkkeet, mitä lääkärit ehdottivat. Mikään ei auttanut. Pojallamme oli allerginen refluksi, syntyi hieman ennenaikaisesti ja ilmeisesti siitä johtuen suoliston kypsymättömyys yhdistettynä maitoallergiaan piti pojan kipeänä ja itkuisena ensimmäiset puoli vuotta. Kävimme Lassen vastaanotolla neljä kertaa, joka kerran jälkeen poika nukkui muutamat unet hyvin ja ei ollut niin itkuinen, mutta parissa päivässä tilanne palasi ennalleen. Osteopaatti arveli oireiden (itkuisuus, oksentelu, selän kaarelle veto ja kiemurtelu, n.15min. pätkäunet päivin öin...) johtuvan kuitenkin allergiasta. Hän ehdotti minulle tiukkaa imetysdiettiä (maidoton, viljaton, kananmunaton, soijaton ym.) ja viikossa tilanne helpotti, kahdessa viikossa poika oli oireeton ja NUKKKUI!!!! :) Olin kolme kk imetysdietillä, jonka jälkeen poika alkoi juomaan apteekin allergiamaitoa, Nutrilon Pepti 2 (saa myös marketeista). Tähän sai reseptin, kun todettiin maitoallergia, joten saatiin maito halvemmalla, olisi tullut aika kallis maitolasku muuten. Niin, imetysdietin avulla poika saatiin oireettomaksi ja kävimme jälleen yksityisellä kertomassa uutiset, tehtiin maitoaltistus ja postitiivisen tuloksen jälkeen siis diagnoosiksi allerginen refluksi, maitoallergia.

  Refluksista on myös ns. hiljainen versio, eli silloin vauva ei oksentele vaan nieleskelee paljon, kun ruoka ei tule paineella ulos asti. Tätä on vaikeampi diagnosoida ja huomata. Itse googlettelin refluksista aikoinaan ja monenlaisia tarinoita tuli vastaan, tässä yksi hyvä linkki: http://www.refluksilapset.fi

  Toivottavasti meidän tarinasta on apua ja teillekin pian löytyy apua! Voimia hirveästi, tiedän miltä tuntuu olla niin väsynyt, että kävelee pitkin seiniä.... Pysy vahvana, kyllä äidin vaisto kertoo, jos lapsilla ei ole kaikki hyvin! Jaksamista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että jaoit kokemuksesi. Meillä on molemmilla juurikin silent refluksi, mutta se on saatu hyvin kuriin lääkkeellä ja maidon sakeuttamisella. Yöt alkoi parantua nyt, kun vaihdettiin soijamaitoon. Kysyn huomenna neuvolassa miten tästä edetään. Olisin huojentunut jos saataisiin tietää mikä vaivaa. Raskasta olla koko ajan arvuuttelemassa miksi nyt itkee :( Onneksi teillä löytyi syy ja tilanne helpotti! :)

   Kiitos! <3

   Poista
 28. Voimia koko perheelle<3 tiedän mistä puhut, olen 7 lapsen äiti ja meillä on myös PALJON valvottu, mutta jälkeenpäin ajatellen se aika menee myös ohi.. googleta nyt nukutaan anna wahgren, niissä menetelmissä on todella järkeä!! Me ollaan saatu niistä apu!! Voimia, voimia<3 Yrittäkää itse nukkua kun se vain on mahdollista. vielä se helpottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, moni on kehunut ko.menetelmää! Täytyy kokeilla jos huonot yöt palaavat. Nyt korvikkeen vaihdon jälkeen on mennyt jo paremmin :)

   Poista
 29. auttaiskohan jos annatte ihan itkeä jonkin aikaa.. meillä alkoi tyttö tottumaan siihen että aina tuli heti lämmin ja turvallinen syli. sitten annettiin itkeskellä kunnes se tajusi että höh ei kukaan tulekaan, itku loppui ha kävi nukkumaan. parin yön jälkeen ei viitsinyt edes herätä itkemään ;)
  tsemppiä ja jaksamista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat ovat itkeneet ihan selvää kipuitkua enkä halua silloin olla rauhoittelematta ja ottamatta syliin. Silloin jos ovat itkeneet selvästi vaan kiukkua tms ollaan annettu hetki olla. Kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3