Sivut

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kuulumisia koko viikon ajalta

Meillä on ollut todella hektinen ja ajoittain todella vaikea viikko. Viikkoon on mahtunut paljon kaikenlaista. Viimeksi päivittelin tiistaina, kun kerroin kirpparikäynnistä. Huomenna haen rahat ja jäljelle jääneet vaatteet (toivottavasti niitä ei ole;)) pois. Olen ihan sekaisin päivistä, koska moneen yöhön en nukkunut ollenkaan, ennen viime yötä.

Flunssa löysi tiensä tännekin. Olen ollut koko viikon enemmän tai vähemmän kipeänä. Onneksi vain pientä päänsärkyä, tukkoisuutta ja yskää. Olen siis jaksanut aika hyvin olla poikien kanssa normaaliin tapaan. Nukkumattomuus sen sijaan iski aika kovasti nyt päälle. Yöt on menneet niin, että kun vihdoin molemmat pojat nukkuvat sängyissään, edes sen 15 minuuttia, en itse pääse uneen, koska olen yliväsynyt ja mietin vain milloin täytyy taas nousta. Olo on ollut levoton ja ahdistunut.


Äiti tuli yhtenä iltana kylään, toi kukkia, herkkuja ja lääkettä ja leikki poikien kanssa, että me saatiin Jessen kanssa ottaa vähän iisimmin. Äiti oli siihen asti, että pojat menivät nukkumaan. Yllätys oli suuri, kun sekä Jimi että Theo nukahti ilman hyssyttelyä eikä heräilyjä tullut heti puolen tunnin kuluttua, kuten yleensä. Olikohan se mummin taikaa, korvikkeen vaihdosta johtuvaa vai sattumaa... Sinä yönä pojat nukkuivat hyvin, heräsivät vain kerran syömään. Optimisti sai taas kuonoonsa, sillä seuraava yö olikin aivan kaamea. Molemmat huusivat koko yön. Syy selvisi, nimittäin nyt molemmat ovat olleet flunssassa pari päivää, nyyh. Theo on todella tukkoinen ja yskii, lämpöä on hieman. Jimillä on vähän nuhaa, mutta ei ainakaan vielä yhtä paha flunssa kuin veljellään. Ihan kamalan kuuloista Theon rohina. Panadol ja suolaliuostipat auttavat hyvin ja molemmat jaksavat onneksi leikkiä ja olla päivisin ilman sen suurempia itkuja. Öisin tukkoisuus tietysti pahenee.

Eilen mentiin kylään vanhemmilleni ja Jimi jäi sinne yöksi. Oli vaikea jättää raasu sinne, mutta tiesin, että siellä menee yhtä hyvin kuin täälläkin ja yleensä pojat nukkuvat paremmin kylässä. Siellä oli mennyt kaikki tietysti hienosti ja mikä parasta: niin meilläkin kotona Theon kanssa. Theo nukahti heti klo 21.30 ja nukkui kuuteen asti aamulla!!! Sitten syötiin ja herra jatkoi unia puoli kymmeneen asti! Jessellä oli "vahtivuoro", joten sain nukkua ihan vapaasti. Heräsin kuitenkin viiden aikaan ja ihmettelin miksei Theo ollut herännyt. Huoneesta kuului pientä kuorsausta, joten jatkoin tyytyväisenä unia.


Tänään on ollut tosi hyvä päivä! Olo on jotenkin kevyt ja mieli pirteä. Pojat ovat nukkuneet päiväuniakin nyt jo 2 tuntia putkeen. Kohta meille tulee muutama kaveri kylään, mustikkapiirakka on uunissa ja fiilis kertakaikkisen hyvä! :)

Asiaa on tullut nyt niin paljon, että jätän seuraavaan postaukseen loput. Luvassa juttua mm. poikien fyssarikäynnistä ja korvikkeen vaihdosta.

Osaatteko sanoa miten kauan vauvoilla yleensä kestää ihan perusflunssa?  

Ihanaa sunnuntain jatkoa! xxxx  

8 kommenttia:

 1. Meillä oli just flunssa 5kk ikäsellä tytöllä. Paljon paljon räkää ja kunnon yskänpuuskia. Kuumetta oli korkeimmillaan 38.1 mutta yleensä oli se 37.6... Kuume ja nuha kesti 6päivää ja yskänpuuskat jatku vielä sen jälkeen pari päivää. Nyt onneksi jo parannuttu. Toivottavasti sielläkin pian, voimia.:) Ens viikolla toinen rokotus, toivottavasti siitä ei tule kuumetta, ei viimeksi ainakaan tullut..

  VastaaPoista
 2. Meillä on aika usein flunssat kestäny viikon ja meil on ollu lähes poikkeuksetta myös korvatulehdus kaverina :/ Jos korvatulehdus tulee ni se tulee yleensä neljännen tai viidennen flunssapäivän aikana.. Toivottavasti pojat paranee pian :) ja meillä onphysionerin baby mist toiminu paljon tehokkaammiin ku pelkät suolatipat :)

  VastaaPoista
 3. Voimia! ♥ jaksat kyllä mielettömän hienosti - voi vain ihailla :) toivottavasti teidän kaikkien flunssa helpottaa pian!

  VastaaPoista
 4. Noin viikon yleensä flunssat kestänyt ellei ole sitten korviin mennyt. Paranemisia pojille. Seuraan ihanaa blogiasi ja linkitin sinut seuraamiini blogeihin. Tervetuloa vastavierailulle blogiini :)

  VastaaPoista
 5. Paranemisia <3 Ja paljon jaksamista, oot kyllä tehopakkaus! :)

  VastaaPoista
 6. Onnea paremmasta yöstä! Minulle synnärillä kätilö sanoi, että vaikeat yöt menevät jaksottain. Että yhden hyvän yön jälkeen tulee kaksi huonoa yötä. Tai positiivisesti ajateltuna sen voisi kirjoittaa toisinpäin.. Mutta olen ainakin huomannut, että yhden hyvän yön jälkeen tosiaan tulee AINAKIN se kaksi huonoa yötä. Tämä ei siis ollut mikään "älä juhli" kommentti, vaan ihan oma havainto. Joskushan noidenkin huonojen öiden on loputtava.. Toivotaan, että teillä piakkoin! Toivottavasti olisi korvikkeen vaihdolla ollut ainakin osuutta asiaan.

  Meillä flunssat on kestäneet pari viikkoa, jos lasketaan sellainen pieni räkäisyys vielä mukaan. Meilläkin ollaan flunssassa taas. Paranemisia!

  VastaaPoista
 7. Flunssien kestot tosi yksilöllisiä, parikin viikkoa voi kestää. Meillä aina mennyt viikossa ohi. Suosittelen kokeilemaan Physiomerin Babymist -suihketta keittosuolatippojen sijaan, on paljon tehokkaampaa ja pelastanut meidän yöt monesti kun poika ollut kipeä. Inhottavampi laittaa, mutta siihenkin pieni tottuu. :)

  VastaaPoista
 8. Paranemisia teille!!! Meil on kans havaittavissa pientä rohinaa, ja vain neidillä, mutta suolaliuostipat on ollu hyvin avuksi. Tosin tää saattaa olla vaan sitä, et maitoo on nenässä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3