Sivut

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Jimin ja Theon kuulumisia

Me käytiin tänään korjatun iän 1-vuotiskeskoskontrollissa vauvapolilla. Pojat oli tosi reippaita, vaikka käynti hieman venyi ja nälkä ja väsy iski. Otettiin mitat ja yllätyttiin, koska pojille on tullut tosi hyvin painoa lyhyen ajan sisään. Kasvu kulkee tasaisesti, pitkiä ja hoikkia poikia.

JIMI

13.8.2014  (25.6.2014)

9700 g    (8905 g)
78,4 cm  (76,5 cm)

THEO

13.8.2014   (25.6.2014)

9525 g    (8745 g)
77,9 cm  (75 cm)

 ^ Jimi pääsi prinsessamenopelin kyytiin, joten olihan Theonkin pakko mennä tutkimaan

Lääkäri oli mukava ja pojat tekivät hienosti yhteistyötä. Kaikki muu oli kunnossa, paitsi korvat. Kummankaan korvat ei ollut terveet. Ei akuuttia hoidon tarvetta, mutta ei myöskään terveet. Lääkäri laittoi molemmista lähetteet korvaklinikalle, jossa pojilla putkitetaan korvat. Kokemuksia?! 

Viime viikolla oli käynti fysioterapiassa, jossa poikien kehityksen todettiin olevan ikätasoistaan. Vauvapolin fysioterapeutin kanssa nähdään kuitenkin vielä kerran, koska niin oli meidän "keskosohjelmaan" suunniteltu.

Puhuttiin lääkärin kanssa myös lehmänmaidon kokeilemisesta. Tultiin siihen tulokseen, että maitoaltistusta tehdään vasta, kun korvat on saatu kuntoon. Siten ei ole liian montaa asiaa käynnissä samaan aikaan. Meillä ei ole mikään kiire tavalliseen maitoon siirtymisessä, koska pojat voivat hyvin myös soijamaidolla.

Lääkärikäynnin jälkeen mentiin vielä labraan verikokeisiin (hemoglobiini ja katsottiin onko veressä maidon vasta-aineita(?) tmv.). Pelästyin kuullessani, että näyte otetaan käsivarresta. Sairaanhoitaja lisäksi voivotteli, kun pikkiriikkisiä suonia ei löytynyt mistään... Pidin Theoa tiukasti sylissä ja pala nousi kurkkuun. Odotin surkean itkun alkamista, mutta Theo ei itkenyt ollenkaan, ei edes inahtanut. Näytteet saatiin otettua hyvin ja olin jälleen niin ylpeä pikkuisestani. Jesse piti Jimiä sylissään ja hyvä suonikin onneksi löytyi nopeasti. Jimi inahti muutaman kerran, mutta hyvin meni hänenkin osaltaan.

Nyt odotellaan verikokeiden tuloksia sekä aikaa korvaklinikalle ja fysioterapiaan. Huojentavaa, kun kerrankin asioita lähdettiin viemään eteenpäin heti eikä vasta sitten, kun ollaan esim. 6 kuukautta kannettu joka yö huutavia vauvoja ja syyksi on sanottu mitä kummallisempia asioita... Nyt saatiin loistavaa hoitoa! xxxx       

10 kommenttia:

 1. Meillä ollu molemmilla pojilla pienenä korvakierteet. Esikoinen ei ikinä edes valittanut korvaa, huomas vaan kun se hiero sitä koko ajan. Tulehduksia ehti olla 6(2.5vko välein-.-) jonka jälkeen putkitettiin ja leikattiin kitarisat( ne oli niin isot että olivat se suurin syy korvatulehduksille). Pienemmällä oli 4tulehdusta, mutta koska korvakäytävät oli tarpeeks "laajat", eibputkitusta tehty. Mutta kitarisat oli hänelläkin se syy miks oli tulehduksia-ne siis poistettiin. Meillä ei oo kun positiivisia kokemuksia. Molemmat ollu teidän poikien ikäsiä leikkauksen aikaan.

  Nyt kun aikaa on kulunut esikolta leikkauksesta 3vuotta-on sillä ollut vaan 1korvatulehdus sen jälkeen.
  Kuopuksella leikkauksesta on n. 1.5v ja sillä ollu 2tulehdusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, tosi kiva kuulla että meni hyvin :) Toivottavasti meilläkin loppuisi korvatulehduskierteet siihen :)

   Poista
 2. Meijän pojun korvat putkitettiin maaliskuussa, eli ikää oli 1v7kk, samalla leikattiin myös kitarista. Leikkaus meni hienosti ja heti heräämisen jälkeen poju oli reipas ja illalla ei ees huomannu että mitään ois koskaa tehtykkää :D meil on ollu leikkauksen jälkeen vaan 2flunssaa, eiiä yhtään tulehdusta ku ennen leikkausta oltiin 2 viikon välein uudessa flunssassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Hyvä, että teilläkin tehosi. Tosi tylsää olla koko ajan kipeänä :/

   Poista
 3. Mun pikkuveljellä putkitettiin korvat ja leikattiin kitarisat, siihen loppui korvatulehdukset!

  VastaaPoista
 4. Ootte ihan superperhe<3 Tuli ihan tippa linssiin kun lueskelin blogiasi pitkälle taaksepäin. Vaikutat niin hyvältä äidiltä ja teillä näyttää sujuvan perheenä ihanasti! Voi että, onnea teille koko perheelle, saatte olla onnellisia kun omistatte noin ihanan perheen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, kiitos <3 Ollaan todella onnellisia, vaikka elämä ei aina olekaan kovin helppoa. Kiitos ihanasta kommentista ja hyvää syksyä! :)

   Poista
 5. Hei meillä 1v2kk sai putket viime pe. Kaikki meni tosi hyvin ja oltiin osastolla kolmisen tuntia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava juttu! :) Toivottavasti pysyy tulehdukset nyt poissa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3